01 February 2013

Legătura legăturilor


Bătrânii povesteau că în iernile grele haitele de lupi urmăreau săniile încercând să ucidă calul şi să mănânce tot ce este viu. Dacă însă reuşeai să omori unul dintre lupi, pentru o clipă haita se oprea pentru a-l mânca pe cel rănit. În lumea animală nu există compătimire, cel mai slab piere pentru ca cel mai puternic să poată supravieţui.



Este o realitate şi în lumea animalelor politice. Sigur, politica ar trebui să fie o lumea a oamenilor superiori, înţelepţi, cu o creştere aleasă şi educată. Politicieni ar trebui să fie cei mai bine pregătiţi dintre noi, să fie luminile la care se încălzesc masele. Ce se întâmplă însă când lumea politică este plină de animale politice, de oameni avizi de putere şi de avere, parveniţi inculţi care nu-şi trec gândirea de forţa pumnului? Evident că se vede imediat reacţia unei astfel de lumi departe de eleganţă, raţiune, dispută doctrinară, este evident că replica este mai mult "ba pe mumă-ta"...

Avem acest raport MCV prin care o parte a politicii, care îşi simte sângerândă beregata, caută să compromită USL, cealaltă parte, totodată se compromite şi România, dar asta nu-i interesează... pentru a câştiga ceva ajutor din partea europeană a politicii. De ce? Pentru că USL nu-şi simte încă legitimitatea europeană şi ar face orice să nu-i lovească UE cu leuca în cap, preferă să tragă la loitră în stare de ebrietate pe care naturală, ca după "alegeri câştigate cu 80%".

Duşul rece a venit. USL nu putea face minuni, nu putea să inventeze de undeva bani... era normal că fundul sacului trebuia să se vadă rapid. Numai că USL nu ne-a arătat numai fundul la sacul gol, dar a început să ne arată şi metodele PDL de guvernare... iar noi ne aşteptăm la un alt tip de guvernare cu un alt tip de guvernanţi, o altă politică cu alt tip de politicieni. Dar nu, USL continuă şi el cu atacuri surpriză, ba-e-ba-nu-e, uite reforma sănătăţii unde este Casa Naţional de Asigurări de Sănătate?

Şi peste toate acestea MCV-ul...

Corupţii “pe surse” din raportul MCV. Vosganian: o fantezie. Dragnea: Nu m-am simţit vizat


Mark Gray, despre modificarea din raportul MCV privind numarul ministrilor acuzati de coruptie: Am clarificat o ambiguitate dar datele problemei nu s-au schimbat. Suntem multumiti de sursele folosite

Care sunt sursele guvernamentale care au informat CE?

Unde presa este vitală în demascarea corupției pentru Monica Macovei


Monica Macovei îndemna ziariştii să "hărţuiască" instituţiile statului


Hăineală cere Guvernului şi Parlamentului să ia măsuri împotriva presei



Ce spune Danileț despre raportul MCV



Hăineală cere legi de pedepsire a ziariștilor. Cum o contrazice Macovei, pe tema libertății presei



Va fi lichidată presa independentă, cred bulgarii după Raportul MCV


Premierul Ponta: Evenimentul Zilei face presiune "directa" si "constanta" la adresa justitiei si CNA

1.02.2013

SCRISOARE

In atentia conducerii ziarului Evenimentul Zilei

In acord cu recomandarile din cel mai recent raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, realizat de Comisia Europeana, doresc sa remarc mai multe actiuni care, sustinute de publicatia dvs., vin in totala contradictie cu recomandarile pe care acest raport le face Romaniei:

- In primul rand, constat existenta unei sistematice campanii in care se face presiune directa asupra justitiei cu privire la decizia legata de suspendarea licentei unei televiziuni (OTV), in urma unei hotarari a CNA. Aceasta presiune consta in contestarea mai multor decizii, inclusiv hotarari judecatoresti, prin catalogarea lor drept ilegale sau abuzive, in cadrul mai multor articole si editoriale.

- In al doilea rind, sesizez o presiune constanta la adresa unei institutii publice din Romania, Consiliul National al Audiovizualului, care are drept scop contestarea activitatii si deciziilor acesteia. Modul profund tendentios in care este prezentata activitatea unei institutii publice nu are nici o legatura cu sensul mesajului pe care Romania l-a primit din partea autorilor raportului privind MCV.

Astfel de campanii sunt contrare recomandarilor explicite pe care cel mai recent raport MCV le face la adresa Romaniei. Consolidarea statului de drept si independenta justitiei sunt, asadar, din aceasta perspectiva, incalcate si subminate de actiunea dvs. Consider ca, tocmai in spriritul acestor recomandari, este de datoria mea sa evidentiez prin pozitii publice greseala pe care publicatia dvs. o comite si nu voi ezita sa o fac nici in continuare, asa cum recomanda Comisia Europeana.


Cu deosebita consideratie
Victor Ponta
Primul Ministru al Romaniei
(http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-14131199-premierul-ponta-evenimentul-zilei-face-presiune-directa-constanta-adresa-justitiei-cna.htm)



Noi românii guvernaţi, turma păzită de aceste animale politice flămânde... ce vină avem?

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.