03 February 2013

Vai ce tremură extremiştii


Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ceartă pe cei ce se simt extremişti maghiari pe la Miercurea Ciuc şi "Ţinutul Secuiesc" pentru acţiunile lor îndreptate împotriva simbolurile Româneşti.

Mircea Duşa a fost întrebat de ce este atât de greu să se aplice în Harghita legea privind respectarea simbolurilor statului român.„Sigur că anumite chestiuni punctuale, care creează suspiciuni, trebuie rezolvate şi trebuie rezolvate de către instituţiile abilitate ale statului, fie că este vorba de contravenţii sau, uneori, chiar de cazuri mai grave. Pentru că, până la urmă, dacă nu există o sancţiune în lege pe alte elemente decât cele pe contravenţii, totuşi, instituţiile statului trebuie să se sesizeze şi, probabil, trebuie să plece de la cei care sunt abilitaţi de lege în acest domeniu şi să acţioneze în aşa fel încât simbolurile României să fie respectate şi să nu avem discuţii de acest gen în cele două judeţe (n.r. – Harghita şi Covasna). Sigur că atunci când se aduce ofensă simbolurilor statului român trebuie luate măsuri dure în acest sens”, a spus Mircea Duşa, conform Mediafax.
(http://www.dcnews.ro/2013/02/avertisment-pentru-cei-care-nu-respecta-simbolurile-nationale/)
Relativ la filmuleţ... toţi recunoaştem simbolul creştin al peştelui, creştinism care îndemnă la convieţuire, creştinismul ortodox care este o marcă naţională a românului... nu ştiu cine a intrat la apă, că asta nu prea am văzut până acum... toţi au scăpat.

2 comments:

ZeV said...

hahaha..ce gluma buna..auzi, la dom biblio, ,,simboluri nationale".
Se pare ca maghiarii, stiu mai bine, din interiorul PPE, ca natiunile sunt pe duca...in viitoare ordine mondiala, nu-si mai au locul, in forma actuala, iar Soros, este maghiar.
;)
Pe de alta parte, un stat puternic, nu da importanta la toate prostiile spuse de unii, sau de altii, nefacand altceva decat sa le de apa la moara acestora din urma.

Bibliotecaru said...

Când naţiunile îşi vor pierde sensul şi vor rămâne numai popoarele, în context cosmopolit, internaţional... Se va face Ungaria mare. :D

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.