04 February 2013

Salariul Angelei Merkel mai mic decât al preşedintelui Traian Băsescu


Este dovada că şi în Europa femeile câştigă mai puţin ca bărbaţii. Probabil că de aceea domnul Băsescu a dat-o gata pe doamna Merkel... cu salariul lui imens.

Ştire 1:
Traian Basescu este presedintele cu cel mai mic salariu din Uniunea Europeana. Basescu primeste lunar 1.800 de euro. Este depasit, printre altii, de omologul sau bulgar, de presedintele Sloveniei si de cel al Letoniei.
(http://www.ziare.com/hidroelectrica/angajati/un-sofer-la-hidroelectrica-are-salariu-mai-mare-decat-al-presedintelui-romaniei-1184873)

Ştire 2:
Die Welt am Sonntag a efectuat o analiză pentru a verifica declarațiile premierul britanic David Cameron. Oficialul a susținut că sute de funcționari publici câștigă mai bine decât un cancelar sau premier. Publicația germană a avut ca punct de reper salariu Angelei Merkel, respectiv 16.275 de euro anual. Ziarul notează că mii de funcționari câștigă mai bine inclusiv decât lideri ai Uniunii, dar nu pentru ca ar avea salarii mai mari, ci pentru că beneficiază de unele “privilegii” fiscale.

“Serviciul public UE este cel mai bine plătit în Europa. Chiar și în comparație cu funcționarii germani, funcționarii UE trăiesc pe un tărâm unde curge lapte și miere”, a declarat președintele Federației contribuabililor germani, Rainer Holznagel. Acesta a criticat “privilegiile nenumărate și, uneori, extinse” pe care contribuabilii le primesc, adăugând că “nu doar salariile, ci și tratamentul fiscal și reglementările cu privire la pensii generoase trebuie să fie imediat reformate”.(http://www.dcnews.ro/2013/02/salariul-angelei-merkel-mai-mic-decat-salariile-functionarilor-publici/)
16.275 de euro anual înseamnă 1.356,25 pe lună. În acest timp, salariul preşedintelui va creşte odată cu creşterea salariului minim. Nu-i vorbă, Traian Băsescu şi merită fiecare bănuţ. Fără domnia sa poate că România ar fi trăit liniştită şi fără război politic. Ce ne-am mai fi plictisit... Aşa avem divertisment şi "teatru de revistă" în fiecare seară. GRATIS.

3 comments:

ZeV said...

Traian Băsescu este mult mai mulţumit de faptul că domnul Ponta a majorat substanţial salariile inspectorilor ANI. Poate acum să moară (dpdv politic) liniştit. Instituţiile fundamentale, chiar dacă nealese de nimeni, veghează.

ZeV said...

Apropo, domnule Bibliotecar, dvs stiti ceva despre scrisoarea propusa de Ponta, astazi la Bruxelles, despre care Traian Basescu nu a fost anuntat in prealabil, scrisoare ce ar urma sa fie semnata de sefii celor doua Camere, Presedinte si premier, prin care sa se ceara Comisiei europene ca in martie 2013 Romania sa fie admisa in Schengen ?
Bine a spus domnul Ponta, MCV PRECIZEAZA ca raportul nu are legatura cu acceptarea in spatiul Schengen.
Iata, ar fi o mutare potential-interesanta a domnului Ponta, ce ar putea constitui unul dintre subiectele importante de discutie in CSAT. ;)
Ei, ce spuneti ? Pare mai interesant decat...stati sa recitesc tema urmatoare.
;)

Bibliotecaru said...

http://www.b1.ro/stiri/politica/victor-ponta-voi-trimite-catre-toti-liderii-din-statele-ue-o-scrisoare-privind-aderarea-la-schengen-49087.html

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-marti-ii-dau-lui-basescu-un-draft-al-scrisorii-catre-liderii-ue-poate-o-distribuie-la-ce-292409.html

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.