10 February 2013

Unii spun că va trece racheta iraniană peste capul nostru... ca-n brânză


Ieri Fox News a dat câteva informaţii despre un raport secret al Departamentului de Apărare a USA în care se exprimă serioase îndoieli la adresa sistemului de apărare anti-rachetă pe care s-au cheltuit mai multe miliarde de dolari. Sistemul american plantat în Europa, mai cu forţa, mai la cerere... nu prea apără Statele Unite de rachetele Iraniene... Cel puţin aşa se pare că spun investigatorii congresului.

Militarii spun că s-ar putea rezolva problemele... numai că soluţiile sunt cam greu de aplicat. De exemplu, rachetele din Polonia şi România ar putea să fie mutate pe nave de război în Marea Neagră (de pe mare şi funcţiona iniţial sistemul)... dar asta ar înseamna că Rusia să aibă o reacţie mult mai periculoasă decât rachetele iraniene. Situaţia nu este deci deloc simplă. Statele Unite trec şi ei prin o uşoară austeritate a cheltuielilor de stat şi sunt multe voci care ar vrea mai degrabă tăiate cheltuielile decât nişte bani cheltuiţi fără folos.

Feb. 7, 2013: Sailors man the rails aboard the guided -missile destroyer USS Barry as the ship depart the Norfolk Naval Station for a 6-month deployment. (AP)

Mai mult pe: http://www.foxnews.com/politics/2013/02/09/report-casts-doubt-on-whether-missile-shield-would-protect-us/#ixzz2KWOuGkdw

http://www.mediafax.ro/externe/rapoarte-secrete-pun-la-indoiala-eficacitatea-scutului-antiracheta-din-europa-romania-nu-este-o-locatie-suficient-de-buna-10552584

Dacă la Deveselu nu se va face nimic, nici măcar radarul, eu unul sunt mulţumit. Tare aş vrea însă un răspuns al CSAT, respectiv al patriotului Traian Băsescu relativ la avansarea într-o astfel de afacere riscantă fără să fi fost verificată corespunzător de partea română.

Sigur, poate că raportul nu există, poate că raportul există dar e greşit... Ceva preşedintele, pardon... Ceva patriotul tot trebuie să spună, chestiunea nu poate fi deloc lăsată aşa.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.