10 February 2013

Propaganda


Propaganda inteligentă este aceia care nu este sesizată ca propagandă. Celebrul roman 1984 construieşte un sistem al propagandei care îndobitoceşte. Probabil că acea propagandă era un răspuns la sistemul propagandistic al celui de al doilea război mondial...

Propaganda despre care toată lumea ştie că reprezintă numai şi numai o înşiruire de baliverne nu mai are absolut nici un fel de putere... dimpotrivă, are un efect pervers invers pentru că toată lume este iritată şi obosită de această acţiune permanentă.

Propaganda despre care toată lumea ştie că este propagandă este deci atributul unui stat totalitar sau a unui popor de imaturi politic.


Iată ce mi-a provocat reacţia. Ştire:
„Fac un apel la colegii mei din celelalte grupuri politice aleşi în România să voteze, la rândul lor, bugetul. Apelul meu e justificat de intervenţia nefericită a premierului, care a criticat realizarea unui consens în privinţa bugetului. Sper ca Victor Ponta să nu ceară membrilor PSD şi PNL – din motive politicianiste sau urmând directivele Internaţionalei Socialiste – blocarea unui buget favorabil României“, spune Cristian Preda, într-o postare pe blogul său, potrivit Adevărul.


El suține că alocarea care revine României pe bugetul negociat la Consiliul European este “o surpriză plăcută” şi că va vota în plenul PE acest cadru financiar.
„Salut consensul în privinţa cadrului financiar multi-anual 2014-2020, realizat în Consiliul European ţinut joi şi vineri. Creşterea părţii care revine României e o surpriză plăcută, mai ales în condiţiile diminuării sumei totale alocate pentru următorii 7 ani, cu circa 34 de miliarde, comparativ cu perioada corespondentă anterioară. Această propunere va veni în Parlamentul European. O voi vota, fiindcă nu pot să refuz un buget care dă o şansă dezvoltării României“, mai afirmă eurodeputatul PDL.
(http://www.dcnews.ro/2013/02/cristian-preda-sustine-bugetul-ue-o-surpriza-placuta/)
Un bun intelectual pe vremea când era "doar" profesor universitar a ajuns în ultimii ani unul dintre cei mai slabi propagandişti ai României. Din "cineva" în ţara asta, din "domn profesor", a ajuns mai puţin de "nimeni". Este tulburător cât de mulţi "dacă tăceai, filosof rămâneai" are această ţară... Probabil şi eu printre ei... Ha, ha, ha!

Unii spun că votul taie greaţa... Nu ştiu ce să zic, îmi pare că votul nu prea curăţă clasa politică de neaveniţii care provoacă greaţă.



UPDATE:
Motto: “Ce-i lipseste culturii romanesti: cei sapte sute de ani de acasa.”--Cornel Regman

Hotarat lucru, la capitolul plagiat, cel mai rusinos din cariera sa, Victor Ponta nu are noroc. Iata ca ministrul educatiei si cercetarii din Germania, Anette Schavan, a demisionat dupa ce Universitatea din Dusseldorf i-a retras titlul de doctor. In Romania, Victor Ponta prospera, chiar daca, o stie o tara intreaga, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti, institutia care i-a acordat acest titlu, s-a pronuntat fara urma de echivoc. Din ratiuni birocratice, Senatul nu poate face acelasi lucru precum universitatea germana, dar decizia este limpede. Din pacate, nu si pentru Victor Ponta.


Toata lumea stie ca Victor Ponta a plagiat. O stie si el, o stie si al sau Doktorvater, Adrian Nastase, o stie si doamna Ecaterina Andronescu, o stie si Remus Pricopie, actualul ministru al educatiei. O stiu, cred, si copiii de gradinita. Problema nu este una tehnica, ci de credibilitate a actului guvernarii. Nu poti avea incredere intr-un om politic care minte in ceea ce priveste propria sa formatie profesionala, care isi falsifica titlurile obtinute. Nu poti avea incredere nici intr-un falsificator de bani, nici intr-unul de lucrari de doctorat ori de diplome. Sunt cu totii escroci, hoti, pungasi. In teza sa de doctorat, Victor Ponta a furat zeci de pagini din lucrarile altor autori. Nu si-a cerut pana in prezent scuze, a adoptat strategia eschivei si eludarii subiectului. A ignorat revista “Nature”, platforma integru.org , presa internationala, mesajele venite din partea societatii civile, a vazut peste tot o conspiratie “beasesciana”.

Increderea este o conditie a libertatii. Nu poate exista o ordine democratica bazata pe suspiciune. Chiar si cei care au intervenit in dezbaterile pe tema plagiatului lui Ponta (ma refer la unii cunoscuti politologi) stiu acest lucru care tine de abc-ul teoriei democratiei. Minimalizarea subiectului este contra-productiva pentru o cultura politica intemeiata pe respect pentru lege, genereaza o atmosfera viciata moral.
(Vladimir Tismăneanu http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14190945-noua-veste-proasta-pentru-victor-ponta-despre-democratie-incredere.htm)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.