16 May 2011

Momentul dezvelirii bullshit-ului


America se pregăteşte să primească un fiasco previzibil al politicii Obama.

Wasalu Muhammad Jaco, cunoscut ca Lupe Fiasco în lumea rapperilor americani, spune:
Stop feeding all of the bullshit, starve all of it.

The Telegraf scrie că "Obama warns of new financial crisis if US defaults on debt". Ziarul Financiar preiau ştirea şi citez şi eu din ei.

America riscă să genereze o nouă criză financiară dacă politicienii nu ajung la un acord şi nu majorează pragul la care poate ajunge datoria publică, scrie The Telegraph.

Limita de 14.300 mld. dolari este aşteptată să fie atinsă astăzi, după care guvernul nu se mai poate împrumuta, iar dacă situaţia se prelungeşte Statele Unite s-ar putea confrunta cu intrarea în incapacitate de plată pentru prima dată în istorie.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10368/8268792/1/obama-steag.jpg?width=640
(sursa: http://www.zf.ro/business-international/azi-incepe-agonia-datoriilor-pentru-sua-obama-se-teme-de-default-8268792)

Este evident că în România nu prea se înţelege dimensiunea unor sume precum 14,3 triliarde de dolari, căci probabil nu a văzut România atâţia bani din 1944 încoace aduncaţi. Ei bine, SUA are această datorie publică.

Este evident eşecul profund al unei naţiuni care plăteşte, cu triliarde de dolari, uciderea unui singur om considerat "inamicul numărul unu". (vezi http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/05/total-general.html)

Domnul Obama mai trebuie să se îngrijoreze şi pentru faptul că Pakistanul pare să nu fi gustat "gluma" cu încălcarea suveranităţii sale.




(http://www.americanbankingnews.com/2011/05/16/anti-u-s-sentiment-high-in-pakistan/)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.