06 May 2011

Suveranitatea a ajuns o vorbă în vânt


Spuneam acum câteva zile că Statele Unite se umflă în pene "a democraţie" când de fapt aroganţa lor îi fac foarte asemănători cu terorismul pe care îl combat şi împotriva căruia, declarativ, luptă. Cineva mi-a replicat că, indiferent că eu găsesc acele lucruri pe care SUA nu trebuia să le facă, suveranitatea nu a fost încălcată pentru că nimeni oficial nu a protestat.

Mai precis spuneam că statele unite se fac vinovate de...

1. Spionaj pe teritoriul unui stat partener (este evident că nimeni din partea Pakistaneză nu a ştiut ce au aflat americanii, deci nu vorbim despre o colaborare între serviciile de informaţii, şi informaţiile au fost culese de pe teritoriul pakistanez)
2. Violarea spaţiul aerian pakistanez (nimeni din Pakistan nu a ştiut că acele elicoptere fac acel zbor de desant aerian)
3. Acţiunea armată efectuată de către trupe americane pe teritoriul statului pakistanez (este evident că această acţiune armată nu a avut nici aprobarea, nici participarea şi nici supravegherea guvernului pakistanez)
4. Atac armat într-un oraş pakistanez (nici trasul acesta cu arme, rachete şi ce s-a mai întâmplat acolo, nu a avut nici un fel de aprobare din partea statului pakistanez)
5. Omor prin împuşcare (deşi a existat un schimb de focuri, militari americani nu aveau, din punct de vedere legal, mai multă voie să poarte arme decât teroriştii)
6. Omor premeditat (dacă gardienii teroristului au ripostat cu foc la atac, deşi ei erau în legitimă apărare, în comunicatul de la TV s-a spus că Osama bin Laden a fost împuşcat în cap, ceea ce seamănă a execuţie, şi fără a fi înarmat)
7. Răpire de persoane (mai multe persoane au fost luate în custodie de soldaţii armatei americane fără nici un fel de mandat şi fără nici un fel de autoritate)
8. Sechestrare de persoane (pentru că cei răpiţi au fost reţinuţi fără nici o bază legală)

Replica a sunat aşa, "Război. O bătălie a fost câştigată, lupta continuă. Restul sunt vorbe. Dacă Pakistanul nu face scandal înseamnă că diplomatic lucrurile sunt clare".

Răspundeam că... "Din nefericire, supuşenia preşedinţilor şi spinările încovoiate în faţa marelui lider de la Casa Albă… calcă pe suveranitatea cetăţenilor şi statelor."

2 comments:

balbeck said...

Americani fac ce vor...aproape,numai unde au interes.
Myanmar de ce nu e atacat de americani?Koreea de Nord de ce nu e atacata?
Un elicopter invizibil american a fost grav avariat si distrus,dar prostii tot au lasat urme.Acum toti vor putea sa copieze tehnologia.
Prosti si criminali...ar fi obtinut informatiile despre locatiile Bin Laden din Romania.

De ce americanii investesc peste 1 miliard dolari anual in Pakistan?

Bibliotecaru said...

Şi un astfel de elicopter nu e deloc ieftin, până la urmă acţiunea a costat ceva...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.