22 May 2011

PDL contra PDL


Ştim cu toţii că în perioada premergătoare alegerilor interne din PDL, în Parlament votul final a reprezentat un obiectiv de neatins. Singurul motiv, absenţa masivă a parlamentarilor PDL. Ca urmare a acestui fapt, multe legi au trecut tacit pentru că, evident, parlamentarii nu s-au exprimat în prima cameră sesizată.

Cum se reflectă acest lucru chiar în rândul parlamentarilor PDL? Ca şi cum altcineva ar fi fost de vină şi nu chiar ei...

18 Mai 2011

Din pacate, Legea audiovizualului cu modificarile facute in Comisia pentru Cultura a Camerei Deputatilor a fost adoptata tacit, nefigurand pe lista de vot. Prin urmare, amendamentele prin care aceasta initiativa a fost substantial imbunatatita in Comisie, nu au fost preluate.

Legea va fi rediscutata la Senat unde, impreuna cu colegii din Comisia pentru Cultura, sper sa reformulam articolele, in spiritul modificarilor din Comisia de la Camera, astfel incat proiectul sa nu apara ca o ingradire a libertatii de exprimare, ci sa fie un instrument optim de reglementare si corectare a problemelor din dezbaterea media din acest moment.

Obiectivul legii este sa imbunatatească calitatea spatiului audiovizual si a dezbaterilor politice, incepand cu problemele legate de protectia minorului si pana la obligatia tuturor furnizorilor de servicii media de a asigura libertatea de exprimare si exprimarea pluralista de idei. In ceea ce priveste discutia din mass-media legata de cuantumul amenzilor stabilite prin acest proiect, cred ca se impun doua precizari. Dezbaterea despre modificarile necesare la Legea audiovizualului este mai larga si in niciun caz nu cred ca este util sa fie limitata doar la dimensiunea amenzilor. In al doilea rand, asa cum am mai spus, rediscutarea amenzilor are in vedere principiul gradualizarii sanctiunilor in functie de repetarea aceluiasi tip de abateri, un element care a plecat chiar din observatiile reprezentantilor mass-media, si nu majorarea plafonului.

Cred ca este util pentru noi toti - oameni politici, mass-media, societate civila si public - ca dezbaterea pe Legea audivizualului sa fie constructiva si sa serveasca apararii dreptului constitutional la libera exprimare.

Sper deci ca impreuna sa nu abordam acest proiect pe baza unor prejudecati sau a unor interpretari interesate, ci cu dorinta de a identifica solutiile optime la problemele existente, pe care toti participantii la dezbaterea pe acest proiect le-au recunoscut.
(sursa: http://www.turcanraluca.ro/blog/2011/05/18/legea-audiovizualului-nu-va-ramane-in-forma-in-care-a-trecut-tacit-ci-va-fi-rediscutata-la-senat/)

http://stiri.rol.ro/include/showthumb_resize.php?img=http://stiri.rol.ro/images/stories/raluca-turcan_copy.jpg&width=500&height=400&quality=80
(sursa foto: http://stiri.rol.ro/raluca-turcan-crede-ca-tvr-hd-inseamna-tvr-hunedoara-623698.html)

Deşi mâinile doamnei Turcan fac un unghi drept, de multe ori concluziile politicienilor sunt mult mai obtuze...

Ceea ce uită totuşi doamna Turcan este că Senatul este mult mai echilibrat decât Camera Deputaţilor.
Să nu vorbim şi despre zvonul... Giurgiu (PDL): Cinci senatori PDL vor pleca din partid săptămâna viitoare

2 comments:

Anonymous said...

Multumesc ca mi-ati adus aminte de blonda asta si HD-ul...Vedeti, d-asta mi-am facut blog, ca sa arhivez public toate tampeniile care imi atrag atentia.

Bibliotecaru said...

Eu cred că o astfel de greşeală este explicabilă. Sunt absolut convins că 99 % dintre români nu ar putea să definească exact ce înseamnă acest High-Definition. Mai mult, din câte îmi dau şi eu seama, cred că în loc de HD ar fi trebuit să fie HDTV.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.