27 June 2012

Curtea Constituţională a "comis-o"


Iată comunicatul:

27 iunie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

În şedinţa din ziua de 27 iunie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.e) din Constituţia României şi al art.34 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a examinat cererea formulată de Preşedintele României privind soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvern, reprezentat de primul-ministru, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte.

La şedinţa de judecată au participat, din partea Preşedintelui României, domnul Ştefan Deaconu, consilier prezidenţial, iar din partea Guvernului, primul-ministru, domnul Victor-Viorel Ponta, împreună cu ministrul justiţiei, domnul Titus Corlăţean, şi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, domnul Mircea Duşa.

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Guvernului şi a primului-ministru de a-l exclude pe Preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28-29 iunie 2012.

În exercitarea atribuţiilor constituţionale, Preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către Preşedintele României, în mod expres, primului-ministru.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României şi Guvernului.

Compartimentul relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale

(http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2012/27iunie)


Nu e nici o îndoială, CCR a judecat după Constituţia din 1965. Acolo se spunea aşa:

Art. 71.
Presedintele Republicii Socialiste Romania este seful statului si reprezinta puterea de stat in relatiile interne si internationale ale Republicii Socialiste Romania.
(http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/const_1965.php)
Halal! Să ne fie bine... La final preşedintele CCR a spus că nu e nimeni să redacteze decizia... poate săptămâna viitoare... Marfă!

35 comments:

Anonymous said...

Parca vorbeam acum vreo 2 zile ca basescu e "seful statului"...

CCR a devenit un circ.

gabriella said...

CCR-ul a votat politic fara sa se uite in Costitutie mai ales ca anterior Presedintele CCR-ului sa antepronuntat fara sa fie sesizat de nimeni si motivatia lui a fost ca presedintele a fost si pana acuma, asa ca el trebuie sa mearga la Bruxelles.... daca mergem pe sistemul asta atunci eu zic sa fure toti si sa nu fie pedepsiti de vreo curte ,ca de 22 de ani in politica sa furat continuu.Suntem de ras cu un astfel de presedinte al CCR...cum adica este obosit? El stia raspunsul de mult,oare nu ia trecut oboseala!

Bibliotecaru said...

Din păcate cetăţenii nu au nici o putere. Parlamentul se pare că nici el nu are o putere. Guvernul nu are nici o putere. Ce putem face? Revoluţii?

ZeV said...

Personal ma bucur...in fine nu mai este cale de intors.
Ori democratia, ori...Presedintele.
Cale de mijloc nu mai exista.
Indiferent ce lege electorala va fi in vigoare, pedeleul lui peste prajit si telectualii fascisto-stalinisti NU VOR MAI VEDEA IN VECI SI-N PURURI VOTUL MEU !
Chiar de va fi sa fie 5 tururi de scrutin, nu unul.

ZeV said...

De necrezut cat pot fi de incuiati judecatorii CC.
Reprezentantul suprem al poporului roman este Parlamentul Romaniei. Iar acest parlament, asa cum este el, uneori mai rau, alteori mai putin rau, l-a desemnat pe Ponta sa conduca delegatia Romaniei la Bruxelles.
Juristul Deaconu de la Cotroceni, vorbeste de cutume. Cum adică ? Daca LIMBRICUL ODIOS Emil Boc se lasă calcat in picioare, cedând altei institutii prerogativa de a lua decizii strict din zona de competență a guvernului, înseamnă ca asa e corect si bine pentru țară ?
Altceva mi se pare de neînțeles ..oare chiar există efectul flăcării violet ?
Foarte posibil fie și dacă ne gîndim că am jucat rolul de avocat al diaovolului în sprijinul lui Băsescu, atâta amar de timp.
Nașul nostru (de 70 de ani n.r.) îmi spunea : ,,Măi băiete bați câmpii. Omul ăsta usucă și pârjolește tot ce atinge"
Eu, nimic. ,,Sus Băsescu (spuneam eu n.r.)"!
Acum nu mai spun nimic. Cum o vrea poporul, că tot face apel la...bobor ori de câte ori este în corzi. A...acum nu mai face ? Nu-i nimic, va veni muntele (poporul n.r.) la Mahomed.
;)

ADRIAN said...

Eu zic sa mearga Basescu. As vrea insa ca sa faca o escala la Targoviste unde sa fie primit de o garda de onoare sub forma unui pluton ...

Robert Horvath said...

STATUL DADAIST MODERN !
Romanii au creiat dadaismul si teatrul absurdului prin
Tristian Tzara .
Ca curent artistic el pledeaza pentru neprevazut, arbitrariul total, abolirea formelor si organizeaza spectacole prin care se pronunta impotriva artei, gustului estetic sau moralei.
Din punct de vedere artistic, dadaismul contopeste elemente ale futurismului italian, cubismului francez si expresionismul german si mai nou manelismului roman.
Dadaismul supravietuieste in politica prin personalitariile presedintelui Basescu si a primului ministru Ponta. Ei pun baza unui stat dadaist modern.

Robert Horvath said...

Erata
Romanii au creiat dadaismul si teatrul absurdului prin
Tristian Tzara si Eugen Ionescu.

Robert Horvath said...

@ Vasile
Sunteti un mare maestru al dadaismului contemporan.
Voiculescu care a realizat prin furtul banilor Ceausescu
cel mai mare furt din istorie ....este considerat ca un politician cinstit.
Apareti pe langa nume sonore .....
Louis Aragon, Guillaume Apollinaire, Albert-Birot, Marcel Desnos, Max Jacob, Marie Laurenciu, Rene Magritte, Ribemont-Dessaignes, Erik Satie, Phillipe Soupault, Tristan Tzara, Edgar Varese

Bibliotecaru said...

Nu ştiu de ce sunteţi aşa de încruntaţi, mai sunt doi ani şi gata... :D

ZeV said...

Vom fi toti in viata pana atunci ?
Sa dea Dumnezeu. ;)
Unii amici , pare-se ca privesc cu interes la gestul de curaj al lui Nastase. Ei au spus-o, nu eu.
:D :D

balbeck said...

Ponta are putere...cica nu tine cont de decizia Curtii.

ZeV said...

ARTICOLUL 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.
ARTICOLUL 107
(1) Primul-ministru ....... prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.
(2) Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru.
ARTICOLUL 109
(1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia.
COMENTEZ:
Mă întreb dacă știe toată lumea că la Brixelles nu se trece în revistă garda de onoare și nu se mănâncă_caviar...la Bruxelles se discută și se negociază politici publice de natură economică și/sau fiscală, de a căror implementare RĂSOPUNDE GUVERNUL.
Prin urmare, mă întreb, ce a căutat, pe timpul guvernelor anterioare, Traian Băsescu la Bruxelles ? Măcar de ar fi fost băgat în seamă de Sarko și Merkel.
Cât despre Hollande...ce să mai vorbim ?
Mai bine mă uit la fotbal. Urmează repriza a doua.
;))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Nu aţi înţeles, s-a luat de bază Constituţia din 1965. :D

Când vorbeam eu despre dictatură, toată lume îmi sărea în cap...

vaisamar said...

hai postacule cu articolul care spui prostilor ca traducerea a ceea ce e scris deja in Constitutie inca din 2003 nu poate produce efecte juridice pentru ca nu a fost publicat in MO =)))

dArtagnan said...

În sfârşit există un motiv serios pentru suspendarea Preşedintelui:
“Nu am plecat la Bruxelles așa cum mă obligă Constituția, și așa cum a precizat CCR”

USLul a vrut să-l suspende pentru că Băsescu respecta o decizie a Curţii Constituşionale şi vroia să plece.
Preşedintele a sfidat acum o hotărâre a Curţii Constituţionale şi nu mai pleacă!!! Preşedintele trebuie demis acum pentru că nu a plecat!

De ce n-ai bască, mă, Băsescule!?

Vasile, said...

Biblio,


Daca CCeul falseaza ilogic , sau presteaza la comanda politica,ce pretentii mai putem avea de la celelalte institutii ale statului,ce pretenti mai putem avea de la politicieni, si de ce mai speram la o schimbare?

Pina la urma noi jignim parlamentele din boababii Africii!

Horvat,

Problema dumitale este mai complicata.Pliat de un fix sunteti ori prost informat , ori ilogic in asumptii ori pur si simplu faceti pe prostul.

Hai sa va explic ce si cum.
In Crescent nu s-au manipulat banii familiei Ceuasescu Nicolae
ci banii fratelui dictatorului Marin Ceausescu.

De fapt ICE Crescent era doar un vas capilar cu o cifra mica , dar dedicata, in operatiunile de export din acea vreme.

Voiculescu ca director al Crescentului si-a taiat ca mai toti politicienii o felie , dar spre deosebire altii nu a falimentat aceasta intreprindere,transformando intro trambulina personala .

Dumneata daca ai fi cinstit si corect ai impartasii oamenilor din cunostintele dumitale extraordinare, si ai relata ce s-a intamplat cu restul ICEurilor , adevarate aorte de circulatie al sangelui verde din si inspre conturile lui Ceausescu Nicolae, ude sunt
Metalimportexport,mineralimportexport,Terra,Forexim, Petrolexportimport,Tehnoforestexport, ,Danubiana,Dunarea ,Exportlemn, Fructexport,Tehnoimport,Masinimportexport........?

Toate intreprinderile de mai sus erau conduse de generali din securitate superiori in grad chiar si lui Voiculescu sau Basescu.

Si apoi eu va intreb unde este flota romaneasca care carauserea volumul urias al importurilor si exporturilor din aceasta tara?

Dumneata induci eronat idea necazurilor noastre provenite din absurdul propagat de Dadaism dar ignori propriul teatru absurd in care joci ca actor sau figurant, repetabila tema daca nu expirata cel putin nepermis de ilogic transmisa cititorului!

Horvath ,scuze domnule dar emanati un puternic partizanat de militian!

Robert Horvath said...

@ Vasile
Plesnesti de logica si forta intelectuala....
Probabil crezi ca Voiculescu si-a creiat imperiul financiar din leafa de director cu diurnele respective pentru deplasari in strainatate ?
Atentie :
Voiculescu sa intalnit
cu Marin Ceausecu la Viena inainte de " sinuciderea " sa .....probe austriace.
Tot in calitate de " militian " va informez ca Ceausescu a vandut
americanilor ultima tehnologie militara ruseasca.
Informatie :
SUA a depus in banci elvetiene sume uriase de bani....contul fiind cunoscut doar de Marin Ceausescu. Banii din conturi s-au scurs in buzunarele lui Felix
C.I.A a incercat sa-i salveze
viata dar a sosit la minute dupa echipa condusa de Voiculescu !!!
Serviciul special austriac a predat catre Interpol dosarul de filare Marin Ceausescu.

Va garantez din surse credibile ca la toamna Dan Voiculescu a-si va pune .....fularul.

PS
Basescu a furat nu numai flota maritima ci si cea aeriana catre traficantul evreu ucrainian Victor Bout. Un avion la pretul unui jeep

Robert Horvath said...

@ Vasile spune:
"In Crescent nu s-au manipulat banii familiei Ceuasescu Nicolae ci banii fratelui dictatorului Marin Ceausescu."
Orice comentariu este de prisos. Depasesti chiar asteptarile mele.

Robert Horvath said...

@ Vasile
Comform logicii vasiliene .....Ceausescu Nicolae a depus banii lui Marin in banci elvetiene. Gradina lui dumnezeu este mare si se largeste mereu.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

ARTICOLUL 143 - Conditii pentru numire
Judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior.


Vă aduceţi aminte că au fost numiţi judecători care nu au primit avizul comisiei juridice, adică a organismului care trebuia să constate înalta competenţă profesională şi pregătirea juridică superioară? Pe noi amatorismul ne omoară.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath
Stimate domn,
Când mă jigniţi pe mine... nu e nici o problemă, eu sunt acasă. Rugămintea mea este să nu vă războiţi în jigniri cu ceilalţi comentatori.

Robert Horvath said...

@ Bibliotecaru
Sunteti gresit. Nu v-am jignit niciodata. Cel mult v-am ironizat............
Mult prea stimatul domn Vasile a facut
peste noapte un comentariu negativ declarandu-ma "
transfug ".etc. Iar de curand " militian ". Ma atept
de la dumneavoastra la minima obiectivitate.
Pe de alta parte nu cred ca acest domn are nevoie de sprijinul dumneavoastra. Este fatal pentru pentru credibilitate oricarei persoane. Felix pe care al declarati
un un geniu a furat 5 ( cinci ) miliarde $$$$$$$$$$$$
Va convine sau nu banii lui Ceausescu sunt banii romanilor. Filmul meu Averea Diavolului va face dreptate si lumina.

Robert Horvath said...

@ Sunteti bibliotecar . Intelegeti uneori cartile citite.
Originea dadaista si absurda a textului domnului
Vasile este greu de negat. Am doua mastere in arta si stiu ce graiesc. Sunt un profesionist. Aveti dreptate cand recunoasteti
" Pe noi amatorismul ne omoară. " Corect.

Robert Horvath said...

Bibliotecaru
Va rog cu respectul cuvenit ,sa repostati comentariul in
care v-am jignit personalitatea si inteligenta deosebita ! Va acordati prea multa atentie . Putina modestie nu strica.

Bibliotecaru said...

Rugămintea mea este deopotrivă pentru toată lumea...

În altă ordine de idei eu nu am spus niciodată că sunt altceva decât un amator. E drept, eu nu am nici măcar un master în artă, nu mai vorbesc despre două masterate.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath
Ce sens mai are să repostez când chiar ultimul comentariul este edificator. :D

Robert Horvath said...

@ Bibl
Singura mea problema cu dumneavoastra este LISTA
in care ma plasati dupa presedintele Traian
Basescu. Vreau si visez sa fiu cap de lista. Sa fiu plasat
dupa un golan de port.....nu ma onoreaza.

Robert Horvath said...

@ Va victimizati degeaba. Sensibilitatea de fecioara
intelectuala supara. Virginitatea are limitele ei.

Robert Horvath said...

@ Comparand talentul si intelectul meu cu al dumneavoastra ma pune intr-o situatie dificila.
Sper sa nu repetati. Un om superior poate sa fi si modest. Autistii si amatorii pot sa fie geniali. Trist
dar adevarat .

Robert Horvath said...

OFF TOPIC DAR LA ORDINEA ZILEI !

FASCISMUL ROMAN ANTI ROMAN TREBUIE OPRIT !
New York Magazin
Domnule redactor Culian
Asistam la o contralevolutie. Elita tarii se ridica impotriva interesului si
nazuintele Romaniei. Mii de intelectuali se ridica in apararea celui mai sinistru personaj imaginabil seful ICR, Horia Patapievici.
Nu noi am creiat acum patru ani celebrul scandal ICR New York. Scandalul
este continuu si este creiat de o banda anti culturala si anti romaneasca asezata
in fruntea culturii....sau mai precis in fruntea anti culturii.
Cel mai grav este faptul ca am fost tradati. Ponta si noua putere in loc sa-i arunce la lada de gunoi sa hotarat sa lase conducerea ICR neatinsa.
Umilirea celor putini si cinstiti continua.
Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit. Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda fiindu-i rusine sa fie roman. Desfintarea culturii nationale este institutionalizata, devenind politica de stat. Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol, iar folclorul uitat cu desăvarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism sau au putina demnitate, sunt declarati nebuni de legat .Ei trebuie desfiintati” Nu intamplator conducatorii acestui fascism sint grupul de intelectuali antiroman din lurul presedintelui Basescu .........
Suntem putini dar multi la New York. La fel ca acum patru ani trebuie sa uitam ce ne
desparte si sa ne unim fortele. Sper ca intelectuaiii si oamenii de bine din tara si din diaspora sa ni se alature.
Fascimul roman anti roman trebuie oprit !
http://devanewyork.blogspot.com/
Robert Horvath Deva cineast New York

Robert Horvath said...

@ Bibliotecaru
Spuneti ca Dan Voiculescu este genial. Sunt convins
ca si persoana dumneavoastra face parte din aceiasi
categorie. Exista totusi o diferenta. Bibliotecaru poate
fi motan dar nu si invers. Va asigur ca Felix citeste in
ultimul timp , o singura carte....codul penal.

Bibliotecaru said...

Eu nu am spus nicăieri că Dan Voiculescu este genial, eu am spus că "mişcarea" este genială. Fiţi vă rog atent la nuanţe, s-ar putea să nu înţelegeţi exact ceea ce spun.

Vasile, said...

Horvath cind e vorba de porcareala......nu am nevoie de aparatori!

Intrind in polemica cu dumneata dau dovada de cel putin aceiasi inteligenta si logica ca a dumitale.

Pai doar un tampit poate acuza ca "vienezii" au mascat , au fost superficiali, au fost neprofesionisti,atunci cind au facut cercetarea in cazul sinuciderii lui Marin Ceausescu.

Eu cred totusi ca Marin Ceausescu a fost sinucis la Tirgoviste si transportat in birourile sale de la Viena , chiar de Dan Voiculescu!

Si inca ceva fi mai cinstit cu dumneata, mai cu bun simt, daca se poate cind vorbim de subiecte mutiple nu te mai fixa dement pe un subiect si repeta ca o flasneta aceiasi melodie, abordeaza te rog toate subiectele chiar daca dumneata le privesti in oglinzi deformate , sau nu ai primit incuvintare de la serviciu?

Robert Horvath said...

@ Vasile
Singurul meu sef este nevasta mea Kiyoko.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.