05 June 2012

Lacul Văcăreşti, dovadă absolută că soluţia cea mai bună este ca nimeni să nu facă nimic


Cele mai bune perioade din punct de vedere economic pentru românia post-decembristă sunt legate de absenţa războiului politic. Presupuneam deci că lipsa politicii ar aduce în România un succes fulminant. Iată că avem prima dovadă absolut irefutabilă care demonstrează această presupunere a mea. Cele trei ştiri sunt:
Groapa Vacaresti era pana nu demult raiul gunoaielor, al aurolacilor si al oamenilor fara capatai. De curand insa zoologii, fotografii si observatorii amatori au constatat ca in obscura vale abandonata s-a dezvoltat un ecosistem uimitor. Starci, egrete, cormorani, pescarusi, lebede, lisite, rate salbatice, serpi de apa, tritoni, vulpi si bizami sunt doar cateva dintre speciile care traiesc si prospera in groapa Vacarestilor. Specii rare, vulnerabile sau specii comune de animale, pe care le intalnim sau nu in orice parte a tarii si-au facut casa aici.

http://www.ecomagazin.ro/wp-content/uploads/2012/05/vacaresti.jpg

Groapa Vacaresti a devenit o oaza de liniste si salbaticie de care putina lume stie. Doar cativa oameni fara adapost si-au incropit baraci si isi duc zilele in paradis, aidoma lipovenilor din adevarata Delta. Cativa pescari isi omoara timpul intre palcurile de stuf. Vacarmul orasului, betoanele nu au puterea sa contamineze viata salbatica.

Raiul are aproape 200 de hectare si se afla la 15 minute de centrul capitalei. Groapa Vacaresti, asa cum arata acum este rezultatul unui plan de amenajari inceput de Ceausescu in anii 70. Alimentata de izvoare nesecate de apa, cu o vegetatie diversa si vietuitoare care supravietuiesc intr-un ecosistem stabil, Groapa Vacaresti a fost botezata Delta Bucurestilor, un loc unic de o frumusete rara.
(http://www.ecomagazin.ro/reportaj-groapa-vacaresti-delta-capitalei/)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că intenţiona să amenajeze un lac în zona despre care se spune că ar fi Delta Capitalei, însă terenul, a subliniat edilul, aparţine Ministerului Mediului, iar în privinţa ecosistemului de acolo nu se pot pronunţa decât specialiştii.

"Eu voiam să fac acolo un lac, dar pământurile sunt ale Ministerului Mediului. Să întrebaţi la Ministerul Mediului. Cred că doamna ministru ar putea şti deja. Cred că nu stă pe gânduri când are de luat o hotărâre", a spus Oprescu, în opinia căruia ar fi mai bine ca în zonă să fie o deltă decât o mlaştină.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/9645349/1/untitled-3.jpg?width=640
(http://www.gandul.info/news/oprescu-despre-delta-din-capitala-eu-voiam-sa-fac-acolo-un-lac-dar-terenul-este-al-mediului-9645349)

Zona Lacului Văcăreşti din Capitală ar putea deveni arie naturală urbană protejată, iar Hotărârea de Guvern care va reglementa acest lucru va fi finalizată în trei-patru luni, a anunţat, marţi, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb.

'Lacul Văcăreşti ar putea deveni zonă de arie naturală protejată. O Hotărâre de Guvern în acest sens ar putea fi gata în trei-patru luni. Bucureştenii au nevoie de spaţii de agrement, iar proprietarii terenului sunt invitaţi la sediul Ministerului Mediului pentru a discuta cadrul legal actual în care se află aceştia', a spus Rovana Plumb.

http://www.capital.ro/typo3temp/pics/Delta-Bucuresti-newspulsero_6165760e23.jpg
(http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/lacul-vacaresti-ar-putea-deveni-arie-naturala-protejata-167329.html)
Unii au vrut să facă sat olimpic, alţii blocuri, alţii hipodrom, alţii păşteau oile de Paşte... Iată că atunci când nimeni nu face nimic, natura face o oază de verdeaţă într-o lume de beton. Cum să nu cred eu că dacă lăsăm ţara asta să se conducă "de la natură", în câteva decenii trăim şi noi mai bine?

56 comments:

ZeV said...

Stiu si eu, domnule Bibliotecar ?
Daca am fi pasari, poate ca am putea trai intr-o balta cat o tara de mare.
Oricum am ajuns, oarecum, in acest stadiu, din moment ce ne bălăcărim câtă-i ziulica de mare. A se citi (și) ,,dem-ne-lulim".
;)

FRANK ZAPA[KING] said...

,ROMANIA-RAIUL TICALOSILOR PRADUITORI'


Si acum iata concluzia implacabila la care am ajuns-PT PANARAMA EUSEBIU-
,CREATORUL LUI MONICA MACOVEI ESTE ADRIAN NASTASE,pt ca,daca nu AR FI AJUNS A.N. acolo unde a ajuns,adica P.M. probabil nu ar fi fost mevoie ca un om ca MONICA MACOVEI ,si tot ce tine si inseamna ea nu ar fi fost necesar.
Ce nevoie am fi avut de D.N.A??????????
Ce nevoie am fi avut de A.N.I
Toate organisme ale statului care sa stie sa lupte impotriva praduiotorilor de talia unuia ca ADRIAN NASTASE.
Asa ca DIACONU EUSEBIU-DUSMANUL TAU DE MOARTE ESTE DE FAPT ADRIAN NASTASE CREATUL LUI MONICA MACOVEI,CU EL TREBUIE TU SA TE LUPTI,EL TI-A ADUS TIE NECAZUL SI OBSESIA ASTA IN VIATA,ASA CA,eu cred ca nu-ti ramine altceva de facut decit sa tai raul din radacina,si asa cum sfatuiai tu pe cineva sa traga doar intr-o singura tinta ,sa nu se risipieasca,iti recomand sa tai raul din radacina-ASA CA,SOOOOOOOOOOO, PE ADRIAN NASTASE,DUJMANUL TAU DE MOARTE...........








HAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIII

Bibliotecaru said...

@ ZeV
Măcar am sta şi am da la peşte, am mânca ceva vânat... ar fi mai rău ca acum? :D

epolitikon.wordpress.com said...

De data asta chiar ca-i bine, sa nu se faca nimic. Stie natura ce sa faca daca nu o deranjeaza omul.

Bibliotecaru said...

Cred că voi pleca şi eu în concediu la celebra baltă să fotografiez fauna. :D

ZeV said...

Urmaresc oe Discovery celebrul serial ,,Life after people" -Viața fără oameni.
Foarte interesant de privit perspectiva simulată asupra felului în care natura își impune, inexorabil, dominația distructivă asupra oricărei construcții realizate de om. ;)
După numai câteva sute de ani de la o eventuală și ipotetică dispariție a speciei umane, un vizitator galactic, cu greu ar mai identifica vreo dâră a fuduliei omenești.
;))

Motanul_Incaltat said...

Excelent articol!!

Bibliotecaru said...

@ ZeV
Probabil că deja s-a mai făcut asta de câteva ori şi nu sesizăm noi...

Bibliotecaru said...

@ Motanul_Incaltat

Mulţumesc, dar eu nu am făcut decât să pun câteva cuvinte în completare.

Motanul_Incaltat said...

@Bibliotecaru
E foarte bine ca ati pus in completare cele cateva cuvinte. Mie mi-a placut articolul Dvs. si de aceea l-am vizualizat si la mine pe blog:
http://motanulfilozof.wordpress.com/2012/06/05/un-articol-cu-talc/

Anonymous said...

Bai Zapo!
De ce aşa avea eu ceva cu Năstase?
El are ouăle lui, eu le am pe ale mele.
În plus, nu el mi-a făcut zob firma cum mi-a făcut-o broscoiul ăla ghebos şi nici nu mi-a înjurat febleţea politică cum a făcut-o baborniţa aia beţivă!
Deci?
De unde şi până unde Năstase ar fi duşmanul meu de moarte sau eu duşmanul lui de moarte?

PS Bă nărodule, aşa-mi vine câte-odată să-ţi fut logica aia şchioapă de n-ai idee!
:)))))))
-------------

Băi ZeV, voi nici nu vă bălăcăriţi nici măcar nu "dem-vă-luliţi"!
Voi doar vă înghesuiţi, care mai de care, să fiţi măgarul cu tichia de mărgăritare care rage în mijlocul turmei de oi behăitoare!
Pricipişi măh?
:)))))))))
-------------

Despre stufărişu' lu' Biblio nu-mi dau cu părerea, deoarece sătul fiind de umblat pe coclauri şi de dormit cu raniţa în spate, la matusalemica mea vârstă îmi doresc să stau liniştit la masă c-o sticlă la-ndemână şi să contemplu unduirile lascive a vreunei curve care cocoţată pe-o masă dă din cur precum o cadână!
Deci:
Vă fut muma-n cur de telectuali cu melcii şi stuful vostru!
:)))))))))

Pe Văcăreşti e o mare dandana care a început prin 2003 (dacă nu mă înşel), atunci când monseur Năstase i-a concesionat terenul unuia care ba era australian, ba nu era australian, dar care avea bartai "Royal Corporation"-ul.
"Royal", "corporation" şi "bartai" era doar cu numele.
Că de fapt, în realitate, era o firmă de garsonieră (cel mult apartament cu 2 camere) care după câte îmi aduc aminte nici angajaţi nu prea avea.
Oricum, jurnaliştii l-au vânat pe dom' Toni ăsta (că aşa-l chema pe patron) ca pe canguri!
:))))))))

Bibliotecaru said...

@ Motanul_Incaltat

Vă mulţumesc.

Şi nu, nu m-am gândit la taoism...

Bibliotecaru said...

@ demneura

Nu multă lume are ouă ca la Cornu...

Păi să mai ai câţiva centimetrii până la decizia definitivă şi irevocabilă (sau cum se numeşte) şi în loc să nu dormi noaptea de grijă... să mergi prin campania electorală, asta da stăpânire de sine. :D

ZeV said...

Demneura
Iti voi răspunde, eventual, pe blogul tău. Aici oamenii nici nu behăie nici nu rag, ci, discută..ca oamenii.
Cu o singură excepție. Mai singură și mai excepție ca niciodată.
;))

Anonymous said...

Re Biblio:
Hihihi, nu-i stăpânire de sine!
SUNT NERVI DE OŢEL!
------------

ZeV, singurătatea nu m-a deranjat niciodată.
Dar atenţie!
Nu confunda liniştea din spatele meu, pe care eu am impus-o atunci când am suspendat temporar absolut toate conturile, cu liniştea dinaintea furtunii.
O SĂ FIE FURTUNĂ MARE!
Şi se va lăsa cu scufundare.
:D (RÂNJESC!)

Utimile procente confirmă previziunile mele:
Oprescu 68%
Piedone 79%
Chiliman 74%
Vanghelie 63%
Onţanu 71%
Robert Negoiţă 47%

Doar Poteraş (precum am spus, este în cursă - ÎNCĂ NE GÂNDIM DACĂ-L SUSŢINEM!)

ZeV said...

Nu în previziuni reprezinți o excepție.
Previziunile susmenționate nu sunt doar ale tale, pare de necrezut, dar cam aceleasi cifre ne-a trecut la toti prin cap, în mod absolut independent unul de altul. Curios, dar adevărat. ;))
Altceva....de exemplu, ce mai face doamna Udrea, cu al său protejat cu plici ? Nu i-am mai accesat blogul (spre a-l citi) de peste două luni.
Sau, doamna Sulfina, ce mai promovează prin sectorul 4 sustinută ferm din vorbe de către intelectualii de marcă ai partidului ?
;)

ZeV said...

Am constatat, cu oarece mirare, că blogul domnului Ponta a devenit unul dintre cele mai de elită din întreg spațiul virtual.
Am citit cu plăcere comentarii pertinente postate de domnii Iulian Somacescu, Cetateanul cugetator (neturmentat …inca) si, nu în ultimul rând, de domnul Bibliotecar. Relamente este o delectare intelectuală să citești ce scriu acești domni.
Ar fi un mare câștig, pentru mesajul inteligent, dacă domnii susnumiți ar trece și prin ograda domnului Biblio. Aici ar avea avantajul apariției instant a comentariului. Poate că și amicul Turnul de Observație își face o apariție miraculoasă ?
Ar fi de dorit.
Ar avea, prin ricoșeu și bufonul mai multă inspirație.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Din păcate domnul Ponta are timp de campanie electorală dar nu are timp să răspundă la comentariu în timpul când se deplasează de colo-colo.

Bibliotecaru said...

@ demneura

Asta cu nervii de oţel îmi aduce aminte de ceva versuri de dinainte de revoluţie (pe atunci erau subversive):

Becule, stai aprins, becule!
Noi te iubim!

E frig afară,
Besna mă-înconjoară,
Iar mă-ntorc acasă
De la servici...

Sunt doar un simplu miner
Cu braţ vânjos şi cu voinţă de fier.

Nici nu realizez:
Sunt în mină sau visez?

Dar... primvara va veni
În concendiu vom porni...
Domnul meu!

Becule, stai aprins, becule!
Noi te iubim!

http://www.youtube.com/watch?v=GX1GsLG6Qbk

ZeV said...

Nici alti politicieni cunoscuti nu catadicsesc se raspundă comentatorilor.
CPreda, din fericire, nu intră în acestă categorie, desi, și domnia sa este, chiar dacă numai indirect, implicat în campania electorală. ;)
Bunăoară, doamnele Udrea și Macovei, parcă nici n-ar exista de-adevăratelea.
;))

Anonymous said...

Re ZeV

1. Febleţea mea politică nu ştiu ce mai face. Doarece sunt supărat rău de tot pe ea.

2. Sulfina Bambina tocmai ţi-am spus ce face.
10%!
ATÂTA FACE!
:))))))))))

Băi ZeV!
Tu chiar eşti capiu?
Tu nu înţelegi că poate să apară şi Turnul turnului de observaţie că eu n-am cum să am nici inspiraţie nici vervă!
E ca şi cum privesc un meci al cărui rezultat îl ştiu deja de la căderea Guvernului MRU.
DE ASTA AM ŞI ÎNCHIS BLOGURILE PE DURATA LOCALELOR!
CE SĂ COMENTEZ?
CĂ N-AM CE!
Mai bine stau aici pe capul Bibliotecarului că stau bine!

Re Biblio:
Hahaha astea-s verurile lu' Artanu'!
Mi-e-mi plăcea alea cu Tanţa!

Tanţa, Tanţa, lasă aroganţa
Tanţa, Tanţa, mi-ai ucis speranţa
Tanţa, Tanţa, mă zvârl di pi giam !

:))))))))))

Anonymous said...

ZeV nu te mai lua de Leana că iar încep să te spurc!

Bibliotecaru said...

Ei, ştiţi ce zice NamepediA despre Tanţa?

No well known people found for the given name "Tanţa".
:D

ZeV said...

demneura
Traim intr-o țară liberă, domnule deontolog.
Si daca nu ma insel, domnia ta te afli pe teren neutru.
Chiar si asa, continui să te dai in stambă jignind pe toata lumea. Ti-am mai spus, eu am ramas unul dintre putinii care inca iti mai acorda atentie, in virtutea vechilor amicitii, atatea câte au fost.
Pana la urmă, la rându-mi, voi fi nevoit sa te ignor.
Te deranjeaza ca nu reusesti sa-i prostesti pe toti cu diversiunea Macovei ?
Surprinzatoare sondaje...nu-i asa ?
;)
Cineva, Macovei, sau Udrea, va deconta dezastrul care se prefigurează. Oricum, dintre cele doua doamne, DOAR UNA este implicată nemijlocit in campania pentru Bucuresti.
S-auzim de bine, prietene, dupa ce iti expiră contractul.
;)

Anonymous said...

Băi cap de sifon hai să fac mişto de tine că-s un pic voios.

Mi se fâlfâie mie de ignoratul tău, aşa cum mi se fâlfâie şi de ignoratul altora.
N-am mâncat din traista lor, n-au mâncat din traista mea.
Nici nu câştig, nici nu pierd.
:))))))))

Îţi repet ce ţi-am mai spus:

Mă amuz copios văzând cum vă călcaţi în picioare, care mai de care, ca să fiţi măgarul cu tichia de mărgăritare care rage în mijlocul turmei de oi behăitoare!
Ceea ce nu înţelegeţi voi este că epoca blogurilor şi a războaielor virtuale, s-a terminat!
Epoca confruntărilor televizate s-a terminat!
Şi foarte curând se va termina şi epoca în care orice sărac, cu pantofi scâlciaţi şi cu cravata pătată de grăsime va mai mai putea ajunge parlamentar sau deputat.
Politică vor face doar oamenii bogaţi!

Mă pufneşte râsul când pe unii dintre voi vă aud cum zbieraţi:

HAU, HAU, HAUUUUU AU VENIT COMUNIŞTII LA GUVERNARE!
Ce comunişti?
Care comunişti mă bitongilor?
Ponta este comunist?
Vanghelie este comunist?
Năstase este comunist?

HAU, HAU, HAUUUUU VOR VENI RUŞII!
Aşa şi?
Dacă vin ruşii, vin ca să facă colhozuri?
Vin cu mumia lui Lenin în raclă de cristal ca să-i pupăm mâna?
Din partea mea n-au decât să vină.
Poate ăştia măcar ne dau gazele mai ieftine, nu ne dau prin gură cum ne-au dat-o americanii şi europenii!

Bleahhhhh, hai noapte bună că mi s-a făcut somn......

Anonymous said...

Hauliuuuuu stai c-am uitat concluzia:

Concluzia e că voi ăştia trecuţi de-o juma de secol să vă mai duceţi naibii să jucaţi table-n parc sau să vă mânjiţi cu mâl din ăla puturos din Ghiolul lui Tekir şi să-i lăsaţi p-ăştia tineri să se apuce de treabă!
Că săracii de ei nici la şedinţe nu pot sta până la capăt că li se face rău de la mirosul beşinilor pe care le scăpaţi voi în pamperşi!
Ţi-ai dreacu' de boşorogi decrepiţi şi babe stafidite.
:))))))))

Vasile, said...

Ft.gandit sondajul de mai in total peste 300 %, curat murdar coane Bibliotecar ?!

Namolul imputit a lui Tekir a fost spalat de muilt de apele curate ale nechibzuintei celor sub 50 de ani.

Acum desteptii cei tineri "importa" namaol cu sacaua...ca sa-si tina muschii tiviti pe oasele fragile!

ZeV said...

Demneura
M-ai auzit pe mine vorbind tremurat si indarjit că ne năpădește taifunul restaurației ?
Mi-au atras atenția doar doi oameni care ne vântură isteric această fantoșă grotescă: Monica Macovei și...Frank Zapa. ;)
Eu personal cred, sincer, în ,,viața de după ideologie". Ideologia este ,,moartea" spiritului liber.
Bună dimineața !
;))

ZeV said...

..PS
Ba nu..GREȘESC !
Mai exista un personaj bicolor, la care, negrul tinde sa devină dominant : DOBERMAN.
Albul mai este legat, la acest personaj inteligent, doar de amintirile trecutului de la Vama Veche.
;)

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Nu ştiu exact despre ce sondaj vorbiţi, dar dacă este de primari, poate că dă peste 300% pentru că fiecare este la altă primărie...

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

M-aţi pus să caut pe Wikipedia "Tekir"... :D

Vücut yuvarlak olup, başın altında bir çift bıyık bulunur.

:D

Bănuiesc însă că vă referiţi la o persoană cu acest nume, respectiv "Lacul lui Tekir" (Techirghiol în română, Tekirgöl în turcă).

Poetic spus...

Din câte am înţeles eu nu este vorba despre faptul că s-a consumat nămolul ci este o problemă cu faptul că lacul (ghiolul) a început să comunice cu marea şi să devină sărat, ceea ce nu este bine, el fiind nămol cu apă dulce. Chestiunea este că acest aspect se ţine sub tăcere şi, deşi nămolul nu prea mai face bine, lumea îşi dă tradiţional cu el pe corp.

http://www.trilulilu.ro/video-muzica/timpuri-noi-namol

Sesizaţi în colţul stânga jos cifra 50... exact cum spuneaţi. :D

FRANK ZAPA[KING] said...

Eusebiule,stiu ,din confesiunile tale ca nu esti crestin dar tot asa am dedus ca oaresce cunostiinte despre biblie ai,cu toate acestea imi vine sa-ti spun ca ce faci tu,de ceva vreme seamna foarte bine cu o pilda biblica din vechiul testament si care are ca sbiect FIUL RISIPITOR.
Nu voi incepe acum sa dau drumul povestioarei,voi spune doar ca te comporti aidoma ca fiul risipitor din povestioara biblica,si probabil,din nefercire vei trai aceleasi deceptii.
Se pare ca in acest moment nu te gindesti deloc la faptul ca fiecare gest nebunesc lasa urme adinci,si ca atunci cind vei dori sa-ti speli pacatele,ti se va arata ,TOCUL DE LA USA SI URMELE,CICATRICILE LASATE DE CUIELE CARE CONSEMNAU FIECARE NEBUNIE,DIN LEMNUL TOCULUI DE USA.
Nu stiu de ce,dar rar am vazut pe cineva care a tinut mortis sa-si ostilizeze pe toata lumea...........

Bibliotecaru said...

Am trăit să o văd şi pe asta, să-l citesc pe dl. Zapa vorbind (în scris) despre metanoia... :D

FRANK ZAPA[KING] said...

De ce?????????ai cumva impresia ca stii totul,absolut tot despre mine?????
Nu fii arogant...........

FRANK ZAPA[KING] said...

P.S.-daca erai mai atent ai fi sesizat,o urma de regret,pt cineva care se pierde............de fapt isi pierde amicii si onoarea.

Anonymous said...

Nu sunt in stare sa faca nimic pentru Delta-Delta dar pentru o zona care este in litigiu si care este concesionata pe 49 de ani!!!Cred ca mai degraba zona va fi populata-colonizata de “marii crocodili” sau “rechini”!!!

Bibliotecaru said...

@ Anonymous
Speranţa moare ultima... Dacă nu mai avem furci şi topoare, măcar cu bătătorul de şniţele şi am putea să punem pe fugă nişte crocodili sau rechini.

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

Şi eu care credem că scăpaţi o lacrimi în colţul ochiului (una de crocodil) că nu mai aveţi pe cine să înjuraţi. :D

Vasile, said...

Biblio,

Mu inteleg subtilitatea textului turcesc, presumupn ca asa au exclamat turcii cind l-au vazut pe Tsras Bulba "ilerii Vücut yuvarlak olup, başın altında bir çift bıyık bulunur"

Referitor cei 300 % , ma gandeam ca daca citesti in parte sondajele facute la comanda partidelor ajungi la 300%.

Iar namolul de la Tekirghiol este o semi-sarlatanie, lacul a fost de mult spalat , nu mai exista acel ecosistem din copilaria mea , bogat in niste micute vietuitoare care ciupeau pielicica copilariei noastre prescolare.

Aici toti invateam sa inotam , vorba vine , pluteam minute bune si doar valul ne zadarnicea dorita
unei odihne parca nesfarsita pe salteaua care contopea corpul sustinindu-te intro stare aparenta de semiponerabilitate!
Am mai fost pe acolo , bineinteles ca nu am mai gustat ca in copilatie apa, dar sa-i spune lui mutu ca salinitatea este aceiasi cu cea a copilariei mele de peste 96%, sau cine stie poate agricultura mai putin irigata a ultimilor ani a reglat si aceasta chestie...dar namol ...Yoc.. poate de Amara!

Anonymous said...

Re Vasile:
- "să vă mânjiţi cu mâl din ăla puturos din Ghiolul lui Tekir"
nu se vrea o jignire, ci doar o simplă trimitere la tratament a unor ramoliţi şi ramolite bolnavi de cancerul puterii şi averii!

- "Acum desteptii cei tineri "importa" namaol cu sacaua"
Hahaha Vasile!
Te-am prins!
Eşti moş sau "moaşă"!
Căci doar moşii şi "moaşele" nu înţeleg că nu contează efectul, ci doar gheşeftul.
Dacă iesă banul, nimic nu mai contează pentru tânăra generaţie!
Pe vremuri am făcut un test.
A, luat două loturi.
Nu de-alea d-alu' Caragiale!
Două loturi budigăi din ăia cu aţă-n cur!
Unii făcuţi în România, de foarte bună calitate şi ieftini, ceilalţi făcuţi în UE (prin China), de-o calitate îndoelnică, extremi de scumpi şi cu o bartai etichetă a unei firme de fiţe (nu mai ştiu ce firmă).
Am avut surpriza că budigăii Româneşti au rămas în raft!
Deci?
Ne mai impiedicăm de un biet import de "nămol la saca", când turcii au ajuns să ne vândă pâine, legume şi fructe?
Pâine pufoasă cu "E"-uri dreasă, legume mari dar fără de gust, fructe arătoase dar fără de parfum!
:))))))))
Apropo de tratamente balneare.
Cine vrea să vadă un caz tipic de neinteresare românescă se poate duce la Mangalia ca să vadă cum munca unui MEDIC care a repus un sanatoriu pe picioare, se vrea distrusă pe motiv de "privatizare".
Este vorba de medicul Laura Condur (PDL-istă!) care nu a fost cu absolut nimic ajutată chiar de guvernul PDL!
S-au construit în draci "parcuri, piscine şi alte ternuri în pantă" unde vacile costelive, caprele şi oile localnicilor în loc să facă sport, PASC! Pasc gazonul!
Mai vreţi exemple de "aberaţii europene"?
Mai am o grămadă!

În mod sigur toată haita USL-istă va zbiera " UDREA E VINOVATĂ!"
Ei bine, nu Udrea este vinovată!
Vinovaţi sunt nemernicii ăştia care conduc Europa şi care nu au avut nici-un interes să ne ajute să ne dezvoltăm ci doar să ne ÎNDATORĂM!
În loc să avem o ţară plină de ferme, plină de grădini cu legume şi de livezi cu fructe, avem o ţară plină de şosele neterminate şi de parcuri pline cu căpuşe!
Avem o ţară fără biciclete dar care are kilometri întregi de piste pentru biciclete.
Avem o ţară fără pacări dar îl avem pe PRIGOANĂ HINGHERUL PARCĂRILOR!
Avem o ţară în care se vrea eliberarea electronică a reţetelor medicale dar medicii de la Cucuieţii din Deal nu au net!
:))))))))

Anonymous said...

Re Biblio:
Bibilio mă enervezi deoarece mă bănui de 'tele-ctualitate.
Şarpe ce eşti!
În Techirghiol am un bun amic.
De fapt, fost coleg de gamelă şi marşuri.
Beţiv, PSD-ist şi om de afaceri cu un nume lung şi extrem de încâlcit.
În armată, noi îi spuneam "Tekir-bey-Nasolule-ce-Eşti!"
ERA CU MULT MAI SIMPLU DECÂT SĂ-I SPUNEM PE NUME!
După armată, venit România, printre multe afaceri pe care a vrut să le facă, a fost şi o investiţie care viza lacul de la Techirghiol.
Afacerea nu i-a ieşit, turcu s-a enervat rău, a şi ciomăgit pe câţiva d-acolo pe acestă chestie, ba chiar şi lu' Copos era să-i tragă vreo două-n dinţi.
De nervi şi-a deschis o cârciumă cu cadâne, unde noi golanii, de câte ori avem treabă prin Constanţa, ne ducem şi ne bălăcim în mâlul nemerniciei noastre masculine!
Deci d-aici a rămas vorba cu "Hai la Ghiolu' lu' Tekir ca să ne mâlim!"
Ai pricipi acum Bey Biblio de unde vine chestia cu "Ghiolu' lu Tekir"?
:))))))))

Anonymous said...

Re Zapa
Fii bre liniştit.
N-AM CE RISIPI ŞI NICI "FIUL CUIVA NU SUNT"!

- "nefericire vei trai aceleasi deceptii......" ?
Hihihi, păi m-a auzit pe mine cineva spunând:" Am speranţa că......"
Şi atunci?
Cum să am decepţii când nu am speranţe?

Se pare ca in acest moment nu te gindesti deloc la faptul ca fiecare gest nebunesc lasa urme adinci,si ca atunci cind vei dori sa-ti speli pacatele,ti se va arata....

Hahaha, "gest nebunesc"?
Şi mă rog care?

- "Lasă urme adânci...." ?
Păi dacă lasă urme adânci asta este bine.
Stai să vezi ce urmează.
Să vezi circul naibii când voi face publice listingurile:
Cutare,
de la adresa cutare,
cu MAC-ul cutare,
a postat la data cutare
în ograda cutare
asta şi asta!
Nu de alta dar doi ani de zile am tăcut cât timp două curve bătrâne şi blonde din spatele Febleţii, o babă beţivă din Bacău şi doi trei găozari mi-au atacat pe cei dragi mie.
V-am atras atenţia:
Băi lipsiţilor de caracter, de ce daţi cu noroi în oameni care vă ajută?

- "cind vei dori sa-ti speli pacatele......"
Şi mă rog în faţa cui să-mi spăl eu păcatele?
Aud?
Am stat EU PERSONAL pe la uşa cuiva cu mâna-ntinsă?
Ehehehe....... mai este un pic până pe 11.
Şi atunci vedem noi cine-i păcătosul.........

- "Nu stiu de ce, dar rar am vazut pe cineva care a tinut mortis sa-si ostilizeze pe toata lumea..........."
Dacă mi-ar păsa de lume atunci logica ta ar fi corectă!
Dar nepăsându-mi, atunci logica "a tinut mortis sa-si ostilizeze" este şchioapă.
Şi mă rog cum am ostilizat?
Spunând că un staff-de idioţi a distrus imaginea Udrei?
Spunând că în timp ce Udrea era mitraliată din toate direcţiile, alţi colegi de ai ei îşi construiau mari vile pe margine de lac?
Spunând că Udrea a fost sabotată din interiorul partidului?
Spunând că voi PDL-ul l-aţi trădat pe Preşedinte!
Spunând că voi PDL-ul aţi trântit Guvernul MRU!
Spunând că amanta lui Boc se dă cu Tuaregul şi nu duce lipsă de contracte cu statul?
Spunând că Monica Macovei - Gherghescu şi gaşaca ei trebuie daţi afară din partid deoarece au distrus partidul?
Spunând că Prigoană nu are nici-o şansă în cursa pentru primărie şi că a fost o idioţenie promovarea candidaturii sale?
Spunând că Sulfina Barbu va fi spulberată de Piedone?
Spunând că Paleologu ăl' Mic (oricât mi-ar place de el) nu are cum să-l bată pe Chiliman?
Spunând că Negoiţă Liviu s-a masturbat în faţa Laurei Andreşan?
Spunând că Negoiţă Liviu mi-a oprit în fiecare zi, rând pe rând, utilităţile (apă, gaze, curent, telefon, net) timp de doi ani?
Spunând că m-am săturat de Europa asta unită care în loc să ne respecte pe noi care am strâns cureaua îi repectă pe ăia care au chefuit şi benchetuit!
Spunând că mafia din presă şi justiţie condusă de către Monica Macovei-Gherghescu a distrus orice punte de dialog în societatea noastră? A isterizat România?
Spunând că UNPR are candidaţi buni la primărie?
Spunând: "BĂĂĂĂĂĂ NĂROZILOR VEDEŢI CĂ VĂ ÎNJURĂ LUMEA P STRADĂ! LUAŢI MĂSURI!"
Bla, bla, bla.....
DECI:
DE CÂND MĂ ROG ADEVĂRUL TRÂNTIT VERDE ÎN FAŢĂ OSTILIZEAZĂ?
Numeşte din lista cde mai sus o singură spunere de a mea care este mincinoasă!
NUMEŞTE-O!
:)))))))))

Anonymous said...

Hihihi, bre Zapo, eu acasă am oglindă pe tavan!

Şi atunci cînd fac onoarea vreunei gâşte onorabile să-mi onoreze onorabilele aşternuturi, îmi admir, în toată splendoarea ei,
"onorabilitate"!

Deci, eu propun unor onorabili ce tot mă onorează cu onorante comentarii, să-şi monteze şi ei niscaiva oglinzi pe tavan ca să ne putem măsura în "onorabilităţi"!
:)))))))))

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Aţi fost tulburat de cuvântul "başin" (cap)? Tekir este un peşte şi acolo e descrierea peştelui... "Corpul este rotund, sub cap există o pereche de mustăţi..." (sau aşa ceva, că nu prea ştiu turca)

La nămol vă cred pe cuvânt...

Bibliotecaru said...

Păi nu e corect "Ghiolu' lu Tekir", este ghiulul (cel de la deget) lu' Tekir... :D Dacă e afacere... :D

ZeV said...

Absolut corect !
UDREA nu este vinovată. UDREA, este complet NEVINOVATĂ ! ;))
Motiv pentru care ar face bine să intre în carantină, adică, într-un lung proces de ,,îmbătrânire" și maturare, în următorii 15-20 de ani. Să vedeți atunci, ,,zeamă" de calitate.
:D

ZeV said...

PS
A...si inca ceva.
CORECTEZ:
,,haita USL-istă NU va zbiera " UDREA E VINOVATĂ!"
Motivul este cât se poate de simplu.
În acest moment, Elena Udrea nu mai este o miză pentru nimeni. Acest personaj de tip efemeridă nu (mai) are un viitor previzibil în politică. A devenit pur și simplu invizibil.
Pentru useliști, miza o constituie doar Traian Băsescu. A fost, este și va fi. Noi sperăm că până în 2014 și nu mai devreme.
Dar, oricare dintre noi, ectoplasme ale virtualului, ne facem mari iluzii crezând că putem, într-un fel sau altul, influența cursul evenimentelor.
;)

ZeV said...

PPS
MINȚI !
..la Cucuieţii din Deal ... au net!
Am fosst acolo cu un laptop cu stick de la RCS&RDS.
Funcționește.
;)
Ai avut dreptate că trebuie promovați tinerii. Ăștia alde noi, o iau cu : ,,nu se poate".....,,mă doare pe undeva" ...,,dar de ce acum și nu mâine ?" .....dar de ce eu și nu tu ?"
:D

dArtagnan said...

Asta-i bună...concetățenii noștri se duc tocmai în Viena să deguste niște lebede prăpădite și lasă în țară bunătate de ecosistem în pace...cine să ne mai înțeleagă!!

Anonymous said...

Re ZeV

Este imposibil să nu mănânc şi eu un rahat şi să nu sari tu:

MINȚI !
..la Cucuieţii din Deal ... au net!

Nah poftim reformulez:

Dacă mai rămâne Negoiţă Liviu primar la Sectorul 3 în mod sigur medicii nu vor avea net decât 2 zile pe săptămână deoarece în restul zilelor face modernizări Neogiţă Liviu!
NAH!
MAI CONTRAZICE-MĂ ACUM!

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan

La noi cuptoarele sunt mici şi nu încape ditamai lebădoiul în ele.

ZeV said...

Lasă că nici cu dulșili târg al Ieșilor nu mi rușini.
Peste tot se lucrează. Adică, se sparge. Abia ne mai strecurăm cu bibiurile din dotare pe bulevardul Independenței, Copou și spre Păcurari.
:D :D

Anonymous said...

Păcurari?
Hihihi, hai că-ncet încet scapi tu porumbelul din gură!
:))))))))

Vasile, said...

Zev,

Nu exista decit doua linkuri care conduc la atitudinea unora privind pe orice palier o presupusa nevinovatie a doamnei in cauza , dementa , instabilitate morala,sau camelonism politico-moral!
Dumneata te duci in jos ..inspre
cameleonism!

Anonymous said...

Proprietatea poate fi privată sau publică Acolo nu sunt exproprieri - exproprierea - Proprietatea în cauză trebuie să fie egală ca valoare atât pentru proprietarul bunului cât și pentru cel ce dorește să îl deposedeze Acolo este proprietate privata. Dreptul de proprietate privată este definit ca dreptul real principal care conferă titularului său atributele de posesie, folosință și dispoziție asupra bunului apropriat în formă privată, atribute care pot fi exercitate în mod absolut, exclusiv și perpetuu Nu exista nici un document de expropriere!! Proprietarilor nu le este respectat nici dreptul de proprietate nici dreptul de folosinta al proprietatilor. Ce inseamna drept de folosinta:
Atribut al dreptului de proprietate, constand in posibilitatea titularului acestuia de a intrebuinta in interesul sau bunul care ii apartine si de a dobandi produsele si veniturile obtinute din utilizarea lui. Ce a facut regimul comunist in frunte cu Ceausescu se numeste Nationalizare. Ce au facut regimul democrat in frunte cu toate guvernele de la revolutie pana la azi se numeste - nerespectarea dretului de proprietate - si ce vor ce vrea sa faca guvernul de astazi si ONG-urile cred daca consultati un avocat - atunci se va numi INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII
Art. 220 Tulburarea de posesie
Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii

Oare le-au facut recesamantul celor 90 de specii de insecte !!!?? .. Noua specie de musca -mutanta genetic , dupa ce ii pisca toti viiseaza la "delta" vacaresti?? Speciile astea de insecte nu zboara si ele prin alte zone ale Bucurestiului ??? Ele stau numai in groapa de gunoi, a Vacarestiului, pardon "delta vacaresti" , sau sunt in toate, baltile, gropile de gunoi din Bucuresti. Anul acesta toate Alegerile sunt verzi, candidati verzi, pliantele verzi, buzunarelor lor verzi. Oare au mancat urzici din Vacaresti si se caca verzi pana termina alegerile iar dupa alegeri se constipa ? Nu stiu daca este ultima, dar ma intreb cum vor pastra cele 90 de specii de tantari, muste, insecte, zburatoare din acea balta dupa ce va veni canicula si vor seca balta ??!!- Cred ca le lipseste plasa de tantar - (scuze au abces cerebral de culoarea plasei de tantari care inconjoara creierul - alba-galbui - murdar, “ curat murdar” Aici nu este doar Unul... “ unul care suge sângele poporului”


Scurta prezentare a situatiei de fapt :
Zona "Acumulare Lac Vacaresti" zona in care citeva sute de proprietari deposedati abuziv de regimul comunist, sint supusi incepind cu anul 1991 la nenumarate abuzuri. Mentionez ca in aceasta zona NU a fost niciodata un lac, doar Nicolae Ceasusescu a dorit in 1988 realizarea unui lac de agrement prin ridicarea unui dig, dar nu a avut niciodata curajul sa semneze vre-un decret sau vre-o concesionare, sau sa exproprieze proprietarii de drept ai acestor terenuri.
Din cauza complexitatii acestui caz, complexitate datorata in principal nenumaratelor abuzuri, proprietarii deschis actiuni de chemare in judecata de revendicare a terenurilor in baza Legilor funciare, (Legea nr.18/1991, Legea 169/1997, Legea nr.1/2000, Legea nr.247/2005) si pe Legea nr.10/2001 . Sunt pe rolul instantelor procese, mai mult de cat atat sunt procese deja judecate si castigate, sunt procese la Strasbourg ), Sunt eliberate si semnate de primari Titluri de Proprietate, procese Verbale de punere in posesie pe vechiul amplasament, ... numai ca proprietarii de drept ai acestor terenuri nu se pot folosi de proprietate si nici nu pot sa-si exercite dreptul de proprietari ai terenurilor ce le apartin de drept.

Bibliotecaru said...

Pe de altă parte...

ARTICOLUL 44 - Dreptul de proprietate privata
(3) Nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despăgubire.

(Constituţia României)

Legea nr.255 din 14 decembrie 2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local se referă şi la lucrările de renaturare... deci...

Habar nu am care este natura proprietăţii acolo. Sunt convins că se va ajunge la o soluţie legată de proprietate.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.