30 June 2012

Revenirea la practica veche a PCR, democraţia cu o singură soluţie


Aş începe cu un moment de istorie...



Tovarăşi, am fost uimit cum s-a desfăşurat pregătirea acestui Congres şi însăşi Congresul. Cum se poate, tovarăşi, ca la acest Congres... Tovarăşul Ceauşescu şi-a permis ca să pregătească încă de dinainte de Congres...

Ei bine... Lucrurile se repetă. După ce în teritoriu a abundat cu alegerea unui singur candidat în filialele PDL (poate să fi fost două trei excepţii, din câte îmi aminesc), iată că cele mai importante posturi din PDL, preşedintele respectiv secretarul general, au astăzi candidaţi unici.


(http://www.privesc.eu/Arhiva/11340/Conventia-Nationala-extraordinara-a-Partidului-Democrat-Liberal)


(http://www.b1.ro/stiri/politica/vasile-blaga-este-necesar-ca-pdl-sa-se-reorganizeze-i-sa-i-onoreze-rolul-de-principal-partid-de-opozi-ie-nu-este-un-moment-u-or-31980.html)

Dar care este planul domnului Blaga pentru a transforma PDL într-un partid nou care să reprezinte o alternativă la USL?
Candidatul la funcţia de preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Convenţia Naţională, că în partid nu se va lucra "la grămadă, ca până acum", ci fiecare va trebui să răspundă pentru încrederea acordată de către democrat-liberali.

Blaga a spus că vrea să revitalizeze activitatea departamentelor partidului.

"Nu vom lucra la grămadă, ca până acum, fiecare va trebui să răspundă pentru încrederea pe care i-o acordaţi", le-a spus Blaga participanţilor la Convenţia Naţională a partidului.

El a menţionat că prima sarcină a unuia dintre cei patru prim-vicepreşedinţi care vor fi aleşi sâmbătă va fi constituirea ligii aleşilor locali ai PDL.

Vasile Blaga a avertizat că PDL îşi va apăra cu tărie aleşii locali "ameninţaţi de restauraţia socialistă".

Blaga a susţinut că se fac presiuni asupra aleşilor locali ai partidului pentru a sta deoparte la viitoarea campanie electorală. El a adăugat că aceştia "sunt bărbaţi care vor lupta pentru PDL, pentru că îl iubesc".

"Nu sunt omul cuvintelor înflorite. Am să vă spun direct cum văd eu partidul şi viitorul său", a adăugat Blaga.

El a spus că este o mare onoare să candideze, dar şi o mare responsabilitate.

"Vreau un PDL unit, solidar, puternic, ataşat principiilor şi valorilor de centru-dreapta", a precizat Vasile Blaga, adăugând că proiectul politic al partidului se adresează tuturor acelora care împărtăşesc valorile dreptei.



Blaga a arătat că PDL trebuie să fie principalul catalizator al tuturor forţelor politice de dreapta şi centru-dreapta.

"În acest moment, este necesar ca PDL să se reorganize şi să-şi onoreze aşa cum se cuvine rolul de partid de opoziţie. Nu e un demers uşor", a mai spus Blaga.

El a menţionat că PDL are nevoie de unitate şi solidaritate.

"Mă angajez să fiu garantul acestui demers. Am dovedit că sunt un om al dialogului. Nu am fost şi nu sunt omul care să sape tranşee în partid. Şi atunci când nu mi-au convenit multe lucruri, am ales calea solidarităţii", a adăugat Vasile Blaga.
(http://www.mediafax.ro/politic/conventia-nationala-a-pdl-a-inceput-blaga-ma-angajez-sa-fiu-garantul-demersului-de-unitate-si-solidaritate-in-pdl-live-text-9798610)
Până la urmă PDL, “ca un adevărat partid al competiţiei reale şi al dreptei româneşti”, ar trebui să-şi reconstituie originea care îi dictează să facă “alegeri” cu candidat unic.

Îl ascult pe domnul Blaga plagiind discursul pe care domnul Traian Ungureanu îl tot repetă de câteva zile (dar nu numai el) şi vorbind despre “plagiatul lui Ponta”… la întrunirea care ar trebui să-l pună preşedinte. Ce are de-a face PDL-ul şi alegerile "la vârf" cu USL-ul? Se aleg funcţiile în PDL după condiţia unui eventual plagiat în 2003? Deci programul (moţiunea) domnului Blaga este legat de PSD, USL, Guvernul Ponta… şi o generică promisiune de să fie bine sa că nu fie rău pentru PDL. Exact dimensiunea menită să schimbe intern PDL... Ce e asta, o glumă?

Habar nu am dacă un Guvern Ponta e mai bun decât un Guvern Boc, cert este însă că nici alternativă la cele două Guverne nu există.

Deci, fără doar şi poate (dat fiind că este singurul candidat), “Votaţi pe Blaga preşedinte al PDL!” din motivul că a înjurat bine USL-ul fără să spună ABSOLUT NIMIC DESPRE MOŢIUNE CU CARE VINE ÎN PDL să reinventeze partidul, să despartă "soluţia pierzătoare" de o eventuală "soluţie câştigătoare"... nimic. Nu ştiu ce reforme face PDL-ul, cu siguranţă însă votul de astăzi nu alege nimic, cu atât mai mult nimic bun pentru PDL, nici o schimbare profundă.

Cine luptă pentru dreptul de a fi carne de tun? Cum trebuie să se simtă acei oameni chemaţi să împlinească o formalitate, să ridice mâna şi să aplaude ca la Congresele PCR? Nu mai există nici măcar acea simulare a democraţiei…

Eu am sperat că aceste alegeri interne ale PDL vor aduce democraţia în partid, chiar am sperat asta. Am sperat că PDL-ul va aduna înţelepciunea de a avea reacţii ale interesului naţional şi a depăşi constrângerile egoismului generalizate în politica actuală. Am sperat că PDL va deveni o soluţie alternativă… Din nefericire PDL văd că se afundă exact în ceea ce l-a făcut să redevină un partid minimal.

Pentru mine cea mai mare dramă este faptul că în varianta prin care USL eşuează în dimensiunea guvernării... NU MAI AM NIMIC DE PUS ÎN LOC.

UPDATE:
Credeam că lucrurile se liniştesc în PDL... dar se pare că nu.
Elena Udrea s-a declarat surprinsă, sâmbătă, în pauza destinată votului la Convenţia Extraordinară a PDL, că în echipa lui Vasile Blaga sunt şi candidaţi care au fost perdanţi în alegerile locale.

"Eu mă aşteptam ca în echipa lui Vasile Blaga să vină câştigătorii, să vină cei care au obţinut voturi în alegerile locale, cei care pot aduce voturi şi pentru la toamnă", a susţinut ea.

Udrea a arătat că este important pentru credibilitatea acestei echipe să fie formată din oameni care au demonstrat că sunt susţinuţi de electorat.

"Când tu pierzi lamentabil cu 8 la sută şi te gândeşti că poţi să fii în conducerea PDL, eu mă întreb cum va fi privită această conducere din exteriorul partidului", a afirmat ea.

"M-am bucurat că sunt foarte mulţi, pentru că aceasta înseamnă că foarte mulţi membri de partid vor să se implice şi să conducă partidul, dar am fost surprinsă de faptul că unii dintre cei care au pierdut alegerile, şi le-au pierdut personal, direct şi cu scoruri mici, cred că pot reprezenta partidul şi pot să conducă", a adăugat Elena Udrea.


(Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto

Ea a menţionat că şi-ar dori ca din echipa lui Vasile Blaga să facă parte mai mulţi câştigători.

"Cred că şi Vasile Blaga are nevoie ca în jurul lui să fie oameni care s-au validat în aceste alegeri, oameni care au câştigat cu scoruri importante, pentru că sunt organizaţii care au pierdut cu 38 la sută, dar aceasta înseamnă că au, totuşi, susţinerea populaţiei, deci să aducă lângă el câştigători, pentru că avem nevoie de o echipă cu care să ne prezentăm şi în faţa electoratului, nu e suficient să ne satisfacem orgolii la nivelul intern al partidului, noi trebuie să aducem acum o conducere care să recredibilizeze PDL", a mai spus Udrea.

Elena Udrea a precizat că acesta este motivul pentru care câţiva dintre cei care au fost imaginea vechii conduceri nu au mai candidat, pentru a lăsa în faţă câştigătorii.

"De aceea cred că e bine să avem câştigători şi nu perdanţi în conducerea partidului. Dacă vorbim de asumare în politică şi de responsabilitate, cred că fiecare trebuia să îşi facă o proprie analiză şi să vadă dacă are ce să ofere partidului, dacă are imaginea potrivită sau dacă a adus suficiente voturi partidului încât să vrea să îl conducă", a adăugat Udrea.
(http://www.mediafax.ro/politic/udrea-ma-asteptam-ca-in-echipa-lui-blaga-sa-vina-castigatorii-nu-cei-care-au-pierdut-lamentabil-9799063)
Vorba unui clasic în viaţă...

http://www.vitrina.ro/blog/wp-content/uploads/2012/05/interstudia-pagina-de-limbi-straine-t-b-vitrina-advertising.jpg
(http://www.vitrina.ro/blog/2012/05/09/interstudia-si-pagina-de-limbi-straine/)

47 comments:

Robert Horvath said...

@Bibliotecarul
Articolul este bun desi nu am inteles nimic.
Profit de aceasta ocazie sa dau o veste buna unui
politician care face " miscari geniale " si chiar mai mult.

ACUZ OFICIAL DE CRIMA PE DAN VOICULESCU ! ZIARISTUL ROBERT HORVATH DIN SUA CERE POLITIEI ROMANE SA DESCHIDA O ANCHETA !

DAN VOICULESCU TREBUE ARESTAT PENTRU CRIMA SI FURTUL
BANILOR LUI CEAUSESCU !


Din documentele serviciului austriac reiese ca Dan Voiculescu se afla
la Viena in ziua "sinuciderii " lui Marin Ceausescu. Atat serviciul american ca si
cel sovietic considera ca fratele dictatorului a fost ucis de o echipa a serviciului extern pentru a fura carnetul cu coduri. In acest carnet erau notate codurile secrete ale dictatorului din bancile elvetiene.
Am timis in cursul zilei de ieri
o cerere oficiala adresata politiei Romane pentru a deschide o ancheta oficiala ......la adresa lui Dan Voiculescu.
Cererea este insotita de informatii si documente confidentiale .

Robert Horvath said...

C.I.A :
CEAUSESCU A VANDUT ARME RUSESTI AMERICANILOR.
"United States spent 500 milions $ in the last 10 years on the purchase of advanced Soviet arms from a network run by two brothers of Nicolae Ceausescu,
The arms sales were controlled by Lieut. Gen. Ilie Ceausescu, then Deputy Defense Minister, and Marin Ceausescu, who ran Romania's trade mission in Vienna and who negotiated the sales.
Legatura intre serviciul american sa facut printr-un tanar diplomat
roman ( Melescanu ) stationat in Europa si la ONU..."
Acesta fuseses contactat de americani la New York.
Tratativele au continuat si au fost terminate cu success pentru livrarea a 7 sau 8 tipuri de rachete tactice aer-sol si sol-aer, pe care Nicolae Ceausescu le-a cumparat dela Moammer Gaddafi si care ne-au fost livrate pe coasta de Est in schimbul a catorva zeci de milioane de dolari depusi de C.I.A. intr-un cont cifrat la o banca elvetiana.
Marin Ceausescu, ajuns consiler la Ambasada RSR din Austria, s-a intalnit in secret cu seful de statie C.I.A. din Viena in vara anului 1987.
Guvernul american a incercat sa salveze viata lui Marin Ceausescu, dar echipa operativa C.I.A. a sosit la ambasada romana din Viena in momentul in care echipa DEA condusa de care il spanzurase pe Marin Ceausescu in subsolul ambasadei tocmai parasise cladirea...
Marin Ceausescu a fost gasit spanzurat la data de 28 decembrie 1989, in subsolul Reprezentant ei Economice a Romaniei la Viena. Mai mult ca sigur a fost ajutat sa-si puna gatul in lat. Marin Ceausescu administra fonduri obtinute din comertul cu armament, dar nu numai. Activitat ile sale din Austria includeau primirea si depunerea banilor in institutii financiare austriece, care ori erau rulati in conturi bancare aici, ori erau transferat i si depozitati in conturi din Liechtenstein sau Elvetia. Marin Ceausescu a avut legatura cu CRESCENT, iar acest lucru era evidentiat de vizitele sale frecvente la Eisestadt, unde se aflau CRESCENT.
Aici aveau intalnirile lui Marin Ceausescu cu doi actuali politicieni romani : Dan Voiculescu si T. Melescanu .

Robert Horvath said...

Bibliotecarul sune
"Habar nu am dacă un Guvern Ponta e mai bun decât un Guvern Boc, cert este însă că nici alternativă la cele două Guverne nu există.
Dadaism complet .

Robert Horvath said...

@ Bibliotecarul
Final de pomina
Pentru mine cea mai mare dramă este faptul că în varianta prin care USL eşuează în dimensiunea guvernării... NU MAI AM NIMIC DE PUS ÎN LOC.
RAMANE SOLUTIA : MILU !

ZeV said...

Biblio
Nu va mai straduiti sa fiti coerent.
Nu mai sunteti ,,acasa" decat in sufletul si mintea domniei voastre.
Asta e...poate ca totusi vom supravietui, dpdv mental, acestei veri ,,toride". Pentru aceasta, una dintre solutii, este sa inchidem televizorul.
Faceti ca mine : fotbal, filme si Discovery. Si mai bine ar fi daca vom gasi timp pentru citit.
Desi, si lectura are partea ei proasta, deoarece, ne transforma pe toti intr-o masa de plagiatori, mai mult sau mai putin constienti de dreptul lor la opinie proprie. Neexistand decat vreo cativa premianti NOBEL, marea majoritate dintre noi, gandim si vorbim dupa chipul virtual al autorilor lecturilor noastre. Oricum e mai bine decat sa ne inspiram de la jurnalistii de scandal politic.
;)))

;)

Vasile, said...

Biblio chiar incerci sa creezi impresia ca PDL ar fi un partid mare?

Cladit pe aceleasi principii malefice prin catre este condusa acum Romania, de un om cu o singura calitate aceea de scenarist,PDLeul umflat artificial este inca partidul domnului Basescu , plasat cu citiva ani in urma la un 7=10% la fel ca si partidul domnului Diaconescu.

Cu oameni de aceiasi factura malefica ca si conducatorul, a caror averi sau insutit in citiva ani, acest partid pur al sinecurilor, nu este un partid ci o adunatura a unor interese care nu s-au regasit in PSD sau PNL.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Vă dau o veste proastă, crima s-a prescris, indiferent de cine a făcut-o, dacă a făcut-o.

Asta cu acuzaţia oficială presupune şi faptul că vă supuneţi posibilităţii să fiţi condamnat pentru denunţ calomnios, dar şi să fiţi daţi în judecată pentru răspundere delictuală (unde, atenţie, nu trebuie neapărat să minţiţi pentru a plăti).

Sper că ştiţi exact ce faceţi.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

M-a cam lăsat vederea, nu mai pot citi mai mult de câteva pagini de carte fără să-mi joace literele. Pe calculator litere pot fi mărite, dar nici aşa nu prea merge, mai mult mă bazez pe recunoaşterea cuvintelor decât pe citirea lor. Poate cu un ecran LCD de 80 cm diagonală... :D

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Chiar asta am spus mai sus, "Din nefericire PDL văd că se afundă exact în ceea ce l-a făcut să redevină un partid minimal."

Robert Horvath said...

MOTANUL FELIX PE ULTIMUL DRUM

@ Va multumesc pentru sfat. Cel mai mare furt din
istorie nu se va prescrie niciodata. Sper intr-o sinucidere reusita. Fularul va fi remis motanului odata
cu venirea toamnei.
Cu riscul de a ma repeta.
Marin era singurul care detinea conturile.
Americanii au depis pe numele lui Ceausescu la o banca elvetiana o suma uriasa. Banii erau atat pentru
familie dictatorului cat si pentru noi armamente rusesti. Banii au fost retrasi imediat dupa " sinuciderea " lui Marin. Acesta era filat atat de americani cat si de rusi.
Marin a fost filat 24 de ore dupa arestarea lui Nic. Toate caile duc spre Voiculescu
Ministerul de Justitie americam prin lege este mandatata sa recupereze banii. Chiar si USL vrea sa scape de balastul Voiculescu. Inteleg grija pe care o aveti pentru motanul cu gradul
de general.....desi Felix era chiar peste securitate.
Ponta va fi inpins de realitatea recuperarii a 6 BILIOANE DE DOLARI AMERICANI. Intradevar daca scapa liber al declar si eu
un geniu. SUA este o tara a legii. Nu cred ca va scapa de latul
legislatiei americane. Poate sa scape printr-ul glont in cap. Spre deosebire de bonbonel sper din tot sufletul sa reuseasca.
Crescent a fost o intreprindere mixta palestiniana romana....vezi numele. Israelienii
intra si ei curand in joc...........

Robert Horvath said...

@ Bibl
Deranjez cu o intrebare. O adresez cu scuzele de rigoare ...in batranul slang mioritic.
DECE TE FUTE GRIJA PDL ?
Spereai ca curveta prezidentiala sa vina la conducere ?
Esti cult si relativ inteligent. Basescu va deveni in curand seful opozitiei si dupa parerea revistei Economist se va reintoarce dupa modelul Putin.
Se va intoarce la cererea poporului ca va vrea pedepsira crunta a USL-lui. Pana si micutul Boc va fi
regretat. Ai dreptate PONTISMUL nu este o solutie.

Robert Horvath said...

@ Dupa ultimele statistici minoritarul Milu va devenii
in curand majoritar. Nu va fii primul presedinte rom si
nici ultimul.

Robert Horvath said...

@Vasile
Se pare ca nu esti prost,.... desi abia depasesti 7 clase.
Analiza este perfecta. PLN traieste prin Basescu.
Executia lui Basescu al va scoate din viata politica.
Stiu ca in Romania nu exista pedeapsa capitala....
Legiile se mai schimba................... uneori in bine.

Robert Horvath said...

@
O solutie realista pentru Romania ar fi trimiterea in puscarie a intregii clase politice. Stiu ca va fi nevoie
de investitii uriase din partea statului. O varianta ar fi
creiarea unor lagare de concentrare de tip comunist
sau nazist.

Robert Horvath said...

@
O solutie realista pentru Romania ar fi trimiterea in puscarie a intregii clase politice. Stiu ca va fi nevoie
de investitii uriase din partea statului. O varianta ar fi
creiarea unor lagare de concentrare de tip comunist
sau nazist.

Robert Horvath said...

@ Biblotecarul
Cultura ta se amesteca cu smecheria de doua parale.
Stiai demult ca Ponta si USL nu va rezolva nimic.
Te-ai uitat atent la fetele lor. Unul are fata de contabil
de ferma agricola iar celalalt de chelner. Cu asemenea
fete nu se poate conduce o tara.

Robert Horvath said...

@ Bibliotecarul
Spuneti ca pot fi trimes in judecata. Sper sa am aceasta sansa si bucurie.
Sunt cetatean american si prin casatorie japonez. Un proces la New York sau Tokyo avand ca subiect BANII CEAUSESCU -FURTUL SECOLULUI.... ar fi mai mult decat senzational .
Chiar terminal !!!!!!

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Din păcate la noi partidele sunt un fel de transport al directivelor dinspre Guvern spre Parlament. Avem deci o soluţie anormală, Guvernul este susţinut de o majoritate parlamentară... care nu sancţionează nimic la nivel de Parlament din ce face Guvernul. Cum Guvernul nu poate fi sancţionat şi controlat în nici un fel direct de către cetăţeni, singura cale de a vedea abuzul guvernanţilor este de a avea în Parlament o grupare politică, cu unul sau mai multe partide, care să cenzureze ceea ce face Parlamentul, care să facă interpelări parlamentare, care să forţeze comisii de anchetă sau ancheta comisiilor curente ale Parlamentului. Dacă se opune USL un singur partid de 10% cu parlamentari care mai mult îşi văd de afaceri, acesta nu are nici un fel de putere în a cenzura cu ceva activitatea Guvernamentală, ceea ce înseamnă că eu, ca cetăţean, nu voi avea pe nimeni în Parlament care să urmărească un interes contrar sau complementar activităţii Guvernamentale sau Parlamentare. În sistemele Guvern-Parlament să formează o coaliţie care dă stabilitate politică, totodată însă dă şi lipsă de control asupra activităţii politice.

Într-o ţară "aşezată politic" stabilitatea este bună, eu însă nu am încredere în politica de astăzi pentru că politica este un paravan de interese personale. Am nevoie deci de o construcţie politică alternativă, în primul rând, şi de o construcţie politică ce are forţa de acontesta care să mă ajute să aflu ce se întâmplă în spatele uşilor închise.

Nu ştiu dacă am fost pe cât de coerent am dorit să fiu...

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath
Procesul ar fi, cred, la Tribunalul Bucureşti. Nu are importanţă cetăţenia...

Robert Horvath said...

@ Bibliotecaru
Sansele ca sa fiu dat in judecata sunt mult sub zero.
Are multe defecte dar nu si lipsa de inteligenta.
Ar fi o sinucidere curata... inainte de timpul potrivit.

N. Raducanu said...

Excelent articolul lui biblio despre democratia cu o singura solutie! Apelul noului sef al PDL la solidaritate si la evitarea saparii de transee in partid a fost imediat contrazis de Elena Udrea. Iar asemenea atitudini vor mai apare desigur.
Din pacate comentariile lui Horvath la acest articol sunt tendentioase si cu solutii absurde sau contradictorii ("articolul este bun, desi nu am inteles nimic", "propun trimiterea la puscarie a intregii clase politice", "executia lui Basescu il va scoate din viata politica", "Basescu se va intoarce dupa modelul lui Putin" s.a.). Nu se poate oare introduce o filtrare a comentariilor, pentru a ne feri de pierderea timpului citind ineptii?

Robert Horvath said...

TRIMITEREA CLASEI POLITICE LA BULAU !
@Bibliotecarul
Problema este in alta parte. Clasa de securisti si comunisti aliati cu mafia tiganeasca
a preluat puterea economica dupa revolutie. Acestia sunt 3% din populatie,
Restul neavand capital a ramas cu mizeria si umilinta.
Clasa politica reprezinta aceasta minoritate .
Romania pe care o imaginati nu mai exista de mult. Este o tara dezindustrializata
care va ajunge la nivelul Ceausescu in 2020 in timp 95 % din produsele agricole sunt importate.
Numarul pensionarilor si a asistatilor sociali depaseste cu mult pe cei in campul muncii.
Creierul cu exceptia dumneavoastra si a celor care semneaza pe acest blog a plecat.
Au plecat si cei care vor sa munceasca cu milooanele. Romania subzista prin economia subterana
si prin banii trimisi din afara.
O democratie reala nu exista fara o clasa politica de mijloc si o intelectualitate clientelara aservita
celor de la putere......... Dumneavostra sunteti un om de bine dar uns de naivitate si manipulat
de altii. Mamaliga va exploda .......Dupa USL, dispare ultima licarire de speranta.
Statul va trebui sa faca un efort pentru creiarea de facilitati de incarcerare pentru clasa politica.
Revolutia 89 care a fost furata trebuie continuata......trimitand pe clasa politica spre bulau.

Robert Horvath said...

ERATA
O democratie reala nu exista fara o clasa politica de mijloc si o intelectualitate ne clientelara aservita
celor de la putere...

Robert Horvath said...

EXTIRPATI CANCERUL DEMOCRATIEI ROMANE DAN VOICULESCU !

@ Spuneti plin de disperare
"Am nevoie deci de o construcţie politică alternativă"
Cu tot regretul factorul economic ordoneaza relitatea
politica. In Romania sistemul comunist a fost inlocuit
de sistemul mafiot .
Un alt aspect este structura sociala. Ceausescu a distrus taranimea mutand-o la orase. Acestia in loc sa devina cu adevarat proletari au devenit lumpeni proletari si manelisti ca Milu. Care termina fiecare postare cu spritanul " sa fii iubit " .
Un alt factor este explozia roma care devine majoritara.
Intradevar trebuie gasitita o gandire noua si o miscare politica alternativa.
Poate postati un editorial pe aceasta tema.
Inceputul democratiei romanest este extirparea cancerului ei Dan Voiculescu.
Sa auzim si de bine.

vib said...

Interesant clipul de la Congresul al XII-lea. Nu am stiut ca a existat cineva cu sange in instalatie sa il critice pe Ceausescu in plin Congres. Nu cred ca Parvulescu era usa de biserica, dar pentru gestul asta merita admirat.

vib said...

@Robert Horvath: o rugaminte: se poate sa concentrati ce aveti de spus in mai putine mesaje, eventual mai voluminoase? Se pierde coerenta si nu mai inteleg nimic din ce se comenteaza.

Robert Horvath said...

@ Bibliotecarul
Vei grai din nou ca sunt impotriva tuturor. Fals
Ma gandesc din resursele personale sa-i ridic o statuie
lui Valentin Stan intr-un parculet din New York.
Emisiunea sa de la Antena mogulului este epocala cel putin. Victoras este mort chiar inante de.... demisia mult asteptata chiar si de USL .

Robert Horvath said...

Vib
Cine se va ridica impotriva lui Victoras Ponta merita
tot atata pretuire ca si Pavulescu ?
Cu tot respectul dar nu ascult de rugaminti si sfaturi.
Chiar si nevasta mea orientala ma roaga sa plec din casa........ amenintindu-ma cu divortul zilnic .
O refuz de douazeci de ani..............
. Singura persoana de care ascult este motanul
meu negru....desi banuiesc ca serviciiul extern i-au instalat un microfon in coada.

Robert Horvath said...

VIB
Este greu sa amestec in aceia-si postare pe Milu cu
Vasile. Fiecare are lipsa de cultura si educatie caracteristica. Vasile a invatat sa foloseasca hartia igenica din copilarie. Milu nici mai tarziu.
Avand domiciliul mereu in miscare are circumstante agravante.
Bibliotecarul este baiat subtire si cultivat. Uneori inteleg ce posteaza. Cultura lui are radacini europene
Nu pot sa spun acelasi lucru despre blond.

Robert Horvath said...

VOICULESCU IL BATE LA FUND PE CEAUSESCU !

O RUGAMINTE IMPORTANTA
DESCHIDETI
http://www.secretebinepazite.net/2011/12/palatul-lui-dan-voiculescu-din-corbeanca/

Palatul lui Dan Voiculescu din Corbeanca
COMENTARIILE MELE SUNT DE PRISOS.
\

ZeV said...

Biblio
Ma amuza foarte tare atunci cand diversionisti de profesie se straduie sa ne perverteasca constiintele.
Dar cel mai tare ma bine dispune recatia unor lideri PDL, cum ar fi Cezar Preda si Adriean Videanu. Acesti domni afirma cu senintate ca PDL si-a platit eventualele erori, prin faptul insusi ca a pierdut guvernarea, iar 2-3 luni de opozitie le sunt de ajuns. Ei cred, domnule Bibliotecar, atat politicienii cat si diversionistii de ocazie, cs romanii sunt prosti si uita repede.
Ceea ce ei trec cu vederea este ca au pierdut guvernarea ca efect al impotentei, coruptiei, clientelismului visceral, incoerentei actului lor de guvernare si mai ales, datorita asocierii intrinseci cu personalitatea malefică a domnului Basescu. Chiar si acum Elena Udrea crede ca PDL are obligatia sa se aseze la remorca prezidentiala pentru a-si reface imaginea si a se salva, în stil băsescian, prin campanii de defaimare si scenarii de invaluire a adversarului politic. Reforma internă si demnitatea de partid independent sunt pentru distinsii portocalii inverziti (de frică),simple gogorițe de adormit spiritele prezumat infantile.
Ceea ce nu realizeaza pedelistii este ca...locomotiva a deraiat si se apropie periculos de marginea prapastiei.
;)
ps
Succes, domnule Ponta, în razbelul cu dictatura, diversiunea si lipsa de scrupule in confruntarea politica.
Asta nu înseamnă, domnule prim ministru, că ai primit de la subsemnatul, în calitate de alegător, un cec în alb, sine die.
Atenție, pe cine lași să trăiască (politic), te va nimici (politic), în cele din urmă.
:)

Bibliotecaru said...

@ vib
Au mai fost voci potrivnice lui Ceauşescu, printre care şi Ion Iliescu... Domnul Pîrvulescu a rămas totuşi o emblemă a protestului pentru că a avut loc la Congresul PCR. Acesta se transmitea în direct la TV şi radio, a făcut un pic de vâlvă printre membrii de partid... Putea fi momentul unei schimbări în PCR şi, poate, o schimbare politică esenţială în 1979, ce ar fi dus la o faţă umană ce nu ar fi condus la foamete câţiva ani mai târziu. Numai că în 1979 românii o duceau încă bine şi doar problema politică nu a reuşit să-i urnească. Dacă aţi remarcat replica "În spiritul acesta a fost organizat Congresul, tovarăși, și aici sunt echipe speciale de agitatori, începând din față și...". Puţini sunt cei care astăzi înţeleg cum stă treaba cu echipele speciale de agitatori, dar chiar şi mai puţin acceptă că agitatorul, o rămăşiţa a propagandei primare, nu poate fi combătut cu argumente. Pe de altă parte, argumentele rămân.

Bibliotecaru said...

@ N. Raducanu

Bine aţi revenit!

Nu-mi pot asuma filtrarea comentariilor.

Robert Horvath said...

CU SIRA SPINARII ETERN CURBATA !
Vib
Nimeni nu a miscat in front..... iar elita pupa-n curista
a excelat prin lasitate. In Romania protestul politic s-a manifestat prin bancurile cu Bula. Aceiasi elita al pupa pe Basescu ....tot acolo. Singura deosebire este purtatul
papionului....

Robert Horvath said...

Domnule Raducanu
Nu se numeste filtrare ci cenzurare. Libertatea de expresie este garantata de bibliotecar si gandire democratica. Nimeni nu va obliga sa cititi comentariile
mele. Puteti intocmi raportul ..........

Robert Horvath said...

@Raducanu
Despre intoarcerea lui Basescu dupa model Putin
vorbeste celebrul ECONOMIST :
The Economist: Băsescu ar putea reveni în stil Putin, ca premier

Preşedintele Traian Băsescu, "încântător, dar problematic", deşi are imaginea ştirbită din cauza scandalurilor, şi-ar putea face o revenire pe scena politică, precum Putin, ca premier al ţării, după încheierea mandatului său în 2014, scrie The Economist într-un articol despre "dezamăgitoarea Românie".

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/the-economist-basescu-si-ar-putea-face-o-revenire-in-stil-putin-ca-premier_781281.html#ixzz1zJKleYXl

Robert Horvath said...

@ Raducanu
Nu sunteti roman. Romanii sunt ascutiti la minte.
Inteleg " mistoul " si nu se i-au prea in serios.
Chiar si securistii au uneori simtul umorului.
Dumneavoastra sunteti o exceptie..........

Robert Horvath said...

PUSCARIE ! PUSCARIE ! PUSCARIE !

@ Raducanu
In ancheta securitatii ziua incepea cu ultimele bancuri politice. Ne amuzam impreuna.
Singura deosebire .....Eu nu le puteam difuza mai departe.

PUSCARIE ! PUSCARIE ! PUSCARIE !

Consider ca aruncarea intregii clase la puscarie ca o ideie valoroasa care trebuie pusa in aplicare neindarziat. Sunt convins ca majoritatea cetatenilor....

FRANK ZAPA[KING] said...

Am vazut pe parcursul vietii mele,nenumarati nemernici,de la cei mai periculosi,si violenti,pina la cei rafinati,cu staif si diplome,luate prin cele mai vestite universitati ale lumii.
Dar fiecare in felul sau avea un ,COD'un cod al onoarei,PT CA TICALOSII SI NEMERNICII' ADEVARATI AU UN COD AL LOR DE LA CARE NICIODATA NU SE ABAT,SI PE CARE IL RESPECTA CU SFINTENIE.
De doi ani,am dat in lumea virtuala,peste un nemernic,care sparge toate sabloanele,rupe toate cutumele,iar CODUL ONOAREI'nu intra in matricea sa genetica:
,este vorba despre z.ev.
despre care pot spune,fara a-mi face mustrai ori probleme de constiinta,ca,face de rusine specia umana,si ca tiritoarele,inelatele,limbrici,INCA,REPET INCA ,MAI POT SPERA CA VRE-O DATA SA COCHETEZE CU VERTICALITATEA.
Este incredibil cum aceasta entitate,umana,care are in componenta ei tot bagajul de mizerie,de care omul a incercat sa scape de-a lungul evolutiei sale a reusit sa-si faca loc in ea-ESTE O ADEVARATA MINUNE,IN CE PRIVESTE ACCIDENTELE GENETICE.
Omul asta incepe ca pupincurist si sfirseste ,ca cel mai jegos dretractor,dovedind o maleabilitate,pe care putine metele o au.
De multa vreme nu l-am mai bagat in seama,dar acum cind ii ureaza succes LUI VICTOR PONTA,realizez dimensiunea lui distructiva.
uN ASEMENEA INDIVID,ESTE O PEDEAPSA PT NATIA DIN CARE FACE PARTE,SI SINGURUL LUCRU PE CARE L-AS DORII ROMANILOR,AR FI CA ACESTE ACCIDENTE GENETICE,SA DISPARA ASA CUM AU VENIT,DAR IN PRIMUL RIND SA NU LASE URMASI DE ACEIASI SPETA.

FRANK ZAPA[KING] said...

De cite ori intru pe blogul ,lui Bibliotevaru,imi propun doar atit,sa-l traversez in diagonala si....................PA,URA SI LA GARA.
Desi sunt in Canada,si ar trebui sa nu-mi bat capul cu un personaj,de teapa lui Bibliotecaru,n-am rezistat tentatiei sa-i trimit si lui vre-o cite-va bezele,desi sint la sfirsitul unei zile pline care mi-a produs multa bucurie,si totusi,obraznicia unuia ca biblio nu poate ramine nesanctionata.
Adevrat cam lunga introducerea,dar sa revin la cestiune,asadar,INALTIMEA SA BIBLIOTECARU' om de extrema stinga cu principii solide,compara,ADUNAREA PEDELISTILOR CU UN CONGRES PCR.
Auleoooooooooo,mi-am zis,se pare ca ,BIBLIOTECARU' A PRIMIT OARESCE CADOURI DE PE LA PESEDEI,si probabil si ceva de baut,pt altminteri,nu avea cum sa scrie si sa gindeasca asemenea prapastii.
Pt ca nu-mi aduc aminte ca la CONGRESUL PSD,ADICA AL COMUNISTILOR TRAVESTITI,LA CARE TRONA NOMENKLATURISTUL CRIMINAL ION ILIESCU,sa-l fi vazut,ori sa fi citit din partea bibliotecarului ceva de genul:
tov. ion iliescu membru si nomenklaturist de nadejde a luat cuvintul si.......................bla,bla.......
Nuuuuuuuuuuuu,nici nu a vazut CUM IN CEL MAI BOLSEVIC STIL CU PUTINTA MIRCEA GEOANA A FOST MAZILIT SI CUM FAM. SIRBU A INHATAT PSD,DIN MIINILE ALTEI FAMILII DE PRADUITORI.
Nuuuuuuuuuuuuuuuu bibliotecarul nostru ,a fost surd,orb si comupterul lui nu poate scrie si tasta impotriva pesedeilor-CI DOAR IMPOTRIVA PEDELISTILOR SI A LUI TRAIAN BASESCU.
Nici cind LUI MIRCEA GEOANA CLANUL SIRBU I-A LUAT CAPUL,BIBLIOTECARU NU A SCOS O VORBULITA,A TACUT PRECUM UN MARE RAHAT ARUNCAT CU ROABA INTRE BOSCHETI,DESI IN TIMPUL CAMPANIEI PT PREZIDENTIALE S-A BATUT CA UNLEU PT GIOANA.

FRANK ZAPA[KING] said...

P.S.-macar atita ar fi trebuit sa observi BOLSEVIC BIBLIOTECARU,CA:
transferul de putere s-a facut in mod elegant,fara lovituri sub cebtura si mizerii bolsevice.
s-au ca,VECHEA CONDUCERE,IN BLOC,si-a dat demisia pt faptul ca au pierdut alegerile.
Lucru pe care la alt partid din 90 incoace nu l-am vazut,pt ca n-au onoare.
Concluzie-FATA DE BILCIUL MIZERABIL DIN PSD,PEDELISTII AU DEMONSTRAT CA NU SUNT NISTE TARANOI CA PESEDEII,FOSTI CEAPISTI,TRACTORISTI.

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

Dacă nu vă puteţi abţine să postaţi un răspuns, probabil că blogul este bun, incitant... :D

Vedeţi dumneavoastră, dintre Traian Băsescu şi Ion Iliescu, unul dintre ei şi-a schimbat convingerile politice după cum era convenabil, celălalt a rămas consecvent.

V-aş întreba însă când anume domnul preşedinte Băsescu a avut timp să-şi schimbe convingerile.

În 2004, când a renunţat la calitatea de membru de partid pentru că a ajuns preşedinte şi Constituţia nu i-a mai permis să fie membru de partid, PD era în internaţionala socialistă. De atunci domnia sa nu mai face parte din nici un partid politic. Întrebarea este deci... CÂND A DEVENIT DE DREAPTA? De unde deduceţi domnia voastră că omul Traian Băsescu este un om cu convingeri de dreapta? Membrii PDL înţeleg, ei s-au adaptat cameleonic imediat, s-au culcat în Internaţionala Socialistă şi s-au trezit indefinit populari de dreapta pentru că la şedinţa de partid domnul Boc aşa i-a anunţat... La ei este clar. Dar la Traian Băsescu?

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

Dacă vă amintiţi domnul Băsescu era ministru al transporturilor şi mergea la meciurile Rapidului încurajând echipa, "Hai Băieţii!". După un scurt timp era coleg de băutură cu Gigi Becali şi spunea că Steaua rămâne Steaua... Asta parcă e şi mai grav decât metanoia politică.

În sfârşit, eu v-am mai spus, dacă nu citiţi dumneavoastră că aş fi spus ceva, nu înseamnă că nu am spus... Să ştiţi că eu mai comunic şi fără să vedeţi domnia voastră din Canata, pardon, Canada... :D Dar chiar şi aşa, mi se pare culmea tupeului să-mi reproşaţi mie că nu am scris ceva ce credeţi domnia voastră că ar fi trebuit să scriu. Nu aveţi decât să vă faceţi blog şi să vă scrieţi propriile articole, de ce-mi cereţi mie să scriu ce credeţi domnia voastră?

FRANK ZAPA[KING] said...

biblio:
1-nu inteleg de ce,il bagi pe TRAIAN BASESCU IN VARZA ASTA,AM VB DESPRE DOUA CONGRESE,LA PSD SI PD-L SI LE-AM COMPARAT IN OGLINDA.
2-pai daca pesedeii-mostenitorii PECERE,au putut sa se culce in seara de 21 decembrie 90,comunisti bolsevici si in 22 decembrie acelasi an sa se trezeasca democrati si inca socialisti,de ce TRAIAN BASESCU SI AL SAU PARTID NU AR AVEA VOIE,AI???????
INCHEIERE-nu bate cimpii,trebuia sa raspunzi la ce am scis,nu sa o dai cotita si sa incerci un atac,nu tine.
Si daca tot vrei ceva constructiv,trimite,s-au afiseaza o adresa de mail sa-ti trimit niste poze facute la oratorium in montreal,o sa-ti placa............

Vasile, said...

Cind esti dus esti dus, nu ca ar fi altecva decit atunci cind esti plecat!
Desi despre cei plecati se spune ca se pot intoarce chiar daca sunt plecati cu sorcova pina in Canata, precum nebunul cu idee fixa si cu diagonala de negru care se da si ziarist!

Cine stie miine va fi stafia lui Marin si poimiine a lui Napoleon!

Zvonac de cariera ,suflet mic fixist, nerealizat social ,intrun cuvint un tîmpit ajuns produs de export pur romanesc !

ZeV said...

Vasile
..Dar are prințip, coane Vasile, are prințip.
..Si e foarte, foarte curios. Nu să învețe ci să afle. ;)
Unii dintre noi, mai ales, domnul Biblio, au încercat să-l învețe câte ceva, dar te pui cu...
hiiiiihaaaaa ?
:)))

FRANK ZAPA[KING] said...

1-Asa este,se cuvine sa cer scuze,GAZDEI,BIBLIO-nu mai cenzurat,a fost gresala mea,ca atare ma vad nevoit sa recunosc ca am lansat o acuza mincinoasa,si evident-SA-MI FIE RUSININCAAAAAA.
2-A DOUA OBSERVATIE-vad ca ai reusit o performanta unica,TE-AI PRICOPSIT CU TREI NEBUNI,si culmea TE SIMTI BINE PRINTRE EI.
Fiecare dintre ei,reprezinta o tipologie aparte,care ar merita sa fie studiate de tinerii studenti la pshiologie.
Subiectul -VASILE-mi se pare cel mai usor,si poate n-ar trebui considerat-MODEL DE TIMPIT,avind totusi multe puseuri banale,tipice,unui batrin sclerozat,care se agata de pantalonii mei,doar,doar ii voi acorda un pic de atentie.
Ei uite,MOS VACSILE-ti-am acordat atentia de care ai atita nevoie,acum poti sa tragi un pirt,ca altceva nu cred ca mai poti,si evident sa fii satisfacut.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.