26 June 2012

Doamna Codruţa Kovesi nu îndeplineşte ordinele de la Cotroceni


Am urmărit o bună parte din şedinţa CSM dată la TV. Ce se întâmplă acolo este incredibil. Marea doză de incredibilitate a fost dată de doamna Laura Codruţa Kovesi. Nu am găsit încă înregistrarea, poate nici nu o voi găsi, dar am găsit nişte puncte de vedere ale doamnei Codruţa Kovesi...
Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii, că reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătorească, precizând că CSM trebuie să dea un semnal clar din această perspectivă.

În cadrul şedinţei de marţi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a pus în discuţie şi reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase faţă de magistraţi, după decizia instanţei supreme de condamnare a fostului premier la doi ani de închisoare cu executare.

Atât fostul preşedinte al CSM Horaţius Dumbravă, cât şi judecătorul Cristian Danileţ au spus că avocaţii lui Adrian Năstase au avut un comportament nepotrivit faţă de justiţie.

Totodată, Horaţius Dumbravă a cerut sancţionarea Avocatului Poporului, pentru că s-a antepronunţat în dosarul lui Adrian Năstase. El a cerut suplimentarea ordinii de zi a şedinţei CSM, pentru a fi luată în discuţie această situaţie şi pentru eventuale măsuri.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a spus că în ultimele zile au fost mai multe atacuri la adresa procurorilor, iar iniţiativa de a lua apărarea acestora este binevenită.

Kovesi a spus că reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătorească, precizând că CSM trebuie să dea un semnal clar din această perspectivă.

Ea a mai spus că CSM trebuia să ia atitudine încă din urmă cu două săptămâni, când avocaţii au ridicat problema decretelor de numire în funcţii a unor magistraţi.

Kovesi a reafirmat că, din punctul ei de vedere, poliţia judiciară trebuie să treacă de la Minsiterul de Interne la Ministerul Public, pentru a nu mai exista presiuni politice.

"Ne-am săturat să fim acuzaţi că facem dosare politice", a spus Kovesi.

Procurorul general a mai spus că vor fi făcute verificări privind modul în care poliţiştii judiciari au pus în aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Năstase, iar dacă va constata că nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele poliţiştilor.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a spus că face un apel public la rezerve în declaraţiile publice în acest caz.

În replică, Codruţa Kovesi a spus că nu le poţi interzice avocaţilor sau jurnaliştilor să comenteze un dosar.

Procurorul general i-a mai spus ministrului Justiţiei că a făcut declaraţii despre dosare politice şi i-a cerut să îi dea un singur exemplu în acest sens, cu nume şi prenume.

Corlăţean i-a răspuns că nu a făcut aceste declaraţii, cel puţin de când este ministru al Justiţiei.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.
(http://www.mediafax.ro/social/kovesi-avocatii-lui-nastase-au-avut-un-comportament-nepotrivit-fata-de-justitie-reactiile-prejudiciaza-autoritatea-judecatoreasca-9782509)
Deci aţi reţinut, procurorii nu instrumentează dosare politice. Iată însă următoarea ştire, proaspătă-proaspătă. Atât de proaspătă, încât este şi lapidară
EXCLUSIV. DNA i-a ridicat pe Doctorul Şerban Brădisteanu şi pe trei poliţişti de la Poliţia Capitalei - Serviciul Urmăriri, pentru favorizarea infractorului Adrian Năstase.
(http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/exclusiv-procurorii-dna-i-au-ridicat-pe-doctorul-serban-bradisteanu-si-pe-trei-politisti-de-la-politia-capitalei-268645.html)
Este atât de incredibil încât nu cred că este o ştire reală... dar este totuşi preluată de televiziuni şi alte surse mass-media... nici nu mai ştiu ce să cred.

Şi acum problema dosarelor politice... Patru cetăţeni suspecţi de favorizarea infractorului sunt "ridicaţi" de DNA. De ce DNA şi nu procurorii obişnuiţi ai României? Poate da cineva o explicaţie? Există elemente legate de infracţiunea de corupţie? Sigur că nu, dacă ar fi existat nu s-ar fi spus favorizarea infractorului şi atât... ar fi existat acuzaţia de corupţie. Atunci... de ce au fost "ridicaţi" de către DNA?

Numai şi după această ştire şi parcă DNA arată ca "procuratura politică" a domnului... nu spun a cărui domn, las să fie suspans... La să fie suspans căci doamna Laura Codruţa Kovesi spune că nu există dosare politice, poliţie politică, dictatură, oligarhie... şi aşa mai departe.

UPDATE:

(dacă nu merge, vedeţi fişierul video pe http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cazul-nastase-a-ajuns-la-consiliul-suprem-al-magistraturii-laura-codru-a-kovesi-reac-iile-din-dosar-prejudiciaza-puterea-judecatoreasca-31643.html)


(http://www.antena3.ro/romania/csm-ii-ataca-dur-pe-avocatii-lui-adrian-nastase-si-cere-sanctionarea-lor-172978.html)

Doamna Monica Macovei scrie pe blogul domniei sale:
Raspuns barbatilor din USL
Publicat în 25/06/2012 de admin

Domnilor Hasotti, Sova, Sarbu etc si tututor barbatilor din PSD, PNL, PC care, in lipsa unor argumente juridice, logice si morale, inteleg sa-l apere pe Adrian Nastase atacandu-ma pe mine le spun un singur lucru: nu voi insulta pe nimeni si nu voi apela la atacuri la persoana.

Voi continua sa imi exprim opiniile, cu argumente, pana vor intelege toti ca legea trebuie sa se aplice in mod egal tuturor.
(http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1364#comments)


În acest context m-am simţit îndreptăţit să postez şi eu următorul comentariu.

@ Monica Macovei

Am eu o întrebare juridică, dacă solicitaţi aspecte juridice.

Astăzi s-a anunţat că un medic şi trei poliţişti au fost "ridicaţi" de DNA pentru "favorizarea infractorului" Adrian Năstase.

Nu discut aici aspectele legate de motivaţia juridică cuprinsă de acuzaţia de "favorizarea infractorului", aş vrea să ştiu de ce acest dosar este instrumentat de DNA şi nu de procurorii obişnuiţi? Aveţi o explicaţie? Promit că un eventual răspuns îl adaug imediat pe blog...

(http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1364#comment-8192)
Ha ha ha... comentariul meu a fost cenzurat aproape instantaneu. :D

30 comments:

Anonymous said...

Din aceleasi motive pentru care presedintele e si sef al statului si reprezentant al lui, in functie de cum vor muschii lui :).

Bibliotecaru said...

Şef aş statului? Unde scrie asta?

ZeV said...

Este bine ca toata lumea spune si actioneaza, in acest moment, pe fata, chiar daca, uneori, se administreaza impulsuri contondente pe la spate.
Cel putin, sper eu, se vor limpezi apele.
;)

nimrod said...

:)

Deşi nu e nimic de râs nu pot să nu mă amuz: în sfârşit avem şi noi un Kennedy al nostru. Tot diabetic. Da' ca să nu deviez: acu' vreo trei ani, fiindcă mă simţem altfel decât beat după vreo patru sticle de bere m-am dus la urgenţă. Băieţii ăia mi-au pus perfuzie înainte să mă întrebe cum mă cheamă. N-o mai lungesc, da' mă întreb totuşi care-i legătura dintre chirurgia plastică şi plăgile împuşcate? Că de chirurgi militari, altfel specializaţi, n-am auzit să fi fost convocaţi. Vezi Repan în rolul lui Carol Davila.
Ei, asta mă face şi pe mine să gândesc în spiritul teoriei conspraţiei, respectiv că nu e doar cusută cu aţă albă ci mai e şi acoperită cu fular. D'aia DNA-ul.
Despre comentariul unui "sanitar" militar, auzit ieri tot la bere (că nu m-am învăţat minte...) ce să mai zic.

Anonymous said...

Referitor la subiect, cred ca s-a bagat DNA-ul pentru ca ei au instrumentat cazul Nastase, iar presupusele fapte de favorizare a infractorului sunt legate de persoana lui Nastase.

2) Pai nu asa zice Basescu mereu, ca el e "seful statului"? Am spus ca Basescu zice, nu Constitutia...

Bibliotecaru said...

@ epolitikon

Faptul că Traian Băsescu spune "şeful statului", alături de câteva sute de ziarişti... nu face decât să semnaleze amatorismul societăţii româneşti la nivelul ei "oficial". Eu contra unui astfel de tratament "cu amatori" al "bolii" sociale româneşti şi lupt.

Infractor - Denumire generica care desemneaza persoana care a savarsit cu vinovatie o infractiune ori care a participat la comiterea ei ca autor, instigator sau complice.

Favorizarea infractorului - infractiune care consta in ajutorul dat unui infractor, fara o intelegere stabilita inainte sau in timpul savarsirii infractiunii, pentru a ingreuna sau zadarnici urmarirea penala, judecata sau executarea pedepsei, ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infractiunii. Pedeapsa aplicata favorizatului nu poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta de lege pentru infractor. Favorizarea savarsita de sot sau de o ruda apropiata nu se pedepseste.


În acest caz este evident că nu poate exista favorizarea infractorului decât prin prisma zădărnicirii executării pedepsei. Ce legătură are deci cine a dus cazul până la condamnarea infractorului? El deja era condamnat...

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Doamna procuror general al României spune că sunt suspiciuni asupra rănii domnului Năstase. Mă întreb şi eu, de ce nu aşteaptă domnia sa raportul medicilor legişti?

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Când îşi curge sânge dintr-o rană nu ai nevoie de perfuzie, ci de transfuzie. Părerea mea este că ambulanţa aceia nu era echipată pentru acel tip de intervenţie.

Bibliotecaru said...

@ ZeV
Politicieni acţionează pe faţă, dar poporul nu are putere să-i sancţioneze. Mai departe deci nu se întâmplă nimic.

nimrod said...

Biblio,

a. Eu o înţeleg. După cum stă acum situaţia, pare că nimeni nu mai poate ajunge la AN, nici măcar legea.
b. Nu. Perfuzia e prima, indiferent ce conţine. Sângele nu e la liber, nu se umblă cu el în ambulanţă că nu ştii ce grupă îţi trebuie... Dacă băieţii ăia ar mai fi avut şi sânge din grupa potrivită, era groasă rău... :)

Anonymous said...

puneti-l in biblioteca cu un pistol sub el:
https://lh5.googleusercontent.com/-MffSKOAYxhc/T-l7_hvZOlI/AAAAAAAABro/xJwSAbfScos/s550/fratii%2520uslumani_net.jpg

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Pentru b) asta spuneam şi eu. Pentru perfuzie, ce anume să-i pui ca perfuzie... Glucoză nu se dă la diabetici, soluţie salină nu se dă la bolnavi de inimă...

Pentru a)... de ce anume îi este frică, că evadează sau ce?

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Vai ce ne-am amuzat!

Hellas said...

D-le. Lovitura de teatru (suna frumos!), infractorul nu este vinovat, de fapt el a fost fortat de victima sa comita fapta etc. Legea are DOUA componente idestructibile, litera si spiritul acesteia. In momentul cand interpretam, deja incalcam legea. Cum romanul aude, vede, citeste, toti isi dau cu parerea. Este nociv cand ne facem propriile impresii si punem bazele unor "adevaruri" care pot fi gresite. Recunoaste cineva ca poate gresi? Mai este ceva. Sunt acele doamne care au un anumit mesaj, iar daca sunt combatute, isi aduc aminte ca sunt femei si deturneaza mesajul considerand (probabil) ca sunt discriminate de barbati. No comment.

nimrod said...

:)

Biblio,

Pentru b: ştiţi foarte bine că nu răspund la provocări. Parcă se reia pe undeva MASH. Uitaţi-vă la un episod şi o să înţelegeţi... De fapt în toate filmele americane cu răniţi prin împuşcare protocolul de prim ajutor e mereu prezent.

Pentru a: nu e vorba de teamă ci de obstrucţionarea actului de justiţie. E la vedere "zidul" dintre AN şi oamenii legii, format din familie, medici, avocaţi, astea. Care mai e atunci raţiunea detenţiei dacă şi pe asta o golim de conţinut? :))) Inadmisibil.

Bibliotecaru said...

@ Hellas

Dumneavoastră spuneţi ceva evident relevant, "Este nociv cand ne facem propriile impresii si punem bazele unor "adevaruri" care pot fi gresite."

Problema este că societatea românească sesizează că dreptatea nu funcţionează în România la nici una din cele trei dimensiuni, distributivă, procedurală şi corectivă sau reparatorie.

Privind în urmă, vedem o linişte socială suspectă pe vremea când oamenii erau trimişi pe la canal pentru reacţiilor lor politice. Cel puţin reacţiile mele de cenzură formală a actelor oficiale (desigur, fără nici un fel de urmare, whatsoever) au drept motivaţie senzaţia de laşitate a poporului român pe perioada României Populare şi apoi a României Socialiste. Eu nu vreau să fiu judecat peste nu ştiu câte decenii că am stat în România de astăzi şi nu am spus nimic.

Esenţial de observat este că transparenţa dusă până la extrem a activităţii statului român ar rezolva toate aceste probleme.

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Nu prea înţeleg ce anume doriţi să spuneţi cu obstrucţionarea actului de justiţie. Că nu trebuia dus la medic? Că ţintuit la pat pentru domnia sa nu-i este egal dacă este la Floreasca decât la Rahova... şi astfel se sustrage pedepsei? Cu ce anume sunt oamenii legii împiedicaţi să ajungă la Adrian Năstase, nu au acces fizic la el... sau cum? Ce-i opreşte pe "oamenii legii" să-l ridice de la spital şi să plece cu el (doar au mandat)?

Raţiunea detenţiei este schimbarea mentalităţii cetăţeanului, respectiv "aducerea pe drumul cel bun". În România condamnarea nu înseamnă "pedepsire" ci reabilitarea socială.

nimrod said...

:)

Biblio,

a.Iar vă faceţi niznai. Toată tevatura a început de la telefonul dat acasă la AN de către ministrul de interne, similar ca mesaj, dacă vreţi, cu faimoasa frază "Ia mâna de pe domnul mareşal!" rostită în momentul arestării lui Antonescu. Orice subordonat se "pierde" în situaţii de-astea, mai ales când e vorba de superiorul politic. Momentul a fost speculat de avocaţi şi de aici restul.

b. Cum să plece, Biblio, poliţiştii români cu un rănit după ei, aşa, de capul lor ? Nu suntem în Ruwanda. Acuma chiar încercaţi să mă provocaţi! :)

Vasile, said...

Si totul se trage din cauza inabilitatii lui Nastase de a se arunca de la etajul patru al vilei din Zambaccian!

De cealalta parte ma gandesc ca toate anchetele de prin lume chiar si din Uagadugu, in cazul unei plagi prin impuscare , fac doua expertize relativ simple.
Pistol, traiectoorie glont!

Bibliotecaru said...

@ nimrod

A sunat ministru de interne... :D
Dacă ar fi sunat domnul Igaş la doamna Ridzi sau la primarul Clujului, nu mai ştiu cum îi spune... se ofileau de grijă organele... hai să fim serioşi. Ministrul de Interne de astăzi şi Adrian Năstase se cunosc de decenii, se văd între ei mai mult timp decât cu nevestele.

Deşi nimeni nu spune, PDL-işti de fapt suspectează că Adrian Năstase s-a dus la spital bine-sănătos iar operaţia respectivă a fost de fapt ceva care să arate ca şi cum ar fi împuşcat şi operat... Asta reiese din cercetarea penală pentru "favorizarea infractorului". Ei se fac că nu spun, noi ne facem că nu înţelegem...

Asemenea minţi ne-au condus şi ne conduc... delirant.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Când îi auzeam la televizor că nu au găsit împuşcătura... mă gândeam... ce reclamă excelentă la termopanele acelea de le-a măsurat DNA-ul...

Bibliotecaru said...

Când văd calitatea politicienilor români mi-aş dori să pot împrumuta de undeva un ATROM cu calibru de 155mm şi să-mi trag un proiectil în cap (măcar la acest calibru nu mai contează unde te nimereşte).

nimrod said...

Biblio,

Păi tocmai aici e buba. Va să zică ţigăncile cu soţii pe cale să fie duşi la penitenciar n-au voie decât "pe trotuarul de vis-a-vis" în timp ce... Chiar că să fim serioşi. De altfel am remarcat promtitudinea cu care i s-a închis gura Monicăi Macovei pe mai toate sursele. Biblio, dacă era tata în locul lui AN, îl mai vedeam peste o lună, la vorbitor, cel mai devreme... :)

PS. Eu n-am nici un gând. Dacă-mi trag în picior şi nu mi se mai închide, de la diabet?

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Sper, din toată inima, să nu ajungeţi niciodată să treceţi prin astfel de momente.

ZeV said...

nimrod
Din pacate, una cate una, doamnele din politichia romaneasca si de pe bloguri ma dezamagesc, aproape fara exceptie.
I-a venit, din pacate, randul, doamnei procuror contaminata ireversibil cu mentalitati bolsevice, Monica Macovei.
Cum o dai, sau cum o sucesti, se pare ca dementul are dreptate.
;)
Unde esti tu Mona Musca...

ZeV said...

CITEZ:
,,UPDATE 2 (21:10) Medicii de la Spitalul Floreasca au eliberat, marti seara, toate cele trei avize necesare pentru externarea lui Adrian Nastase, informeaza Mediafax.
UPDATE 1 Potrivit Realitatea TV, atat avizul chirurgului cat si avizul medicilor de la terapie intensiva au fost eliberate. Este asteptat avizul medicului cardiolog, aviz ce trebuie semnat de dr. Serban Bradisteanu"
COMENTEZ:
Poate ca ,in fine, carcotasii si conspirationistii isi vor regasi o parte din linistea sufleteasca si se vor reintoarce cu fata catre Dumnezeu si simultan, eul lor launtric.
Desi, mi se pare mai probabil ca nu se vor opri pana ce Adrian Nastase nu se va fi spanzurat in puscarie cu vreo curea dosita la pachet.
Dar si atunci s-ar putea sa spuna ca mortul este un anonim, iar adevaratul Nastase va fi strecurat undeva prin Noua Zeelanda.
;)

ZeV said...

...In orice caz, cineva este deja suspendat definitiv. Se numeste PDL.
,,Pivotul" de care atarna instabil, este la randu-i, extrem de subred.
:D

nimrod said...

:)

Mulţumesc, Biblio... Din păcate, muncind "cu capul" relativ intens, creierul meu acuză destul de des o foame nebună de zahăr adevărat aşa că am ajuns să mă ascund în spatele definiţiei americane a diabetului controlat respectiv "să nu treacă des şi constant peste 2"... şi să sper la infarct, nu la embolie prin amputare...

nimrod said...

ZeV,

Cu tot respectul, eu văd lucrurile altfel. De exemplu, din tot ce s-a întâmplat pe sticlă în seara asta, eu am reţinut ultrajul flagrant la adresa poliţistului de la circulaţie, căruia un mârlănete cu lanţ de aur a încercat să-i ridice viziera. În orice ţară civilizată gherţoiul ăla de Bucureşti ar fi fost mort în secunda doi... Altfel,dura lex, sed lex, n'aşa? Oricum e bine măcar că a început fiindcă un lucru început e pe jumătate făcut.
Chiar sunt liniştit. Dacă PM-ul are timp de pierdut pe la antene înseamnă că nu-i ţara în pradă aşa cum spun unii şi alţii, desigur din invidie.:)))

Vasile, said...

Si maturii spun lucruri tampite!

"..promtitudinea cu care i s-a inchis gura doamnei Macovei..?

Il lamuresc tot eu pe coleg,probabil i s-a inchis gura prin interventia directa a CSMului
sau...prin gura altora?

Eu nu stiu pe ce program diabetic de uita colegul cu prostia legata de gat, dar de cind cu sinuciderea lui Nastase, pe toate posturile pe absolut toate posturile se reia neicetat , nu numai ragaielile pline de damf etilic ale doamnei ci si de o intreaga armata de maiori si colonei a acestui trist personaj, din care bineinteles nu lipseste Nasul ,Turţurica, Ţapalanga ,CTP sau Coroiul zis si Cristoiu , cintaretii de seama ai acestei supernove politice care a distrus aceasta tara si a ruinat aceasta natie!
Colegul nostru ia cresut glicemia din prea multa iubire si atasament PDList si cind are cire o ocazie uite ca are si un remember glicemic, ii recomand un ADS reglat pe inalte!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.