18 June 2012

Poliţia politică din SUA a căpătat o valoare comercială


Am scris deseori că Serviciile Secrete ale SUA au cea mai elaborată poliţie politică din lume. Mi se tot răspunde că exagerez... că sunt victima "teoriei conspiraţiei"... şi aşa mai departe.

Iată ştire:
Compania americană Acxiom a adunat cea mai mare bază de date comerciale despre circa 500 de milioane de consumatori la nivel global, cu circa 1.500 de indicatori pentru fiecare persoană, potrivit cotidianului New York Times.

"Acxiom priveşte viaţa americanilor mai în amănunt decât FMI, Fiscul, Facebook sau Google. Dacă eşti un american adult, şansele sunt mari ca Acxiom să cunoască date precum vârsta, sexul, greutatea, înălţimea, starea civilă, nivelul educaţional, preferinţe politice, obiceiuri la cumpărături, temeri legate de situaţia gospodăriei, planuri de vacanţă şi altele", potrivit publicaţiei ameriane.

În Conway, statul Arkansas, peste 23.000 de servere strâng, aranjează şi analizează date despre consumatori pentru o companie care, spre deosebire de giganţii din Sillicon Valley, atrage rar atenţia. Acxiom Corporation este "uriaşul tăcut" al bazelor de date pentru marketing, o industrie de miliarde de dolari.
(http://www.mediafax.ro/externe/compania-care-strange-si-vinde-date-cea-mai-mare-baza-de-date-cunoaste-greutatea-preferintele-politice-si-planurile-de-vacanta-pentru-500-de-milioane-de-consumatori-9755842/)
500 de milioane înseamnă cam 7% din populaţia globului. Ce înseamnă asta. Dacă locuiţi în oraş, aveţi carte de credit, card de fidelitate, răspundeţi la întrebări... şi aşa mai departe, atunci este foarte probabil să faceţi parte din cei 7 din 100 de oameni despre care americanii cunosc tot.

Ce date prelucrează Acxiom? "Acxiom offers various marketing and information management services, including multichannel marketing, addressable advertising and database management. (...) Its client base in the United States consists primarily of companies in the financial services, insurance, information services, direct marketing, media, retail, consumer packaged goods, technology, automotive, healthcare, travel and telecommunications industries, and the government sector."

Poliţie Politică pe faţă. Acum şi într-o formă comercială... Nu are firma nici o vină, aşa sunt vremurile astăzi.

http://motorsportsnewswire.files.wordpress.com/2010/05/acxiom-logo.jpg
(http://motorsportsnewswire.wordpress.com/2010/05/27/recent-recalls-and-turmoil-create-hot-auto-sales-leads-acxiom-study-shows-05271011/)

7 comments:

Vasile, said...

Si totusi , nu ti se pare ca totusi nu-i o politie politica oura si este mai mult o politie comercial fiscala care intradevar poate controla atat viata politica cit si ce este mai periculos, viata acelora care se detaseaza de politic!

ZeV said...

Nu credeți că cel mai mare pericol, pentru cetățean, vine de la sistemul bancar ?
;)

Bibliotecaru said...

Astfel de sisteme, inclusiv cel bancar, sunt de fapt instrumente în mâna celor care conduc informal lumea. Aceste persoane din umbră conduc băncile, preşedinţii, marile oligarhii financiare...

Faceţi o comparaţie între dosarele securităţii şi nivelul acestor informaţii.

Tocmai i-au dat doamnei Paula Iacob un "certificat de turnător". Nu ştiu exact ce a făcut domnia sa să merite acest certificat, nici nu mă interesează... dar faţă de poliţia politică de acum nu poate fi decât o prostioară. Posibilităţile de astăzi sunt nelimitate. Serviciile secrete pot afla şi cele mai intime lucruri, dacă doresc pot avea fotografia hemoroizilor sau dacă te scobeşti în nas cu plăcere... orice doresc. Ei au făcut legislaţia astfel încât să fi obligat să le oferi, direct sau indirect, orice tip de informaţii.

FRANK ZAPA[KING] said...

,ASALTUL ASUPRA INSTITUTIILOR STATULUI-TEROAREA USELISTA'

Nu ma asteptam sa vad vre-o reactie ,ori vre-un comentariu din partea lui Bibliotecaru,referitor la ,CRIMA IMPOTRIVA CULTURII' comisa de MINERII USLASI.
Si nu ma asteptam pt ca ,ACEST FALS PATRIOT,SI FALS IUBITOR DE CULTURA'nu se poate intoarce impotriva propiilor stapini,pt care a ,LUCRAT CU MULTA AMBITIE,A CONSUMAT MULTA ENERGIE,incasind smetii dupa smetii.
aSADAR SUNTEM IN FATA UNUI PROTEST DE AMPLOARE PE CARE ARTISTI,OAMENI DE CULTURA,INTELECTUALII SI OAMENI SIMPLII,apolitici,il vor face astazi.
Reamintesc momentele de ,EXCITARE MAXIMA IN PERIOADA MINERIADELOR DIN IANUARIE ORGANIZATE DE DERBEDEII MIRCEA DOGARU ,SI SECURISTII LUI VOICULESCU,ALE AMICULUI BIBLIOTECARU,in comparatie cu TACEREA MORMINTALA PE CARE ASTAZI ACEST DOMN ,BIBLIOTECARU,O AFISEAZA CU OBSTINATIE,BA MAI MULT,IL DOARE IN BASCA DE POLITIA POLITICA DIN S.U.A ,REFUZIND SA VADA CA IN TARA A INCEPUT PRIGOANA CA IN ANII 50 IMPOTRIVA INTELECTUALILOR ROMANI.
De aceea spun raspicat-ESTI UNUL DE-A LOR,BIBLIOTECARU,SI TU ESTI UN ASASIN VIRTUAL AL CULTURII,SI UN SUSTINATOR AL KULTURALNICILOR BOLSEVICI.
Iti ofer doar citeva din nenumaratele lucruri bune facute de I.C.R.:
-859-DE EVENIMENTE IN STRAINATATE
-111-EVENIMENTE IN ROM.
-2670 DE OAMENI DE CULTURA AU FOST IMPLICATI IN EVENIMENTE IN ULTIMII 6 ANI
-2600.000-DE PERSOANE DIN AFARA TARII,AU PARTICIPAT LA EVENIMENTELE DIN AFARA ROM.
Dar poate cea mai importanta realizare este ca in fiecare saptamina un titlu de carte a fost lansat in strainatate-CAZ UNIC IN ISTORIA ROM.
Peste 329 de titluri traduse in 24 de limbi,si distribuite prin librariile lumii.
Iata cum intelectualii adevarati au inteles sa promoveze rom. sa CONTRACAREZE MODELUL PSD SI PNL,care ne-a facut cunoscuti prin CERSETORII SI HOTII ROMANI EXPORTATII LA INCEPUTUL ANILOR 2000.
Inca o data-iti spun-sa-ti fie rusine bibliotecaru-ESTI DE TOATA JENA..........

ZeV said...

Biblio
Atitudinea agresivă și irațională a domnului Zapa, mă determină să aduc în acest spațiu virtual al libertății de opinie, un comentariu pe l-am scris astăzi pentru blogul doamnei Macovei (unde stă și acum în moderare) și pentru cel al domnului Preda (unde, se pare că, a fost șters):

Citesc mesaje extrem de critice pe motiv că Vladimir Tismaneau si Ioan Stanomir au fost înlăturaţi de la conducerea Institutului pentru Cercetarea Crimelor Comunismului.
Bine, stimați colegi, dar vă întreb …..domnului Marius Oprea ce-i reproșați ?
Faptul că insinuează că dosarul de securitate al domnului Traian Băsescu chiar există pe undeva, bine…securizat ?
Atenție…îi simpatizez pe domnii Stanomir și Tismăneanu. Pe ultimul mai puțin, doarece, în raportul de condamnare a regimului comunist, l-a inclus și pe Ion Iliescu. Aceasta este o diversiune, deoarece, Ion Iliescu, are alte bube postrevoluționare, pe care, justiția doamnei Monica Macovei NU A FOST ÎN STARE SĂ LE TRADUCĂ ÎN CULPE ȘI SENTINȚE DEFINITIVE !
Și, la urma urmei, stimați colegi, nu văd de ce ar fi o problemă trecerea ICR din subordinea UNUI SINGUR OM, în cea a unei camere parlamentare.
Vă reamintesc următoarele prevederi constituționale:
1. ARTICOLUL 2

Suveranitatea

(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
si,
ARTICOLUL 61

Rolul şi structura

(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

(2) Parlamentul este alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat.
COMENTEZ:
Daca prevederile de mai sus nu vă plac, vă propun ca la toamnă, să stați acasă, sau, să vă deplasați la picnic cu mici și bere si….așteptați alegerile prezidențiale.
;)
Îmi mai trece prin minte ceva…stau și mă întreb (retoric), cât de des a fost mediatizată pe sticlă+hârtie și pe bloguri activitatea de promovare a ICR, recte, acțiunile punctuale+notabile ale domnului Horia Roman Patapievici ?
În afară de Boc, Udrea, Băsescu, Macovei, Ponta, Năstase, Iliescu, Antonescu și toată ceata lor de pristande și cațavenci, ați auzit ceva despre ce fac și spun oamenii de cultură ai României ?
Chiar vă preocupă în mod real, valoarea intrinsecă a omului de cultură român, indiferent de culoarea politică a lui și a domniilor voastre ? Aveți ochi și urechi pentru artă și cultură , mai mult decât pentru televiziunile de știri ?
Încercați un gest de sinceritate, în tăcere și veți constata că, ați simți ca mine: dacă aș fi, prin reducere la absurd, Horia Roman Patapievici, m-aș simți umilit să fiu băgat în seamă, DOAR ÎN CONTEXT ELECTORAL. Și mi-aș spune : ,,e trist, dar ai mei nu sunt cu nimic mai buni decât ai lor”.
Atâta timp cât nu vom/vor fi în stare, nici ,,noi” și nici ,,ei”, să depășim/depășească starea de isterie caragialească partizană, lucrurile nu se vor limpezi și calma în România.
Agresivitatea doamnei Monica Macovei precum și opacitatea la deschidere și dialog, la care achiesează și mulți dintre susținătorii PDL, nu vor ajuta partidul. Dimpotrivă. Exact din motivul că , la toamnă, vom vota și noi, dar și ei. Iar ei sunt mai mulți.
;)
Prin urmare, vă aștept la ,,butoane”, deși cu o întârziere de un an, domnule... Vasile Blaga.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Dosarul de securitate a domnul Băsescu nu este deloc o miză. Domnul Băsescu însuşi a spus că orice căpitan de vas din acea vreme era obligat să facă rapoarte la întoarcere către "şefii" pe linie maritimă (ca să spun aşa) şi tot domnia sa a spus, din câte îmi amintesc (că a fost acum mulţi ani), că ştia că aceste rapoarte ajung la securitate. Nu se pune problema că domnul Băsescu nu avea dosar la securitate unde erau strânse aceste informări, acest dosar este cu siguranţă, după spusele domnului Băsescu, ceva palpabil (domnia sa aprecia un camion de dosare)... se pune problema dacă domnul Băsescu a semnat o hârtie, dacă avea nume de cod... şi alte alea.

Faptul că nu se găsesc dosarele domnului Băsescu este un semn de întrebare, nu existenţa acestor dosare.

Pe mine mă amuză cum domnul Zapa are cumva impresia că eu am obligaţia să spun un anumit lucru, să scriu despre un anumit lucru... Întâmplarea face ca eu să fi scris pe un anumit blog ceva despre problema ICR, şi culmea, exprimasem o poziţie diferită şi de unii şi de alţii, anume exprimasem poziţia că ICR-ul ar trebui condus nu de oameni de cultură ci de specialişti în management cultural.

Bibliotecaru said...

continuare
România este tributară unui concept ucigaş. Se aşteaptă ca un spital să fie condus de un doctor, un club sportiv de un sportiv, o agenţie de modeling de un fost model, o facultate de teatru de un actor sau regizor, o fabrică de prezervative de un inginer chimist (sper că nu v-aţi gândit la un gigolo).

Toate acestea trebuiesc conduse de buni administratori, oameni care se pricep la economie, la dreptul conex activităţii…

La ASE există, dacă nu mă înşel, un curs de “Marketing în cultură”, sau aşa ceva, unde se pregătesc directori pentru instituţiile culturale. De ce pui un student să facă o teză de doctorat cu numele “Strategii de marketing în domeniul serviciilor teatrale” dacă acesta nu ajunge să fie directorul unui teatru?

L-am rugat pe domnul Ponta să salveze sistemul de sănătate cu primul pas al firescului, anume să pună în fruntea Casei Naţionale de ASIGURĂRI de Sănătate, nu un doctor, ci un specialist în asigurări. N-ai să vezi aşa ceva, absurdul este prea bine împământenit. Pe cine operează preşedintele CNAS de trebuie să fie un bun doctor? Cel mult ne operează pe noi, la buzunare… Ce argument este că a ajuns acolo pe seama faptului că “este un doctor bun”? La fel la spitale, un director general (pentru că există şi un director medical) este un doctor. Şi în tot acest timp România pregăteşte zeci de mii de absolvenţi de facultăţi de economie în fiecare an. Ce poate fi mai absurd? Dacă tot pregătim specialist în marketingul social cu specializări în marketing educaţional, marketing cultural, marketing medical, marketing religios, marketing sportiv, marketing militar, marketing ecologic şi aşa mai departe, de ce nu recrutează statul român pe cei mai buni specialişti pentru a-i pune la muncă şi a obţine bunăstarea României?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.