09 June 2012

Deşi românii nu au posibilitatea să-şi aleagă viitorul ci doar să dea un vot în alb, statul are nevoie de ceva aleşi legitimaţi


Nu este îndeajuns că aleşii au legitimaţii e serviciu, preşedintele ne spune că aleşii trebuie să poată spune, cu gura larg, că vorbesc în numele poporului care va vota mâine. Ca întotdeauna alegerile locale se duc în preajma unor nume-candidaţi pentru postul de primar, consilierii nu se cunosc cine sunt şi nici ce gânduri au. Reamintesc că Consiliul este cel ce legiferează şi primarul cel ce execută, respectiv la judeţ... consilierul legiferează şi preşedintele de Consiliul Judeţean execută. Normal deci proiectele ar trebui prezentate de candidaţii la consiliu iar primarii ar trebui să ne încânte cu capacitatea lor minunată de a executa sarcinile trasate de consiliu.

Aş vrea să vă aduc aminte mai întâi ce spunea domnul Traian Băsescu în 2004 într-un interviu acordat revistei 22 (voi cenzura numele de partide sau politicieni... voi da adresa unde puteţi citi interviul integral).
Sa ne intoarcem la natura dvs. conflictuala. Dvs. nu ati gasit o cale de compromis cu Consiliul pentru ca orasul sa nu aiba de pierdut.

Totusi depinde cu cine faci compromisul. Cand il faci cu niste lachei ai banului cum sunt politicienii PXX aflati astazi in varful puterii, risti sa te murdaresti odata cu ei, orice ai semna. Eu sunt adeptul ideii ca in politica nu este permis chiar tot. Si nu orice compromis te lasa sa construiesti dupa ce l-ai incheiat. Am dubii daca era bine sa incerc, cu sanse minime de reusita, sa fac un compromis cu PXX. Dar daca reuseam, intrebarea mea este unde as fi fost pozitionat acum in raport cu PXX? As mai fi fost un opozant credibil sau nu? Discreditarea opozitiei pe care eu am facut-o PXX-ului de la bun inceput ar fi fost o pierdere mai mare decat niste proiecte pe care o sa le realizam in anul urmator. Mai mare pentru democratie.

Nu stiu cat ati reusit sa discreditati PXX-ul, pentru ca vad ca are niste cifre in sondaje uluitoare.
Haideti sa vedem ce cifre va avea la vot. Mai e putin.

Sa spunem ca veti castiga primaria pentru a doua oara si, pentru a doua oara, veti avea un consiliu ostil.
Nu, doamna. Va asigur ca voi spune cu toata deschiderea bucurestenilor: Ori tot, ori nimic. Nu ma mai chinuiti inca un mandat. Dati-mi si consiliul!.

(http://www.revista22.ro/datimi-un-consiliu-896.html)

Vedeţi? O spune preşedintele în funcţie, consiliul trebuie ales pentru proiecte, primarul nu este decât un executant. Din păcate, ca de atâtea ori, la noi primarul face proiectele după care este chinuit de consiliul pentru că acesta nu doreşte să-i facă pe plac.

Iată astăzi cum sună mesajul preşedintelui, respectiv cererea domniei sale de a legitima nişte aleşi eronaţi, pentru că alegerea ar trebui să desemneze nu candidaţii cei mai buni ci alegerea dintre proiectele viitoare ale localităţilor.

Comunicat de presă
(9 iunie 2012)

Ref.: Mesajul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, transmis cu ocazia alegerilor locale

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, transmite următorul mesaj cu ocazia alegerilor locale din data de 10 iunie 2012:

„Duminică au loc alegeri locale. Fac apel către toate instituţiile statului legal implicate în procesul electoral să asigure desfăşurarea corectă, în condiţii de legalitate şi transparenţă, a procesului electoral.

Îi îndemn, totodată, pe toţi românii cu drept de vot să participe la alegerile locale, astfel încât rezultatul acestui scrutin să legitimeze noii aleşi şi să-i oblige să respecte promisiunile electorale.

Solicit formaţiunilor politice participante la alegeri să respecte regulile în timpul alegerilor locale, să asigure prezenţa reprezentanţilor în secţiile de vot şi să asigure desfăşurarea corectă a procesului electoral şi a procesului de numărare a voturilor.”

Departamentul de Comunicare Publică
09 Iunie 2012

(http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13768&_PRID=lazi)


(http://www.presidency.ro/?sel_date[month]=5&sel_date[year]=2012&_RID=foto)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.