04 January 2013

Astăzi vom afla dacă CSM va fi cu preşedintele în suflet sau nu


Sunt probleme în justiţie, de-au crescut coscogeme, sar preşedintele, prin definiţie, stă fix în suflet pur de CeSeMe.

Momentul adevărului va veni în această zi. Va fi justiţia independentă, va fi dependentă, va fi politizată? Este ziua alegerilor, vom afla, măcar la modul intuitiv, răspunsul.

Ştire:
Uniunea Naţională a Judecătorilor din România critică lipsa de transparență a CSM privind alegerea noii conduceri Consiliului Superior al Magistraturii, programată pentru vineri, și cere să fie amânate alegerile, pentru a oferi posibilitatea unei dezbateri reale a proiectelor candidaţilor. Traian Băsescu și-a anunțat prezenţa la şedinţa CSM.

Judecătorii sunt  împotriva  modului în care CSM îşi alege conducerea 
UNJR precizează că a solicitat în mod oficial actualei conduceri a CSM, încă din 19 decembrie 2012, asumarea publică a candidaturilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului şi a proiectelor candidaţilor.
“Până în acest moment, niciun membru al Consiliului nu şi-a anunţat candidatura, iar pe site-ul oficial al Consiliului nu este publicat niciun anunţ în acest sens”, se precizează în comunicat.
 În opinia UNJR, perpetuarea acestei modalităţi de alegere a conducerii Consiliului, prin anunţarea doar în cadrul şedinţei a candidaturilor şi a proiectelor este inacceptabilă, fiind în totală contradicţie cu principiile transparenţei şi responsabilităţii asumate în mod explicit de fiecare dintre membrii actualului CSM.
 UNJR consideră că alegerea conducerii CSM trebuie făcută printr-o procedură similară celei pentru şefii Parchetului General şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 ”În acest sens, reamintim că recent Consiliul însuşi, invocând principiul transparenţei, a desfăşurat o procedură publică de audiere a candidaţilor pentru funcţiile de conducere din Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie şi de dezbatere a proiectelor acestora. În mod evident, o procedură similară trebuie urmată şi în cazul alegerii conducerii CSM, fiind de datoria Consiliului să fie consecvent cu propriile declaraţii şi acţiuni”, se mai arată în comunicat.
 În acest context, UNJR solicită în mod ferm tuturor membrilor aleşi ai CSM “să acţioneze în conformitate cu interesul magistraţilor prin votul cărora au ajuns în aceste funcţii publice”.
 Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) îşi aleg, vineri, noua conducere, judecătoarea Alina Ghica şi procuroarea Oana Schmidt Hăineală, care au deţinut până acum preşedinţia şi vicepreşedinţia acestui for, intenţionează să facă rocadă, însă şi alţi magistraţi vor să candideze.
 Oficial, anul acesta, niciun candidat nu şi-a depus candidatura pentru conducerea CSM.
 Anul trecut, Alina Ghica şi Oana Schmidt Hăineală şi-au depus un proiect comun, însă pe parcursul anului s-a simţit faptul că vicepreşedinta Consiliului, procuroarea Hăineală, a condus mai mult decât preşedinta Ghica.
 Surse din magistratură spun că anul acesta cele două magistrate vor să facă rocada, astfel ca Hăineală să preia conducerea, iar Ghica să-i fie vicepreşedinte.
 Faptul că un procuror îşi depune candidatura pentru preşedinţia CSM în condiţiile în care acest for are în componenţă mai mulţi judecători decât procurori a generat discuţii în sistemul judiciar.
 Potrivit judecătorului Adrian Neacșu, membru ales în CSM, niciodată Consiliul nu a fost condus de un procuror.
 ”Pe lângă alte motive acest lucru ţine şi de aritmetica simplă. În CSM sunt nouă judecători aleşi şi doar cinci procurori. Mai mult, în acest moment în CSM sunt doar patru procurori aleşi, întrucât un post este vacant prin demisia domnului Bălan George. Numărul judecătorilor din CSM este de zece, la cei aleşi adăugându-se şi presedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)”, susţine judecătorul Neacşu, într-o postare pe Facebook.
 Judecătorul Neacşu afirmă că instanţele şi judecatorii ar percepe extrem de negativ alegerea unui coleg procuror la conducerea CSM. “Nu pot spune aici mai multe, dar in percepţia sistemului judiciar acest lucru va însemna renunţarea judecătorilor la mandatul pentru care au fost aleşi”, mai scrie judecătorul Adrian Neacşu.
 Pentru ca tandemul Hăineală-Ghica să fie ales, acesta ar avea nevoie de zece voturi, cu tot cu cel al preşedintei instanţei supreme, Livia Stanciu, şi cele două reprezentante ale societăţii civile în CSM, Corina Dumitrescu şi Daniela Ciochină.
 Totuşi, pentru şedinţa de joi, esta dată certă candidatura unui judecător pentru funcţia de preşedinte al CSM.  Surse din magistratură spun că judecătorul ar fi Mircea Aron.
 În situaţia în care judecătorul Mircea Aron, reprezentantul ICCJ în Consiliu, şi-ar depune candidatura, Livia Stanciu “ar fi pusă într-o situaţie neconfortabilă”, afirmă surse din magistratură. Concret, Livia Stanciu nu ar putea refuza să-i dea votul colegului său de la ICCJ, Mircea Aron, mai ales că în 2013 îi expiră mandatul de preşedintă a instanţei supreme şi are nevoie de avizul Consiliului pentru a fi reînvestită în această funcţie.(Sursa: Mediafax, http://www.dcnews.ro/2013/01/267575/)

Scuzaţi că spun, dar o parte a acestei ştiri mi-a părut atât de ... cum să spun ... disperat incredibilă... încât am verificat-o din altă sursă.

Anunţ de presă
(3 ianuarie 2013)
Ref.: Programul președintelui României, domnul Traian Băsescu, de vineri, 4 ianuarie a.c.
Președintele României, domnul Traian Băsescu, va avea vineri, 4 ianuarie a.c., următorul program public:

ora 11.00, sediul C.S.M. (Calea Plevnei, Nr. 141B, Sector 6, Bucureşti) - participare la şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.).
Departamentul de Comunicare Publică
03 Ianuarie 2013

(http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14099&_PRID=lazi)
Ce caută domnule preşedintele la alegerile din CSM? Sigur, din câte îmi amintesc a fost şi la alte momente de alegere şi a felicitat câştigătorul înainte ca acesta să fie ales (sper să nu-mi joace memoria o festă, caz în care îmi cer scuze). Îmi amintesc că prin 2009 a fost şi la şedinţa care a decis preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (şedinţa în care domnul Lupaşcu i-a reproşat preşedintelui Băsescu că "înfundă" justiţia în loc să o ajute, dar mai ales şedinţa în care a avut loc celebra controversă între preşedinte şi doamna Pivniceru). Ce cautaţi, domnule Băsescu, la această şedinţă... lăsaţi oamenii să-şi aleagă liniştiţi pe cine doresc ei...

14 comments:

vaisamar said...

ia de aici etnobotanicule transmisie in direct :

http://www.csm1909.ro/csm/index.php?lb=ro

dupa care poti deschide gura pe ce ai vazut si auzit cu ochii tai nu dand copy paste dupa haznale.

kgbista de la justitie probabil nu a primit aprobarea de la CNA de a transmite in direct decat dupa miezul noptii evaluarea sefilor de la DNA si Parchet =))

Bibliotecaru said...

De fapt, pentru cunoscători, link-ul direct este

http://www.evenimentelive.ro/csm1909/

Mulţumesc pentru intenţie însă...

Vasile, said...

De fapt boul / vaca nu cunoaste ca etnobotanicele s-au luat din Covasna....pe limba sau prin intubatie!

vaisamar said...

eu credeam ca enobotanicul e capra/tap nu bou/vita dar se pare ca peria de wc face minuni =))

Robert Horvath said...

@ Vasile
As exagera sa spun ca esti neam prost......esti de neam foarte prost cu zero ani de acasa. Totusi a-ti acord putina atentie ....
În România, o ţară în care producţiile de masă au fost realizate numai în industria alimentară şi parţial a confecţiilor, dezindustrializarea a cuprins toate sectoarele şi domeniile existente, numai datorită substituirii producţiilor autohtone prin importuri. Din cauza unor politici absurde şi anti naţionale practicată de toate din guvernele României post Ceausiste producţia pentru export a primit în România o importanţă mai mare decât producţia pentru consumul intern.
Datorită acestui fapt, ponderea în PIB-ul ţării a valorii adăugate de sectorul agrar şi sectorul industrial a scăzut de la 62,30% din anul 1990 la 22,72% în anul 2010 .Scăzând din această producţie valoarea exporturilor, pentru consumul intern reducerea acestei ponderi a devenit catastrofală, deoarece de la 45,67% în 1990, s-a ajuns ca în anul 2008 să mai fie doar 3,33%! Din această cauză, orice dereglare a relaţiilor externe sau orice criză financiară internă sau internaţională, face imposibilă asigurarea pentru consumul intern a unui minim de bunuri care să acopere nevoile de bază ale oamenilor.i nu mai poate asigura bugetului naţional şi bugetului de asigurări sociale, veniturile necesare cheltuielilor guvernamentale curente, cum ar fi salariile.

Robert Horvath said...

ROMANIA CARE NU EXISTA !
Trebue sa invatam sa spunem
ADEVARUL.
Romania moderna creiata in perioada interbelica a disparut cu desavarsire fiind
distrusa de comunism. Anii 1934-1939 sunt simbolul unei relansãri economice fãrã precedent. Aceasta este perioada în care România se afirmã ca o ţarã puternicã şi capabilã.
în 1938 s-a înregistrat momentul de vârf al economiei interbelice româneşti. Dupã acest an, România a avut locul 1 în Europa la producţia de petrol, locul 2 la producţia de gaze naturale şi aur, şi locul 4 la producţia de grâu. Deasemenea, am avut, în perioada dintre anul amintit mai sus şi al doilea rãzboi mondial, locul 6 în lume pentru nivelul economiei în general.Totuşi aceastã nouã creaţie a românilor va cãdea rãpusã de comunism, în doar câţiva ani. Rezultatul a fost o economie slabã, şi pierderea libertãţii
STATUL ROMAN DE TIP MAFIOT
Nici macar aceasta economie socialista nu mai exista falimentul economic si social este total. Asistam la o concentrare economica si politica fara precedent. Clasa formata din fosti securisti si comunisti aliata cu lumea interlopa si clanurile tiganesti ,adica 3% din populatie detine intreg capitalul natiunii ....in timp ce restul nu detin nimic.
DEZINDUSTRIALIZAREA ROMANIEI
De la cincinalele realizate în patru ani și jumătate, s-a ajuns la dezindustrializarea României. De la circa 46% din PIB în 1989, producția industrială a ajuns să reprezinte numai 32% în 1999, pentru a coborî la 23% în anul de maxim economic 2008. Se tot vorbeste de o relansare economica. Adevarul este ca aceasta economie este inexistenta iar agricultura este la pamant. ( 80% din produsele agricole sunt importata ) Romania mai rasufla datorita banilor veniti de la cei care lucreaza in strainatate si a economiei subterane.
SOLUTIA ECONOMICA : INDUSTRIALIZAREA AGRICULTURII
Fără a racorda populația implicată de nevoie în sectorul agricol la realitățile economiei de piață nu se poate ajunge la o economie modernă și la un PIB/locuitor mai aproape de media europeană.
SOLUTIE PENTRU ROMANIA
SPRIJINIREA CLASEI MIJLOCII IN FORMARE SI INGRADIREA
ECONOMICA SI POLITICA A CLASEI MAFIOATE.
CREIAREA UNEI MISCARI POLITICE NOI.

SPUNEREA ADEVARULUI !

Robert Horvath Deva cineast

Robert Horvath said...

Institutul de Statistică, acuzat că a calculat greşit PIB-ul României..............UNIC , INCREDIBIL, SOLUTIE=IMPUSCARE !
Asta se numeşte crimă economică cu premeditare!Cum este posibil ca timp de aproape 2 ani nimeni să nu observe eroarea(nici INS.nici BNR,nici FMI,nici UE!!) de 21 MILIARDE lei(aprox.5 MILIARDE € !!) care modifică esenţial deficitul bugetar şi,mai ales,cheltuielile.
SOLUTIE TRIBUNALUL MILITAR !

Robert Horvath said...


Actorul francez Gerard Depardieu a primit cetăţenia rusă, se arată într-un comunicat scurt al administraţiei de la Kremlin. Aceiasi cetatenie trebuie acordata post mortem comunistului Zev. CETATENIE SI LA MAUSOLEU
ALATURI DE LENIN !

Robert Horvath said...

DAN VOICULESCU VINOVAT DE FURTUL BANILOR CEAUSESCU SI FINANTAREA TERORISMULUI INTERNATIONAL ! URMEAZA MOGULUL MOGULILOR TRAIAN BASESCU ! INTERPOL General Secretariat 200, quai Charles de Gaulle 69006 Lyon INTERPOL CONTACT SIR Ma numesc Robert Horvath Cineast Presedinta Devartes Film International ........Cetatean SUA. In aceste zile lucrez la un film pentru CNN intitulat \" Banii lui Ceausescu care au fost gasiti.\" Pentru a ocoli orice control securitatea a creiat o companie particulara numita Crescent. Directorul Companiei a fost si este Dan Voiculescu. Acesta a substituit banii lui Ceausescu in unul din cele mai mari fraude din istorie. La ora aceasta cifra de afaceri este iestimata la circa de 3,5 bilione de dolari furati din visteria statului roman. La finele lunii decembrie 1989, John Edgington, proprietarul de fatada al firmei CRESCENT (care a declarat ca firma era proprietatea lui Ceausescu), a completat formularul in alb cu numele arabului Sanbar, care a devenit \\\"patron\\\". Dan Voiculescu a mostenit firma CRESCENT, in calitate de \\\"protector testamentar\\\", dupa ce Fouad Sanbar, patronul din acte, a decedat in 1995. Din documentele americane si israeliene reiese ca acest Sanbar era unul din adjutantii lui Arafat seful teroristilor palestinieni. Dan Voiculescu a finantat la ordinul lui Ceausescu toate actiunile criminale a teroristilor arabi. A inminat un cec personal teroristului Carlos si este personal involvat in atacurile impotriva Europei Libere. Actiunile de finantare sunt continuate in aceste zile prin Mahmut Farzat seful serviciului Sirian din Europa. Document 5477G. Imediat dupa revolutie guvernul Roman a angajat o firma canadiana sa gaseasca banii lui Ceausescu. Firma a cerut guvernului Roman arestarea imediata a lui Dan Voiculescu Doc PC546n8 si punerea lui sub urmarire prin Interpol DOC 3485V. Tinand seama ca avem deaface cu musamalizarea unui furt fara precedent va rog a deschide o ancheta de urgenta, Dan Voiculescu trebue adus in fata justitiei pentru finantarea terorismului international si pentru furtul a bilioane de dolari. Acesti bani apartin poporului Roman. Va stau la .... .................. Va rog a confirma primirea scrisorii si documentelor aferente. Robert Horvath Deva New York SUA. Date de contact personal.


Vasile, said...

Biblio,

Ei sincer nu va mai inteleg,

Daca miine Presedintele Traian Basescu, in ciuda criticilor, va primi constitutional (sau nu) dreptul de al numi pe urmatorul presedinte al Romaniei , dumneata crezi ca-l va numi pe Crin Antonesc, Blaga,Diaconeascu.....,si nu pe Elena Basescu sau la o adica chiar pe Traian Basescu?

Ma intreb cum permiteti aparaitii a acestei haznale ne v idanjata de un bou reanu,vid eanu, sau alte scurs uri sa intoxuice public cu acuze de tim securist cind ei insusi sunt tradatorii acestui neam!

Anonymous said...

Horvath ,
Intrebare ; De unde ati cules cifrele publicate?

Nu va grabiti cu raspunsul care este in mod sigur fals.!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Alternativa ar fi să opresc toate comentariile. Blogspot nu este atât de puternic încât să poată bloca în mod util numai anumiţi utilizatori... sau nu ştiu eu exact cum să o fac. Am încercat să-i identific ca spam în setări pe anumiţi "tubulenţi", dar nu am reuşit.

Eu unul nu mai citesc de mult timp ce spune domnul Robert Horvath, căci bănuiesc că la domnia sa vă referiţi. La domnul vaisamar doar din greşeală mai citesc câte un mesaj... Şi dacă nu citesc, nici nu mă deranjează prea tare.

Vasile, said...

Biblio,

In balbaiala stereotipului permanent Robert sustine plat ca un gramofon stricat aceleasi idei, rar insa in momente de luciditate , face indirect Mea Culpa , si recunoaste logica explicatiilor enuntate pe blog.


Si apoi Robert nu mai este chiar roman de mult , "el,ei" cred ca au priceput deja logica unui sistem care uite ca este bolnav, si fara sa-si vada barna din ochi ,incearca sa propovagaduiasca o alta religie o religie straina chiar lor!

De partea cealalta ce sa spun , romanul din prima generatie fie el in America, sau Germania nu va inceta sa fie roman in totalitatea arhetipurilor pe care le exprima in societatea din care fac parte, ei vor ramane mereu tributari atat patriei mame cit si noului pamant.deci ei nu se regasesc in exprimare civica ,nici acolo nici aici!

Romanii de afara sunt raul mic al acestei societati, romanii din interior ,aceia care se asociaza nociv dintr-un motiv sau altul cu partide de conjunctura cu exprimarile antidemocratice ale unui presedinte ,intr-un cuvint neechilibrati moral si civic precum un vaisiamar
sunt raul acestui neam!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Stimate domn,
Nu mai am timp şi energie să mă cert cu cei care mă atacă sau mă înjură... Trăiesc de pe o zi pe alta, finalul poate fi peste 5 minute sau peste o lună sau peste un deceniu, nimeni nu ştie când apasă definitiv pedala depresia şi disperarea.

Am atâtea lucruri de făcut încât prefer să le fac decât să consum timp şi energie doar ca să mă cert cu domniile lor... Dacă aleg calea de a fi a anti-patriotismului, dacă vor să fie slugi pentru nişte sisteme dictatoriale, nu au decât, e treaba lor.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.