14 January 2013

Doamnelor şi domnilor guvernanţi, nu uitaţi că poporul român vrea respect şi suveranitate


Piaţa Universităţii nu a încetat a mai fi un fenomen. De aici încolo practic nu mai beneficiază ca imagine de mişcările de stradă decât Partidul Poporului şi, în direcţia alegerilor prezidenţiale, domnul Dan Diaconescu.

Peste o sută de oameni s-au strâns la această oră în Piața Universității într-o manifestare spontană de celebrare a evenimentelor din urmă cu un an, fiind așteptate și alte persoane în jurul orei 19.00, potrivit reporterilor România TV.
Manifestație spontană în Piața Universității 
Manifestanții au pancarte, lozinci și steaguri și scandează lozinci împotriva președintelui Traian Băsescu, dar și împotriva întregii clase politice. Se pare că manifestanții sunt împărțiți în două grupuri, unul format din protestatarii care au fost prezenți și în urmă cu un an, în Piață, și un altul format din membrii galeriilor de fotbal.
Pe una dintre pancartele prezentate de manifestanți era scris mesajul “La mulți ani!”, el fiind adresat protestelor. Potrivit informațiilor adunate de reporterii România TV, oamenii au venit pentru a celebra un an de la evenimentele din Piața Universității.
Despre noua manifestare din centrul Capitalei, Gigi Becali a declarat: “La milioane de oameni sunt și mii de caractere. Le-a plăcut să facă această acțiune, pentru că sunt și nemulțumiți”, deși, după ce a aflat că sunt și membrii ai galeriilor echipelor de fotbal, el suspicionează și o manipulare, chiar dacă nu vede niciun motiv pentru care cineva ar încerca să incite masele.
În Piața Universității și-a făcut apariția și Briana Caragea, care a declarat:  ”Celebrăm un an, pentru că 13 ianuarie a însemnat dezanchilojarea românilor prin proteste, dar simțim că nu se concretizează nimic în urma alegerilor”.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/manifestatie-spontana-in-piata-universitatii/)

Am avut însă în această fază un ministru cu cinci minute mai deştept decât cei de până acum. Domnul Stroe, pentru a nu fi acuzat că a pus jandarmii să schilodească manifestanţi... le-a dat ordine "în direct", cu presa de faţă (dacă pot spune aşa).


Vezi ce dispoziții au primit jandarmii din Piața Universității 
În contextul în care bucureștenii s-au strâns în această seară la o manifestație spontană în Piața Universității, pentru celebrarea unui an de la începerea protestelor din 2012, ministrul de Interne, Radu Stroe, a dezvăluit ce dispoziții au primit trupele de jandarmi care vor asigura supravegherea în zonă.
“Am dat dispoziții ca la Piața Universității să existe un comportament civilizat și corect din partea trupelor, iar în măsura în care apar excese, acestea să fie stopate și din fașă și într-un mod echilibrat pentru a nu se ajunge la lucruri inacceptabile pentru un stat democratic”, a declarat ministrul de Interne, invitat al realizatorului emisiunii Punctul de Întâlnire, Radu Tudor.
De asemenea, ministrul Stroe, a explicat și gestul de a-l demite pe șeful Jandarmeriei Bucureşti, Eugen Meran, precizând că acesta a fost demis din cauza abuzurilor comise de cei aflaţi în subordinea sa, în urmă cu un an, la protestele din Piaţa Universităţii.
Ministrul Stroe a mai arătat că jandarmul, care i-a zdrobit piciorul tânărului Ionuţ Şandru, în cadrul protestelor din centrul Capitalei  în 2012, a fost pus la dispoziție și toată documentația necesară a fost trimisă la Parchertul Militar, pentru a se intra pe filiera penală.
“Acesta poate fi un semn din partea autoritățilesunt gata să fie alături de demonstranții pașnici care încearcă să-și exprime doleanțele. Așa ar trebui să fie. Noi va trebui să avem același comportament demn, civilizat, atent, pentru că dreptul la protest este un drept SACRU. Nu trebuie depășit limitele normalului”, a mai precizat ministrul de Interne.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/vezi-ce-dispozitii-au-primit-jandarmii-din-piata-universitatii/)

(foto: AGERPRES http://www.antena3.ro/romania/zeci-de-protestatari-au-iesit-in-piata-universitatii-strigand-impotriva-presedintelui-traian-basescu-199012.html)


(foto: ROMÂNIATV http://www.ziare.com/stiri/proteste/proteste-in-piata-universitatii-jos-basescu-presa-si-jandarmeria-1212212)


(http://www.bzi.ro/proteste-in-piata-universitatii-se-striga-jos-basescu-338361)


(http://www.frontpress.ro/2013/01/seful-jandarmeriei-capitalei-demis-din-cauza-protestelor-de-anul-trecut-din-piata-universitatii.html/comment-page-1)


(http://www.bzi.ro/proteste-in-piata-universitatii-se-striga-jos-basescu-338361)

Ei bine, nu numai cetăţenii protestează pentru că nu au respect din partea autorităţii şi autoritatea protestează pentru că nu are respect din partea cetăţenilor.

(http://www.ghimpele.ro/2013/01/vasilica-danilet-asteapta-respect-din-partea-cetatenilor-societatea-trebuie-sa-sprijine-justitia-si-magistratii/#.UPMwUVIz1Eo)

8 comments:

Robert Horvath said...

USL LA PAMANT
...... Alţii erau nemulţumiţi de întreaga clasă politică. "Stăm cu ochii pe voi, daţi-ne ce ne-aţi promis, dreptate până la capăt", se putea citi pe pancarta altui protestatar, aluzie la promisiunile USL.

"Ponta dă gaze de șist/Ca un băsist", a fost nemulțumirea altui manifestant, care a afișat o pancartă cu acest mesaj. Printre manifestanți s-au aflat și revoluționari, care, se știe, sunt în conflict cu Ponta ....
Ce e de mirare! USL ia saracit mai mult pe romani cu taxe impozite si scumpiri. De 8 luni la guvernare nu au creat un loc de munca numai au inchis. In schimb ia recompensat pe slugoii lor cu un parlament de 600 si guvern de 30 ministri.

Domnul bibliotecar
aceasta postare merita sa fie cenzurata. Va multumesc anticipat.

Robert Horvath said...

Orice protest anti-FSN(PDL+USL+PPDD) va fi denaturat de catre agenti provocatori intr-unul tipic "Jos Basescu", nu ne putem astepta la nici o schimbare daca se merge pe principiul "Capul lui Motoc vrem!" ca in '89.
Oricum multumesc pentru cenzurarea postarilor anterioare....in care criticam socialismul.
Se pare ca doruti o comunicare de unul singur...sau un monolog interior. Cenzurarea reprezinta o modalitate noua de promovarea libertatii de expresie.
Cu respect si multumiri

Robert Horvath said...

DEMOCRARIA USL IN PLINA ACTIUNE !

Era de asteptat. Asta e stirea pe care o cautam de citeva zile. Si este excelent ca se spune: "Sintem cu ochii pe voi, dati-ne ce ne-ati promis". Oamenii au realizat ca a fost dusi iar cu presul.
Va rog insistent de a sterge aceasta postare tendentioasa. Merit sa primesc o lectie usturatoare dela democratia uselista. Multumesc pe aceasta cale domnulu Zev care ma declara bufon desi bufonii in evul mediu si in zilele noastra spun adevarul
Cu repect deosebit

Robert Horvath said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Robert Horvath said...

JOS ANARHIA POLITICA !„
USL şi PDL=aceeaşi mizerie”,
Sper ca nu sunteti de acorg cu aceast slogan
departe de adevar. Clasa politica trebuie sprijinita
la infinit. Sper ca veti ataca pe acest blog pe anarhisti
care vor sa distruga sentimentele dumneavoastra patriotice. Cenzura onoreaza ....libertatea de expresia
este mama anarhiei !

Robert Horvath said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Robert Horvath said...


ps Aveti perfecta dreptate....mistoul nu ne face liberi !

Vasile, said...

Bucuria prematura a canaliilor "USL e la pamant"!

Deocamdata populatia masoara mai cretinule, si balanta reparatiunii unuei domnii fanariote atarna prea greu!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.