13 January 2013

Flota rusă produce efecte


Spuneam acum câteva zile că flota rusă este dispusă strategic pe lângă Siria... Oare de ce? mă întrebam atunci, retoric.

Iaca ştirile încep să-mi dea dreptate... sau să dea dreptate intuiţiei mele.
Rusia anunţă cele mai mari manevre navale din istoria sa
Rebelii au preluat controlul asupra celui mai mare aeroport din nordul Siriei
Siria: Discuţiile de la Geneva nu au înregistrat progrese
Moscova insistă pentru lansarea unui proces politic în Siria
Ministrul de Externe al Rusiei: 'Susţinem ferm teza că viitorul Siriei trebuie decis chiar de sirieni'

Mai ţineţi minte cum în dezbatere televizată domnul preşedinte Barack Obama îşi certa contracandidatul spunându-i că nu ruşii sunt principalii adversari ai SUA ci teroriştii de la Al Qaeda? Pac-pac, vorba domnului Gigi Becali, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din teatrul de război.

Obama Arming Al Qaeda Terrorist Groups in Syria

Tare, nu-i aşa?

Ei bine, se pare că SUA a renunţat a mai ataca Siria. NATO a dat Turciei nişte rachete Patriot să se apere de ce trimit sirienii peste graniţă... şi cu asta basta. Sigur, manevrele ruseşti prin zonă nu au avut nimic de-a face cu...

Totul e bine când se termină cu... Când se va termina vom vedea cum s-a terminat.

33 comments:

Robert Horvath said...

Domnule Bibliotecar
Rusii joaca la cacialma. Scuzati limbajul acid la adresa
unei foste mari puteri.Obiectivul lovit de aviatia israeliana pe 6 septembrie 2007 a fost un presupus centru de cercetari nucleare aflat in regiunea Deir el-Zor din Siria, in care ar fi lucrat specialisti sirieni sub coordonarea unor experti nord-coreeni. Straniu a fost ca pentru prima data in istoria confruntarilor arabo-israeliene, rusii nu i-au atentionat pe sirieni, motiv pentru care aviatia si apararea AA siriana nu a apucat sa riposteze.

Robert Horvath said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Robert Horvath said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Robert Horvath said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Robert Horvath said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

La insistentele unor amici virtuali,care m-au indreptat spre acest blog,promitindu-mi senzatii tari,constat cu stupoare ca ma intimpina aceiasi atmosfera pe care o gasesti doar pe un sait Nord-Corean in limba engleza,si care suna cam asa intr-o traducere aproximativa:Activitatea Liderului Suprem.
Cred ca propietarul acestui blog ,care inteleg ca-si spune ,Bibliotecaru[lol] s-ar integra perfect in atmosfera blogului Nord-Corean.
Dealtfel cu un mic efort de imaginatie,as putea zugravi o imagine cu dl.Bibliotecaru,continuindu-si viata tihnita din anii '80 pina in prezent,in comunismul nationalist-comunist,de care este atit de atasat si in care crede cu tarie,lucru confirmat de materialele publicate.
Mi-l si imaginez pe dl. Bibliotecaru conectat la internet,vorbind ,laudind comunismul romanesc ,dar mai ales liderii comunisti,care n-ar fi altii,tot astia de astazi caree conduc,pt ca cu s-au fara revolutia din '89,probabil fara cei peste 1000 de morti si peste 4500 de raniti,aflati in raspunderea celor care astazi isi spun uselisti,tot ei s-ar fi aflat la conducerea Romaniei.
Sigur cu mici nuante,cum ar fi:
-justitia ar fi la picoarele lor ca pe vremea doamnei RODICA STANOIU,O VEROASA TURNATOARE,cu o laborioasa activitate de politie politica
-Dan Voiculescu ar fi liderul suprem in materie de servicii secrete ,iar trustul sau de presa ar functiona ceasornic,dupa cel Nord Corean.
Blogeri,precum Ze.V ar avea norme clare cantitativ,cu subiecte care tin de ,PROPAGANDA ANTIEUROPEANA,ANTIAMERICANA SI PRO..... bolsevism.
Intr-un cuvint acest blog,pare a fi o platforma virtuala,cu puternice valente comuniste,si daca ma gindesc bine,din cel mai crunt comunism.

,ANTICOMUNISTUL NERO'

Bibliotecaru said...

@ Anonymous ANTICOMUNISTUL NERO

Şi cine v-a spus că aşa şi pe dincolo de blogul meu? :D

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath
V-am rugat să nu mai postaţi astfel de lucruri, aveţi blog, folosiţi-l.

ZeV said...

..Esti tare in....,,logică" anonimule.
Mai rămâne de stabilit cine este Liderul Suprem.
Cine este comunitul, stim, fara dubii: Victor Ponta.
Stim , de asemeni, cine este anti-comunistul: Traian Basescu.
;)
,,În 14 aprilie 1988, Victor Ponta se afla la Anvers. Fără îndoială, fericit. Era departe de pericolul vieţii pe mare şi totodată aproape de ea, iar posibilităţile de a-şi consolida veniturile crescuseră. Pe lîngă salariul din ţară, primea, cum am văzut deja, o indemnizaţie în valută, iar la acestea se mai adăugau probabil alte sume, din „trucurile marinăreşti“ despre care el însuşi a recunoscut că nu-i erau străine."
SAU:
,, Vasile Paraschiv s-a dus ieri la Palatul Victoria să-l anunţe pe Victor Ponta , sec, că nu poate primi o decoraţie din partea unui comunist.
Ponta a încercat să-l convingă, fără succes, că decoraţia vine din partea institutiei primului ministru al României, al cărei reprezentant temporar este."
COMENTEZ:
Al naibii comunist, Victor Ponta ăata...PAC PAC, la gherlă cu el.
:)))

ZeV said...

Bibliotecaru
Repet ce am mai spus, SUA nu-si pot pemite un nou Irak, in condititiile unei imagini extrem de precare in lumea araba si...nu numai si , de asemenea, dupa un prim val al crizei financiare.
Costurile atacarii Siriei si, INEVITABIL a Iranului, sunt de-a dreptul prohibitive pentru o tara care incepe sa realizeze ca toata prosperitatea unchiului Sam se bazeaza pe minciuna, bani falsi si sclavie ...candva clasica, iar mai recent, mascata prin contracte de munca (volatile) si credit.
Faptul ca Rusia are nave in proximitatea Siriei este putin semnificativ...e doar un exercitiu de imagine pentru Vladimir Putin, aflat si el in oarece dificultati interne.
;)

Anonymous said...


Ei haide-ti dle. Bibliotecaru,nu ma trageti de limba,mai exact ,nu incercati,pt ca ar fi trebuit sa va da-ti seama ca nu am fost coleg de scoala cu caporalul Dan Voiculescu,nici la Baneasa,nici mai tirziu la Sibiu,unde in general se dreseaza ciini,in cazul lui s-a facut o exceptie,a fost dresat un motan.
Din doua motive,sunt mult mai tinar decit domnia sa motanul,si nefiind motan,nu intru la nimeni pe horn sa trag cu urechea,iar a doua zi sa vin sa sparg usa cu haidamacii securisti,asa cum obisnuia sa faca dl Fekix inainte de 89.
Nu ca n-ar face si acum,dar inca justitia nu e in stapinirea lui,chiar daca dv. dle.Bibliotecaru,lucrati,si inca abitir la proiectul asta,alaturi de ajutoarele ce v-au fost repartizate,dl. Ze.V. un mare comic,care vad ca va inegreste blogul cu mizgalelile lui si chiar si cu dl Vasile,care pare mai greoi la minte si trup,semn ca inca,pensia e tot mica.
Incursiunea din ultimele zile pe blogul dv. mi-a adus aminte de o zicere inteligenta,a lui BRINCUSI,care intors prima data dupla lungile peregrinari,in Tg. Jiu,cam prin 1909,rugat sa spuna cite-va vorbe concetatinlor sai acesta a spus:
,Dragii mei va gasesc mai saraci si mult mai prosti,fata de cum v-am lasat'

Anticomunistul Nero

ZeV said...

Biblio
Iata un binevoitor care doreste sa va recupereze pentru societatea multi-european-dezvoltata a viitorului...cu, sau fara Marea Britanie, traim,vedem..
Nu stati prea mult pe ganduri, ca maine poimaine tranteste un pumn pe birou doamna Haineala si a doua oara nu veti mai fi atentionat ,,amical"...ci de-a dreptul legat. Procurorul intai acuza, apoi se scuza. Daca o mai face...Asa că, domnule Biblio, e timpul să vă vină mintea la cap: Jos comunismul !
;)

ADRIAN said...

E si greu sa ne dam seama cine scrie sub "anonimat" :)) Doar-doar atrage atentia buricului lumii, raului absolut, Dan Voiculescu :)))) E bine cand timpul si pastilele curg miraculos in mod nelimitat ... probabil "courtesy of" CIA, FBI, NCIS, Secret Service, Scotland Yard, MI6 si orice agentie serioasa din lumea democratica si care nu poate functiona fara aceasta sursa de informare de baza si de neinlocuit prin atotcuprinderea ei :) Fireste utilizarea pseudonimului Nero are un fundament psihologic care nu poate fi intamplator.

Robert Horvath said...

CU ADANCA RECUNOSTINTA
Va multumesc pentru cenzurarea postarilor mele.
Infiltrarea rusa prin UDMR nu cred ca intereseaza
pe nimeni. Se pare ca informatiile domnului Zev incanta intelectul dumneavoastra.
Cu deosebit respect si consideratie. Si chiar mai mult.

ZeV said...

...si totusi, anonimule, poate faci incursiunile prin alta parte...NET-ul este mare cat Universul.
Ne ajunge un bufon.
;)
Pana una alta, faceti reforma in PD si abia apoi mai stam de vorba...e cam suspect cat de tare va agatati de..justitie si de comisarii europeni.
Ei ? N-ar fi mai credibil daca ati lasa justitia sa-si faca ordine, in interior, ea insasi ?
In ce calitate sa da in stamba madam Macovei Gherghescu ?
De fosta procuroare comunista, sau...de fosta ministresă a Justiţiei, cândva, mare luptătoare (corp la corp) cu...CSM, din perspectiva unui ministru al unui guvern politic ?
Om fi noi prosti, pe acest blog , anonimule, dar mai facem, din cand in cand, cate un contact pe filament.
;)

Robert Horvath said...

JOS ANONIMII PROVOCATORI !
Stimate Bibliotecar
Sunt oribilat de atacurile fara nerusinare impotriva
dumneavoastra. Substanta intelectuala a blogului
trebuie restransa. Comparatia dumneavoastra cu liderul nord corean este de gust indoelnic. Faptul ca sunt declarat bufon este un semnal de alarma. pentru mine. Regret ca l-am numit pe politicianul Voiculescu cangrena democratiei romanesti care na existat niciodata. Cu deosebita stima si din nou multumiri pentru cenzurarea mea. Libertatea de expresie poate sa devina periculoasa, Respectele mele.

ZeV said...

...Ce v-am spus, domnule Biblio ?
Eraţi sceptic că blogul dvs are trafic, când vă spuneam că este suficient să vă postaţi, AICI, recomandările pe care le faceţi doamnei Udrea pe blogul domniei sale.
Vă asigur că toţi munţii (lui Venus) vin la Mahomed (adică, la domnia voastră).
Mişună ca potarnichile, pe aici, să înveţe carte...
:)))
Cred că şi dementul e pe undeva, pe-acilea..ţine aproape...
:)))

ZeV said...

Horvath
A fi bufon la curte, nu este ceva de rău. Bufonii erau persoane extrem de influente, puteau spune orice le trece prin cap, nu li se impunea să se strofoce luând vreo decizie importantă, ba chiar aveau acces prin seraiurile si iatacurile sultanilor/regilor si nici nu aveau grija zilei de mâine.
:)))
Ce mi-ar place să fiu, în această calitate, la Stambul...
:)))

ZeV said...

..Apropo, domnule Horvath, imi sunteti dator cu un raspuns...sursele si informatorii v-au lămurit cine este ,,domnul Maslu" ?
:D

Anonymous said...

Dle. Ze.V.vad ca sunteti un temperament mult prea coleric,si agresiv,cum tot asa nu vad ce legatura ar fi intre mine si PD-L,ori monica macovei.
Dar insa pot vedea legaturile doamnei MINISTRU PIVNICERU CU DL JUDECATOR FLORIN COSTINIU din reteaua infractionala a PESEDISTILOR,condusa de dl CATALIN VOICU.
Mai pot vedea pactul semnat de PSD si PNL cu propagandistul comunist MIRCEA DOGARU,conducatorul unei guerrile urbane finantata tot de dl. DAN VOICULESCU,il pot vedea pe pesedistul ION STAN,pe MIRCEA DIACONU,SI LISTA AR PUTEA CONTINUA.
Sigur nimeni nu va obliga sa vedeti ,sa intelegeti aceste lucruri dle. Ze.V.pt ca a fi onest,sincer si cinstit nu este obligatie si nici nu te nasti cu asa ceva,aceste calitati se cistiga in timp prin munca serioasa,sustinuta,in mijlocul unei societati,care te formeaza intr-un asemenea mod.
Asa ca,va pot trece cu vederea,lipsurile,punind pe seama mediului toxic si viciat in care ati evoluat ca individ,pt ca manifestarile dv.dle.Ze.V au ceva din manifestarile huliganice,de pe stadioanele patriei.
Asocierea mea cu PD-L si MONICA MACOVEI,mi se par super flue si de neinteles,daca aveti totusi npretentia ca ratiunea nu va parasit de tot.

Anticomunistul Nero

A,imi scapse ceva,dv. dleZe.V.sunteti pe post de paznicCiclop,in soldadl. Bibliotecaru?
E bine de stiut acest lucru.

ZeV said...

Desigur, nici o legatură...cel mult, prin Pascani, sau poate prin Roman.
;)
Mircea Diaconu este un actor, cum este si doamna Diana Lupescu, si multi altii...nu-i nimic, unul cate unul trec in nefiinta, iar pe cei in viata si nu sunt băsişti, vă recomand să-i legaţi şi să-i ardeţi pe rug în Piaţa Universităţii...nu-i bai si altii, precum Inchizitia, sau Adolf Hitler au pus pe foc oameni incomozi, sau tone de cărţi, care se abătgeau de la direcţia cu sens unic, actualmente, EST-VEST.
Eu, stimte, rămân aici, ÎNTRE, cu orice risc. Dumneata, faci ce vor muschii dumitale...doar trăim în democraţie, n'aşa ?
;)
PS
Eu nu stiu cine esti si nici nu incerc sa aflu...sunt lamurit suficient. De regulă, un person civilizat, bate la uşă şi salută gazda, nu dă cu usa de perete si ...înjura gazda. Asta mă aştept de la Băsescu, dar el este o singularitate matematică.
:)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Nu cred că este vorba despre "costuri".

Americanii sunt un pic demoralizaţi că lucrurile nu prea se întâmplă "curat şi luminat". Domniile lor sunt obişnuite să facă o treabă cu armata, nu tocmai curată, dar după aia să treacă pe sub arcul de triumf în sunetele de fanfară a unei ţări veşnic recunoscătoare în resurse şi oportunităţi de desfacere ale unor produse scumpe şi "de fiţe" într-o ţară cu o mentalitate bine conservată de milenii. Domniile lor constată că nu prea le mai iese perioada de după, nici cei care vor să răstoarne regimurile actuale nu sunt pro-americane.

Şi mai este un mare pericol al SUA, şi acesta important.

Strategia SUA în NATO este banală. Toţi din NATO au o forţă militară limitată inferior şi superior astfel încât să nu fie niciodată o forţă destul de puternică nici pentru a întoarce armele împotriva SUA, dar nici să se apere în faţa unui inamic mai puternic în afara NATO. Ţările NATO ar trebui să fie, necondiţionat în poziţia de "pupat condur".

Iată însă că Franţa a avut "aroganţa" de a anunţa că va ataca Libia chiar şi fără acordul NATO... Dacă ţineţi minte, preşedintele Sarkozy a spus ceva de tipul... noi atacăm Libia şi singuri, dacă voi nu vreţi să veniţi alături de noi... Iată că atacarea Libiei nu a mai fost gestionată de SUA, aşa cum lucrurile au stat până atunci, cu Irak-ul de exemplu.

În tot acest timp, Federaţia Rusă şi China nu mai au diferendele politice de altădată, mai mult, economic nu sunt chiar în criză... şi rupţi intern de restul "ordinii mondiale", deci nu extrem de influenţate de ce se întâmplă în Statele Unite cu datoria uriaşă.

De aici "disperarea" cu care occidentul vrea să apropie de un est împotriva căruia luptă de aproape un secol.

ZeV said...

PS
HAHAHA
Acum văzui, bre anonimule..bre, tu esti căzut în cap ? De unde, frate, să mă plătească dom'Biblio,
când domnia sa, abia reuşeşte să-şi achite facturile cu întreţinerea garsonierei ? Si asta, mai ales, de pe timpul lui Emil Boc.
Vai de....vostru, de asta aţi pierdut alegerile, nu vă imformaţi, nu citiţi, doar daţi cu gura, evident, în dispreţ total faţă de cetaţean.
:)

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Dar coleg cu Frank Zapa [King] cred că aţi fost... :D

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Comunismul este deja Jos, că e oale şi ulcele de mulţi ani... Mai Jos de atât... unde? :D

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Deci asta credeţi despre mine... că sunt idolul munţilor venusieni? :D Neah... pe la mine nu vine decât curentul electric... :D

ZeV said...

Biblio
Aşa este, nu este vorba doar de costuri.
America a fost umilită în Irak, după ce au scormonit întreg deşertul vechii Persii, negăsind decât potcoave de cămile moarte...nici vorbă de arme chimice.
În relaţia cu ESTUL, într-adevăr, mulţi dintre concetăţenii noştri nu realizează că Occidentul ,,luminat" se sprijină pe banii şi mâna de lucru ieftină a Estului...iar marele exod EST-VEST, deja a început, peste România, inclusiv exodul INVERS de capital.
;)
De aceea, spun mereu, România SĂ RĂMÂNĂ PE LOCUL EI, ISTORICEŞTE DAT.
Cum spuneati, istoria este ciclică...ba veneau turcii si rusii din Est, ba ne cotropeau ungurii, austriecii, nemtii, samd.
E timpul sa ne consolidam pe propriul nostru areal geografic si sa intelegemn ca suntem mult mai importanti , pentru straini, decat ne credem noi...de aceea, nu mai trebuie sa ne vindem ieftin. De fapt, ar trebui sa nu ne vindem deloc. Daca suntem puternici si ne respectam, noi pe noi insine, vom primi si respectul strainilor.
Altfel, orice terchea berchea de prin ambasade isi va da cu parerea dand cu mucii-n fasole, sau, ne va lovi cetatenii pe treceri de pietoni..durandu-i in...
:)

ZeV said...

Biblio
Comunismul, de fapt, nu a existat niciodata.
Ei , băsiştii, nu au o problemă cu comunismul, ci, cu OPOZANŢII BĂSISMULUI, BINE PERSONIFICAŢI.
Îmi amintesc că acelaşi nărav îl aveau şi liberalii...hai, neamule, cu lustraţia...evident având ca ţintă pe Ion Iliescu, dar si pe ..Traian Băsescu, în perioada 2006-2008. Asta, după ce s-a ales praful de Alianţa D.A.
;)
Abia după un timp m-am lămurit ce hram poartă Raportul Tismăneanu...exact asta e: o maculatură de propagandă împotriva adversarilor politici ai lui Traian Băsescu.
Nimic nou sub soare, domnule Bibliotecar. Toti politicienii sunt..romani. Oare ?
;)

ZeV said...

Biblio
Fiţi convins că unii ,,munţi venusieni" apreciază şi preludiul...conversaţia...nu e cazul doamnei Elena Udrea.
Domnia sa agrează doar monologul. Propriul monolog.
:)))

ZeV said...

...nu stiu daca foloseste si..accesorii...
:)))))

Bibliotecaru said...

@ ZeV
:D

Comunismul nu a existat... dar e inert, mort şi îngropat.

ZeV said...

Mdaa..si el si ea...restul, sunt ca noi. Adica renascuti. N-au mancat usturoi, nici gura....
:)))

Vasile, said...

Anonymus = canalie , sau aria nebunului la doua ţîfne! !

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.