22 January 2013

Hi hi hi... PSD face un gest de independenţă a justiţiei... să vedem dacă PDL va lupta pentru politizarea justiţiei


Toată lumea ştie cât de vehemenţi au fost cei de la PDL spunând că PSD vrea să preia justiţia doar pentru că doresc îndepărtarea celor numiţi în funcţii "pe vremea PDL la putere". Iată primul semn de independenţă a justiţiei. Justiţia în lanţuri va fi dezlănţuită!

(http://www.zazzle.com/scales_of_justice_key_chain-146752487872282584)

Iată ştirea:
„Am primit de la domnul prim ministru în urmă cu o oră o solicitare vizavi de nominalizarea unui Avocat al Poporului în persoana lui Crişu Anastasiu. Am primit şi CV-ul domnului respectiv. Noi o să verificăm în seara asta. Suntem în situaţia în care acum am primit această cerere şi rămânem în parametrii discutaţi de domnul prim ministru Ponta cu domnul Barroso: persoana care va fi Avocat al Poporului să respecte criteriile profesionale, să fie apolitic şi, eventual, să cădem de acord în toate grupurile parlamentare. O să vedem în seara asta mai precis cine este domnul Crişu Anastasiu”, a declarat, luni, Vasile Blaga.

Întrebat dacă PDL va susține propunerea USL de a-l vota pe Crișu Anastasiu pentru postul de Avocat al Poporului, liderul PDL a răspuns: ”Nu știu despre cine este vorba în acest moment, deci nu pot să mă pronunț, nici eu și nici colegii din grupuri”.

Crişu Anastasiu, propus Avocat al Poporului, este, din 2005, profesor universitar de drept procesual penal la Universitatea București, Facultatea de Drept, instituție unde profesează încă din 1991.

Între 1981-1990 a fost magistrat: atât judecător, cât şi procuror. Între 1995-2002 Crişu Anastasiu a fost consilier în Curtea de Conturi. Între 2002 – 2005 a ocupat postul de procuror general financiar pe lângă Curtea de Conturi a României. Între august 2005 – iunie 2009 a fost procuror la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, formator la Institutul Naţional al Magistraturii. Între 2010-2012 a fost membru în Comisia de specialitate „Ştiinţe juridice” din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Este membru în Baroul Bucureşti şi are 56 de ani, scrie NewsIn.

În lumea juridică, Crișu Atanasiu este cunoscut ca procurorul Curții de Conturi care i-a deschis un dosar lui Traian Băsescu în 2002, când acesta era primarul Capitalei, pentru un prejudiciu asupra bugetului municipalităţii de 37,95 miliarde de lei.

Crişu Anastasiu, pe atunci procurorul general financiar al Curţii de Conturi, a sesizat Colegiul Jurisdicţional al Municipiului Bucureşti pe motiv că, în calitatea de ordonator de credite, primarul general nu a avut aprobarea CGMB pentru o serie de plăţi făcute unei firme aferente lucrărilor la Pasajul Basarab pentru care nu avea avizul municipalităţii.
Cazul a fost repartizat judecătorului financiar Petre Lazaroiu, care l-a exonerat pe Băsescu de acuzaţii. Lăzăroiu este în prezent judecător al CCR, instituţie cu care Anastasiu, dacă devine Avocat al Poporului, va lua contact nemijlocit, mai ales că Avocatul Poporului este singura instituţie care poate sesiza CCR pe ordonanţele de urgenţă ale Guvernului.
Secretarul Camerei Deputaților, Nicolae Mircovici, a anunțat, luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Camerei, că în ședința comună de plen a celor două Camere de marți se va alege și Avocatul Poporului.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/procurorul-care-s-a-luptat-cu-primarul-basescu-propus-avocat-al-poporului/)
(http://www.infolegal.ro/crisu-anastasiu-a-fost-validat-de-parlament-in-functia-de-avocat-al-poporului/2013/01/22/crisu/)

 
Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului l-au validat, marţi, la propunerea PSD  pe Crişu Anastasiu pentru funcţia de Avocat al Poporului, informează Mediafax.
El a obţinut 20 de voturi din partea parlamentarilor jurişti la finalul audierii.
De asemenea, fostul senator Peter Eckstein Kovacs, propus de UDMR, pentru poziţia de Avocat al Poporului a obţinut 5 voturi favorabile, în timp ce Gheorghe Iancu, susţinut de PDL, după ce a mai ocupat această funcţie, a obţinut doar trei voturi favorabile.
Plenul celor două Camere ale Parlamentului va decide marţi numirea noului Avocat al Poporului, subiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei.
(http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/crisu-anastasiu-validat-pentru-functia-de-avocat-al-poporului-290970.html)

10 comments:

Vasile, said...

Dl. Blaga de fapt asteapta si el aprobare de la sefu!

Anonymous said...



HI,HI,HI-iata un nou gest de inlantuire a justitiei.
C.V.ul acestui domn este mai mult decit explicit:
Vine pe filiera comunista a procurorilor-PRIMA BILA NEAGRA
-Ascensiunea este cit se poate de explicita-Urca treptele profesionale de cite ori ILIESCUAND NASTASE,sunt la butoane.
Lucru insa si mai grav,il gasim in ,Stenogramele din sedintele PSD,primind ordine de la TURANATOAREA RODICA STANOIU SI DE LA ADRIAN NASTASE.
Un alt bolsevic,deghizat in magistrat-Opaiata cu butoane pe spate care actioneaza la comanda sistemului ticalosit.


Anticomunistul Nero

p.s.-o mai mare gafa nici ca se putea,dupa propunerile de tot risul la functiile de procuror general si sef. D.N.A................
ALO,dl Bibliotecaru-astia e cu plagiatul tata..........toti...........
Continuati sa va faceti de ris si sa afundati Romania in izolare-Osa minncati precum nord coreeni-COAJA DE COPAC,si o meritati..............Bani ioc,milogeala cit cuprinde,imi place..........

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

"Justiţia în lanţuri va fi dezlănţuită!" :D

Probabil că ironiile mele sunt atât de fine încât nu sunt înţelese chiar de oricine.

Lanţurile pe justiţie înseamnă un "legător" de Băsescu la Avocatul Poporului, un "eliberator" de Băsescu la CCR... Deci câte ceva pentru toată lumea.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Deja se aude că domnul Băsescu revine la PDL... :D

vaisamar said...

hopa a dat drumu etnobotanicul la distractie =))

apropo dupa ce justitia o sa ajunga independenta cu ajutorul bolsevicilor,daca te calca vreun smecher cu masina iti vedem familia bocind la tv ca smecherul e in libertate ca pe vremea lu bombonel ? =))




Vasile, said...

Un tampit notoriu zice "daca te calca vreun smecher cu masina iti vedem familia bocind la tv ca smecherul e in libertate ca pe vremea lu bombonel ? "

Ca sa lamurim lucrurile cred ca tampitul se refera la fiul doamnei fosta senatoare PDL Placinta sau poate la ugigasul pe trecerea de pietoni a pensionarului Virgil Breseanu , adica sergentul american Craig Steven Fisher sau daca nu cunoaste la celalalt criminal eliberat la ordinul AXE-i presedentiale ,Chirtopher vanGoethem ,asasinul lui Teo Peter,dar astia au fiost eliberati de Traian Basescu nu de Adrian Nastase, zis si bombonel , ajuns intretimp bomboniera la Jilava!




Vasile, said...

Biblio,

Chiar nu va inteleg cum adica revine?

Eu totusi imi amintesc ca dansul a promis ca va pleca din nou pe mare,sau poate am confundant eu sensul de mare!

Vasile, said...

Apropo de calcatul cu masina pe vremurile lui bombonel

"Alexandru Tamaş este singurul supravieţuitor al accidentului produs de consilierului PDL de Caraş Severin, Iacob Chişărău. "Am văzut tot şi ştiu tot. (...) A schimbat brusc direcţia de mers şi ne-a lovit", povesteşte Tamaş.

Tânărul şi-a văzut cei trei prieteni murind, din cauza PDL-istului care a intrat cu maşina de teren pe contrasens, pe un pod.

"M-am uitat la colegul şi prietenul meu din stânga şi ... îi dădea sângele pe gură", îşi aminteşte Alexandru Tamaş.

Trupurile neînsufleţite ale celor trei tineri au fost aduse acasă, la Reşiţa."

Mai tampitule probabil ai vrut sa spui Traienel ...pentru Ca Corect este fiecare cu mortii lui!

vaisamar said...

pleaca pe mare si vine pe val =))

vasile dute si mulge vaca ca de la 1 februarie vine poanta si va mulge pe amandoi =))

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Încă mai credeţi în promisiunile lui Traian Băsescu?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.