03 January 2013

Oare de ce?


Am aflat din anumite surse că pe la finele lunii acesteia Rusia îşi va deplasa flotele navale în Marea Mediterana şi Marea Neagră pentru a constitui manevre comune... De ce oare Ministerul Apărării din Rusia organizează tocmai în 2013 acţiuni menite să testeze capacitatea de luptă şi viteza de reacţiea celor patru flote... şi încă în Marea Mediterană şi Marea Neagră?

Cele patru mari flote ale forţelor navale din Rusia vor organiza, la sfârşitul lunii ianuarie, manevre militare comune în apele Mediteranei şi ale Mării Negre, a relatat, miercuri, presa rusă.
Surse din cadrul Ministerului rus al Apărării au declarat că exerciţiile militare fac parte dintr-un plan de instrucţii ale forţelor militare din 2013. Scopul acestora este de a testa capacitatea de reacţie şi de luptă a flotelor în acţiunile comune şi de a obţine experienţă în acţiunile desfăşurate în apele Mării Mediterane şi Mării Negre.



(http://worldtravelmaps.info/black-sea-maps-where-how-and-when/black-sea-map-countries/)

În data de 04/12/2011 RIA Novosti anunţa că flota Rusiei la Marea Neagră era deplasată în Marea Mediterană. Surprinzător, atunci în articol apărea cumva şi Siria...

Dacă legăm totul şi de desele anunţuri din partea Ministerul de Externe Românesc transmise pe TV în legătură cu Siria...

(http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Fleet)

(http://en.wikipedia.org/wiki/Baltic_Fleet)

(http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sea_Fleet)

(http://en.wikipedia.org/wiki/Pacific_Fleet_%28Russia%29)

Realizează cineva cam cât sunt toate flotele astea la un loc?

8 comments:

Robert Horvath said...

( VISUL ANTI OCCIDENTAL AL CUPLULUI ZEV , BIBLIOTECARUL PRINDE VIATA ! FLOTA RUSEASCA IN COASTA ROMANIEI )
Se pregateste iesirea din UE si intrarea in perimetrul
de influenta rusesc fost sovietic. Nu o spun eu ci Vocea Rusiei . Iata cateva titluri ale oficiosul rus.


-Portalul rus de stiri Vocea Rusiei titreaza "USL vireaza spre Est", intr-un articol dedicat aniversarii a 30 de ani a unei investitii rusesti in Romania.
-Vocea Rusiei: Guvernul lui Ponta, mai rezonabil decat elita rusofoba romaneasca
Voice of Russia: A inceput sfarsitul rusofobiei Romaniei?
-Spre deosebire de Traian Basescu, prim-ministrul Victor Ponta nu prezinta niciun semn de rusofobie patologica si chiar creeaza impresia unui politician rational ....un posibil prieten al Rusiei

BIBLIOTECARUL TOPAIE SI UMPLE CUPA CU SAMPANIE....PREA
DEVREME TOVARASI.....PREA DEVREME...INCA NU A VENIT VREMEA VOASTRA TOVARASI !

Robert Horvath said...


PERICOLUL BIBLIOTECAR PENTRU ROMANIA !

Actuala restauraţie a nomenklaturii clientelare a fostului partid unic şi a foştilor membri ai aparatului său de represiune este similară cu cea din vremea regimului Năstase, însă mult mai periculoasă datorită spiritului revanşard şi absenţei orizonturilor de constrângere reprezentate la vremea respectivă de procesul de aderare la NATO şi Uniunea Europeană. Venind pe fondul crizei economice mondiale şi a repunerii în discuţie a modelului occidental de societate deschisă, această restauraţie reprezintă un pericol mortal pentru România.

TREZIREA.....PANA NU VA FI PREA TARZIU PEMTRU TOTI !

Vasile, said...

Show , biblio show on poor peoples' money!

A fleet that values nothing in a closed lakes like , Black Sea or Mediteranean Sea.

Do not forget that Turkey is the strogest NATO country who may block both gates ,exit at Bosphorus or entry at Dardanelle.....!

Shows Bibblio shows, if they there indeed they should show up their submarines!

Vasile, said...

Mai tampitule,

Deocamdata cea mai puternica si netrebnica restauratie a clanuruilor comuniste nu s-a infaptuit sub un partid de stanga vezi partidul democrat american ci sub un partid fals de dreapta, un partid clientelar intereselor vechii securitati , din care si tu faci parte.

Faptul ca traiesti in America se datoreaza dilentantismului american, o societate penibila in exprimare interna si internationala.

Mai boule la fel ca acest pericol,bibliotecaru au gandit si la referendum si la alegeri peste 70 % dintre romanii cinstiti ,restul lichele ca si tine nu traiesc spurca tot ce ating , otravesc aerul si icoanele ...viermi care se hraneau prin banii tarii prin CCR sau DIE acum sunt intorsi in tara , iti pare rau o sa ajungi sa fi evacuat chiar si din Parcul Central , resedinta rusinoasa a celor peste un milion de saraci.

Ai o sansa la Lakewood , grabeste-te sa prinzi un cort de 12 m2 pentru ca sub poduri sunt locurile ocupate!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Tocmai că înconjoară Siria din toate părţile... Şmecheria este să încurce navele americane ce ar putea să trimită rachete, drone şi avioane.

Cum Turcia probabil că nu va permite staţionarea trupelor NATO pe teritoriul ei, aşa cum s-a întâmplat până acum şi în cazul Iraq-ului, probabil că soluţia navală era/este optimă pentru Statele Unite, asta mai ales pentru că în Războiul actual drona este la baza atacului.

Sigur, flotele au şi submarine, dar bănuiesc că submarinele sunt deja de mult timp în zonele strategice, ele nu se anunţă prin presă.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Cât despre domnul Robert Horvath, nu are sens să vă încontraţi cu un om ce nu are toate ţiglele la mansardă... or poate e plătit să facă şicane pe acest blog... or amândouă. În ultimele luni am fost atacat de persoane dubioase la tot pasul, este calea "securiştilor" de a băga pumnul în gură. Sunt disperaţi, nu că am informaţii (toată lumea are acces rapid la informaţiile pe care le găsesc eu pe INTERNET), ci că am intuiţie. Poate peste câţiva ani vor scoate cărţi despre cum m-au şicanat... că aşa se poartă. Devin şi eu "cineva" în ţara asta. :D Evident, postum.

vaisamar said...

vasile se pare ca Mos Gerila a uitat sa iti lase peria de wc cu care sa iti ingrijesti dantura =))

Vasile, said...

Alt vaisamar localnic care si-a pierdut tainul si de aici folosirea obligatorie a tiriplicului.

Ce interesant personaj un adevarat altruist/a se da chiar si cu nebunii.

Cit de mizerabil poate fi un asemenea individ sau individa, obarsia , centura, a invatato multe!

Doamna ,mai multa condescendenta, adica dupa atata hazna inghitita si atata pupincurism desantat nici cenusa unui imperiu daca ti-o torni in cap nu te mai curata,ce sa mai spun de pacatele acumulate prin moartea a mii de batrani si romani lipsiti de medicamente, venituri intr-un lant la care ai fost si mai esti partasa!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.