03 January 2013

Un om cu un singur vis, să fie super-erou


Cu toţii visăm în copilărie să fim unul dintre super-eroii timpului, să învingem în virtuale strategii de război mondial, să salvăm omenirea în ultimul moment, să posedăm super-capacităţi cu care să ne impunem în numele dreptăţii. Sergiu Nicolaescu a dus acest vis până la ultima clipă a vieţii.

MEDIAFAX:
http://www.hotnews.ro/stiri-film-13931148-mediafax-biografia-lui-sergiu-nicolaescu-cariera-prolifica-roluri-antologice-filme-mari.htm

În ziua în care domnul Nicolaescu a rostit ultimul său discurs de la tribuna Senatului, Mircea Geoană cred că i-a dat un supranume extraordinar... "un leu în amurg".

Domnul Sergiu-Florin Nicolaescu:

Stimaţi colegi si colege,
Vreau să vă mulţumesc pentru acesti patru ani minunaţi pe care i-am petrecut împreună, în care dumneavoastră mi-aţi dăruit stimă si consideraţie, simţăminte pe care si eu vi le datorez.
Mai am puţini ani de trăit si mi-am dorit să-i termin în profesia mea. Pentru acest lucru nu am participat la alegeri si vreau, astăzi, să vă spun un sincer „la revedere” si să vă spun, în acelasi timp, la mulţi ani si sărbători fericite!
(Aplauze în sală)
(http://www.senat.ro/pagini/stenograme/Stenograme2012/12.12.12.pdf)

7 comments:

Robert Horvath said...


Semidomnule Bibliotecar
Trisezi. Nu esti prost si ai cultura. Ai trcut prin biblioteci.....dar tot degeaba. Nu crezi o boaba din ce spui. Fiind complexat vrei sa EPATEZI. Nu ne putem compara. In doua saptamani voi pune pe You Tube ultimele 5 filme si o versiune scurta a ultimului meu
film Messia. Eu sunt razboiul mondial iar tu ....o serbare la iarba verde. Diferenta destul de mare......
Rolul meu este simplu. Nu sa te trag de barba ci doar sa arat culoarea ei.

Robert Horvath said...

Vasile.
Spre deosebire de bibliotecar crede in ce spune.
Orice comentariu este de prisos.

Robert Horvath said...

Sergiu Nicolaescu a condus Comisia "Decembrie 1989" dar a tăinuit crimele Revoluţiei la care a fost părtaş
L-am cunoscut personal. Si cu bune si cu rele.
Pentru rele dumnezeu sa-l ierte.......

Robert Horvath said...

Dosarele KGB confirmă originile evreieşti ale lui Zev | Historia
www.historia.ro/.../dosarele-kgb-confirma-originil... - Translate this page
Documentele KGB care confirmă descendenţa lui Lenin au fost expuse recent ... Biografia sa oficială menţionează doar originile sale ruse, germane şi suedeze. ... evrei săraci şi a fost, conform certificatului său de naştere, fiul lui Moses Blank". Zev este Lenin clonat........

Robert Horvath said...

Seppuku (切腹?, "stomach-cutting") is a form of Japanese ritual suicide by disembowelment. Seppuku was originally reserved only for samurai.

SINUCIDEREA LUI ZEV
Alunecarea in gaura rotunda de fund de curte se produce deobicei accidental. Seppuku lui Zev a luat prin surprindere pe specialisti. A fost o saritura deosebit de spectaculuasa cu capul inainte reprezentand o forma pur mioritica a unei traditii
orientale.

Vasile, said...

Acum cu sau fara ajutorul direct al KGBeului unii sau altii ar trebui sa inteleaga ca in 89 oamenii sinceri care au iesit vii sau morti in strada au facuto impotriva comunismului deci implicit si a KGBeului , in automatismul sau "meningitic",Horvath prea de departe si prea plecat evita acest amanunt!

De cealalta parte amestecul la revolutie a lui SN depaseste granita enigmaticului de tip poveste , nu toti mortii revolutiei ar trebui trecuti pe umerii lui Chitzac sau Stanculescu....S,Nicolaescu are si el pe constiinta multe pe care le-a luat in mormant!

Si inca ceva despre inconsistentele istoriei de cinema a dl. Horvath.
Daca la origini sepukku era un act dedicat celor care prin onoare isi aparau trecutul si la japonezi onoarea a fost transformata in jocurile si mizeria unui grup de interese.Dupa priniciul roman al decimarii sepukko a fost o arma de decimare a adversarilor de slabire a puterii unui anume grup.Greseala infantila a lui Horvath as spune eu gereseala americana de grup, este ca harakiri nu a fost dedicat numai samurailor deoarece acestia au disparut la grup ,clasa sociala in secolul 18 iar harakiri a mers pina in zilele noastre, in forma primara , incompleta in care capul ramanea lipit de trunchi!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Din informaţiile mele, poate false, căci ce mai este real astăzi?, cineastul NY a lucrat la Televiziunea Română, unul dintre operatorii preşedintelui Ceauşescu. A fost racolat de CIA şi în această calitate de operator TVR a filmat ceva ce nu prea trebuia să filmeze şi apoi a dorit să trimită prin străinătate.

A fost prins şi condamnat, cum era firesc conform codului penal, pentru trădare şi spionaj. Regimul de detenţie se pare că nu i-a priit şi de aici aceste clivaje de personalitate. Actul de "dizidenţă" i-a adus cumva acceptul americanilor.

Repet, poate informaţiile mele nu sunt tocmai exacte... dar poate sunt.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.