31 May 2011

Cetăţeanul a ajuns o bătaie de joc


Vă aduceţi aminte când domnul Băsescu vorbea despre uninominalul alegerii parlamentarilor "ca primarii". Iată că primarii se apropie de uninominal "ca parlamentarii".

Legea privind alegerea primarilor într-un singur tur, adoptată pe articole


Deputaţii au adoptat ieri, pe articole, propunerea legislativă potrivit căreia primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj. Votul final: astăzi.
Reprezentanţii opoziţiei au criticat acest proiect de lege semnat de mai mulţi parlamentari PDL şi PSD şi au precizat că vor vota împotrivă.
Victor Paul Dobre (PNL) a arătat că proiectul reprezintă "încă un pas de îndepărtare de valorile democratice", "o eroare" şi "o delegitimare a celor aleşi în funcţia de primar".
Aura Vasile (PSD) a spus că dacă vor fi aleşi primarii dintr-un singur tur, vor exista primari care au obţinut 12-14%.
În replică, liderul grupului PDL Mircea Toader a arătat că PDL sprijină proiectul deoarece şi primarii trebuie aleşi din primul tur, la fel ca preşedinţii Consiliilor Judeţene.
Camera Deputaţilor este for decizional în legătură cu acest proiect, Senatul l-a respins anterior.

(sursă: http://www.mediafax.ro/social/camera-legea-privind-alegerea-primarilor-intr-un-singur-tur-adoptata-pe-articole-8296732/)

1 comment:

Anonymous said...

Hai sa fim seriosi, acest program al USL e pentru prosti si naivi! Praf in ochi! Toti analistii sunt de acord ca pentru aplicarea masurilor populiste din acest program sunt necesare 5-6 miliarde de euro iar Ponta si Antonescu nu spun nici o vorbulita despre sursele acestor miliarde.
De fapt, noi stim cu totii care este adevaratul program al USL:
1. Desfiintarea DNA (conform declaratiilor lui Antonescu) si pedepsirea procurorilor care si-au permis sa instrumenteze cazuri de coruptie ale membrilor PSD (conform declaratiilor lui Ponta).
2. Intarirea conlucrarii cu magistratii numiti de PSD in mandatul lui Adrian Nastase in cadrul CSM si Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru inchiderea dosarelor lui Adrian Nastase, Miron Mitrea, Sorin Ovidiu Vantu, Dinu Patriciu sau Dan Voiculescu. Eliberarea din arest a lui Nicolae Popa, Mihai Necolaiciuc si a lui Catalin Voicu, cel din urma fiind delegat sa continue institutionalizarea mafiei la nivelui intregii justitii din Romania.
3. Epurarea celor 6-7000 de conducatori de institutii bugetare (conform programului USL) pentru a fi inlocuiti cu clientela PSD, PNL si PC.
4. Deblocarea angajarilor in sistemul bugetar (conform programului USL) si umflarea acestuia pentru mai buna sifonare a banului public.
4. Intretinerea prin programe de asistenta de la buget a celor ce nu vor sa munceasca in scopuri electorale.
5. Continuarea politicii de pauperizare a populatiei pentru a putea fi manipulata si mituita in perioada alegerilor, politica introdusa de domnul Iliescu si perfectionata de domnul Nastase.
6. Numai firmele nou create vor fi primite la licitatii (programul USL) astfel incat noile firme la care sunt actionari doar membrii PSD vor scapa de eventualele prresiuni din mass-media.
7. Mass-media va fi orientata catre tacerea si linistea din timpul mandatului lui Adrian Nastase pentru a se putea fura in liniste.
8. Mafia instituita de Ion Iliescu dupa Revolutie prin nomenclaturisti, securisti si fostii comunisti va cuprinde toate sferele social-economice, aceasta caracatita condamnand Romania la un nivel de coruptie comparabil cu Rusia.
9. Aducerea in prim-planul imaginii publice a unor vechi baroni locali si inculpati de genul Mazare, Oprisan, Fenechiu sau Rusanu care stau acum ascunsi in spatele reflectoarelor Realitatii TV si Antenelor care vor fi numai lapte si miere fata de guvernarea USL.
10. Intoarcerea Romaniei cu 20 de ani inapoi din toate punctele de vedere, la momentul preluarii puterii de catre Ion Iliescu si camarila lui comunisto-securista.
Practic, asta este programul USL, pe care Ponta si Antonescu vi-l ascund, dragi prieteni. Daca acestia vor ajunge la putere, DOAMNE FERESTE, vom avea doar doua optiuni:
1. Sa iesim in strada si sa terminam cu PSD odata pentru totdeauna (scenariu mai mult decat posibil)
2. Sa plecam din tara si sa lasam USL sa mafionalizeze toata tara, sa fim huliti sau dati afara din Uniunea Europeana (scenariu de lasi).
Voi alegeti!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.