16 February 2010

Avem deja banii în buzunar


"Pe baza datelor pe care le avem de la Ministerul Muncii, dacă în medie să spunem că pentru cei 15% (din 180-200.000 de pensionari cu pensii speciale - n.r.) deci aproximativ 30.000 pensionari cu pensii speciale, ar fi o reducere cu 1.500 euro pe persoană ori 12 luni, veţi vedea că ies peste 500 şi ceva de milioane euro dintr-o simplă analiză, dar ele vor rezulta în concret după ce se vor recalcula toate pensiile, pentru că avem nevoie de toate datele de la toate casele de pensii, ca să ştim în total. De aceea am pus o limită minimă şi maximă - 500-800 milioane euro"

Nu, nu sunt vorbele unui pensionar de pe stradă care vorbeşte despre noua lege a pensiilor, sunt cuvintele primului ministru care face un calcul "aproximativ" de câştig. Ceea ce este neclar... cine câştigă? Cine pierde este clar, sunt cei care au reduceri la pensie de 1.500 de euro (îmi este greu de imaginat cât a fost pensia iniţial şi cu cât a rămas pensionarul dacă pensia a fost redusă cu 60 de milioane lei vechi pe lună), adică aproximativ de 30.000 pensionari.

"Astăzi, femeile trăiesc cu cel puţin 4 ani mai mult decât bărbaţii după ce ajung la vârsta de pensionare, deci trăiesc în medie 18-19 ani după ce se pensionează. Deci 54 ani plus 18 ani - femeile, respectiv 54 ani plus 16 ani - bărbaţii, după ce ajung la vârsta de pensionare"

... mai spune domnul Boc.

Dacă toţi cei care au pensie peste 20 de milioane de lei vechi ar avea suferinţa întâmplătoare a unei migrene de 20 milisecunde obţinute prin impact cu un camion care dă peste ei în prima zi de pensie... ce economie s-ar face? Asta nu ne spune domnul Boc, deşi cred că o gândeşte. Dar eu tot nu înţeleg cine face economie.


Restul articolului pe...


Domnule, scoate şahul, mă bate, ne împrietenim şi pe facebook...
Domnule Boc, ne putem împrietenii pe Facebook. Eu sunt la nick-ul miesiladepolitic.

Glumesc. Adică îmi este silă, dar nu sunt pe Facebook.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.