23 February 2010

Avem nevoie de scut anti-rachetă în timp ce soldaţii români mor în Afghanistan


http://media.realitatea.net/multimedia/image/201002/w460/sg_maj_badiceanu_florin_______86147300.jpg
http://media.realitatea.net/multimedia/image/201002/w460/militari_afganistan_02745500.jpg

Sergentul major Florin Bădiceanu a murit, iar fruntaşul Marian Zamfir a fost rănit grav în urma exploziei din Afganistan. Alţi trei soldaţi români au fost răniţi laolaltă cu cei doi. Toţi cei cinci militarifac parte din Batalionul 33 Manevră din Curtea de Argeş.


(sursa: http://www.realitatea.net/un-militar-roman-a-murit-in-afganistan-si-alti-patru-au-fost-raniti_701692.html)

http://defencesystems.net/yahoo_site_admin/assets/images/LAND_M1114_HMMWV_IEDed_lg.30524938_std.jpg
(sursa: http://defencesystems.net/ecm_products)

Eu nu ştiu câtă nevoie avem de scutul anti-rachetă în eventualitatea că ne va bombarda Republica Üleoş, ştiu însă că soldaţii români continuă să moară în teatru de război pentru că maşinile de luptă nu sunt cele adaptate condiţiilor de luptă. Recomand ca întregul CSAT să se plimbe o lună alături de militarii români, poate aşa se conving că maieul este mai aproape decât cămaşa şi bomba artizanală face mai multe victime decât racheta.

Cât de sincere sunt următoarele mesaje?

„Am primit cu tristeţe şi regret vestea că tânărul sergent-major român, Florin Bădiceanu, din cadrul Batalionului 33 Manevră, şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare, executate în teatrul de operaţii din Afganistan.

Îmi exprim respectul faţă de jertfa militarului nostru, care a căzut cu onoare la datorie, omagiez memoria sa şi nu îi vom uita sacrificiul.

Familiei lovite de această tragedie îi transmit sincera mea compasiune.

Totodată, îl asigur pe fruntaşul Marian Zamfir, camarad al sergentului Bădiceanu, rănit în timpul aceleaşi misiuni, de preţuirea de care se bucură din partea Guvernului României şi îi doresc însănătoşire cât mai grabnică.”

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 23.02.2010

(sursa: http://www.guv.ro/mesajul-de-condoleante-al-primului-ministru-emil-boc-la-incetarea-din-viata-a-sergentului-major-florin-badiceanu-cazut-la-datorie-in-afganistan__l1a108120.html)

COMUNICAT DE PRESĂ
(23 februarie 2010)


Mesaj de condoleanţe din partea preşedintelui României

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis marţi, 23 februarie a.c., un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a ofiţerului român, ucis în Afganistan.

Vă prezentăm integral acest mesaj:

„În aceste momente, îmi exprim solidaritatea cu familia eroului căzut la datorie şi cu familia militarului rănit în timpul aceleiaşi misiuni de patrulare, în regiunea Zabul din Afganistan.

Asumându-şi datoria de militar cu devotament şi credinţă, memoria sergentului major Florin Bădiceanu va rămane vie prin curajul de care a dat dovadă.

Transmit sincere condoleanţe familiei sale!

Dumnezeu să-l odihnească!”
(sursa: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=11884&_PRID=lazi)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.