01 February 2010

Un semn mare de întrebare ridicat de doamna europarlamentar Corina Creţu


Am citit cu nedumerire şi cu îngrijorare declaraţia lui Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, care făcea două profeţii, sub pretextul unei păreri personale: şomajul va creşte în continuare, cel puţin până la jumătatea anului 2010, astfel că numărul şomerilor poate ajunge la un milion de persoane. Ce ştie domnul Franks şi nu vrea să ne spună guvernul condus de Emil Boc?

http://www.europarl.europa.eu/mepphoto/33997.jpg

Este evident că FMI şi-a înăsprit condiţiile de acordare a împrumutului către România. Printre aceste condiţii se află şi disponibilizări masive în sectorul public. Până acum era vorba despre 100.000 de bugetari care urmează să fie disponibilizaţi. Să admitem că vor fi doar atât. Asta ar însemna ca restul de 200.000 de şomeri suplimentari să vină din sectorul privat. În aceste condiţii, ce valoare mai are previziunea creşterii economice de 1,3% în 2010?
(citiţi întregul post pe http://corinacretu.wordpress.com/2010/01/31/de-ce-nu-se-vede-ajutorul-financiar-extern/)

2 comments:

nimrod said...

@Biblio,

Ca de obicei când e vorba de PSD, eu văd lucrurile altfel. De exemplu, nu găsesc nimic jignitor în aprecierea privind "nivelul Logan" al României. Am urmărit acum vreo două seri, ca să folosesc expresia "băieţilor" de la Formula Unu, "sarabanda" coborârilor din maşini ale unor lideri PSD. Ca un făcut, nici unul n-a coborât din vreun Logan autohton aşa că orice comentariu despre aroganţa FMI-ştilor intră, cu tot regretul, la categoria "Bonjour popor!"

Bibliotecaru said...

Impresia mea, practic sugerată şi de doamna eurodeputat, este că suntem cumpăraţi prin acest împrumut "la bucată".

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.