18 February 2010

Să vină doar "ai noşti"


Cum poţi câştiga alegerile când sesizezi că scorul este strâns şi cam pierzi? Destul de simplu, te asigură că "ai tăi" vin cu siguranţă să voteze şi "ai lor" au altceva mai bun de făcut.

Se pare că această metodă o foloseşte Mircea Geoană pentru a fi reales în partid. Mai exact, regulile se dădură de trei ori peste cap şi se transformară într-o clipită. Astfel s-a ajuns la aberaţii de tipul reprezentanţii zonelor în care Mircea Geoană a obţinut mai multe voturi trebuie să fie mai mulţi.

Iată o scrisoare a domnul Adrian Năstase, până una-alta încă Preşedinte al Consiliului Naţional, către mai marii partidului...

februarie 18, 2010 prin nastase

Astazi, am transmis urmatoarea scrisoare presedintelui Mircea Geoana si Secretarului General Liviu Dragnea, in legatura cu participarea membrilor Consiliului National la Congres:

Domnule Preşedinte al PSD, Mircea Geoană,

Domnule Secretar General al PSD, Liviu Dragnea,

In calitate de Preşedinte al PSD şi, respectiv, de Secretar General al PSD, aveţi obligaţia de a asigura, la nivelul întregului partid, respectarea prevederilor statutare şi a hotărârilor organelor sale alese.

Corectitudinea procedurilor de organizare a Congresului din 20 februarie 2010 reprezintă o condiţie fundamentală pentru legitimitatea rezultatelor acestuia şi pentru menţinerea unităţii partidului.

În calitate de Preşedinte al Consiliului Naţional, am primit numeroase sesizări, dintr-un număr semnificativ de judeţe, cu privire la nerespectarea prevederilor privind delegarea la Congres a membrilor actuali ai Consiliului Naţional.

Vă amintesc că în conformitate cu art. 49, alin. 2, paragraful 2 din Statutul PSD, din componenţa delegaţilor la Congres fac parte, în mod obligatoriu, toţi membrii în funcţie din actualul Consiliu Naţional.

Prevederea statutară privind includerea în lista delegaţilor la Congres a membrilor Consiliului Naţional a fost reiterată în hotărârea de convocare a Congresului, adoptată la ultimul Consiliu Naţional.

De altfel, respectiva precizare este cuprinsă şi în adresa numărul 16/SG/ 04.02.2010, pe care domnul Liviu Dragnea a trimis-o în judeţe în vederea organizării Conferinţelor Judeţene.

În ciuda acestor prevederi, în multe judeţe, unii membri ai Consiliului Naţional au fost omişi, în mod intenţionat, din componenţa delegaţiilor.

O astfel de procedură împiedică o parte din membrii Consiliului Naţional să-şi exercite dreptul statutar de a participa la Congres, de a se adresa acestuia, de a alege şi de a fi aleşi.

În aceste condiţii, vă solicit, cu toată fermitatea, în calitate de Preşedinte al Consiliului Naţional, să luaţi măsurile necesare pentru includerea pe lista delegaţilor a tuturor membrilor Consiliului Naţional, indiferent de opţiunile lor pentru o „echipă” sau alta.

Dacă nu veţi face demersurile impuse de Statut, voi fi nevoit să mă adresez Congresului cu solicitarea de a nu valida mandatele decât după ce se vor fi făcut completările respective pe baza listei membrilor Consiliului Naţional, pe care o înaintez în anexă.

Cu stimă,

Adrian Năstase

(sursa: http://nastase.wordpress.com/2010/02/18/scrisoare-referitoare-la-membrii-consiliului-national/)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizJx3UK_POTTl3JJpdlFt3yOk6l3BVjewO_zJ3XbMyFPru384fG4W4cHjZ7D5z_6lnhPgfehwUW57T3_5n3CP6wya_pKCxay3VpmPNswvQuWesY147SKWwSJAJPBmPSoZKdGGy_UOkIQ/s320/Geoana+Garantat+de+Vanghelie.jpg
(sursa: http://victor-roncea.blogspot.com/2009/11/geoana-si-oprescu-doi-impostori.html)

Domnule Geoană,
Aţi început politica ca un om finuţ, diplomat, educat, cu ştaif, cu inteligenţă, cu ceva lectură politică... de ce ţineţi să ajungeţi în zona politica Vanghelie-Hrebenciuc pentru a rămâne cu o imagine defavorabilă în istoria partidului. În acest moment mă jigniţi ca cetăţean cu aceste manevre cu miros totalitar. Chiar vreţi să vă apropiaţi de vremurile stalinisto-ceauşiste? Au mai pierdut şi alţii preşedinţia partidului şi şansa de a ajunge preşedintele ţării şi premier, şi au supravieţuit. Jucaţi cinstit şi lăsaţi şi tânărului Ponta şansa de a ajunge în vârful partidului. Dacă istoria vă va pune iarăşi în fruntea PSD, să fie în urma unui joc cinstit... Nu are rost să fiţi preşedinte în urma unor asemenea manevre detestabile. Aveţi un pic de mândrie, nu merită ţinta poziţiei de preşedinte dacă preţul este să fiţi călcat în picioare de Daniel Vanghelie.

http://media.realitatea.net/multimedia/image/200905/w298/image_124249088759348600_1.jpghttp://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/2819746/1/mircea-geoana-aniversare.jpg
(sursa: http://www.realitatea.net/vanghelie-anunta-ca-sunt-patru-cinci-candidati-pentru-sefia-psd--printre-care-si-cristian-diaconescu_518797.html; http://www.mediafax.ro/poze/politic/geoana-nu-l-subestimati-pe-vanghelie.html?1687;2819746&type=main_picture&ptr=0)



PS Miron Mitrea:
februarie 18, 2010 - 6 Răspunsuri

Deja este prea mult. Marian Vanghelie, pata de pe obrazul PSD, s-a transformat in rana. Incepand de ieri, cand pe ecranele tuturor televiziunilor rulau vorbele de duh ale lui Vanghelie la adresa unor colegi din partid, rana s-a deschis. Urata, hidoasa, in vazul intregii tari. PSD sufera acum din cauza unui individ despre care eu tot spun de doi ani de zile ca face un imens rau partidului. Un individ care, chiar daca are mintea odihnita, n-a inteles ca trebuie sa se opreasca. Un individ care, sa ne amintim, visa sa devina cel mai important om din Romania.

Ceea ce zice si face astazi Marian Vanghelie a ajuns sa fie catalogat drept definitoriu pentru PSD. Partidul ocupa spatiul public, nu cu solutii si propuneri de legi, ci cu amenintari, injuraturi si politica gastilor.

Oare, vazand ce se intampla cu PSD, electoratul mai da doi bani pe noi? Cat de jos am ajuns, cat de jos mai vrem sa coboram? In loc sa fie un moment de relansare, Congresul nostru de sambata e asteptat ca spectacolul de circ al anului. Cu Vanghelie in rolul principal. Si pentru ca impactul sa fie maxim, diferite gasti si gasculite, mai vechi sau mai noi, fac jocuri de culise.

Este inadmisibil in ce hal a ajuns partidul sub conducerea lui Vanghelie si a celor care l-au cocotat atat de sus. Eu scriu si spun inca de acum un an de zile ca politica aceasta, a gastilor, poate fi mortala pentru PSD. Pentru ca nu le convenea ce spuneam, baietii din gasti m-au acuzat ca fac jocurile cuiva din afara partidului. Astazi, si Ion Iliescu, si Adrian Nastase spun exact ce spuneam eu.

Nu sunt deloc fericit ca am avut dreptate. Din contra. Sunt foarte, foarte trist. Pentru ca nici eu n-am crezut ca se va ajunge aici. Unii dintre putinii care mai vad limpede in aceste zile au ales sa se retraga si sa lase gastile sa-si sparga capetele intre ele. Dar oare mai putem vorbi de un partid dupa un astfel de macel?

Eu am ramas sa ma bat. Nu cu cineva anume, nu-mi plac gastile si nu fac parte din ele. Am ales sa ma bat pentru principiile si drumul in care cred. Urmandu-le, sunt sigur ca voi castiga la Congresul de sambata, indiferent care va fi rezultatul votului. Voi castiga pentru ca le voi arata colegilor calea pe care trebuie sa mergem. Daca nu acum, cu siguranta mai tarziu. Ea nu se schimba indiferent cate tumbe face si cate injuraturi da pe post Marian Vanghelie.
(sursa: http://blog.mmitrea.ro/2010/02/18/vanghelie-rana-de-pe-obrazul-psd/)

11 comments:

Andi said...

Fără legătură cu subiectul.

Domnule Bibliotecaru (o să vă aduceţi aminte de mine), vă simţiţ român? Adică român care aparţine unei naţiuni, unei culturi, unei mişcări puternice cu păreri proprii şi scopuri nobile spre care aspiră şi pentru împlinirea cărora se sacrifică. Dacă da, cum reuşiţi? Şi, mai ales, e necesar?

Că am primit chestia asta tare ciudată pe mail care instigă la... "unitate" şi ură pentru "evreii care ne-au făcut sclavi". De fapt, pare scrisă destul de inteligent chestia asta. Mi-ar plăcea o părere de om care are de-a face cu aşa ceva mai des. Dacă nu vă deranjează...

Mulţumesc.

Bibliotecaru said...

@ Andi
Spuneţi:
"Că am primit chestia asta tare ciudată pe mail..."

Nu înţeleg exact ce aţi primit pe email? Nu înţeleg nici asupra ce ar trebui să-mi dau cu părerea...

Poate reveniţi cu mai multe amănunte.

Bibliotecaru said...

@ Andi
Dacă nu vă confund, am dus o discuţie relativă la ştiinţă vs filosofie, sau aşa ceva...

Pot spune că mă simt român pentru că românismul este o chestiune de identitate. Nu aş putea să mă simt în apartenenţa altui popor, pentru că nu ştiu să simt ca ei, să fiu ca ei, să gândesc ca ei. În concluzie, sunt român pentru că asta ştiu să fiu, sunt român pentru că nu aş putea fi altceva, sunt român pentru că m-am născut aici şi nu dintr-o raţiune care să constituie un final-alegere. Pe de altă parte, chiar dacă apartenenţa mea la românism mă conduce implicit spre caracteristicile românilor, nu pot reproşa cumva românilor că sunt ceea ce sunt pentru că propria mea persoană este o chestiune de auto-determinare.

Cu atât mai mult identitatea mea nu este împotriva identităţii altuia, nu pot gândi în termeni de "evreii care ne-au făcut sclavi". Poate că cineva ne face sclavi şi acel cineva poate este evreu (nu-mi dau seama ce se spune exact în emailul despre care vorbiţi), dar nu evreul din el este cel care ne face sclavi...
Xenofobia nu are nici o legătură cu sentimentul apartenenţei.

nimrod said...

@Biblio,

a.Deşi ştiu că nu-i gigea să deteşti cam ăsta e sentimentul meu pentru pesedişti iar frământările ca să nu zic reglările de conturi în curs în ultimul timp în tabăra băieţilor ăstora şi la care suntem martori cu toţii, mă ajută să suport mai uşor oarece mustrări de conştiinţă. Ideea e că parcă toţi cei interesaţi de o explicaţie coerentă privind ultimele evoluţii din PSD bâjbâie într-un întuneric informaţional care de fapt nu există.
Baza fundamentului actualei agitaţii din PSD a fost explicată recent, scurt, în două vorbe, într-una dintre emisiunile de pe TVR3, parcă, "ţinută" de Cristian Pârvulescu şi în care i-a avut invitaţi pe Marius Oprea şi Claudiu Săftoiu. Nu intru în detalii...
b.Tare chestia asta cu evreii care ne-au făcut sclavi. Ţara arde şi antisemiţii, ca Ivan în Siberia...

Bibliotecaru said...

Nu ştiu nimic despre emisiunile TVR3, nu am televiziune prin cablu. Se prea poate ca aceasta să fie cauza. Încerc, pe cât posibil să nu fa confuzia între partid şi membrii de partid, mai ales că identitatea doctrinară în România este ca şi inexistentă.

Când eram tânăr aveam impresia că cei maturi au o înţelepciune secretă. Pe măsură ce înaintez în vârstă descopăr că maturii sunt totuşi la fel precum copii de 14-16 ani, doar că între timp au o anumită moderaţie născută din spaima pericolelor peste care au trecut. Oare aceasta să fie rostul vieţii, acela de a învăţa să ne fie frică?

Anonymous said...

Nu este nimic nou, la PSD intotdeauna au decis cei care au fost in favoarea liderilor, doar aceia au fost delegati la diferitele "adunari". Vedeti ca printre delegati nu se regasesc nici macar candidatii, asa ca ce sa mai spun. Statutul PSD a fost asa de des incalcat incat unii fruntasi au ajuns sa spuna, neoficial - desigur, ca, daca Internationala socialista ar sti acest lucru ar exclude PSD.
Asta se intampla pe vremea lui ... Nastase.

Andi said...

Aş da un forward dacă aş şti pe ce mail. Că altfel să postez eu textul respectiv într-un colţ de internet mi s-ar părea stupid şi degeaba.

Eu n-am emis nici o părere privitoare la cine ne exploatează sau nu. Am parafrazat, utilizând ghilimele pentru a sublinia ce nu-mi aparţine. Sunt un copil care învaţă.

Bibliotecaru said...

poze_pentru_bibliotecaru@yahoo.com

Bibliotecaru said...

@ Anonymous
Poate că e momentul ca politica să se reformeze. Poate că este momentul ca cetăţenii să ceară această reformă.

Politica si dosaru` de cadre said...

Cand esti Adrian Nastase, presedinte al CN, te implici direct, chiar daca se incearca omiterea ta, in rezolvarea problemele de organizare ale Congresului. Nu adopti stilul epistolar.

Bibliotecaru said...

:)
Norocul lui Adrian Năstase este că e singurul care este cu adevărat Adrian Năstase, că dacă aş fi eu... probabil că ar fi nemulţumit de prestaţia mea asupra propriei persoane.
:)

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.