24 February 2010

Ştiri din ciclul "cine pune botu' "


Home › Lifestyle › Aproape adevarat

"Eu cand vreau sa fluier, fluier", sanctionat de Biserica
bor.jpg

Biserica Ortodoxa Romana a sanctionat aspru pelicula "Eu cand vreau sa fluier, fluier", dupa ce fluieraturile in biserica s-au dublat, poate chiar triplat, de la lansarea acestei pelicule. Conform preotilor, nu numai preotii au avut de suferit de pe urma acestor incidente, ci si credinciosii, care nu au mai putut asculta slujba cu deplina concentrare.

Desi filmul este considerat cel mai bun lungmetraj produs in Romania dupa '89, patriarhul Daniel a subliniat ca este "inadmisibil ca intr-o tara crestin-ortodoxa sa se incalce cu buna stiinta preceptele biblice si regulile morale". "Filmul indeamna la preacurvie in biserica si la comportamente de mahala pe strada", a mai spus patriarhul.

Florin Serban, regizorul filmului, si-a cerut scuze in mod public fata de daunele morale aduse Bisericii Romane si a precizat ca nu a avut nicio intentie sa distruga imaginea bisericii. "Imaginea din film in care un copil fluiera in biserica va fi scoasa. Voi modifica si titlul cu unul mai putin lezant la adresa unor institurii", a mai spus Florin Serban.

Academia de Film de la Berlin a decis sa retraga premiul Ursul de Aur oferit lungmetrajului romanesc, urmand sa il ofere urmatoarei productii clasate.

(sursa: http://www.times.ro/lifestyle/quot-eu-cand-vreau-sa-fluier-fluier-quot-sanctionat-de-biserica)

Unii s-au păcălit.

http://torontoist.com/attachments/toronto_jamesh/2007_08_07clown.jpg

(sursa: http://www.photochopz.com/forum/photoshop-tutorial-requests/32041-make-clown-face.html#post512019)

9 comments:

nimrod said...

a.Chiar de-ar fluiera în biserică şi 99% dintre români la ce le-ar folosi?
b.Mă risc spunând că atât timp cât nu există un echilibru în registrul temelor tratate de cinematografia românească actuală îmi permit să nu dau doi bani pe atenţia acordată puşcăriaşilor...În rest e vorba doar de susţinerea deliberată unei imagini despre români (şi nu numai despre ei) care să permită lipirea a tot felul de afişe prin trenuri.

Bibliotecaru said...

Încă nu am văzut filmul... nu-mi stricaţi surpriza :D

LuMassa said...

Au mai fost filme controversate, sau atacate de biserica la diverse festivaluri de film...Sa inteleg ca li s a retras premiul? Si de ce dupa ce l-au acordat?! Mda.

LuMassa said...

Academia de Film de la Berlin a decis sa retraga premiul Ursul de Aur oferit lungmetrajului romanesc, urmand sa il ofere urmatoarei productii clasate.

De ce? Ptr acea secventa? Dar un popa cand injura in biserica...ca enoriasii sun prosti,zgarciti si put....asa zicea un reperezentant al bisrici...si sigur multi zic la fel, doar ca nu prea stim noi...

LuMassa said...

...bisericii...

nimrod said...

C'est une blague!!!

paul said...

Eu am fost in Tahiti, dupa armata romana. Credeam ca mai apuc ceva ajutoare...

Bibliotecaru said...

@ paul
Ştirea cu armata avea un iz de credibilitate. Autorităţile române sunt în stare de orice... :D

Bibliotecaru said...

Regizor a spus că va face dintr-un lung metraj ofensator un scurt metraj adulator.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.