16 February 2010

Trăim într-o lume halucinantă...




Agenţia Naţională a Medicamentului a ridicat licenţa liniei de producere a vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino din Capitală deoarece nu respectă standardele europene. Licenţa a fost retrasă din 8 februarie şi din acel moment nu se mai poate produce nici un fel de vaccin, nici măcar pe cel împotriva virusului de gripă nouă.
(sursa: http://www.realitatea.net/institutul-cantacuzino-a-ramas-fara-licenta-de-producere-a-vaccinurilor_700485.html)

4 comments:

Anonymous said...

Foarte, foarte interesant! Abia acum i-au retras licenta? Adica noi, muritorii, trebuie sa intelegem ca lupta cu vaccinul H1N1 era legata de Institutul Cantacuzino? Si datorita interventiei publice a presedintelui Basescu Institutul s-a incapatanat sa supravietuiasca, in ciuda dorintelor lui Strainu Cercel? Iar acum lui Strainu Cercel nimeni nu ii rezista? Acesta este mesajul? Si ca de acum inainte trebuie sa cumparam din strainatate, pe bani grei vaccinurile, aducand beneficii importante producatorilor de medicamente de afara?
Trist pentru muritori!

Bibliotecaru said...

Ar fi bine să citiţi şi link-ul către articol.

Institutul a fost autorizat până în ianuarie 2010.

Acum Institutul va intra în procedură de reautorizare. Este evident că ridicarea licenţei s-a produs în urma constatării unor nereguli.

nimrod said...

Măi fraţilor, chestia asta cu autorizarea e o simplă sincopă birocratică! Pe de altă parte, eu mi-am făcut în toamna trecută ambele vaccinuri antigripale, "made in Cantacuzino" şi pentru moment nici nu mi-a căzut mâna nici nu mi-a înţepenit mintea... De fapt la noi, se pare, ravagiile nu le face vreo gripă ci doar analfabetismul (considerând pe o scară de la unu la trei că eu aş fi semianalfabet...)

Bibliotecaru said...

În toamnă încă nu era gata "anti-porcinul" românesc...

Sigur că da, mâinile nu cad, dar aici nu este vorba că cineva moare. De exemplu, dacă colcăie gândacii pe aluatul de pâine nu înseamnă că cei care mănâncă pâinea vor muri, dar nici nu înseamnă că brutăria nu ar trebui închisă până la rezolvarea problemelor.

Câteva lucruri sunt evidente:
1. Dacă nu apărea scandalul cu vaccinul BGC expirat, nimic nu se auzea, nimic nu se întâmpla.
2. Vaccinarea s-a făcut cu aprobarea forurilor care trebuiau să controleze totul.
3. Procedura de reautorizare este ceva curent care nu prevede ridicarea licenţei. Ridicarea licenţei, fie şi temporar, nu este provocată de procedura de reautorizare desfăşurată normal.
4. Măsurile luate împotriva Institutului sunt menite să acopere anume interese.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.