10 February 2010

O mare întrebare


Evenimentul Zilei:
Exprimarea „vorbesc eu cu Zeus” însoţită de ironii la adresa procurorilor DNA sunt redate de stenogramele interceptărilor dispuse de anchetatori.
http://www.evz.ro/pictures/articles/big/eeba974a857afd4ffae39ad2bec1374fbd4a4496.jpg
(sursa: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/886025/Ridzi-l-a-invocat-pe-Zeus-in-fata-subordonatilor/)

Cătălin Tolontan:
Punînd microfoane unui angajat MTS, DNA a prins-o pe Ridzi! Si Udrea sta cu spatele
(sursa: http://www.tolo.ro/2009/07/27/ultima-ora-itele-murdare-ale-afacerii-ridzi/)

Cătălin Tolontan:
Ridzi capătă încă un DOSAR PENAL
(sursa: http://www.tolo.ro/2010/02/09/ridzi-capata-inca-un-dosar-penal/)

Întrebarea mea este următoarea:
INTERCEPTĂRILE AU FOST FĂCUTE ÎN MOD LEGAL?


Aţa albă cu care este însăilat Cazul Ridzi se vede din ce în ce mai bine. Începe să devină evident că doamna Ridzi trebuie să construiască imaginea că DNA nu este condusă politic de preşedinte şi că DNA loveşte, prin dosare, şi în oamenii preşedintelui. Personal îmi este tot mai clar că doamna Ridzi este o victimă a sistemului.

Recomand tuturor membrilor PD-L, mai ales cei care se simt acum sus şi pe poziţii de forţă, să fie foarte atenţi, la o adică se pare că dosarele se fac în secret, există, şi la momentul oportun sar în sus precum biletele de papagal. Cred că articolul din Evenimentul Zilei a fost menit să arate că preşedintele nu intervine la DNA pentru "oamenii lui". Mie îmi vorbeşte "tocmai invers".

7 comments:

nimrod said...

Pauvre Monique...

Monica said...

Dna ministru Udrea nu trebuie asociata cu Iacob Ridzi!

Bibliotecaru said...

@ Monica
Nu-mi dau seama cine asociază pe doamna ministru Udrea cu doamna ex-ministru Ridzi... dar chiar nu înţeleg de ce acest "nu trebuie" sună aşa de imperativ. Legătura dintre doamna Ridzi, doamna Udrea şi domnişoara Elena Băsescu este naturală. Poate că doamna Udrea nu are nici o legătură cu dosarele doamnei Ridzi, este însă evident că exista o legătură între doamna Udrea şi doamna Ridzi, măcar pentru că erau în acelaşi Guvern, în acelaşi partid, "în aceiaşi barcă", ca să mă exprim plastic. Dimpotrivă, pe mine mă miră lipsa de reacţie din partea PD-L care brusc pare că nu o mai cunoaşte pe doamna Ridzi.

Unknown said...

Stiti care e problema, de fapt? Cand vine un demnitar intr-o institutie se crede Dumnezeu si vrea sa schimbe tot personalul, sa-i dea afara pe profesionisti si sa-si aduca oameni devotati politic. Profesionistii nu accepta sa incalce legea si sa devina instrumentul care sa serveasca intereselor politice mercantile, pe cand cel adus pe criteriu strict politic va face orice, va incalca si legea pentru cel care i-a oferit slujba si de care e legat ombilical.
Din pacate aceasta practica este foarte frecventa si dauneaza si persoanelor in cauza, si institutiilor, si partidelor.

Bibliotecaru said...

Desigur. Dar asta nu exclude faptul că cei "devotaţi politic" pot fi şi "profesionişti".

Unknown said...

Este adevarat, in teorie, cei "devotaţi politic" pot fi şi "profesionişti".
Insa asa ceva eu nu am vazut in Romania sau ... nu am vazut inca.
Referitor la aceasta speta (Ridzi) se vede de departe ca a fost vorba doar de devotament politic, profesionistii nu ar fi semnat ca ... primarul!

Bibliotecaru said...

@ Anca
Pentru a avea profesionişti în politică există două căi:
1. Găseşti un profesionist şi îl ademeneşti în partid după care îl înveţi politică
2. Iei un bun om politic din partid şi îl susţii financiar pe la cele mai buni facultăţi astfel încât să devină specialist.

Din păcate în politica românească există două probleme:
1. Nu există o şcoală politică a partidului astfel încât membrul de partid să devină un bun om politic, politica se face astfel după ureche şi cei mai buno politicieni sunt, de regulă, cei care au trecut prin şcoala partidului comunist şi au învăţat câte ceva.
2. Partidele nu investesc banii strânşi din cotizaţii decât pe maşini, sedii, şi campanie electorală, nicidecum în membrii de partid şi şcolirea lor.

De aici apare problema lipsei specialiştilor politici, nu au de unde să apară. Există entuziaşti care se şcolesc pe banii lor, şi ca specialişti, şi ca oameni politici, este evident însă că aceştia sunt o mică, foarte mică, minoritate şi, în consecinţă, nu au puterea de a urca mai sus de eşalonul doi al partidului şi nu au nici un cuvânt de spus.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.