14 February 2010

Suspect, domnule, foarte suspect


În mod normal nu aş fi dat atenţie la aceste ştiri, totuşi m-a mirat graba Guvernului de a da o ordonanţă de urgenţă pe tema "magazinelor de vise". În acest context, aceste ştiri mi-au atras atenţia.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Science/pix/2007/07/27/cannabis_2.jpg
(sursa: http://www.guardian.co.uk/science/2007/jul/28/drugs.drugsandalcohol)

Surupăceanu: Afacerea drogurilor uşoare, controlată de PD-L

Alina Gorghiu: “Drogurile usoare starnesc controverse in PDL”


Dispută pe tema drogurilor uşoare între PSD şi PDL


"PDL - Partidul drogurilor libere"

Magazin de vise
Pe de alta parte insa, membrii comisiei de la Senat au respins o initiativa legislativa similara pentru a oferi Executivului posibilitatea de a face din ordonanta sa un act necesar. Proiectul adoptat de Camera Deputatilor a fost initiat de o serie de deputati social-democrati si prevede “interzicerea comercializarii, distribuirii si livrarii plantelor al caror consum are efecte halucinogene sau euforic este interzisa”. Incalcarea acestei interdictii este sanctionata cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

http://media.realitatea.net/multimedia/image/200911/w460/seringa_60759200.jpg
(sursa: http://media.realitatea.net/)

Îmi pun întrebarea... de ce oare Guvernul ţine cu dinţii să reglementeze el această afacere controversată şi nu aşteaptă pur şi simplu legea? De ce atâta lume este preocupată de această prevedere legală? Sigur, sunt bani mulţi la mijloc, dar problema drogurilor se leagă foarte des de Partidul Democrat Liberal. Ce surprize ne mai rezervă viitorul? Am avut în trecut câteva nume impunătoare legate de consumul de droguri, am avut procese foarte ciudate în care banii au vorbit şi feţele s-au curăţat de vină, acum avem o nouă provocare.

2 comments:

nimrod said...

Mereu penibil sistemul românesc de valori: pe de o parte maximă operativitate în reducerea drastică a numărului de obiecte la bac, pe de altă parte tergiversare cât cuprinde a mătrăşirii drogurilor "uşoare" de pe piaţă. Important e însă că societatea în ansamblul ei duduie! Acum vreo două zile la mine-n târg unei femei de condiţie relativ modestă i s-a furat poşeta, în care avea, pe bune, fiindcă suma a fost recuperată, "doar" 65 000 lei noi şi 3 000 de euro...

Bibliotecaru said...

Cum spunea cineva, "nu mă miră nimic, mă miră orice!" :)

Probabil că geanta era pe afară Ivanka şi înauntru jumătate Vuitton, jumătate Hermes.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.