10 February 2010

Un dialog mult mai rău decât furtul


Dacă dialogurile apărute pe blogul domnului Tolontan sunt adevărate, dimensiunea lor este infinit mai gravă decât orice furt. Lipsa totală de minimă cunoaştere pentru oameni care ar trebui să aibă expertiză este cumplită... nici nu găsesc de fapt cuvântul unei astfel de grozăvii.

Această replică se află în posesia DNA, după ce a fost rostită de şeful achiziţiilor din MTS în timpul anchetei “2 Mai”. Între timp, lui Ridzi i s-a mai pregătit un dosar penal, pentru alt caz de corupţie

- Ce ştii să faci?
- (zîmbet) Hai…
- Pe bune, te pricepi la contabilitate, la acţiuni de tineret, la sport?
- Uite cum stă treaba. Eu am fost pus aici politic. O să mă descurc.
Dialogul a fost purtat în primăvara anului 2009 între un funcţionar MTS şi un om adus de Monica Ridzi în minister.

- Ce ştii să faci?
- Ce contează?! Pe mine m-a adus ministra aici, sînt recomandat de PD-L.
Dialogul, ca între colegi, a fost purtat după venirea Sorinei Plăcintă în locul lui Ridzi, spre finalul anului trecut.

- Ce ştiţi să faceţi?
- (tace)
- Ne puteţi spune cum se emite o factură?
- (începe să plîngă) Nu ştiu…
- Şi cum aţi fost angajat? Cum aţi ajuns să semnaţi documente în dosarul 2 Mai?
- Credeţi-mă, eu am fost angajat politic, sînt membru PD-L. Nu ştiu mare lucru despre MTS, dar am semnat pentru că aşa mi s-a spus.
Ultima discuţie a fost purtată în ianuarie 2010 de către procurori cu unul dintre învinuiţii din dosarul 2 Mai.

(sursa: http://www.tolo.ro/2010/02/10/si-proasta-asta-de-ridzi-de-ce-nu-se-duce-la-chioru/)

Vă recomand şi http://www.tolo.ro/2010/02/10/dialogurile-au-fost-inregistrate-pe-13-si-pe-14-iulie-2009/

Dacă nivelul de impotenţă, de incompetenţă, de naivitate (nu vreau să folosesc un cuvânt mai dur) a celor numiţi este atât de mare, eu recomand puşcăria pentru subminarea economiei naţionale pentru cei care i-au numit. NU EXISTĂ NICI O SCUZĂ.

Sper, din toată inima, că aceste dialoguri sunt inventate.

UPDATE:
DNA
10 februarie 2010
Nr. 27/VIII/3

COMUNICAT
Având în vedere articolele publicate în data de 10 februarie 2010 în cotidianele „Gazeta Sporturilor” şi „Evenimentul Zilei” în legătură cu solicitarea DNA de a cere urmărirea penală a fostului ministru al tineretului şi sportului, Monica Iacob Ridzi, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA este abilitat să facă următoarele precizări:
Procurorul şef al DNA nu participă la efectuarea niciunui act de procedură penală (audieri, confruntări, etc.) efectuat de procurorii anticorupţie în dosarele penale, prin urmare nu a participat nici la actele efectuate în dosarul penal nr. 147/P/2009 (dosarul „2 Mai”).
În cursul lunii ianuarie 2010 nu a fost audiată nicio persoană în acest dosar iar presupusul dialog între anchetatori şi persoanele cercetate redat în articolului publicat în „Gazeta Sporturilor” este fictiv.
Afirmaţiile atribuite persoanelor cercetate în dosarul nr. 147/P/2009 şi redate de către cotidianele „Gazeta Sporturilor” şi „Evenimentul Zilei” sub forma unor dialoguri sau citate (care invocă fragmente din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate potrivit legii) nu se regăsesc în conţinutul probelor aflate la dosar.
Toate informaţiile referitoare la dosarul penal nr. 147/P/2009 şi care au caracter public în conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi ale Codului de procedură penală au fost comunicate oficial de DNA prin intermediul comunicatelor de presă şi al răspunsurilor scrise.
Publicarea în mass media a unor informaţii neverificate riguros, pornind de la surse jurnalistice, poate impieta asupra unei bune desfăşurări a anchetei penale şi asupra corectei informări a opiniei publice.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

10 comments:

nimrod said...

Inventate sau nu, dialogurile alăturate au o puternică bază în realitatea imediată a politicii de cadre. Îmi amintesc de o discuţie televizată transmisă pe timpul evenimentelor care au adus-o la conducerea ministerului pe doamna Plăcintă şi în care invitata din partea ministerului, nici pe departe o "no name" referindu-se la condiţia sporturilor tehnice, a făcut un comentariu superb: "Am auzit că motoraşele alea sunt taaare scumpe!". Profit de ocazie ca să amintesc două sloganuri mai mult sau mai puţin oficiale folosite în tinereţea mea sportivă. Primul era rostit uneori la începutul meciurilor, altele decât cele de fotbal, "Pentru gloria sportului şi înflorirea lui în (Republica Socialistă) România, înainte!" iar celălalt dădea ierarhia valorilor: "Fiecare tânăr câştigat pentru modelism e pierdut pentru fotbal!" Vai mama lor de epigoni...

Bibliotecaru said...

Dimensiunea incompetenţei nu poate fi acoperită nici de glumă. Eu înţeleg să pui pe un post pe cineva care nu este tocmai un specialist, dar să pui pe cineva care nu ştie decât să se semneze unde i se arată... e deja prea mult.

LuMassa said...

Trebuie sa recunosc, nu m-am mirat asa de tare, deoarece se banuia ca asa se promoveaza x sau y. E o practica mereu moderna, si aplicata de toti. Ati uitat cand geoana primea 5000 de euro, ptr a avea grija de niste doleante? Si cine ii da acesti bani? Doamna AB. Deci, nimic nou sub soare prieteni, totul e sa-i prinda la timp.

LuMassa said...

Biblio vrei sa sterg postarea? a FOST IRONIE SAU CE? Ai zambit si nu stiu cauza!

Anonymous said...

ciudat cum din pdl sunt dati afar ministri prinsi cu musca...in psd sunt promovati si aparati de scutul nesimtit al parlamentului...

Anonymous said...

te astept la mine pe blog unde discutam despre decalogul lui nastase pt poporul psdist...

Bibliotecaru said...

Episodul cu Ana Birchall a fost lămurit. Chiar dacă episodul părea dubios, banii figurau în listă, deci au fost daţi legal.

Problema este că partidele se rezumă la condiţionări. Eu aş vrea şi puţine rezultate în economie şi societate.

Anonymous said...

Dumnezeule ! Nu exista nici o scuza, ce-i drept...

LuMassa said...

O dovada vie este ca se acopera unii pe altii, fac in rotatie dupa cum se vede....uite ce salarii aveau pe ascus doar ca membrii in consilii de administratie... Este legal nimic de zis, dar ce irita este faptul ca mereu cauta sa stoarca bani tot de la institutiile sarace, tot din fondurile de pensii, se pare ca nu le mai ajunge...traiesc fiecare zi ca pe ultima! Alta explicatie nu am.

Bibliotecaru said...

@ LuMassa
Sunt multe întrebări, sunt multe semne de întrebare... "Întrebarea" mea este cine anume a început să facă publice aceste realităţi. Ele există ascunse de cel puţin 10 ani, iată acum se ridică pâcla şi devin vizibile fără să le fi cercetat cineva prea adânc, fără să fie o voinţă politică, fără să fie presa cea care a dezvelit adevărul... Atunci cine? De ce şi de cine încep funcţionarii să se teamă, de ce încep să vorbească public, de ce încep să se răzvrătească, de ce se distruge "unitatea de monolit" din partide? Există o sursă a tuturor acestor manifestări dar nu o pot localiza.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.