24 February 2010

Securitatea revine


Suntem în plin scandal al filării domnul Cristian Diaconescu şi nu observ pe cineva în mass-media să remarce un lucru banal... Acest filaj este, fără doar şi poate, Poliţie Politică. Nu contează cine, nu contează motivul, nu contează nici dacă a existat sau nu un şantaj, nu contează dacă domnul Diaconescu a renunţat să mai candideze cu sau fără legătură cu acest filaj. Filajul în sine reprezintă certitudinea că acest concept generic al "securităţii", fie de stat, fie particulară, a renăscut din propria cenuşă şi face în continuare Poliţie Politică.
http://www.dae.gov.ro/images/file.png
(sursa desen: http://www.dae.gov.ro)

Brusc politica începe să semene din ce în ce cu cea de dinainte de 1989. Toate partidele fac exact ceea ce condamnă cu glas vehement în mass-media. Crucile făcute evlavios alături de patriarh nu ajută la salvarea sufletului unor politicieni care nu ştiu, şi nici nu vor să ştie, altă politică decât cea de pe vremea PCR-ului.
Repet, nici nu contează cine face filajul, nu contează nici cine l-a comandat, nu contează nici cine se foloseşte efectiv de el, important este că el există, este posibil, îl simţim, indefinit, cu toţii, este deja o "normalitate" continuată.

Trăim la fel ca înainte de 1989 cu diferenţa că acum ni se spune că trăim în democraţie.

5 comments:

nimrod said...

@Biblio,

Mass-media carpato-dunăreană visează încă să-şi crească ratingul în vremuri de criză prin vreo afacere gen Skoda sau Watergate. Pe de altă parte, dacă eşti o persoană suficient de importantă ca să merite efortul, atunci e sigur că cineva te va urmări numai că un om care ştie că poate fi urmărit e imposibil de urmărit fiindcă n-are nimeni atâţia bani ca să combată acest paradox. Vezi făcătura cu asasinatul din Dubai, unde s-a ajuns la 26 de suspecţi... Aşa că, din nou, flori! Regret că sunt aşa sec da' tocmai s-a terminat un film cu Nastassja Kinski şi deja sunt în sevraj estetic...

Bibliotecaru said...

Memoria extazului pusă în seiful peliculei...

Anonymous said...

Si daca nu a fost urmarit?Daca Diaconescu se victimizeaza?Daca doreste o functie si demisia era singura cale sa obtina functia aia?
Daca ma ameninta cineva,eu nu cedam.Mie chiar imi plac provocarile.
Diaconescu vrea sa arate ca nu e ca ceilalti?Poate e om capabil,dar e politician moale.Daca a foast amenintat si a cedat e moale.Multi din ei chiar sunt amenintati,dar nu cedeaza.

Bibliotecaru said...

Aici nu intră în discuţie domnul Diaconescu, ci doar dacă există în România sau nu există Poliţie Politică.

Anonymous said...

Este...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.