11 December 2010

Alegeri la PDL Ilfov


La început de an, PDL Ilfov trecea printr-o fierbere, numai bună de dat în clocot, în urma numirii ca prefect a domnului Doru Barangă, un apropiat al actualului ministru al Apărării, domnul Gabriel Oprea şi nu a domnului Valentin Delcea, cel dori de ilfovenii PDL-işti. Atunci s-a lăsat cu scandal, pedeliştii ilfoveni s-au dus la BPN... Nu au reuşit însă nimic, posturile pentru recompense sunt peste capul tuturor raţiunilor, chiar şi peste capul propriilor membri de partid.

Astăzi văd imagini de la alegerile PDL Ilfov şi, în prim plan, este doamna ministru Elena Udrea, uşor plictisită şi obosită. Îl văd şi pe domnul Boc, un premier parcă bolnav de fatigabilitate guvernamentală, care mimează interesul cu coatele pe masa de la prezidiu... se mai joacă şi domnia sa cu un gadget electronic ca să-i treacă vremea, mai spune o vorbă domnului Nicolae Cismaru, vicepreşedintele CJ Ilfov... Din când în când au loc nişte aplauze, atât de plictisite încât par şmechereşti, ironice.... Sigur, orice om normal se poate întreba... ce caută doamna Udrea la alegerile din Ilfov? Dar domnul Boc? Ei bine... să ne ajutăm de ştirea care anunţă alegeri în câteva filiale PDL.

Poporul PDL-ist se realege. Blaga ţine în şah partidul


După alegeri în 50% din filiale, vechii lideri rămân în picioare, înclinând balanţa spre tabăra lui Vasile Blaga, dacă noua conducere a PDL nu va fi una negociată.

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/04blaga_CP_7eed291c89.jpg

Alegerile PDL în judeţe nu au schimbat cu nimic raportul de forţe în perspectiva bătăliei la vârf, iar pronosticul unei răsturnări de situaţie e, practic, nul. PDL-iştii s-au reales, în mai toate filialele, pe reţeta de succes a candidatului unic. Rezultatele din 15 judeţe, la care se adaugă, duminică, alte 4 cu final previzibil, arată că, deşi a pierdut Internele, Vasile Blaga şi-a recuperat poziţia de mână forte în partid.


Al doilea pol de putere, din jurul Elenei Udrea, are în spate câteva filiale puternice - ca Arad, Braşov, Suceava -, dar insuficiente într-o competiţie cu Blaga. Avertismentul său, că nu exclude candidatura la şefia PDL, ţine de altfel în şah partidul, pretendenţii funcţiilor la vârf evitând poziţionarea până la un anunţ ferm. Din acelaşi motiv, varianta cea mai probabilă preconizată în PDL ar fi negocierea, în final, a unei singure liste pentru Congres în care taberele să-şi împartă funcţiile după influenţă.

Cota Blaga-Udrea, 3:1


Miza mare e însă în filialele din top 15 după rezultatele în alegeri, cele care vor da, pe algoritmul intern - media între locale, parlamentare, europarlamentare şi primul tur al prezidenţialelor - cei mai mulţi delegaţi la Congres. Aici, tabăra Udrea mizează pe 6 (Arad, Braşov, Suceava, Neamţ, Prahova, Diaspora), în timp ce Blaga s-a consolidat în 8 (Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Timiş, Bucureşti, Sibiu, Ilfov), un semnal fiind aşteptat din Dâmboviţa care vine la pachet cu Argeşul.

(sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/poporul-pdl-ist-se-realege-blaga-tine-in-sah-partidul-912902.html)

Iată deci miza. Judeţul Ilfov se pare că aparţine domnului Blaga şi cuplul Udrea-Boc îl vrea câştigat. În condiţiile în care ilfovenii nu uită trădarea prin care au trecut la începutul anului, probabil că gruparea Boc-Udrea are nevoie de orice "şmecherie" din dotare pentru a câştiga de partea lor judeţul Ilfov... ÎN CONTINUARE SIMPLII MEMBRII DE PARTID NU CONTEAZĂ! Important este liderul care vorbeşte în locul lor ca reprezentat atunci când se va vota preşedintele partidului.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.