19 December 2010

Mihăiţă Calimente dixit


Video in format Real Media

Domnul Mihăiţă Calimente:

Stimaţi colegi,

Suntem în faţa unui proiect de lege care vrea să modifice Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Regulamentul Camerei Deputaţilor, într-un fel oarecare, este un fel de Constituţie internă a Parlamentului. Dacă Constituţia cea mare reglementează pentru cetăţeni, regulamentul reglementează pentru noi, deputaţii.

În general, nici Constituţia şi nici regulamentele nu se schimbă atunci când ni se pare nouă că ceva nu ne convine sau că ceva nu merge. Atât Constituţia, cât şi regulamentul, Constituţia este făcută pentru toţi cetăţenii, iar regulamentul este făcut pentru toţi parlamentarii - şi cei ai puterii, şi cei ai opoziţiei. Nu este făcut acest regulament pentru putere. Este pentru prima dată în istoria Parlamentului din România, şi cred că şi în istoria parlamentelor europene, când unui partid aflat la putere, care se izbeşte de anumite paragrafe ale unui regulament - care, sigur, dau putere şi opoziţiei -, să le modifice. Cred că veţi face acest lucru săptămânal, de câte ori vă veţi lovi de un articol al acestui regulament, care nu vă convine, va veni domnul Toader şi, în aceeaşi zi, va rezolva problema. Pentru că, nu-i aşa, domnul Toader este obişnuit cu lucrul ăsta. Fiind navigator, dar stând sub punte, domnia sa nu a dus nava decât acolo unde i-a spus comandantul. Şi comandantul e la Cotroceni. Şi de aia domnul Toader nu ştie ce face, că stă sub punte.

Iar pentru felul în care conduceţi Camera Deputaţilor, doamna preşedinte, vă rog să-mi daţi şi mie două kilograme de mere şi trei de struguri.

Vă mulţumesc.


(sursa: http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6926&idm=7)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.