07 December 2010

Crinului îi cresc ghimpi


De pe blogul Auftakt am aflat că...


REZOLUŢIA BIROULUI POLITIC CENTRAL
AL PARTIDULUI NAŢIONAL LIBERAL

„Partidul Naţional Liberal nu negociază şi nu încheie înţelegeri cu teroriştii!”

Partidul Naţional Liberal reafirmă opţiunea fermă de a construi,exclusiv prin propriile forţe, un proiect realist, de centru-dreapta, pentru viitorul societăţii româneşti.
Partidul Naţional Liberal are şi forţa, şi competenţa, şi experienţa, dar şi credibilitatea necesare pentru a le prezenta românilor cea mai bună ofertă, astfel încât aceştia să investească încredere în noi. Ţinând cont de aceste realităţi, avem toate premisele de a crede în şansa noastră istorică:câştigarea alegerilor din anul 2012. Prin noi înşine, fără combinaţii şi compromisuri politicianiste! Iar victoria noastră în alegerile parţiale desfăşurate duminică, 5 decembrie în Colegiul nr. 3 Camera Deputaţilor, din judeţul Hunedoara, confirmă încrederea şi speranţele noastre.
În acest context, reiterăm hotărârea noastră de a nu încheia nici o înţelegere electorală cu Partidul Democrat, grupare politico-financiară responsabilă de dezastrul economic,instituţional şi moral al României.
Între noi şi un partid de travestiţi doctrinar, ai cărui lideri sunt uniţi doar de obsesia pentru putere şi de interesul pentru banii românilor, specific clanurilor mafiote, nu pot exista nici înţelegere, şi nici colaborare.
Între proiectul nostru pentru viitorul României, prin care ne asumăm reconstrucţia din temelii a statului român actual – duşman al proprii lor cetăţeni, pe bazele statului liberal – partener al cetăţeanului, şi obiectivul Partidului Democrat, de a-i sărăci pe români, pentru a îmbogăţi clientela politică portocalie, nu poate exista nici o formă de compatibilitate.
Calificăm, de aceea, tentativele disperate ale Partidului Democrat de a acredita ideea că, în perspectiva viitoarelor alegeri, ar fi posibilă o reactivare a defunctei Alianţe D.A., drept parte a unei campanii de intoxicare a opiniei publice, preluată din raţiuni obscure, de unele instituţii mass-media şi de unii comentatori ai fenomenului politic.Acestor oameni le transmitem un mesaj clar şi ferm: „Partidul Naţional Liberal nu negociază şi nu încheie înţelegeri cu teroriştii!”.

Am lăsat acolo un comentariu plin de simţire... mai trebuie "adoptat" pentru a fi afişat.

Domnule Crin Antonescu,
Mai lăsaţi demagogia că nu ţine de frig Românului pe timp de iarnă. Stilul acesta mă face pe mine să cred că de fapt nu aveţi această impresie, în mod real, despre PDL (deşi spuneţi lucruri pe care românul de rând le crede şi care, cel mai probabil, sunt şi adevărate). Lumea privea la dumneavoastră cu speranţă pentru că se aştepta la cu totul altceva... LA ACŢIUNE se aştepta, LA UN NOU TIP DE POLITICIAN se aştepta, LA CEVA CE POLITICA NU A AVUT PÂNĂ ACUM se aştepta. Riscaţi să deveniţi un fel de Corneliu Vadim Tudor liberal, exact ce ne lipsea tuturor. Luaţi-vă rolul în serios pentru că a trecut destul timp de când aţi ajuns preşedinte al PNL. Până acum funcţionaţi cam pe la 5% din capacitatea domnului Tăriceanu de a conduce PNL. Părerea mea (recunosc că mi-am pus speranţa în domnia voastră, dar acum speranţa s-a cam destrămat).

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/4065004/1/crin-antonescu-2.jpg?width=605
(sursa: MEDIAFAX)


Update:

Blogger Bibliotecaru spunea...

Până nu apare şi puţină demagogie, nu ne simţim bine... :D

Nu e păcat de o rezoluţie întreagă care cade în demagogie din cauza cuvântului "terorişti"? De ce oare apare în politică, mai mereu, o nevoie stringentă de astfel de aparenţe teatrale.

La o primă vedere am identificat cam 7 sau 8 articole din Codul Penal care ar putea fi aplicate Guvernului Boc. Iată, cei din BPC al PNL îi face şi terorişti... alt articol din Codul Penal. Mă gândesc, NU FACE NIMENI O PLÂNGERE PENALĂ? Oare de ce? Dacă cei de la PNL sunt aşa de convinşi că avem de-a face cu terorismul, de ce nu depun o plângere penală împotriva domnului Boc. Spre deosebire de domnul Traian Băsescu, domnia sa, Guvernul Boc, nu are nici un fel de imunitate la "penal", dosarul domniei sale trebuie să fie cercetat. Cum nu este parlamentar, aprobarea de cercetare ar trebui să vină de la preşedinte şi domnia sa a promis că va da de fiecare data această aprobare...

De ce nu face nimeni dintre politicieni plângere penală împotriva domnului Boc? Poate pentru că declaraţiile se opresc, de fiecare dată, la nivelul retoricii, pamfletului, demagogiei. Personal aş fi vrut un Crin Antonescu mai băţos, mai rigid, fără retorică... dar care să facă ce trebuie... De pamflete şi retorică eram deja sătul...

07.12.2010, 10:01:00

Ştergere
Blogger Lilick spunea...

@Bibliotecarul, asta e alta poveste. Fa-i tu scandal unui parlamentar ca nu vrea sa dea in judecata ... guvernul Boc. Dar de ce nu il dai tu in judecata? Ca o paranteza: exista astfel de procese. Pana una alta insa PNL face aici o declaratie politica, ca raspuns la declaratiile mincinoase ale Sulfinei si ale altora, un raspuns in numele nostru, al tuturor. Era foarte important! daca pt tine nu conteaza, e treaba ta. Dar tu nu esti liberal, deci...

07.12.2010, 10:51:00


Blogger Bibliotecaru spunea...

@ Lilick

Eu nu spuneam că rezoluţia nu este justificată, dimpotrivă. Spuneam doar că ţinuta demagogică anulează justificarea rezoluţiei.

Politica înseamnă responsabilitate şi guvernare. Acest document nu este o declaraţie politică. O declaraţie politică ar fi fost sobră şi la obiectul realităţii... aşa cum este prima jumătate a rezoluţiei. Cea de a doua jumătate a rezoluţiei însă... Îmi aminteşte de perioada României Socialiste. Oricât de serioasă şi obiectivă ar fi fost o scriere, ea trebuia să conţină şi ceva propagandă ruptă din directivele congreselor.

Stimată doamnă,
Am parlamentari care mă reprezintă. Parlamentarii au obligaţia de serviciu să vegheze asupra activităţii Guvernului. În acest moment politica româniei ESTE FĂCUTĂ DE GUVERN, total neconstituţional. Constituţia spune că voinţa politică este a poporului român. Prin alegeri, voinţa politică a poporului român se transformă în voinţă politică parlamentară. Parlamentul trebuie să transpună voinţa politică a poporului prin acordarea încrederii asupra Programului de Guvernare. aceasta este democraţia reprezentativă. GUVERNUL TREBUIE SĂ EXECUTE, că de aceea este Executiv. Aceasta este democraţia reprezentativă. Apoi tot Parlamentul poate face Comisii de Anchete, unde pot analiza cât de bine şi de legal spune în practică Guvernul voinţa politică a poporului transpusă în programul de Guvernare. Aceasta este democraţia reprezentativă. Atunci când se constată că Executivul îşi bate joc sau este neputincios, au dreptul la întrebări, au drept la interpelări, la moţiuni de cenzură... Aceasta este democraţia reprezentativă.

Drepturile mele nu trebuie să mi le obţin eu, în instanţă, drepturile mele trebuie să fie apărate în justiţie de către parlamentarii României, de către Avocatul Poporului, de către Curtea Constituţională, de către ANI şi DNA, de către Curtea de Conturi, de către simplii procurori şi de către Poliţie...

Dumneavoastră interpretaţi cele ce le-am spus drept un atac la adresa PNL şi a domnului Antonescu, al cărui stil în recunosc în acest text. Eu doresc însă să transmit că politicienii nu mai au timp să se joace de-a declaraţiile politice, nu mai au timp să meargă exclusiv spre jocurile de imagine... Politicienii României, prin lipsa lor de profesionalism şi de maturitate, împing ţara spre revoluţie, spre anarhie, spre disoluţia autorităţii. Când poporul se va revolta, aşa cum nu a făcut niciodată în istoria modernă a României, astfel de discursuri care nu spun şi nu fac în mod real nimic în sprijinul românilor vor fi puse la zid, alături de politica dezastruoasă a celorlalţi. Avem nevoie de competenţă şi nu de demagogie. Dumneavoastră credeţi că PNL este o soluţie, eu nu mai cred în nimeni din toată politica românească, pentru că din stadiul de incompetenţă de acum un deceniu, în mod absurd, s-a ajuns şi mai jos... Politica va trebui să-mi demonstreze că-mi doresc binele şi ceea ce fac este pentru mine şi nu pentru ei.

Reacţia mea este una de disperare şi nu una partizană. Diferenţa dintre noi este că domniei voastre nu vă este frică în timp ce eu sunt deja paralizat la viziunea viitorului apropiat.

Cine are dreptate? Vom vedea...

07.12.2010, 13:05:00

7 comments:

nimrod said...

Excelent, Biblio, excelent! Iar aia cu 5% din Tăriceanu, demenţială!
Din păcate am înţeles că tipul ăsta de declaraţie se trage de la "bătaia pe târgoveţi" care e în trend şi face din actualitatea luptei politice româneşti o grămadă deschisă, pe cale să se prăbuşească şi la care, în mod neinspirat, PNL-Antonescu înţelege că trebuie să participe.

Bibliotecaru said...

@ nimrod
PRiveam aseară la ştiri cum intră frontul de aer polar pe teritoriul României şi nu mă gândeam decât la banii pe care cetăţenii trebuie să-i plătească pentru a se încălzi.

Am impresia că politica nu mai poate să gândească în spiritul supravieţuirii...

Bibliotecaru said...

@ Alice Georgiana
Aţi mai dat o dată acest mesaj pe acest blog. Am rugămintea să nu o mai faceţi.

N. Raducanu said...

Subscriu integral la exclamatiile de mai sus ("Excelent!") ale lui Nimrod

Bibliotecaru said...

Vă mulţumesc.

Lilick Auftakt said...

Biblio, tu tot nu ai inteles ca textul de mai sus nu e scris de Crin? Se si vede ca e semnat BPC. De ce i te adresezi doar lui? Nu a scris el. Dar si-l asuma tot partidul.

Nu inteleg ce ii ceri lui Crin Antonescu. Trebuie sa intelegi si tu, si toata lumea, ca NU el a fost votat sa ajunga presedinte in decembrie '09. Si sa suporte toti acum consecintele. Trebuie sa intelegi si tu si altii ca daca un partid NU e la putere, trebuie sa te ratoiesti la cel de la putere, care a fost mai aprig votat. Opozitia nu poate sa faca mai mult decat sa depuna motiuni, sa faca interpelari, sa faca declaratii politice. Ai o alta varianta? Stiu ca iti recomandase Diana Tusa, pe blog, sa propui interpelari daca vrei sa te implici cumva alaturi de opozitie. Hai sa nu mai scriem atat de mult si degeaba. Scurt si concret.

Mai spui asa: "Reacţia mea este una de disperare şi nu una partizană. Diferenţa dintre noi este că domniei voastre nu vă este frică în timp ce eu sunt deja paralizat la viziunea viitorului apropiat."

Mie mi-a fost teama inainte de alegeri, cand stiam ce are sa se intample. Acum de ce sa-mi mai fie? Prefer sa perceapa toti prostia pe care au facut-o. La anul, criza va fi distrugatoare. Va fi foarte greu. Nu mai am altceva ce sa sper decat ca lumea va invata lectia responsabilitatii la vot.

Bibliotecaru said...

@ Lilick
Stimată doamnă,
Recunosc că aş putea să mă înşel. Aş putea să mă înşel şi atunci când în vorbele domnului Boc recunosc vorbele domnului Băsescu. Ar putea să fie invers, cine ştie. Chestiunea este că nici nu ar avea importanţă dacă autorul este Crin Antonescu sau un grup de parlamentari din BPN. Eu subliniam nu atât autorul, cât demagogia.

Afirm încă o dată. Eu nu cred în Opoziţie/Putere. Nicăieri în Constituţie sau în sistemul legislativ nu există o dihotomie parlamentară de acest gen. Dimpotrivă, se spune că Puterile în stat sunt separate, adică se spune că nu contează pentru parlament că un partid parlamentar este sau nu este parte a guvernului. PNL ESTE LA PUTERE pentru că face parte din Puterea Executivă.

Interpelări propun de foarte mult timp. Dacă aţi fi urmărit, de la început, acest blog, aţi fi aflat că au fost deja câteva interpelări provocate de mine, una chiar în acest an. Doamnei Tuşa i-am propus deja două iniţiative legislative. Le-am promis şi altora, atât din PNL cât şi din alte partide. Chestiunea este că premierul, miniştrii, preşedinţii instituţiilor statului răspund interpelărilor "şmechereşte" şi parlamentarul nu-l sancţionează în nici un fel. Chestiunea este că parlamentarii nu vor da niciodată legi care, la o adică, să-i acuze la un moment dat.

Dumneavoastră nu înţelegeţi. Problema nu este că nu a fost votat cine trebuie, problema este că nu a fost votat ce trebuie. Democraţia nu se realizează votând oameni, ci doar votând proiecte legislative.

Pe acest blog există un serial:
14. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România ajuns la episodul 14. Dacă vi se pare interesant să aflaţi ceea ce gândesc, citiţi de la episodul întâi (link-urile sunt în josul paginii).

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.