09 December 2010

Cu socoteala în vârful pixului...


Să începem cu componenţa comisiei Juridice:

1. Preşedinte Buda Daniel PD-L
2. Vicepreşedinţi Ciucă Liviu-Bogdan PSD+PC
3. Iordache Florin PSD+PC
4. Secretari Andronache Gabriel PD-L
5. Gorghiu Alina-Ştefania
secretar din 26 mai 2010
PNL
6. Membri Axenie Carmen PD-L
7. Bărbulescu Daniel-Ionuţ PD-L
8. Boldea Mihail PD-L
9. Chiuariu Tudor-Alexandru PNL
10. Cionca-Arghir Iustin-Marinel PD-L
11. Dobre Ciprian Minodor PNL
12. Dumitrescu Liana Minoritati
13. Gabor Gheorghe PNL
14. Grosaru Mircea Minoritati
15. Jipa Florina Ruxandra PSD+PC
16. Lup Silvestru Mircea PSD+PC
17. Máté András-Levente UDMR
18. Moldovan Carmen Ileana PSD+PC
19. Nica Nicolae-Ciprian PSD+PC
20. Nicolicea Eugen Indep.
21. Pandele Sorin Andi PD-L
22. Panţîru Tudor PSD+PC
23. Ponta Victor-Viorel PSD+PC
24. Sava Andrei-Valentin PD-L
25. Stragea Sorin Constantin PSD+PC
26. Ştirbeţ Cornel PD-L
27. Tiţa-Nicolescu Gabriel Indep.
(sursa: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?idc=11)

Adică, din 27 de membrii, 13 sunt PSD+PC+PNL, 14 sunt din restul formaţiunilor politice, respectiv PDL, Minorităţi şi Independenţi.

Teoretic se poate ca, în cazul în care toţi cei 14 au fost prezenţi, atunci votul celor 11 deputaţi ce au votat că nu sunt de acord cu extinderea urmăririi penalea doamnei Ridzi şi, în ceea ce priveşte încuviinţarea percheziţiei informatice, cele 14 voturi împotriva cererii, să nu fi aparţinut nici unui deputat al PSD+PC+PNL. Chestiunea ar fi ca cei doi absenţi şi rămaşi cu votul neexprimat să fi fost de la PSD+PC+PNL.

S-ar putea deci ca următorul comunicat să fie "pe bune":

Dosarul Ridzi e blocat politic la Parlament de către PDL
Postat la 2010-12-07

În cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, toţi reprezentanţii PSD prezenţi astăzi au votat în favoarea solicitării DNA vizând dosarul Ridzi, privind cererea de percheziţionare informatică a fostului ministru şi cererea de extindere a urmăririi penale a acesteia.

PSD susţine deblocarea tuturor dosarelor aflate la Parlament, în acord cu prevederile Mecanismului de Cooperare şi Verificare care vizează explicit acest lucru. PSD respinge minciuna şi ipocrizia celor de la PDL, foarte vocali în a susţine teoretic deblocarea dosarelor pe care procurorii le instrumentează, dar care acum procedează exact invers.

Daniel Buda, în declaraţiile sale despre acest vot, minte cu nonşalanţă. Acesta a învăţat probabil acest tip de comportament de la colega sa de partid Monica Macovei, cea care vorbeşte la Bruxelles despre câtă corupţie există în România. Aceşti promotori ai moralităţii şi ai integrităţii şi-au dat acum arama pe faţă. În timp ce vorbeşte despre „dreptate şi adevăr”, PDL face zid în jurul Monicăi Iacob Ridzi. La fel au procedat şi în cazul furtului de la legea pensiilor, al cărui autor este Roberta Anastase. În acelaşi timp, doamna Monica Macovei, una dintre susţinătoarele domnului Buda, organizează întâlniri la Bruxelles unde vorbeşte despre lupta anti-corupţie şi despre cum partidele de opoziţie i se opun, şi unde anunţă tot felul de mecanisme de integritate care ar trebui să prevaleze în funcţionarea unui partid. Doamnei Macovei şi colegilor domniei sale le aducem aminte că au în faţă un caz concret în care îşi pot exersa intransigenţa. PSD a votat, cu toţi deputaţii săi prezenţi, pentru a încuviinţa cererea DNA, iar PDL a votat împotrivă. PDL, în acest moment, fie ar trebui să renunţe să mai vorbească despre lupta anti-corupţie, fie să îi excludă din partid pe cei care au votat în acest fel.

Printr-un astfel de comportament PDL pune în pericol aderarea României la spaţiul Schengen şi ignoră în mod iresponsabil Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Anul acesta, conform tuturor cercetărilor efectuate, percepţia corupţiei în România a crescut foarte mult. Tot anul acesta, structurile europene care monitorizează activitatea justiţiei au atras atenţia asupra pericolului dat de blocarea mai multor dosare la Parlament. În acest context, Partidul Social Democrat a luat decizia, încă de la începutul anului, de a solicita accelerarea judecării cazurilor în care sunt implicaţi parlamentari, pentru ca actul de justiţie să poată fi realizat.

Biroul de presă al PSD

presa@psd.ro

07 decembrie 2010


(sursa: http://www.psd.ro/newsroom.php?newi_id=4250)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.