18 December 2010

Prinos de recunoştinţă...

... preşedintelui ţării, domnului Traian Băsescu, premierului României, domnul Emil Boc, şi vajnicilor luptători PDL.

Ansamblul DOINA al Armatei - Partidul

4 comments:

gorro said...

Nu cred că e cazul să facem din Băsescu şi PDL, singurii vinovaţi pt zbaterea noastră. Deşi au şi ei partea lor de vină, bunul simţ şi măsura ne îndeamnă să evaluăm corect participaţiunea tuturor factorilor responsabili, de 20 de ani încoace.

Bibliotecaru said...

Nici nu zic că ar fi vinovaţi, ci doar promotori ai acestui război politic generalizat care, astăzi, a ajuns pe culmile absurdului.

Există o prăpastie între cuvânt şi faptă. Dacă vă amintiţi, pe perioada României Socialiste se promovau idei despre grija faţă de om, despre prosperitate, despre faptul că alimentaţia cetăţeanului român este, statistic, cu mult peste cetăţeanul occidental. În acelaşi timp realitatea pe care o constatai de unul singur era tocmai invers.
Cam la fel este şi ziua de astăzi. Pe de o parte preşedintele vorbeşte despre raţiune, despre necesitatea de colaborare, despre un efort comun al întregii politici... pe de altă parte comunică PDL nişte informaţii taman opuse.

Ascultaţi cuvintele cântecului şi veţi vedea cât de actuale sunt. Tulburător de actuale.

gorro said...

Eu i-aş numi mai degrabă, închizători de concluzii, domnul meu.
E adevărat că atât PDL cât şi Băsescu au minţit electoral şi promoţional. Dar!
1. Nu au fost ei cei care au instituit cutuma.
2. Cifrele livrate de fostul guvern i-au îndrituit la a lansa afirmaţii din cele mai optimiste. Că realitatea a fost de natură a le provoca o cruntă dezamăgire, asta este o altă problemă.

Bibliotecaru said...

@ gorro
Stimate domn,

În 2008 PDL a fost partid parlamentar. Una din prerogativele şi obligaţiile parlamentului României este să supravegheze execuţia Bugetară şi respectarea Programului de Guvernare. Dacă membrii PNL au ascuns Parlamentului datele reale, atunci există puşcărie (vezi legea 115/1999). Eu unul nu cred că poate fi vorba despre o ascundere a cifrelor.

Pe de altă parte, în 2009, când domnul Băsescu se angaja în cursa electorală, nu mai putem vorbi despre faptul că domnia sa era păcălit de cifrele domnului Tăriceanu.

Ceea ce tot spune PDL şi aruncă pisica moartă în curtea PSD şi PNL este ca în povestea cu Ursul Păcălit de Vulpe, dar nici eu nu cumpăr pielea ursului din pădure.

Dar haideţi să zicem că PDL ar fi fost păcălit de spusele Guvernării Tăriceanu. Atunci, după ce au ajuns să ocupe Guvernul României şi au constatat o altă realitate, domniile lor ar fi trebuit să vină în faţa parlamentului, ar fi trebuit să-şi depună mandatul ar fi trebuit să raporteze Parlamentului realitatea descoperită şi Parlamentului îi revenea sarcina corelării guvernării cu dimensiunea realităţii. Domnul Boc nu are voie, conform constituţiei, să modifice programul de Guvernare. A făcut programul de guvernare cu 1000 de km de autostradă, exact aşa trebuie să ducă Guvernarea la capăt. Nu poate, trebuie să-şi depună demisia pentru a se alege alt Guvern (eventual tot cu domnia sa în frunte). Aşa spune constituţia.

ARTICOLUL 102 - Rolul si structura
(1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice.

ARTICOLUL 103 - Investitura
(2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

ARTICOLUL 114 - Angajarea raspunderii Guvernului
(1) Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Programul de Guvernare este esenţa Guvernului şi nu persoanele care ocupă posturile de premier şi miniştrii.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.