11 October 2010

Dincolo de vorbe, bărbaţii rămân bărbaţi


Elogii aduse femeilor, bancuri şi critici la adresa puterii, discursuri despre rolul femeilor în politică şi în societate, opinii despre vârsta de pensionare a femeilor, toate aceste subiecte s-au regăsit în majoritatea discursurilor susţinute cu prilejul Conferinţei Naţionale a femeilor social-democrate, desfăşurate, duminică, la Palatul Parlamentului.

Invitată specială la Conferinţa Naţională a social democratelor a fost Zita Gurmai, preşedintele Organizaţiei de femei a Partidului Socialiştilor Europeni, dar n-au lipsit nici liderele femeilor liberale, Norica Nicolai, precum şi cea a conservatoarelor, Lia Ardelean.

Dincolo de elogii şi de mesaje de susţinere a femeilor, social-democratele au fost şi protagonistele unor momente ceva mai tensionate. O nemulţumire a acestora a fost legată de faptul că liderii PSD, Victor Ponta, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, au plecat prea devreme de la lucrările Conferinţei. Una dintre participantele la Conferinţă a precizat că mesajele social-democratelor nu au mai putut fi, astfel, auzite de liderii partidului, care au plecat, după ce s-au fotografiat cu mai multe femei din PSD pe holurile Parlamentului. 'Este vorba de susţinerea femeilor în partid. După ce câştigă bătălia, dumnealor (bărbaţii - n.r.) sunt în interiorul cetăţii, iar femeile în afara zidurilor cetăţii', a spus social-democrata.

În cadrul Conferinţei Naţionale, care a durat mai bine de cinci ore, au mai fost votate şi cele 15 vice-preşedinte ale Organziaţiei, precum şi cele 203 membre ale Consiliului Naţional. AGERPRES
(sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/33006-Socialdemocratele-siau-ales-conducerea-printre-elogii-feministe-si-critici-la-adresa-puterii.html)



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnF8z-S6e-aybBa9hGcOAqH5pYb-WrvxmXNVt54kaLS9ALhM-JaBn3wUddilJLYqeNxvo4Xb1VxdljhxQdN7xeEhN-5c_rEJeY9zwOwJJg2Y2fbXssAEcGbYWpMivzZdghAHXXdzvYUQw/s640/site-ul%20PSD%20a%20doua%20zi%20dupa%20Congresul%20Organizatiei%20de%20Femei.jpg

Este a doua zi după ce vicepreşedinţii Organizaţiei de Femei din PSD au fost aleşi şi nu găsesc nicăieri cine sunt alesele organizaţiei. Nu mai vorbesc despre cele 203 membre ale Consiliului Naţional. Site-ul PSD nici măcar nu pomeneşte despre ceva despre Congres.

Site-ul http://organizatiadefemeipsd.ro/ al organizaţiei de femei din PSD este abandonat de mai bine de un an. Nici atât nu se vorbeşte despre Consiliul lor Naţional.

6 comments:

Bibliotecaru said...

Nu sunt atât de convins că militarii ajută.

Antiignorantu said...

Tinerii cu Internet care vor o Romanie NOUA
Nu va mai lasati viitorul in mainile Parlamentarilor care sant departe de Problemele si Nevoile voastre - cereti pe toate retelele de Socializare pe care aveti conturi , desfiintarea parlamentului care de fapt trage de timp si joaca mult teatru , foarte putini oameni de acolo sant cu adevarat patrioti si ar putea sa va ajute si din afara parlamentului , gasesc ei metode , patriotii intotdeauna lupta din orice loc si structura ! Presedintele si seful guvernului sant prinsi in capcanele parlamentului care mai si consuma sume enorme de la buget !!! Trebuie sa iesiti din Stransorile Hipnozei si Dresajului Politic , Faceti aceste cereri si veti vedea cum stiu sa lupte patriotii din Romania , asta daca mai doriti sa aveti un viitor Luminos in ROMANIA !!! Succes ptr. cei care INTELEG si LUPTA !!!

Bibliotecaru said...

@ Antiignorantu
Vă atrag, cu respect, atenţia că ceea ce spuneţi mai sus reprezintă o încălcare a legii de care mă disociez. În cazul în care veţi continua, mă simt nevoit să vă cenzurez scrierea.

Codul Penal este foarte clar:

Art. 166. - Propaganda în favoarea statului totalitar

Propaganda în vederea instaurarii unui stat totalitar, savârsita prin orice mijloace, în public, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

Propaganda consta în raspândirea, în mod sistematic, sau în apologia unor idei, conceptii sau doctrine cu intentia de a convinge si de a atrage noi adepti.

Art. 166 indice 1. – Actiuni împotriva ordinii constitutionale

Întreprinderea oricãrei actiuni pentru schimbarea prin actiuni ilegale si prin violentã a ordinii constitutionale sau a caracterului national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului român se pedepseste cu închisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

IAlice said...

As reformula "Dincolo de vorbe, misoginii raman misogini"

Conferinta asta a atras foarte multe critici. Va recomand si urmatorul articol, al unei participante la conferinta:

http://blogul-medusei.blogspot.com/2010/10/festivism-ieftin-si-neproductiv-la.html

Bibliotecaru said...

Misoginismul este un pic diferit de ceea ce am dorit eu să exprim.

Bibliotecaru said...

@ IAlice
Mulţumesc.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.