15 October 2010

Emil Boc este premier?


Nu ştiu, este o întrebare grea.
Ieri ministrul a spus că "dă stimulente", astăzi premierul spune că "nu dă stimulente". Ceea ce este sigur, şi nu există nici un fel de dubiu în a constata aşa ceva, este că România nu se prezintă, în acest moment, ca o ţară guvernată.

Am cerut diferiţilor parlamentari înfiinţarea unei Comisii Parlamentare de studiere a vinovăţiilor politice din ultimii 20 de ani. Am cerut acest lucru pentru că avem nevoie să cunoaştem vinovăţiile şi vinovaţii. Nu este vorba despre încadrarea faptelor în Codul Penal, asta este treaba procuraturii. Vinovăţiile politice ar trebui să conducă la sancţiuni politice, adică la îndepărtarea vinovaţilor din viaţa politică. Cei care au condus la situaţia de astăzi a României ar trebui să se retragă. Dacă nu o fac voluntar, oamenii ar trebui să cunoască ce au făcut şi să nu le mai acorde încrederea lor. Cetăţenii pot face presiuni asupra parlamentarilor lor şi, dacă sunt destul de mulţi cetăţeni care cer acelaşi lucru, parlamentarilor nu pot ignora voinţa poporului. Este nevoie ca politica românească să fie eliberată de cei care fac rău acestui popor.

Suntem în poziţia în care nu mai putem accepta interesul personal făcut pe seama interesului public.

http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_800_x_600/2010/04/14//120556-sarma-ghimpata-moldova.jpg
(sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/chisinau-puneti-la-loc-sarma-ghimpata-adica-salvati-prutul-de-moldoveni-183277.html)

4 comments:

Antiignorantu said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Bibliotecaru said...

@ Antiignorantu
V-am rugat să nu încălcaţi legea pe blogul meu. Mă văd nevoit să vă şterg postarea.

IULIA HUIU said...

Nu este premier. N-a fost niciodata

Bibliotecaru said...

@ IULIA HUIU

În acest caz, de ce are autoritate în statul român? De ce oare în această ţară nu se câştigă autoritatea prin respect, prin competenţă, ci doar prin agresivitate.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.