18 January 2012

Cred că politicienii încă nu s-au prins, istoria trece pe lângă ei


Am grupat trei ştiri care vorbesc despre incapacitatea oamenilor politici de a înţelege că oamenii îşi manifestă nu numai dispreţul faţă de preşedintele României dar şi faţă de întregul sistem politic.

Vă mai aduceţi aminte de acest filmuleţ?



Ei bine sistemul de sprijin reciproc a fost înfrânt, în acest moment politica poate cădea cu uşurinţă. Asta nu înţeleg politicienii.

Ştirea 1:
Stenogramele discuţiei dintre premierul Emil Boc şi liderii USL, difuzate în exclusivitate de România TV, arată că la marea negociere de la Palatul Parlamentului nu s-a ajuns la nici o înţelegere. "Spuneţi-ne şi nouă, preşedintele Traian Băsescu e de acord să vă daţi demisia? Ştiu că aţi fost aseară la Cotroceni", a fost una dintre întrebările ce i-au fost adresate premierului de către liderii USL.

Liderii USL i-au cerut premierului Emil Boc să fie de acord cu alegerile anticipate şi cu un guvern de tehnocraţi. "Asta înseamnă demisia dumneavoastră. Cerem să lăsați oamenii liberi să aleagă...", a spus Ponta.

http://media.rtv.net/image/201201/full/intalnire_parlament_71164200.png

Boc le-a răspuns că anticipatele nu sunt o soluţie.

"Noi vom analiza, dar nu asta este soluţia.... 3 luni de destabilitate.... În plus, se creează un precedent periculos, să se cedeze la presiunea străzii. Şi voi, dacă preluaţi puterea, riscaţi sa păţiţi la fel", a spus Boc.

"De când sunt alegerile un precedent periculos?", l-a întrebat Crin Antonescu.

"Având în vedere ce s-a întâmplat duminică în stradă cu jandarmii, mi s-ar părea normal ca ministrul Igaş să își dea demisia astăzi. Nouă ne convine că îl ţineţi, că vă face deservicii, dar, în orice ţară normală, ministrul de Interne ar fi demisionat", a intervenit şi Victor Ponta.

"Demiterea ministrului e treaba Parlamentului, vom vedea ce se întâmplă în sesiunea extraordinară. Sunt de acord cu sesiunea extraordinară în care să putem detensiona situația politică", a răspuns Boc.

Daniel Constantin, liderul PC, a arătat că "pierderile, din punct de vedere economic, sunt mult mai mari dacă lăsăm oamenii in stradă".

http://media.rtv.net/image/201201/w500/boc_usl_41774200.png

"Argumentul cu stabilitatea economică nu stă în picioare când e vorba de anticipate. Cum vi se pare că e mai bine? 2 luni în stradă sau 2 luni cu un alt guvern?", a întrebat liderul PC.

Crin Antonescu: "Ați ocolit atâta timp Parlamentul şi acum aveți ipocrizia să detensionati situația în Parlament?"

Daniel Constantin: "Există presiuni din partea membrilor noștri din ţară, că dacă situația continuă așa, să facem fie grevă parlamentară, fie să ne dîm demisia din Parlament".

Boc a răspuns: "Sunt niște riscuri din partea ambelor părți...."

Victor Ponta: "Noi am discutat, dar mai e un actor în ecuaţia asta, Traian Băsescu. Spuneţi-ne şi nouă, e de acord să vă daţi demisia? Ştiu că aţi fost aseară la Cotroceni".

Răspunsul lui Emil Boc: "Nu am discutat despre asta, am vorbit despre FMI. Nu v-am chemat la întâlnire pentru că mi-a cerut preşedintele. Pe domnul Antonescu l-am sunat înainte să mă duc la Cotroceni".
(http://www.rtv.net/stenogramele-intalnirii-dintre-boc-si-liderii-usl_11264.html)
Ştirea 2:
Liderii USL şi Emil Boc nu s-au înţeles "pe nimic" la întâlnirea pe care au avut-o la Palatul Parlamentului. Opoziţia a cerut demisia Guvernului, organizarea de anticipate şi instalarea unui Executiv de tehnocraţi, însă s-a lovit de refuzul premierului şi al coaliţiei.

"Nu s-a ajuns la nici un rezultat pozitiv, nu ne-am înţeles pe nimic, nici o cerere a opoziţiei nu a primit răspuns", a declarat liderul PSD, Victor Ponta, la finalul întrevederii, care a durat aproximativ o oră.

El a precizat că s-a cerut organizarea de anticipate, precum şi demiterea ministrul de interne, Traian Igaş, însă "nu am primit niciun răspuns".

"Boc şi tovarăşii săi cred că România e în stabilitate. I-am spus clar că soluţia este demisia acestui guvern, un acord politic pentru anticipate şi un guvern de serviciu care să organizeze aceste alegeri", a spus şi liderul PNL, Crin Antonescu.

Singurul lucru pe care l-a acceptat Emil Boc a fost organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, care va avea loc săptămâna viitoare.

Premierul a admis că discuţia cu opoziţia s-a axat pe alegeri anticipate, însă a arătat că soarta Guvernului se decide în Parlament şi că este de analizat ce este mai bine pentru România.

"Deci, iată că trei cu doi, cu unul, şase luni de zile într-o formă extinsă, ar lua mecanismul formării unui nou guvern în baza alegerilor anticipate. Deci, suntem în luna februarie, şase plus doi ar însemna opt luni, deci am fi în august. Alegerile pot să fie în octombrie, din septembrie sau din octombrie se poate intra deja în campania electorală. Se pune întrebarea dacă pentru două-trei luni, raportat de la alegerile la termen, merită declanşarea mecanismului alegerilor anticipate", a explicat Emil Boc în legătură cu propunerea opoziţiei de declanşarea a alegerilor anticipate.

Legat de solicitarea USL de demitere a lui Traian Igaş pentru modul cum a fost gestionată manifestaţia de duminică din Bucureşti, Boc a spus că săptămâna viitoare în Parlament va fi o analiză pe această temă, unde va fi prezent şi ministrul de Interne.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu i-a cerut demisia din fruntea Guvernului, Emil Boc a răspuns: "Nu am discutat aşa ceva".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a respins şi el ideea demisiei Guvernului şi a organizării de anticipate, motivând că procedurile legale vor face ca ele să aibă loc în august sau septembrie.

Argumentaţia puterii nu i-a convins însă pe liderii USL care au spus că un acord politic pe anticipate între toate partidele ar face ca alegerile să se ţină la sfârşitul lui martie. Una dintre procedeele de grăbire a alegerilor ar fi ca parlamentarii să demisioneze în bloc, iar Guvernul să convoace alegeri în colegiile vacantate astfel.

Antonescu este destul de sceptic în privinţa corectitudinii cu care puterea ar trata o asemenea situaţie. "Dacă mâine, doar parlamentarii opoziţiei demisionează, nu avem anticipate", a spus Antonescu.

Liderii USL au mers la întâlnirea cu premierul Emil Boc, după ce acesta i-a sunat, invitându-i la o discuţie pe situaţia politică şi socială actuală.

Înainte de a intra la discuţii, USL a avut un mandat clar: să ceară declanşarea alegerilor anticipate, demisia actualului Guvern şi instituirea unui Cabinet independent, care să organizeze viitorul scrutin.

Premierul Boc a anunţat însă încă de marţi seara că nu are de gând să demisioneze. Mai mult, el a recunoscut că i-a invitat pe liderii Opoziţiei la dialog, sub presiunea protestelor din stradă, declarând că probabil întâlnirea nu ar fi avut loc chiar miercuri dacă în ultimele zile nu ar fi fost organizate mai multe acţiuni de protest.

La întânire au fost prezenţi şi ceilalţi lideri ai coaliţiei: Kelemen Hunor (UDMR) şi Gabriel Oprea (UNPR), preucm şi Varujan Pambuccian din partea minorităţilor naţionale.

Premierul Emil Boc a mers, marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu. Întâlnirea a avut loc în contextul manifestărilor sociale din ultimele zile şi după revenirea lui Raed Arafat în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat a revenit în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat la o săptămână după ce demisionat din funcţie în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc a spus că revenirea lui Arafat la MS a avut loc deoarece există voinţă "din ambele părţi", acesta având marţi dimineaţă o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Sănătăţii.


(http://www.rtv.net/ponta-si-antonescu-fata-n-fata-cu-boc-nu-s-au-inteles-pe-nimic_11114.html)
Ştirea 3:
Câteva sute de jandarmi, dotaţi cu căşti, echipament de protecţie şi tun de apă, sunt mobilizaţi în fiecare seară în apropierea Palatului Victoria. Scopul: apărarea preventivă a clădirii şi o eventuală intervenţie la Universitate.

Potrivit Mediafax, dispozitivul de intervenţie este format din mai multe autospeciale de transport trupe, dube de intervenţie rapidă, un tun de apă şi echipaj cu câini.

O maşină a pompierilor, ofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi o ambulanţă SMURD completează forţele de apărare din zona Guvernului.

"Măsura a fost luată în urma incidentelor violente de duminică seara şi are drept scop atât apărarea Palatului Victoria. De asemenea, trupele pot fi dislocate rapid la manifestaţia de protest din Piaţa Universităţii în cazul în care evenimentele degenerează", au declarat pentru Mediafax surse din Jandarmerie.

În imediata apropiere a Palatului Victoria este şi sediul PDL Bucureşti, unde intervenţia jandarmilor ar putea fi solicitată în cazul unor manifestări.

Trupele speciale îşi fac apariţia lângă sediul Guvernului odată cu lăsarea serii, când numărul protestatarilor creşte în Piaţa Universităţii.
(http://www.rtv.net/sediul-guvernului-este-aparat-preventiv-de-cateva-sute-de-jandarmi_11281.html)
Este aproape evident, nu-şi vor da demisia... asta înseamnă îndepărtaţi prin forţă sau renunţarea poporului de a mai face ceva.


(Nicolae Praţa nu a reuşit să-şi convingă concetăţenii să-l însoţească la miting http://www.rtv.net/imagini-de-senzatie-miting-anti-basescu-cu-un-singur-participant-video_11239.html)

6 comments:

gabriella said...

Esti genial Biblotecarule...cand am intrat pe blogul tau...m-am speriat de ce aud in fiecare zi "jos guvernul",efectiv m-am uitat de jur imprejur sa vad de unde se aud aceste sunete.Felicitarile mele,nu trebuie sa mai comentez nimic ptr ca sti si tu ce gandesc in aceste momente...la fel ca si tine si ca multi romani din tara asta.

Anonymous said...

Da, este adevărat, Marian Vanghelie şi cu mine alcătuim, acum, un cuplu. Suntem doi oameni care se iubesc şi nu ne este ruşine să o recunoaştem, chiar dacă relaţia noastră a fost şi va rămâne una discretă", îşi începe mărturisirea Oana Niculescu Mizil pe blogul personal.

Citiţi mai mult: Oana Mizil despre relaţia cu Marian Vanghelie: "Nimic altceva decât o “întâmplare" firească şi minunată" - Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/oana-mizil-despre-relatia-cu-marian-vanghelie-nimic-altceva-decat-o-intamplare-fireasc-962.html#comentarii#ixzz1jqKDdMak
EVZ.ro

CURVA ASTA COMUNISTA O FUTE ACUM TIGANU ASTA EVREU DE VANGHELIE SA MA PISH PE BLOGU EI

Bibliotecaru said...

@ Anonymous
V-aş ruga, dacă se poate, să înlocuiţi pe viitor cuvintele ceva mai grosiere. Acest blog este citit şi de tineri, nu are bulină.

Bibliotecaru said...

@ gabriella
Mulţumesc pentru cuvintele frumoase.

Vasile, said...

Sunteti un trimis genial Gabriela, asa este sunteti bine venita, asa cum imi spunea bibliotecarul acest loc este locul cel mai potrivit , se vorbesc multe chestii unele inteligente dar nu se face nimic,cred ca seviciile sunt foarte multumite , uitati-va a reaparut si anonymul cind tara arde sa ne spuna de idila unui berbec infratit sau inrudit cu USLeul dar ridicat la titlul de Cavaler de Traian Basescu, dar se abtina sa spuna ca nu curva , barbatul Basescu o trage impreuna cu acolitii sai Romaniei si tot neamului romanesc!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Stimate domn,
Vă rog şi pe domnia voastră să nu scrieţi cuvinte prea dure pentru a lescrie în faţa minorilor. Blogul meu nu are avertisment de conţinut explicit şi nici nu aş vrea să fiu nevoit să-i pun.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.