18 January 2012

Se vinde găina cu ouă de aur


De ce ar vrea să vând cineva acţiuni din societăţile care produc energie ieftină şi verde? Am tot stat să mă gândesc şi nu m-am prins.

Romanian Economy Ministry plans to sell stakes of 10% in power producers Nuclearelectrica and Hidrolectrica to increase the share capital of the two companies... Pardon, am greşit limba.
Guvernul de la Bucureşti a aprobat, în şedinţa de miercuri, vânzarea a 10% din acţiuni, noi emise, ale Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, conform strategiei de privatizare, ca urmare a majorării capitalului social.

Preţul de vânzare al acţiunilor nou emise va fi cel puţin egal cu preţul de referinţă utilizabil în cadrul unui mecanism de determinare a preţului de ofertă aprobat de către Comisia Naţională a Valorilor, informează Hotnews.

Strategiile de privatizare ale companiilor Hidroelectrica şi Nuclearelectrica au fost elaborate pentru a facilita atragerea de resurse financiare pentru realizarea proiectelor de dezvoltare şi retehnologizare.

http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2012/01/defectiune-la-nuclearelectrica-unitatea-2-a-centralei-de-la-cernavoda-oprita-controlat-300x200.jpg

Prin procesul de privatizare al companiilor energetice se intenţionează să se obţină atât scăderea arieratelor, cât şi reducerea pierderilor.

Guvernul României este acţionarul majoritar al celor doi producători de energie, prin Ministerul Economiei, în vreme ce Fondul Proprietatea deţine 19,94% din Hidroelectrica şi 9,72% din Nuclearelectrica.
(http://www.dcnews.ro/?p=148725)
Observaţi personajul care telefonează... Cred că el ştie exact.



Ascultaţi şi numele... există o logică şi acolo.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.