Frica guvernelor că spaţiul internet reprezintă o cale rapidă de diseminare a secretelor guvernamentale şi a abuzurilor pe care acestea le fac asupra propriilor popoare, se pare că a învins.
Thursday, January 26, 2012
oday, the European Union and 22 member states signed the Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), Japan’s Ministry of Foreign Affairs announced. They have now joined the US and seven other nations that signed the treaty last October.
Today’s signatories included the EU, Austria, Belgium, Bulgaria, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxemburg, Malta, Poland, Portugal, Romania, Slovenia, Spain, Sweden and the United Kingdom.
(http://www.activistpost.com/2012/01/eu-signs-acta-global-internet.html)
(http://www.infowars.com/obama-signs-global-internet-treaty-worse-than-sopa/)
Este absolut evident că ACTA este de fapt un val de constrângere asupra spaţiului internet provocat de fenomenului WIKILEAKS. Serveşte Statelor Unite dar şi anti-democraţiei...
Nu am marşat "din prima" pentru că am crezut că este o dezinformare. Dar iată că astăzi există avem şi o poziţie oficială din partea unui deputat şef de partid.
Președintele PSD Victor Ponta cere Guvernului să explice public de ce a semnat ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) în numele României, fără să inițieze în prealabil o consultare publica cu societatea.
”Guvernul trebuie să explice de ce a semnat ACTA în numele României, fără niciun fel de dezbatere publică! Când vom ajunge la guvernare, mă oblig să suspend aplicarea ACTA, până ce nu va avea loc o dezbatere publică. Socialiștii și liberalii, în Parlamentul European, au cerut mai multă transparență. Singurii care s-au opus acestei rezoluții au fost eurodeputații PDL.”, scrie Victor Ponta pe Facebook.
Liderul PSD subliniază că USL se opune ACTA în forma sa actuală. ”Votul va fi în vară, și vă asigur că nu vom susține ACTA în forma actuală, fără dezbateri și fără acord cu societatea civilă. Cei din PDL ar trebui să explice de urgență de ce susțin astfel de reglementări fără niciun fel de dialog cu nimeni”, mai scrie Victor Ponta.
ACTA este un tratat internațional prin care se dorește reglementarea Internetului. Însă lipsa de transparență din jurul acestui proces, precum și unele prevederi, au stârnit deja reacții critice vehemente în rândul societății civile și al mediului on-line, pe motiv că aplicarea acestui acord îngrădește libertatea de exprimare. State precum Germania sau Olanda s-au opus semnării tratatului, România însă și-a exprimat zilele trecut acordul.
(http://www.rtv.net/ponta-guvernul-trebuie-sa-explice-de-ce-a-semnat-acta-in-numele-romaniei_12974.html)
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement
http://www.ustr.gov/acta
Anti-Counterfeiting Trade Agreement
Negotiations over a controversial anti-piracy agreement have been described as a "masquerade" by a key Euro MP.
Am protestat şi eu unde am putut, anume pe blogul doamnei Udrea, deşi mă îndoiesc că doamna Udrea ar avea o legătură cu această semnătură şi deci este "beneficiara" politicii abuzive a guvernului fără a fi prea vinovată.
Bibliotecaru a scris pe 29 Ianuarie 2012, 09:51 amCam atât. Cred că vin vremuri în care popoarele vor trebui să lupte împotriva statelor. Politicienii împing, prin aroganţa lor fără de margini, toţi cei 6 miliarde de oameni spre anarhie.
@ Elena Udrea
Doamnă Ministru,
Guvernul abia acum a reuşit să mă scoată din sărite cu adevărat. Încă mai sper că nu este adevărat şi de fapt este o intoxicare. Nu am auzit însă pe nimeni să dezmintă acest zvon… şi am aşteptat să facă asta. Mai mult, astăzi l-am auzit chiar pe domnul Ponta confirmând ştirea.
De unde şi de la cine a primit mandat Guvernul României să semneze Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA)? Este în programul de guvernare? A întrebat Parlamentul? A făcut referendum? Guvernul face chiar ce vrea acolo în Palatul Victoria?
Acest acord este, în mod clar, instrumentul cel mai complex de cenzură ce poate exista în lume la ora actuală. Sub faţada că se doreşte respectarea drepturilor de autor se controlează de fapt libera exprimare pe ultima citadelă a libertăţii cuvântului, spaţiul internet. Puţin le pasă guvernului că se piratează pa internet filme şi muzică, ei vor să pună control asupra informării, precum wikileaks.
Când un blog se închide pe motivul încălcării dreptului de autor, cine să mai probeze ce anume a încălcat efectiv. Poate că eu dau un citat din Cioran şi încalc drepturile de autor… nici nu contează pentru că blogul este închis.
În acest moment Preşedintele României nu mai poate folosi ca argument libertatea de exprimare ca să demonstreze că nu este dictatură în România, semnătura pe care România a dat-o sistemul internaţional de cenzură este o dovadă clară a dorinţei de cenzură.
Este incredibil un acest gest şi incalificabil… Nici măcar nu s-a anunţat că România semnează aşa ceva a trebuit să aflu de pe…
http://www.activistpost.com/2012/01/eu-signs-acta-global-internet.html
Incalificabil. Nu credem că ţara asta ajunge o o entitate atât de slugarnică către Noua Ordine Mondială. Nimeni şi nimic nu silea România să-şi vândă astfel suveranitatea spaţiului internet.
Încă mai sper că este o campanie de dezinformare… dar dacă nu este, Guvernul Boc şi Traian Băsescu sunt de cea mai mare ruşine a istoriei pentru că pot vinde cu atâta uşurinţă suveranitatea României şi poporul român.
(http://www.elenaudrea.ro/comandamentul-de-iarna-al-mdrt-si-fptr-a-oferit-ajutor-pentru-44-de-persoane-blocate-pe-drumuri-de-viscol.html)
Şi pentru că tot vorbim despre ACTA, am "furat" un video de pe blogul domnului Năstase:
14 comments:
:)))
Eu trăiesc din drepturi de autor şi încerc să-l respect şi pe al altora, cumpărând de pe piaţă produse culturale originale,aşa că sunt pentru! Sunt chiar răutăcios pe chestia asta fiindcă refuz să împrumut celor din jur chestii pe care eu le cumpăr pe bani grei, munciţi. Restul e demagogie...
Granita dintre protejarea proprietatii si invadarea intimitatii e foarte neclara si poate genera abuzuri de ambele parti. Intr-o societate democratica acest subiect ar trebui discutat pe larg cu cetatenii. In caz contrar, se va intampla ca si cu prohibitia la americani: piata neagra, incalcari frecvente, gangsteri, coruptie. "Infractionalitatea" in astfel de cazuri reprezinta protestul instinctiv al societatii fata de o lege neacceptata in realitate de omul de rand.
Exemple ar mai fi: prostitutia, traficul de droguri, evaziunea fiscala. Acestea iau amploare in momentul in care societatea le accepta, dar statul nu si nici nu este dispus sa deschida o discutie pe tema acestor subiecte. Paralel cresc "infractionalitatea" si coruptia. Daca statul incearca sa inabuse si ultima supapa de evacuare se ajunge la revolte.
O regula/masura nepopulara are nevoie de transparenta totala si de o larga acceptare, altfel iese scandal. Nu s-au invatat minte cu Piata Universitatii. In stilul asta urmatoarea explozie va fi gen mineriada sau mai rau.
Suntem sub o democratie de sorginte pedelista, o conducere discretionara... ce mai conteaza pentru ei fie si un tratat cand au trecut prin asumare multe legi cu impact mult mai mare asupra populatiei.
@ nimrod
Legi de protecţie a drepturilor de autor mai sunt. ACTA înseamnă ceva mai mult, dreptul guvernelor de a monitoriza, interzice, cenzura.
Acest curent a plecat de la Wikileaks şi va permite guvernelor să cenzureze chiar şi ceea ce trimiteţi pe email. Este vorba despre un control colosal al comunicaţiei electronice şi este la nivel mondial.
Să vă dau exemplu de abuz. Dacă cineva spune că are o maşină şi a avut neplăceri cu ea, firma care produce maşina poate cere ştergea mesajului pentru că numele maşinii este marcă înregistrează. La început nu pare ceva foarte grav, după care abuzul se va instala pentru că legea permite.
@ vib
Astăzi sau ieri la TV s-a anunţat că a fost arestat un posesor de pornografie pedofilă pe motiv că o avea pe calculator şi ca a dat nişte filme şi altcuiva. Din comunicat însă nu a reieşit că el produs măcar unul din acele filme şi nici că ar fi vândut acele filme. De ce a fost atunci arestat? Ce treabă are guvernul cu ce am eu în mod privat pe PC sau ce anume dau eu altcuiva pe PC, tot în mod privat.
Pe vremuri, când nu existau PC-uri şi internet, puteai să fi închis dacă aveai cărţi subversive în bibliotecă. Pe timpul hitlerismului s-au ars maldăre de cărţi în piaţa publică. Eu cred că este acelaşi principiu în cazul internetului. Pune mână pe cei care fac filme pentru pedofili pentru că exploatează astfel copii, pune mâna pe cei care fac o afacere din asta...?
Am ales exemplu cu pedofilia pentru că este de regulă ce bagă la înaintare ca să pară rezonabil totul... Pedofilie, terorişti, mafioţi...
@ Nicu
Aparent abuzul este mai mic, numai că semnătura asta dă voie altora să abuzeze în ţara noastră... şi asta nu o mai putem schimba cu o revoluţie la nivel naţional, va rămâne o permanenţă pentru totdeauna. Poate numai dacă vom imagina un internet paralel cu cel original, aşa cum francezii au minitelul (dacă o mai fi şi la ei).
@ Vlad Placinta
Stimate domn,
Deşi cu inima sunt alături de orice om în suferinţă, ba chiar alături de orice fiinţă aflată în suferinţă, nu mă implic în asemenea acţiuni. Am încercat o dată în viaţă şi m-a marcat atât de mult încât nu aş vrea să mai retrăiesc niciodată o astfel de experienţă. Sper să înţelegeţi.
Biblio,
Dacă tot aţi adus în discuţie pedofilia, nu mă pot abţine să nu remarc prezenţa copiilor ca purtători de sloganuri politice, inclusiv la ore târzii din noapte, pe la mai toate protestele în curs din România.
E şi asta în spiritul guvernării deschise dorită de "mahalaua ineptă" and Co, sau e doar o afacere privată, care nu priveşte oficialităţile?
@Bibliotecarul: de asta spun ca e o granita foarte neclara. Societatea trebuie sa decida care cazuri merita violarea intimitatii si care cazuri nu. Daca se poate inchide un blog doar pentru un citat cred ca nu se pastreaza proportionalitatea intre pedeapsa si "crima" (daca e vreuna). Era nevoie de o dezbatere mai larga a subiectului. Se poate abuza pe baza unui caz foarte rar, se pot produce inscenari, etc.
Cateva observatii si nelamuriri la protestul dvs.:
- “To counterfeit” inseamna a falsifica. Despre ce falsificare este vorba in acest proiect ACTA?
- Scrieti: « acest curent a plecat de la Wikileaks » Iar in alta parte : « Ei vor sa puna control asupra informatiei precum Wikileaks ». Incorect ! Nu Wikileaks a luat aceasta initiativa, ci din contra, astuparea gurii acestei surse de informatie i-a determinat pe guvernantii prinsi cu ocaua mica sa doreasca instituirea unei cenzuri mondiale. Trebuie precizat in acest sens, pentru a se evita confuziile fata de ceeace inseamna Wikileaks.
- Scrieti ca “guvernul abia acum a reusit sa ma scoata din sarite...”. Dar si pana acum au fost nenumarate motive de scoatere din sarite a cetatenilor constienti: reducerea salariilor si pensiilor, proiectul de lege a sanatatii, nenumaratele decizii adoptate prin”asumarea raspunderii” etc. Cred ca mai potrivit ar fi fost de scris: “Inca odata guvernul a reusit...”.
- Germania nu doreste sa se ralieze la aceasta decizie si bine face, caci deja noul Partid al Piratilor (care are ca principala revendicare interzicerea interventiei statului in internet) are in sondaje 6-8% din intentiile de vot ale electoratului german.
- Ponta vorbeste despre “un acord al USL cu societatea civila”. Exprimarea e echivoca, deoarece societatea civila se poate manifesta eventual prin vocea conducerilor diferitelor ONG. Or stim ca in majoritate acestea, au avut in ultimii 21 de ani o atitudine oscilanta, indeosebi nefavorabila PSD.
Am pus şi versiunea în româneşte.
Într-o lume normală un astfel de acord ar însemna că nu poţi să pui eticheta de ADIDAS pe nişte şlapi chinezeşti. Astfel de lucruri deja există însă. Dacă ar fi numai astă nu ar aduce nimic nou. Acest acord se coroborează cu cele vechi.
Am şi o activitate de ...hobby pe fotografie,de vreo 4o de ani, care în ultimul timp am cedat drepturile de comercializare unor nepoţi mai săraci, dar care au şi ei aceeaşi pasiune foto. Cu finanţarea asta se întreţin în şcoli înalte , române sau externe. Partea cu îngrădirea unor drepturi de acces e discutabilă şi rămîne în discuţie pentru viitor. Nu mă interesează nimic din zona antenelor lu motanu Felix din implicita naştere din bani furaţi de la Dunărea-Crescent , stat român chiar ceauşit .Nici nu le am pe telecomandă , tăti 5.
Ne mai ....citim
Cre că acuma ştii cine ţi-a scris .
@ micutu204
Drepturile de autor pe fotografii nu se schimbă prin ACTA, vor fi după adoptarea identice cu înainte de adoptarea. ACTA nu schimbă asta. Chestia cu protejarea drepturilor de autor este ceva de aruncat în ochii lumii pentru permite spionajul şi caracterul discreţionar al cenzurii...
Numai ce am observat de câteva zile, de exemplu, că cineva îmi clonează blogurile.
Blogul aceasta are o clonă sau mai multe.
De exemplu:
bibliotecarul.blogspot.ca/
bibliotecarul.blogspot.de/
Aceste clone le face cineva automat. Asupra clonelor eu nu am nici un control... De ce credeţi că face cineva aşa ceva? Ele se actualizează, se copiază şi comentariile...
Lucrurile nu sunt foarte simple, nu-i aşa?
Post a Comment