07 June 2010

Dacă este "pe bune" şi preşedintele chiar a făcut aceste afirmaţii...


...statul totalitar este mult mai aproape de România decât m-am aşteptat.

Din Ziarul Evenimentul Zilei, http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-sperie-pdl-aveti-48-de-ore-il-sustineti-pe-boc-sau-dau-un-nou-guvern-897479.html, am aflat că preşedintele ar fi spus:

„Vreţi să guvernaţi sau vreţi să treceţi în Opoziţie? Vă dau 48 de ore să vă gândiţi. În cazul în care nu vreţi, să-l susţineţi pe primul-ministru, să-l anunţaţi ca să nu mai depună legile de asumare şi în 48 de ore voi da un nou guvern României!”

„Nu vreau să-mi daţi un răspuns acum, în schimb comunicaţi-i primului-ministru mâine dimineaţă ce aveţi de gând. Şi încă ceva: dacă nu sunteţi capabili să faceţi reformă, gândiţi-vă că în 2012 tot eu voi fi preşedinte. Nu voi putea da ţara pe mâna unui partid terfelit”

„Nu faceţi trăsnaia să mergeţi la parlament şi să nu votaţi”

„Berceanu, eşti? Tu ai minţit în campanie, nu eu! Explică-le oamenilor!”

„Liberalii vorbesc ca să se afle în treabă. Pe Antonescu îl invit la guvernare dacă recunoaşte că în 2007 şi 2008 a luat măsuri care de fapt au creat criza economică în România. Şi nu vă închipuiţi că dacă ar veni PSD ar face ceva pentru ţară”

„Primul-ministru făcea declaraţii şi mininiştri făceau angajari. Aşa a crescut fondul de salarii cu 9,4%. Dacă ei ar fi făcut reduceri şi nu angajări, acum reducerile ar fi fost doar de 15% şi nu de 25%”

„Până la asumare miniştrii să înceapă cu propriile ministere. Nici unul să nu aibă mai mult de doi secretari de stat. Să de desfiinţeze instituţiile ataşate de ministere care sunt pentru clientelă”

„Cum s-au găsit într-o singură zi, la Bacău, 137 de orbi care conduc maşini”. „Doctorii care i-au pensionat să meragă la puşcărie”

„Miniştrii spun că ei sunt tăticuţii. Lucrurile trebuie să fie făcute de bărbaţi politici, nu de politicieni”

„Partidul este abandonat. Problemele planetare ale miniştrilor îi fac să stea toată ziua prin tot felul de locuri şi să nu facă nimic bine”

„Ştiu că aveţi nemulţumiri până în gât, le vom discuta după moţiune.Voi asista şi eu, iar în PDL vor trebui făcute multe transformări”

„Dacă parlamentarii nu găsesc nici Palatul Snagov, cum vor găsi calea să ieşim din criză?”

Sper să fie o manipulare mediatică şi acest lucruri să nu se fi spus sau să fie scoase din context. Dacă nu, eu cred că deja dictatura este un fapt împlinit.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.