15 June 2010

Teroarea nu este o soluţie


Am văzut astăzi, încă astăzi, manifestări în faţa Palatului Parlamentului care mi-au provocat fiori. Pe de o parte nişte pensionari veniţi cu sacoşa în mână mi-au adus aminte vremurile de acum 20 de ani când bunicii vânau cozile. Pensionarii erau speriaţi, cuprinşi de panică chiar, îi vedeam cum le vine să-şi rupă hainele pentru că acea senzaţie de inutilitate a gestului, atunci când simţi că nu ai ce să faci şi totul se întâmplă fără a putea interveni, trecea dincolo de suportabil. Apoi pensionarii erau cuprinşi de furie, înecaţi de furie...

Apoi am văzut nişte cetăţeni îmbrăcaţi parcă cu un fel de uniforme Ku Klux Klan roşii şi cu nişte ţepe imense în vârful cărora erau înfipţi politicienii PDL şi preşedintele Traian Băsescu.

Violenţa a ajuns prea departe, nu mai poate fi negată.


(sursa: http://www.realitatea.net/imbranceli-la-balconul-parlamentului-intre-un-reprezentant-ong-si-paza-video_718672.html)


(sursa: http://webtv.realitatea.net/actual/imagini-din-elicopter-cu-protestatarii-de-la-parlament)


(sursa: http://webtv.realitatea.net/actual/mai-multi-protestatari-au-fortat-intrarea-in-palatul-parlamentului)


(sursa: http://www.realitatea.net/protestatarii-au-sfasiat-guvernul-boc-vezi-video_718580.html)


(sursa: http://www.realitatea.net/emil-boc--huiduit-copios-in-parlament--de-ce-plangeti-dupa-pensiile-de-lux_718560.html)


(sursa: http://www.realitatea.net/presa--tinuta-in-tarc-pe-holurile-parlamentului-vezi-video_718537.html)

Se aude că...
Preşedintele României, Traian Băsescu, şi prim-ministrul Emil Boc beneficiază de măsuri de securitate drastice începând de marţi dimineaţă. Măsurile sunt unele fără precedent în ultimii zece ani la sediile de lucru, la reşedinţele oficiale şi pe traseele pe care se deplasează cei doi, după cum au declarat în exclusivitate pentru cotidianul.ro surse din Administraţia Prezidenţială.
http://www.cotidianul.ro/resizer.php/images/stiri/0610/1276601123Boc%20Basescu.jpg?width=470&image=/images/stiri/0610/1276601123Boc%20Basescu.jpg
(sursa: http://www.cotidianul.ro/117329-Basescu_si_Boc_se_apara_de_poporul_saracit_cu_brate_inarmate)

3 comments:

nimrod said...

Începutul e bun. Deja au mai rămas doar cu pretorienii... Şi asta în UE! În mileniul care este.

nimrod said...

Fiindcă tocmai am fost făcut bolşevic, alogen şi agitator, insultă cu şapte capete care, mai pe la prânz, mă va arunca în braţele mai multor halbe de bere Guinness, nu mă pot abţine să nu pastez(sic!)dintr-un ziar de provincie o scurtă listă de salarii bine simţite de la vârful administraţiei unui judeţ de munte.
"Directorul cancelariei prefectului a primit in aprilie un salariu net de 3.631 de lei, iar consilierul cancelariei prefectului - 2.622 de lei. Managerul public principal a fost platit cu 4.211 lei, in timp ce consilierul de afaceri europene a incasat un salariu net de 2.957 de lei. Peste 20 dintre salariatii Prefecturii Neamt incaseaza salarii nete de peste 2.000 de lei. La polul opus se afla arhivarul - cu un salariu net de 605 lei, soferii - cu salarii nete cuprinse intre 896 si 1.195 de lei - si consilierii debutanti - 837 de lei."

Bibliotecaru said...

Citeam despre arhivarul cu salariul mai mic decât personalul de întreţinere... Mi-am adus aminte de o scenetă umoristică despre un arhivar care ieşea la pensie şi care a primit o felicitare din partea colegilor...

Arhivar aşa, mai rar
Ca Iliei I Ştejar!

:)
De la un timp am impresia că am ştiut istoria de la bun început doar că totul era prea incredibil pentru a fi crezut.

Dacă aş avea puterea instituţională să desfiinţez toate partidele României, nu aş ezita. Tabula Rasa şi apoi alte partide pe cu totul alte criterii formate.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.