10 June 2010

Întrebare şi răspuns


Jurnalist: Dacă moțiunea nu trece, atacați la Curte?

Varujan Vosganian: În situația în care moțiunea nu trece, deja ieri, în cadrul întâlnirii cu comisiile de specialitate am discutat formula de atac la Curtea Constituțională. Ea va fi direcționată pe ambele proiecte prin care guvernul și-a angajat răspunderea.


Jurnalist: Va fi împreună cu PSD-ul sau separat?

Varujan Vosganian: În ceea ce privește motivarea noastră la Curtea Constituțională, vom face o motivare proprie. Opinia noastră este că în această privință, Partidul Național Liberal își poate asuma sesizarea Curții. Faptul că nu am putut angaja o moțiune de cenzură proprie s-a datorat lipsei numărului de semnături. Acest inconvenient va fi depășit în momentul sesizării la Curtea Constituțională.


Jurnalist: Ați decis să luați măsuri punitive pentru parlamentarii care nu se pot prezenta sau nu vor vota moțiunea marți?

Varujan Vosganian: Să ne înțelegem, în această privință decizia noastră nu a fost luată acum. A fost luată încă înainte de moțiunea de cenzură din septembrie 2009. Aceeași atitudine va fi menținută și acum. Însă există o diferență față de 2009. De această dată probleme va avea Partidul Democrat Liberal și nu inițiatorii moțiunii sau susținătorii ei.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10381/4041469/1/varujan-vosganian.jpg
(sursa: http://www.zf.ro/politica/fostul-ministru-de-finante-varujan-vosganian-judecati-ne-pentru-un-deficit-de-2-8-nu-pentru-cel-de-5-2-4041469/)

Jurnalist: Deci se menține excluderea acelor liberali care nu se vor prezenta sau care nu vor vota moțiunea?

Varujan Vosganian: Colegii noștri liberali care nu vor vota la moțiunea de cenzură și care în acest fel se fac părtași ideilor care sunt prezentate în moțiunea de cenzură și, de asemenea, își asumă răspunderea politică pentru menținerea guvernului și aplicarea lor se descalifică din poziția de membrii ai Partidului Național Liberal. Acesta este un lucru pe care toți colegii noștri parlamentari îl cunosc.


Jurnalist: Ați aflat de ce nu a venit vreun ministru astăzi la citirea moțiunii?

Varujan Vosganian: Eu pot să vă spun ca președinte al Comisiei economice că, de o bună bucată de vreme, la toate propunerile legislative Guvernul nu mai trimite nici un punct de vedere. Opinia mea este că guvernul, ca și președintele Băsescu în ultima vreme practică mai degrabă o tactică a struțului, primul ministru și președintele României evită cât pot prezențele publice și pentru noi nu este decât o dovadă în plus că Guvernul, nerespectând Parlamentul, nu merită în continuare susținerea Parlamentului.


Jurnalist: Ne puteți spune liderii interimari?

Varujan Vosganian: La Dâmbovița este domnul Butnaru. La Arad este domnul Ionel Ciupe. La Gorj este Ionuț Stroe și la Satu Mare este colegul nostru Buda.
(sursa: http://vosganian.ro/?p=534)

2 comments:

Anonymous said...

Biblio, nu reusesc sa deslusesc autorul caricaturii .LI

Bibliotecaru said...

Nici eu nu am găsit numele caricaturistului sau graficianului... Mai are astfel de desene în Ziarul Financiar, dar nu l-am descoperit cine este.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.