24 February 2012

Am atins un moment al penibilului sublim: "Toţi copiii vor merge la şcoală"


Trăim vremuri în care lucruri simple, cum ar fi ceva de mâncare în fiecare zi, apa potabilă, canalizare, aer cu puţin oxigen în el cât să poţi respira şi să nu mori sufocat, pâine în magazinul de pâine şi copii care merg la şcoală sunt... măreţe împliniri.

Cum poţi să te numeşti cumva guvernant al României şi să rosteşti public mesajul "Toţi copiii vor merge la şcoală"? Copii mergeau la şcoală şi pe vremea războiului, dar iată, în România anului 2012 mersul copiilor la şcoală este o problemă.

Iată ştirea:
"Doresc să spun foarte clar că toţi copiii vor merge la şcoală. Nu o să avem copii care, din diverse motive, nu or să aibă acces la educaţie", a spus ministrul Baba.

(...)

"Nu sunt necesare modificări în ceea ce priveşte acest ordin, în timpul discuţiei s-au clarificat două din principiile care au stârnit multă emoţie în ultima perioadă şi care au fost considerate, la nivelul opiniei publice, în anumite situaţii, cel puţin neclare. Este vorba de dreptul părinţilor de a-şi înscrie copiii în orice şcoală doresc. Şi înscrierea copiilor se face fără nicio evaluare şcolară prealabilă", a spus Suciu.
(ştirea pe larg... http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/107854-Catalin-Baba-Toti-copiii-vor-avea-acces-la-educatie.html)
Dacă vreţi să ştiţi cine este domnul Baba, vă ofer CV-ul domniei sale:

http://www.politicaromaneasca.ro/files/fisiere/cv-catalin-ovidiu-baba.pdf


Dacă însă aveţi un pic de lene să citiţi cele patru pagini, am şi un fişier video al fratelui meu de blogging Darius Groza. Iaca filmuleţul:

Catalin Baba, pentru jeg.ro

(http://www.trilulilu.ro/video-blog/catalin-baba-pentru-jeg-ro)

Avem şi ministru la educaţie, educaţi-vă doamnelor şi domnilor... Cât despre copii...

http://www.gov.ro/upload/articles/115912/baba.jpg
(http://www.gov.ro/catalin-ovidiu-baba__l1a115912.html)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.