14 February 2012

Titanii imprecaţiei


Nu am să reiau istoricul unei "bătălii" mediatice cu un limbaj greu de reprodus în condiţii de civilizaţie. Eu vă întreb de ce suportă "presa" românească astfel de prezenţe mediatice? De ce nu le exclude frumos unde le este locul, la margine...

http://demo.ivware.ro/10tv/wp-content/uploads/2011/10/mircea-badea-vacanta-4-300x225.jpg
(http://www.nasul.tv/2011/10/06/blestemul-lui-mircea-badea/)

http://www.nasul.tv/wp-content/uploads/2012/02/badea-300x200.jpg
(http://www.nasul.tv/2012/02/13/scatofilul-mircea-badea-e-perversa-lui-felix/)

Radu Maroul vrea sa manipuleze dar poate doar sa mani fara sa puleze

Link
http://admin.ziarulring.com/images/upload/paparazzi/cat-doneaza-nasul-pe-strada-434x326.jpg
(http://www.ziarulring.ro/stiri/43/cat-doneaza-nasul-pe-strada)

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20111009_0692/4.jpg
(http://www.adevarul.ro/financiar/media/Badea-Moraru-publicitate_0_569943257.html)

Când eram şi eu mai tânăr, prin şcoala generală, şi nişte proaspăt purtători de hormoni aveau un diferend cocoşesc, rezolvau diferenţa de opinie cocoşeşte, la loc ferit de ochii lumii, undeva printr-un con de umbră din curtea şcolii.

Stimaţi domni,
Nu mai bine vă duceţi domniile voastre într-o sală de box ca să rezolvaţi care cine ce mănâncă?

PS.
Am încercat să găsesc pe internet nişte poze mai lipsite de protocol ale domnului Moraru, cum are şi domnul Badea, şi nu am găsit. Am găsit însă o fotografie a domnului Moraru în care domnia sa arată, mândru, numele bestiei:

http://realpolitic.ro/wp-content/themes/politic/js/timthumb.php?src=wp-content/uploads/2011/02/Radu-Moraru.jpg&w=290&h=235&zc=1
(http://realpolitic.ro/nasul-sahul-de-la-vami-va-fi-remiza-sau-mat.html)

http://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2009/12/a-ok6661.jpg
(http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=166013.0)

Numărul bestie este OK pentru Naşul Moraru... nu că m-aş mira.

29 comments:

Vasile said...

Eu zic ca nu aveti dreptate!
Si sa incep cu inceputul eu nu-l "iubesc" pe efebul M.Badea!

Cele doua persoaje din mas medie nu au absolut nimic in comun unul cu altul!
Imperfectul inteligent Badea nu este mizerabilul pupincurist Moraru!

Imi amintesc ca numai cu doi ani in urma un Ace al romanilor, un om de cultura redus de serviciile lui Traian la un as.ole,preluase un motto de la MB, "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"

Daca aparititiile lui Badea vi se par socante si vedeti numai frustrare ,infatuare ,imprecatie si nu-l separati de prea multi moraru sau nu il separati pe militantul Badea de restul tinerilor pupincuristi din sistem, deventi prin tata.mama,sora sau partid si presedinte' milionari atunci si dumneavoastra si eu suntem o generatie care am facut si inca mai facem umbra de pomana acestui pamant si acestei tari!

Pe mine , asemanarea intre cei doi "titani" pur si simplu m-a jignit!

Se pare ca nici dumneavoastra nu pricepeti lucruri relativ simple,ma vad obligat sa redau mai jos copia unui mesaj transmis unui politician local si el blogger
"Vasile,
februarie 13, 2012 la 9:41 am
George Serban ,

a fost doar un joc de cuvinte , eu va selectasem intrun virtual grup al oamenilor constanţi , cu locatia Constanţa , o localitate in care avem consistenta si constanţa in ciuda celor doua valori “locale” care ne bulverseaza de ani de zile Mazare si Basescu!

Daca nu ati inteles ce am spus eu cititi raspunsul lui Nastase pentru Marcus sau poate aveti dumneavoastra dreptate si Nastase face analize profesioniste inspirat de antene.

As dori sa va mai expun pe scurt o teorie, daca de ani de zile cineva preia “in inferioritate numerica” si transmite un mesaj care se pliaza ,in timp pe interesul general , in cazul nostru interes national atunci in mod logic toate mesajele concurente mesajului initial devin mesaje false ,anti-nationale.

Deci nu dumneavoastra ci privitorii de buna credinta de la A3 sunt purtatorii mesajului national sau interesului national si repet si nu delatorii acestuia!

inchei citatul

Daca unul merita lapidat in public celalalt ar merita o medalie, dar nu de la Dumneavoastra!

Si vorba lui Marcus , Sa fiti iubit! desi parca am avea mai multa nevoie de sanatate!

Bibliotecaru said...

George Şerban este politician? Habar nu aveam...

Bibliotecaru said...

Domnule Vasile,
Lucrul pe care cei doi îl au în comun este limbajul inacceptabil pentru cineva care activează în mass-media. Eu nici nu m-am referit la valoarea umană a celor doi, doar la faptul că ei practică un limbaj inacceptabil. Mai sunt câţiva în presă cu un asemenea limbaj, nu sunt singurii, dar din faptul că cei doi se leagă unul de altul printr-un dialog de asemenea natură, şi asta de ceva timp, mă face să-i consideri nişte titani ai imprecaţiei.

Deci nu spuneţi "daca aparititiile lui Badea vi se par socante", pentru că eu nu mă refer la apariţiile TV ale celor doi, ci doar la acest război.

Şi cei doi mai au ceva în comun, amândoi mi-au interzis accesul pe blogul lor deşi eu nu i-am înjurat şi nici nu le-am vorbit nici pe de parte la un asemenea nivel de agresivitate. Probabil tocmai pentru că am pretenţii mai mari de la ei, ceea ce deranjează mult mai mult decât o înjurătură.

vib said...

Badea critica fara sa dea solutii. Cat despre Radu Moraru: cine e Radu Moraru :))? Macar Badea era amuzant, pana a inceput sa ma plictiseasca. La Radu Moraru nu am rezistat niciodata mai mult de 5 minute :D. In cercul meu nu am auzit pe nimeni sa vorbeasca despre Radu Moraru, iar despre Badea vorbesc cei carora nu le convine nimic.

Katrina said...

biblio
Mecanismul cerere-oferta functioneaza foarte bine si in cazul televiziunii...Daca romanii n'ar fi amatori de asemenea spectracole, producatorii ar renunta si ar gasi alta formula...

Bibliotecaru said...

@ vib

Calitatea prestaţiei domnului Moraru ca ziarist nu e este tulburătoare. Comparativ cu ceilalţi ziarişti din audio-vizual este destul de jos. Asta nu înseamnă că nu am apreciat faptul că o mare parte din emisiunile Naşul au avut invitaţii de valoare şi s-au discutat şi subiecte importante şi interesante pe care nu prea le găseşti peste tot în România.

Domnul Badea se foloseşte de acea emisiune ca şi cum ar face un fel de video-blog pe seama celor scrise în ziare. Domnia sa nu are o activitate de ziarist ci de comentator.

Avem de-a face însă cu doi oameni care apar la TV, nu prin zăpezi tremurând un microfon, ci în condiţii de studio şi cu o opinie vizibilă. Nu se poate să nu ai un auto-control sau o auto-cenzură în ceea ce priveşte limbajul, nu de frica CNA-ului, ci pentru că aşa este de bun-simţ.

Bibliotecaru said...

@ Katrina

A fost un post de televiziune care s-a apucat să dea filme româneşti aproape în fiecare zi. Succesul nebun al postului a făcut ca toate posturile generaliste să dea filme româneşti. După un timp, din cauza faptului că filmele difuzate erau cam aceleaşi şi repetate la infinit (deşi sunt peste o sută de filme ce pot fi date numai din perioada socialistă), lumea s-a plictisit şi acum se dau când şi când câte un film românesc.

Mass-media construieşte gustul publicului. Numai că este mai eficient financiar să cobori gustul consumatorului de elită la medie decât să ridici media la elită.

Problema este că de 20 de ani se face o OTV-izare, fără legătură cu OTV-ul în sine, se caută soluţii care să aducă bani în loc să se construiască televiziuni stabile. Ei nu ştiu ce consumatori de emisiuni despre vernisaje de pictură există pentru că nu există mai mult de 30 de minute despre pictură pe săptămână. Poate că ar exista consumatori cât pentru o televiziune de nişe...

Vasile, said...

Badea a dat de fiecare data solutii, unele bune unele nebune,dar nu Badea ar trebui, parca ,sa dea si solutiile!

Cea mai buna solutie a fost mai in gluma mai in serios inlocuirea actualului guvern cu unul de tehnocrati adevarati , toti fosti colegi de liceu de an cu el, el declarandu-se cel mai prost dintre ei.
Numele vehiculate bineinteles ca sunt necunoscute mai ales ca toti sunt aiurea prin lume ,toti au cariere deosebite si au sfintiit locurile de adoptie! Multi multimilionari pe propriile lor picioare cu averi dobindite dupa emigrarea din Romania.
O alte idee recenta este "eu nu il voi vota vre-o data pe Ponta"
nici eu.

Alta idee , nascuta din frustrarea si neimplinirile acestui popor, "bai care sunteti destepti emigrati plecati bai unde vedeti cu ochii!"

Alta idee , nascuta de miscarea din Piata ...iesiti bai cu totii in strada sa-i aratam ca ne-am trezit , ca suntem uniti"

Re. Serban , am inteles de la un amic ca ar dori ca candideze unde ,pe unde si cu cine nu stiu sigur , dar se pare ca face oarte din anturajul din linia doua a lui Nastase

Biblio ,nini pe mine nu ma publicat Badea dar conf. teoriei exprimata mai sus nu ma deranjeaza.

Greu sa intelegeti intradevar ca showl lui Badea merge de atatia ani, foarte greu de priceput pentru multi majoritatea persoane onorabile ,care se descurca in viata in aceiasi masura si cu Iliescu si cu Basescu si accepta o stire de la Pro TV decit de la A3,un pamflet de la un gazetar dubios si nu un pamflet critica ghidonata in general inspre putere!

Toti domnule VIB sunt persoane gata sa-ti dea o replica inteligenta dupa tiparul "daca iese fum de vina-i Basescu , daca ninge de vina e tot Basescu!", si eu intreb sau ii intreb , pai nu este numai el de vina ci si proprii lui alegatori , pentru simplu fapt ca da el nu ar fi candidat si alesii nu l-ar mai fi ales atunci in mod sigur de vina era altul!
Celor care nu le convine nimic ,asa este imi puteti preciza ce va convine dumneavoastra ?
Nici mie nu mi-a convenit nimic , nici de Ceausescu nici de Iliescu , am rezonat nitel cu Constantinescu , iar de Traian ce sa spun conostea ca va fi cea mai mare catastrofa a Romaniei !

Si as mai dori sa sublinez crezul acelora nemultumiti de nimic , puterea este criticabila indiferent de situatie,indiferent de oferta cetateanul ar trebui sa fie in alerta permanet si atunci cind puterea descopera si ofera poporului cornul abundentei si atunci individul normal ar trebui sa intrebe DA DE CE?

Am glumit , bineinteles , Badea si cei ca el ar trebui sa dispara si spatiul sa fie ocupat de Patapievici, de Plesu ,Cartarescu ,Hurezeanu cu mesajul bifurcat incarcat de atatea figuri de stil ,care in final sunt doar mizerii!
Ma gandeam ca dumneavoastra l-at da la cosul de gunoi si pe un Mircea Dinescu care-i chiar un model pentru titanii din zona imprecatiei!

Bibliotecaru said...

Domnul Badea aduce bani şi cât timp aduce bani înseamnă că există spectatori şi nimeni nu-l va înlocui.

Eu cred că soluţia ar fi un pic de auto-control în limitele decenţei, că nu se moare din asta.

vib said...

@Vasile: in opinia mea, persoanele care cauta motive de nemultumire peste tot sunt nemultumite de ele insele. Cand esti impacat cu tine esti mai tolerant si cu altii. Personajul Badea nu imi pare un om tolerant. L-as urmari eventual ca o sursa de divertisment, nu ca un model de evolutie spirituala. In opinia mea, daca toti ar fi ca el am trai intr-o lume mai rea.

Bibliotecaru said...

@ vib
Domnule vib,
Aveţi o înţelepciune deosebită.

Asterisc said...

@Bibliotecaru
Eu consider că o televiziune care se vrea importantă trebuie să promoveze cultura, valoarea şi bunul gust. Din păcate lucrurile nu stau deloc aşa. Speram ca televiziunea naţională să ţină sus această ştachetă, dar şi ea împrumută adesea modelul televiziunilor comerciale.

Constat că avem aceleaşi pretenţii, atît de la mass-media cît şi de la politicieni. Văzînd reacţiile referitoare la discursul lui Victor Ponta, cu ocazia învestirii guvernului MRU, am constat că există un număr mare de talibani. Este, de fapt, doar o confirmare a ceea ce constatasem mai demult dar nu voiam să accept. Se pare că există consumatori de frivolităţi în mass-media. Aţi observat cum se scălîmbăie Dan Negru? Şi ce gen de emisiuni face el? Dar nu este singurul, sunt multe exemple. La fel şi în politică, mă mir cînd aud ceva de genul bine i-a zis-o sau l-a atacat bine. Cu alte cuvinte, mulţi vor sînge, desigur la figurat vorbind. Poate şi de aceea a ajuns aşa de uşor preşedinte un individ ca Traian Băsescu. A avut adepţi, există oameni care preferă hăhăielile, remarcile injurioase, comportamentul de mahala etc.

Revenind, se pare că n-avem şanse să vedem în mass-media oameni de mare calitate, modele de urmat pentru tinerii care vor să devină gazetari. Şi nu am în vedere opţiunile politice, ci doar civilitatea. Tocmai de aceea trebuie să aplaudăm cînd apare o excepţie. Este ceea ce am făcut după discursul lui Victor Ponta. Am mai spus-o, a ridicat o ştachetă pe care în primul rînd el însuşi trebuie s-o treacă mereu de acum încolo. Poate se ia, cu toate că ştim bine că doar lucrurile rele proliferază.

balbeck said...

Mircea Badea uneroi imi place,alteori nu.Radu Moraru nu imi place deloc.

vib said...

@Bibliotecarul: :)))). La modul serios: faptul ca Radu Moraru te-a blocat pentru ca i-ai zis Mararul spune destul de multe despre gradul lui de incredere interioara: bataus de gradinita. Ana-Banana sau Florin-Buletin nu genereaza reactii la un adult.

Bibliotecaru said...

Chestiunea cu "Mărarul" a fost un pretext. Problema a fost că administratorii blogului au observat că domnul Moraru nu prea ştia da răspunsuri la ce spuneam eu, îl puneam într-o lumină proastă. Părerea mea este că asta a deranjat.

Bibliotecaru said...

@ balbeck
A plăcea, plăcere... :D

Bibliotecaru said...

@ Asterisc
TVR-ul are mai multe televiziuni de nişe. Eu apreciez TVR Cultural (de exemplu astăzi ar trebui să fie teatru TV după ora 22... Stâlpii societăţii de Henrik Ibsen, din păcate nu prea sunt şi piese noi). Şi TVR Info are momente de informaţie, TVR 3 mai ne oferă filme româneşti vechi... Poate că momentele bune sunt prea rare... asta este altă discuţie.

Fiecare dintre noi trebuie să cultive bunul-simţ. Când bunul-simţ va fi copleşitor, mass-media şi politica se vor schimba.

Vasile, said...

vIB,

As dori sa-ti reamintesc ca noi am trait pacaliti de puterea lui Iliescu si Nastase prin divertismentul unui PRO TV de exemplu.

Propo de intelepciunea profunda laudata de gazda , ar trebui sa va mentionez cele doua ipostaze.

- Perceptia individului despre intentia politicului , care are ca tel perpetu puterea, ar fi sa fie diferita de noanta cotidianului in care deja politicul de la putere se exprima.

- Omiteti, eu spun regretabil si dumneavoastra si bibliotecarul sa va pozitionati ideile la la marele adevar fundamental al omului a contintei acestuia si a evolutii in istorie!


Omul si omenirea a crescut in valoare, a ajuns sa depaseasca granitele acestui pamant manifestandu-si nemultumirea!

Defetismul practicat si laudat de Biblio intra in contradictie cu manifestarile dansului, dar cine stie si biblio si dumneata ati putea fi defetisti de tip nou , din era Basescu!

vib said...

@Vasile: eu ma consider un tip optimist, nu defetist. Sunt atat de optimist si increzator incat consider ca un presedinte ca Basescu nu constituie un obstacol prea mare in drumul meu :). Consider ca Badea este slab tocmai pentru ca se cramponeaza atata de un om. Sunt probleme mai importante in Romania decat Basescu. Acesta este doar un produs, cum bine ai spus. Imi plac discutiile pe principii, nu atacurile la persoana. Principiile raman aceleasi, oameni se mai schimba (in bine sau rau).
Eu am luat ca ironie fina afirmatia Bibliotecarului. Nu ma consider intelept. Incerc sa invat. Chiar si de la Badea. Din pacate, de la emisiunea TV a respectivului am invatat doar niste termeni mai originali. In rest, isi exprima opinii personale, chestie la care ma pricep si eu fara ajutorul lui. Despre multe subiecte gasesc de multe ori persoane mai informate ca el, dar care nu au norocul sa isi exprime opinia in fata a milioane de telespectatori. Incerc sa le fac dreptate in felul meu: le acord mai mult timp decat lui Badea :).

Bibliotecaru said...

@ vib
Îmi pare rău că aţi luat-o ca o ironie... mai ales că fac destul de rar astfel de complimente.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Înţelepciunea despre care vorbeam eu se referea la faptul că nu foarte multă lume face distincţie între "personajul-divertisment" şi "model de viaţă". De aceea multă lumea are astăzi drept model fotbalişti pentru că sunt plini de bani, femei şi maşini scumpe, sau Columbeni, sau băieţi şi fete de la TV... şi aşa mai departe. Dacă lumea ar face diferenţa dintre "divertismentul ce provoacă popularitate" şi "modelele de urmat în viaţă", nu am mai mai vota politicienii pe motivul că sunt haioşi sau "de gaşcă". Este o înţelepciune specială şi foarte puţini ajung în mod real la o astfel de concluzie.

vib said...

@Bibliotecarul: Multumesc, dar imi acorzi prea mult credit. Sa spui ce trebuie facut si sa faci ce trebuie sunt chestii diferite. Provocarea mea personala este sa fac ceea ce predic :))).
Ai dreptate la chestia cu "personajul-divertisment" şi "model de viaţă". Adevarul e ca e mai usor sa razi decat sa inveti :D. Nimic bun nu vine insa usor...

Vasile, said...

Biblio departe de mine sa jignesc invre-un fel intelepciunea la modul ei general.

Daca Muraru,moraru sau mararu este si prezentator sau moderator la emisiuni de divertisment eu rar l-am vazut pe Badea .... eu cred ca nu-i destul de inteligent si nici potrivit sa compari un combatant real , vesnic anti putere, (eu din nou nu l-am inteles pe VIB si sintagma folosita "vorbesc cei carora nu le convine nimic") pentru ca eu nu ma aflu in ipostaza dansului sa-mi fi placut ceva pe vremea lui Ceausescu decit propria mea tinerete sau altceva in perioadele PSDRistsa,CDRista , Nastasista sau Basista, perioade care mi-am consumat anii ,pornirile si sperantele fara ca sa vad cel putin "luminita de la capatul tunelului!!
Badea pe care din nou spun ca nu poate fi un model,si nici el nu cred ca se vrea unul, pentru faptul ca nu face vre-o politica anume ,si deci ce este va fi si miine si raspoimine , ramane acela care si-a pastrat limba intacta si pe vremea lui Iliescu si pe a lui Constantinescu sau Nastase!

Acest mesager incitant nu poate fi adus si nici perceput in cadrul sintagmei de mai sus a domnului ZEV, cel putin in aceasta perioada in care poporul are nevoie numai de acest fel de mesaj!

Cind nu va mai fi nevoie de Badea societatea il va dezavua sau cine stie isi va reaminti altfel de el!
Eu as spune ca intelepciunea aia speciala este alta si in nici un caz aceea care transmite eventuala indecenta a corului celor nemutimiti de prea binele in care cea mai mare majoritate a romanilor se scald ,eu insumi fiind unul doar de unul dintre ei de peste 66 de ani minus perioada de copilarie,vesnic ne multumit!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Mergeţi prea departe cu analiza. Domniile lor Badea sau Moraru sau oricine altcineva de pe la TV constituie o lume a spectacolului care aleargă după spectatori. De ce credeţi că privesc oamenii astfel de emisiuni în care se înjură? Ele nu au nici un fel de acţiune asupra guvernului, parlamentarilor, preşedintelui României... Ce avantaj au cetăţenii că privesc la astfel de emisiuni? Nu sunt emisiuni de ştiri ca să fie informative, sunt emisiuni de opinii. Cetăţeanul priveşte şi vede opinia lui Mircea Badea sau Radu Moraru şi... ce face el mai departe? Nimic, el vede ceva înjurături şi se simte ca şi cum ar fi înjurat şi el. Unii se descarcă de energia negativă ("bă ce bine le-a spus-o ăsta!") alţii, dimpotrivă, se încarcă cu energie negativă, se învaţă cu violenţă.

Oamenii capătă modele. Sunt mulţi oameni care îl apără pe Mircea Badea sau pe Radu Moraru pentru că sunt agresivi, asta pentru că încep să se identifice cu ei... Despre această identificare vorbesc eu, pentru că ei ajung astfel să constituie modele pentru o parte dintre cei ce îi urmăresc.

vib said...

@Vasile: depinde cum evaluezi binele. Eu cred ca a fi fericit si a fi satul/satisfacut sunt doua chestii distincte. Eu personal sunt fericit si multumit cand ma inteleg cu cei dragi. Am mai putin de jumatate din varsta d-voastra :), dar am observat ca cei carora "nu le convine nimic" nu sufera prea tare de foame sau frig ci mai degraba de lipsa de armonie cu persoanele apropiate si cu ei insisi. Am vazut si oameni saraci sau needucati care erau mult mai fericiti pentru ca isi gaseau multumirea in cei apropierea de cei dragi.
Nu cunosc prea multe detalii din viata personala a domnului Badea, dar din putinul pe care l-am aflat am inteles ca a suferit de anumite frustrari materiale in tinerete, ceea ce l-a dus la concluzia ca cei care l-au frustrat material i-au interzis si drumul spre fericire personala. E greseala majoritatii zdrobitoare a romanilor: goana dupa bani si avere ca mijloc de a atinge fericirea. Sa critici oamenii pentru lacomie si fatarnicie (cum face domnul Badea de multe ori) e ca si cum ai critica un handicapat: nu e suficient ca sunt orbi si nu stiu care e calea spre fericire? Nu ar fi benefic si pentru invatator si pentru invatat sa ii inveti calea aia? Dar domnul Badea nu o stie... sau cel putin eu asa am inteles din filozofia lui de viata. In opinia mea, toti ne nastem lacomi si fatarnici, dar corect e sa fim invatati sa le depasim. Nu sa fim criticati pentru natura noastra umana.

vib said...

erata: Eu cred ca a fi fericit si a fi satul/satisfacut NU sunt doua chestii distincte.

vib said...

erata la erata :)) : sunt distincte, diferite, nu acelasi lucru ... m-am incurcat in exprimari.

Vasile, said...

ViB
Frustrat, efeb, egocentric, Badea vorbeste aceeasi limba sau sustine acelasi deziderat cu noi cei 80%.

Biblio,
noua grafica de la word vefification ma ucide!
Chiar vrei sa scapi de mine?

Bibliotecaru said...

@ Vasile
Stimate domn,
Îmi cer scuze, nu eu am schimbat ceva, se schimbă "de la ei" dacă se schimbă. Eu l-aş scoate cu totul, dar mă năpădesc spamurile şi ar trebui să pierd o oră pe zi să triez mesajele. Nu-mi permit aşa ceva. Îmi pare rău.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.