25 February 2012

BOR citit invers este ROB


Sigur, Biserica Ortodoxă Română nu are nici o treabă cu robia, dimpotrivă, credincioşii sunt robii lui Dumnezeu deci şi ai Bisericii Ortodoxe. Recomandam acum câteva zile un articol, De ce e Biserica Ortodoxa Romana muta? Ei bine, iată că BOR, prin vocea autorizată a primului păstor de oiţe ortodoxe, îşi dovedeşte, încă o dată, mercantilismul. Iată ştirea:
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, consideră că mănăstirile nu sunt suficient ajutate, pentru ca ele să poată ajuta şi mai mult mulţimea credincioşilor pelerini, a oamenilor săraci, dezorientaţi, deznădăjduiţi.


"Adesea ne lăudăm cu mănăstirile în ţară şi în străinătate, dar aceste mănăstiri nu sunt suficient de ajutate astăzi pentru ca ele să poată ajuta şi mai mult mulţimea credincioşilor pelerini, a oamenilor săraci, dezorientaţi, deznădăjduiţi. Deci, lucrarea noastră misionară este menţinerea credinţei drepte, mărturie adusă prin cuvânt şi faptă şi ajutorarea celor care sunt mai neajutoraţi decât noi", a spus înaltul ierarh, citat de Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Patriarhul consideră că trebuie întărită frăţietatea monahală, cooperarea dintre mănăstiri, dar şi legătura mănăstirilor şi a schiturilor cu centrul eparhial.
(mai multe pe http://www.agerpres.ro/media/index.php/cultura/item/107909-Patriarhul-Daniel-Manastirile-nu-sunt-suficient-ajutate-pentru-ca-ele-sa-poata-ajuta-mai-mult.html)
Cu alte cuvinte BOR este mută pentru că nu are bani să vorbească.

6 comments:

nimrod said...

:)))

N-am spus eu că dacă întrebaţi beoreu' de bani i se urcă sângele la cap?!

Bibliotecaru said...

Da, aţi spus.

ZeV said...

"Adesea ne lăudăm cu mănăstirile în ţară şi în străinătate, dar aceste mănăstiri nu sunt suficient de ajutate astăzi..."
Foarte corect, avem exemplul proaspat al fostului ministru al MDRT, cel care a promovat expresia ,,turism ecumenic", alaturi de propria-i imagine.
..Si mai avem politicienii de toate culorile care, la intocmirea bugetului, sau in campanii, propun mii de amendamente dedicate bisericii.
Deh, evident, doar pentru ca au jurat, initial, cu mana pe Biblio..pardon, Biblie.
Ca in rest, putem terfeli simbolurile nationale fara nici o remuscare. ;)
PS
Mai ramane sa intervina si amicul Katrina, avand in vedere mingea ridicata la fileu prin aceasta tema.
Romanul, mai are o ,,calitate", pe langa fudulie si....celelalte asociate, anume, sado-masochismul autodemolator.

Katrina said...

Zev,
Cine a hotarat ca BOR este un simbol national, ca pana in '89 nu prea era si nici nu s'a murit de foame sau frig, cum le place unora sa se victimizeze ?
BOR este o institutie ca oricare alta institutie de salubritate, care'si poate revendica statutul de "simbol national al curateniei"....
Pana si ciobanul national, Becali, a inteles mai bine decat boierul Inalt Prea Sarlatanul Daniel sensul notiunii de crestin, dar ca sa vezi diferenta, e nevoie de putina inteligenta....

Katrina said...

Zev
In spatele turismului ecumenic se afla voturile PDL....Poate ca unii ziaristi mi'au citit postarile de pe blogul blondei de la Cotroceni....
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cu-domnul-inainte-spre-voturi-evz-a-fost-la-pescuit-de-preoti-electorali-cu-navodul-968254.html

Vasile, said...

Pentru aceia care nu inteleg ce se petrece cu propria lor viata.

Si filozofii si fetele bisericesti mai inalte sau mai neintalte au in viata de toate zilele un comportament normal omenesc!

Αναγνωρίστε. Δεν καταλαβαίνω τι λέτε.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.