09 February 2012

De ce gripa loveşte din greu?


Vă amintiţi că acum ceva timp s-au retras vaccinuri antigripale pentru că ceva era în neregulă cu ele?

Peste 500 de mii de doze de vaccin antigripal produse de Institutul Cantacuzino vor fi retrase de pe piata.. Asta pentru ca 14 din cele 18 loturi de vaccin verificate de Agentia Nationala a Medicamentului sunt apa de ploaie. Nu imunizeaza. Autoritatile au decis oprirea campaniei de vaccinare pana cand se vor verifica toate loturile. Si garanteaza ca cei deja vaccinati cu dozele-problema nu au de ce sa se teama. Ministrul Sanatatii va decide in zilele urmatoare daca va cere sau nu banii inapoi de la institut pentru vaccinurile proaste.


(http://observator.a1.ro/video/vo6BHdQb1y5)

Atunci mă gândeam că cineva vrea să falimenteze Institutul. Şi acum cred că este o mare dorinţă de a falimenta institutul. Numai că acum cred că cineva şi răspândeşte nişte virusuri gripale...

Iată ştirea:
CHIŞINĂU, 8 feb – Novosti-Moldova. De la începutul anului 2012 în Moldova s-au înregistrat 12 cazuri clinice de gripă, a declarat miercuri în cadrul punţii-video Chişinău-Moscova-Kiev „Cum să nu ne îmbolnăvim în perioada epidemiei de gripă?”, care a avut loc la reprezentanţa ARŞI RIA Novosti în RM şi AŞ Novosti-Moldova, Constantin Spînu, specialist principal în problemele virusologiei şi imunologiei al Ministerului Sănătăţii al RM.

Potrivit spuselor lui, „în ultimul timp s-a înregistrat creşterea morbidităţii prin infecţii respiratorii acute cu 15-20 procente”.

„Actuala situaţie poate fi calificată drept stabilă, deoarece iarna, de regulă, numărul celor contaminaţi de gripă şi alte boli analogice, creşte. Conform prognozelor însă după 20-25 februarie numărul bolnavilor de maladii respiratorii grave va creşte considerabil”, - a spus Spînu.



Colega lui, Ala Mironenko, colaboratoare la Academia de Ştiinţe Medicale a Ucrainei, a menţionat că în ţara ei se atestă creşterea treptată a îmbolnăvirii de gripă pe parcursul ultimelor două săptămîni.



„Virusul gripei nu are nimic în comun cu gerul. Dimpotrivă, micşorarea numărului de contacte între oameni în perioada temperaturilor scăzute reduce numărul probabilităţilor contaminării de gripă. Deşi gerul nu este veşnic, noi sperăm că nu va fi epidemie intensivă”, - a specificat Mironenko.



Andrei Aleksandrin, director al Centrului gripă şi infecţii virale respiratorii acute din Ucraina, a menţionat că în ţara lui deja în săptămînă a cincea a noului an s-au adresat medicului cu simptome de boli respiratorii grave peste 180 mii de personae.



Referindu-se la problema îmbolnăvirii de rujeolă, Vladimir Nikiforov, profesor la Institutul de perfecţionare a calificării din Rusia, a menţionat că numărul cazurilor de contractare a acestei boli nu va putea fi redus la zero, deoarece există posibilitatea faptului că nu va funcţiona vaccinarea, iar unii vor renunţa în general la această procedură.



“Posibil, eu îi voi bucura pe mulţi – virusul rujeolei nu este supus mutaţiilor ca virusul gripei. Este aceeaşi rujeolă, care a fost cu o sută de ani în urmă şi noi ştim cum s-o tratăm”, - a dat asigurări Nikiforov.
(http://newsmoldova.md/society/20120208/190959187.html)
Nu are logică presupunerea că virusul gripei să sufere mutaţii făcute chiar de om în scopul vinderii vaccinurilor, pe de o parte, dar şi pentru a mai reduce din populaţia globală?

5 comments:

nimrod said...

:)))

Pe mine mă amuză teribil ideea reducerii populaţiei planetei prin tot felul de metode oculte. Mă gândesc că, n'aşa, un asemenea plan ar viza în primul rând popoarele de peste un miliard de indivizi, că altfel ar fi degeaba şi mă întreb cum ar putea fi făcuţi dispăruţi, ca să merite efortul, măcar vreo cinci sute de milioane dintre ei, fără ca ceilalţi să se prindă că cineva le poartă sâmbetele... :)))
Cât priveşte vaccinul, eu cred că institutul doar şi-a dat cu stângu-n dreptu'. Doar atât, da' sigur o să-l coste...

Bibliotecaru said...

Ştiu şi eu... dacă SIDA a fost un astfel de demers... Prefer să se facă reclamă la prezervative.

Vasile, said...

De multe ori se raspanesc si zvonuri false , "babesti" si pina nu ti se intampla si tie nu crezi!

acceptand insa si teoria conspiratiilor eu totusi cred ca viot sau nu ,viata moderna producele noi aparute si importate si de noi , si-sau obligatia producatorilor romani sa treaca la culturi similare au produs o scadere a imunitatii romanului si de aici si belelele.

Nu am fost pe faza , ce s-a intamplat cu Ponta de i-a suparat si pe liberali si pe neliberali?

Bibliotecaru said...

Domnul Ponta a ţinut un discurs în Parlament, înainte de votul parlamentar, şi a transmis premierului desemnat Ungureanu că din partea USL va exista o colaborare pe anumite proiecte dacă Guvernul le va promova (domnia sa era ironic, din câte m-am prins eu, dar civilizat). În opinia liberalilor discursul nu a fost destul de agresiv la adresa noului Guvern.

Vasile said...

Biblio ,
Intre timp m-am lamurit am urmarit in reluare si discursul dl. Ponta nu a vorbit in numele USLeului si in numele aceluilasi partid care se alia cu Basescu in 2008.

Imi pare rau ca am avut dreptate. Artizanul de atunci socrul Sarbu ,era si ieri alaturi de ginere in parlament pentru a-si sustine propriile interese de politician amoral care se doreste eminenta cenusie!

Imaginea de ieri , dupa discurs, amabilitatile pupaturile pe gura , intre Sarbu ,Ginere si ilegalistul
premier mi-au readus in memorie , o zi nationala emotionanta din 2007 sau 2008 atunci cind Basescu ignora in public personalitati politice, dar se desfata cu limba-n gura a aceluilasi Sarbu....a urmat trista
mizerabila alianta din care au plecat cu un sut in cur de la Traian!

Repet imi pare rau ca am dreptate m-a dazamagit si prea echidistantul neadecvat din explicatiile domnului Theodorescu, mizerabila pledorie a avocatului Soava , dar si trista abordare a lui Ciutacu.

De data asta s-a trezit pe o abordare subiect perpetul efeb , Badea!
Ponta a fost cel din spatele artizanului decaderii prostavanului,si daca domnul Bogdan Theodorescu argumenta de ce Ponta ar comite o sinucidere , eu ii pot raspunde ca din obligatii dicatate de staborul Sarbu!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.