22 February 2012

Sub o mie de morţi notă de trecere, sub 100 magna cum laude


Aş vrea să spun că este ceva incredibil, dar la ceea ce întâmplă astăzi în ţara asta nu aş mai putea să zic că este ceva incredibil. "Spusele premierului ne doare!", pe politicieni nu-i mişcă nimic. Poate ar trebui să-i îngropăm de vii într-o casă timp de 10 zile şi pe urmă să-i punem să se ocupe de cei îngropaţi în zăpezi. Între două felicitări cu bucuria numirii, aceşti domni (doamne nu cred că sunt implicate) se felicită şi pentru cum s-au descurcat. Mai mult, este evident că problema nu a fost niciodată la ISU, ci chiar la cei ce conduc statul, în frunte cu prefectul, dar şi cu conducerea în amonte şi aval. Ia urmăriţi ce discurs înălţător:
Alocuțiunea susținută de prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu la ședința de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă


Domnule ministru al Administraţiei şi Internelor, onorat prezidiu, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor,

Este o onoare să particip la această şedinţă de bilanţ a Inspectoratului General pentru situaţii de Urgenţă, o fac şi dintr-un motiv care ţine de respectul pe care vi-l port, dar şi pentru o raţiune care v-a alăturat efortului guvernamental în primele zile ale Cabinetului pe care îl conduc. Mandatul de prim-ministru şi mandatul de ministru al domnului Berca, ca şi mandatele celorlalţi colegi, au început în plin cod portocaliu de ninsoare. Şi trebuie să recunosc că a fost un botez sever şi o încercare, un examen pe care cred că l-am putut lua cu notă bună şi graţie eforturilor pe care domniile voastre le-aţi depus. Colaborarea cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a fost primul lucru la care Cabinetul pe care am onoarea să îl conduc s-a gândit.
Aş vrea să le mulţumesc tuturor angajaţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru enormul efort, dedicaţia pe care au depus-o în salvarea de vieţi omeneşti şi de bunuri, în faptul că au fost atât de aproape de cetăţeni, în felul acesta subliniind încă o dată menirea pe care dvs. o aveţi. Cu toţii am văzut - unii dintre noi, în teren - în ce condiţii v-aţi desfăşurat activitatea, cât de greu v-a fost, cât de riscant în anumite cazuri şi, de fapt, cât de bine aţi reuşit să vă îndepliniţi misiunea. Aceasta denotă profesionalism, denotă un standard moral înalt, exemplar, şi mă bucur că sunt concetăţeanul dvs. şi sper să înţeleagă toată lumea acest lucru. În ciuda privaţiunilor, în ciuda greutăţilor financiare, în ciuda faptului că nu întotdeauna aveţi ceea ce vă trebuie în materie de dotări, nu aţi pregetat nici o clipă să vă duceţi misiunea la bun sfârşit! Sunteţi un model şi vă doresc să rămâneţi întotdeauna aşa!
Cunosc lipsa dotărilor tehnice şi ştiu că de multe ori această lipsă este suplinită de felul în care încercaţi să vă onoraţi misiunea. Fiţi convinşi, aşa cum sunt şi eu, că în primul moment când vom putea oferi ceea ce aveţi nevoie o vom face, recompensând în felul acesta activitatea dvs. şi arătând că investiţia în apărarea vieţilor românilor, a cetăţenilor acestei ţări, este mult mai importată decât orice altceva. Siguranţa cetăţenilor este o prioritate pentru dvs., cum este o prioritate pentru ministerul căruia aparţineţi, cum este o prioritate pentru guvernul pe care îl conduc.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este o instituţie în care aplicarea corectă a procedurilor este foarte importantă, cu atât mai mult cu cât trebuie să interveniţi în termen scurt, foarte rapid aşadar, şi foarte eficace şi este importat ca toată lumea să ştie în acel moment ce are de făcut. Aceste proceduri sunt pe cale continuă de perfecţionare.
Vă îndemn să îmbunătăţiţi protocoalele de colaborare pe orizontală, cu instituţiile care participă la efortul dvs., şi să aveţi un bun dialog interinstituţional, care să vă înmulţească succesul şi să nu vă încetinească din drum!
Cred că este nevoie de mult interes pentru accesarea fondurilor europene, este un alt mod prin care puteţi suplini ceea ce face parte din programul dvs. de activitate pe anul acesta. Există bani pentru implementarea proiectelor de dezvoltare instituţională, care pot spori capacitatea de răspuns a serviciilor profesioniste de urgenţă. Vă solicit, domnule ministru, să aveţi proiecte noi cât mai bune şi cât mai multe în acest sens. Banii europeni trebuie bine folosiţi în instituţia pe care dvs. o conduceţi.
Ştiu că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează cursuri în domeniul coordonării serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă în toată ţara. Este, cred, o coordonată foarte importantă. Şi aici vin la responsabilizarea autorităţilor locale şi a comunităţilor. Un lucru semnificativ important şi care ţine de gradul nostru de civilizaţie: trebuie să încurajăm constituirea de servicii voluntare la nivelul comunităţilor locale.
Trebuie să generăm spiritul de comunitate, trebuie să ne recâştigăm reflexul de a avea grijă nu doar de ceea ce ne aparţine direct, ci şi de vecinul nostru, de cel pe care îl salutăm pe stradă, de tot ceea ce înseamnă comunitate, manifestând în felul acesta un spirit civic pe care anii trecuţi îl diminuează.
Activitatea inspectoratelor dvs. este în mare măsură reprezentată şi de intervenţia echipajelor SMURD şi doresc să profit de ocazie pentru a îi felicita pe toţi pentru eforturile pe care le depun. Am văzut în ultima perioadă aprecierea populaţiei pentru tot ceea ce colegii de la SMURD reuşesc să facă. Şi cred că acest lucru înseamnă că şi ei, ca şi dvs., îşi fac foarte bine treaba. Sper ca Serviciile SMURD să acopere cât mai curând întreaga ţară şi în felul acesta să putem integra complet activitatea pe care o dedicaţi rezolvării situaţiilor de urgenţă.
În final, vă spun că, sincer, aş vrea să fie cât mai puţine urgenţe în anul care vine, care trece acum, dar ştiu, pe de altă parte, că mă pot baza oricând pe dvs. nu doar ca prim-ministru, ci în primul rând ca român, cetăţean al acestei ţări şi, indiferent de locul în care se aflăm, în administraţia centrală, în universităţi, în oraşele noastre, în casele noastre, ceea ce reuşiţi dvs. să faceţi ne dă confort şi ne dă un sentiment bun, de siguranţă.
Vă doresc succes! Să fiţi sănătoşi! Să vă ajute Dumnezeu! Să ne ajute Dumnezeu!

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 22.02.2012

http://www.gov.ro/upload/articles/116149/a043.jpg

http://www.gov.ro/upload/articles/116149/a062.jpg

http://www.gov.ro/upload/articles/116149/a031.jpg
(http://gov.ro/premierul-mihai-razvan-ungureanu-as-vrea-sa-le-multumesc-tuturor-angajatilor-inspectoratului-general-pentru-situatii-de-urgenta-pentru-enormul__l1a116149.html)
Să ne trăiască mulţi ani premierul nostru! Măcar el să trăiască.

4 comments:

Vasile, said...

Si gata , au trecut hopul, adica examenul?

Pai concomitent cu discursul aud ca vama Giurgiu este blocata pe 30 de kilometri de tiruri pentru ca Premierul face afirmatii tip Bula iar Ministrul de Interne, un Gîgă calificat la locul de munca,le aplica!

De fapt este un sabotaj al economiei acestei tari si in acelasi timp si a altor tari care au nenorocul ca sa-si tranziteze bunurile prin Romania!

Katrina said...

Multi "intelectuali" romani au trecut examenele pentru ca au fost specialisti in plagiat.....nu cred ca acest roman de import ar face exceptie la regula...

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Din câte am înţeles, cineva a aplicat controlul selectiv oprind toate tirurile. Mai departe s-au enervat şi ei şi, dacă s-a declarat bal, a fost bal.

Bibliotecaru said...

@ Katrina
Poate nu mai e nimic nou de spus.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.