Cum este să te foloseşti de flatulenţă ca de o turboreacţie? Un scandal servit pe post de normalitate de tipul "furtună în pahar de apă", născut din fracturi de conlucrare şi deficienţă de comunicare... Eu înţeleg că oamenii se simpatizează sau nu se simpatizează, eu înţeleg că fiecare este mândru, egoist şi are în gând că-i mai deştept... Mediatic însă "nu se leagă".
Decizia de duminică a Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD este nulă de drept din perspectiva Statutului partidului şi reprezintă o nulitate absolută din punctul de vedere al Legii partidelor politice, întrucât nu s-au audiat părţile, a afirmat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, într-un comunicat remis AGERPRES, adăugând că, în aceste condiţii, decizia nu produce consecinţe.
Comisie de integritate a PSD a propus duminică excluderea lui Geoană din PSD.
"Prin aprobarea statutului nou în 2010, vechea comisie şi-a încheiat de drept existenţa şi mandatul. Noua comisie trebuia să analizeze sesizarea BPN în format de 9 membri, nu de 48 de membri. Astfel, statutul PSD prevede la art. 162 alin.(3): Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală este alcătuită din 9 membri aleşi direct de Congres, câte unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propuşi de organizaţiile PSD constituite pe raza teritorială a acestora şi un membru propus de preşedintele PSD. Având în vedere cele de mai sus, formula în care s-a întrunit Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală, cu 48 de membri, este nestatutară. În plus, modul în care s-au desfăşurat lucrările de astăzi ale Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală contravine prevederilor din Legea partidelor politice, care stipulează la articolul 15 că este obligaţia Comisiei de Arbitraj să funcţioneze conform unui regulament aprobat de organul statutar, care trebuie să asigure părţilor dreptul la opinie şi dreptul de a se apăra, precum şi proceduri echitabile de decizie", argumentează preşedintele Senatului.
El a susţinut că absenţa prezentării şi dezbaterii motivelor reale confirmă solicitarea făcută recent de recuzare a preşedintelui comisiei, Dan Şova.
"Prin abuz şi intimidare, preşedintele comisiei a impus o decizie cu deznodământ anunţat. Este un precedent periculos, care pune în pericol instituţiile partidului, discreditează ideea de democraţie şi imparţialitate. Este o nouă pată pe imaginea partidului care putea fi şi trebuia evitată. Modul în care s-au desfăşurat lucrările de astăzi ale Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD nu are nimic de-a face cu un partid democratic şi modern. Exista o datorie faţă de membrii PSD ca şedinţa de astăzi a comisiei să fie una corectă şi serioasă, din respect faţă de sutele de mii de membri ai PSD. Am adresat o solicitare scrisă membrilor Comisiei de integritate în care le-am solicitat să analizeze şi să cerceteze cine se face vinovat pentru manipularea grosolană la care a fost supus BPN al PSD prin intermediul unui material care ar fi conţinut argumente juridice care atestau că rocada de la şefia Senatului este posibilă. Membrii BPN au fost manipulaţi să creadă că este posibilă o simplă înlocuire fără o revocare prealabilă şi trebuie să vedem cine a provocat şi din ce motive a provocat această manipulare grosolană", susţine Mircea Geoană.
El şi-a exprimat încrederea că forurile statutare ale partidului vor face ceea ce "simulacrul de astăzi nu a făcut: restabilirea adevărului şi găsirea soluţiilor pentru păstrarea unităţii şi a credibilităţii partidului şi a Opoziţiei". AGERPRES
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/91354-Mircea-Geoana-Decizia-Comisiei-de-integritate-a-PSD-este-nula-de-drept-si-este-nula-in-mod-absolut.html)
Comunicat de presa - Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala a PSD
Postat la 2011-11-13
Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD, în şedinţa din data de 13 noiembrie 2011, analizând sesizarea Biroului Permanent Naţional al PSD cu privire la refuzul domnului Mircea Dan Geoană de a respecta Hotărârea BPN nr. 52 din 7 noiembrie 2011, a hotărât că sancţiunea aplicabilă în acest caz este excluderea din partid.
Această hotărâre va fi înaintată Biroului Permanent National şi Comitetului Executiv Naţional al PSD.
Partidul Social Democrat
Biroul de Presă
presa@psd.ro (http://www.psd.ro/newsroom.php?newi_id=5704)
Corina Crețu (PSD): Excluderea lui Mircea Geoană din PSD este inevitabilă
Postat la 2011-11-13
Vicepreședintele PSD, Corina Crețu, susține că excluderea lui Mircea Geoană din PSD este una inevitabilă, care vine, de altfel, după un șir mai lung de acțiuni întreprinse de senator ce au adus prejudicii PSD.
”Am luat cunoştinţă de recomandarea Comisiei de Integritate a PSD, privindu-l pe Mircea Geoană. Oricât de dură pare ea, excluderea este una inevitabilă, care vine după un lung şir de acte şi atitudini ale domnului Geoană, ce au dăunat partidului şi imaginii sale publice”, a declarat Corina Crețu.
Vicepreședintele PSD subliniază că Mircea Geoană, la fel ca oricare alt membru al PSD, trebuie să se supună Statului partidului.
”Ar fi greşit să vedem în această decizie un act de răzbunare, arbitrar, un pas într-o luptă pentru putere. Domnul Mircea Geoană a fost ales în 2005, nu comentez cum, preşedinte al PSD, şi a avut libertatea de a lua deciziile pe care le credea de cuviinţă, inclusiv aceea de a sancţiona acte asemănătoare cu cele reproşate lui acum. Să ne amintim că la un moment dat instrumentase chiar excluderea domnului Ion Iliescu, ceea ce nu i-a reușit, din fericire, dar marginalizarea multor personalități a avut loc în vremea președinției sale. Nu văd de ce nu s-ar aplica prevederile statutului şi domniei sale”, a afirmat Crețu.
Corina Crețu mai spune că sancțiunea de acum nu privește modul în care Mircea Geoană a condus PSD, ci faptul că, în calitatea sa de președinte al Senatului, a urmat o agendă personală.
”Nu felul în care a condus partidul i se reproşează acum. Acea perioadă a fost decontată la Congres, prin pierderea şefiei PSD. Acum i se reproşează faptul că, în calitatea sa de Preşedinte al Senatului, şi-a făcut o agendă proprie, care nu o dată a contravenit programului şi poziţiilor PSD, punând partidul în situaţii delicate. Domnul Geoană nu a învăţat nimic nici din ultima sancţiune primită. Nu se poate plânge că a fost executat fără drept de apel. Partidul a dovedit răbdare şi înţelegere faţă de domnia sa. Domnia sa a uitat de responsabilităţile pe care le are faţă de partid”, consideră vicepreședintele PSD.
”Iar faptul că a obligat partidul să-l sancţioneze atât de drastic, într-un moment sensibil, când este concentrat pe pregătirile necesare abordării alegerilor de anul viitor, este o greşeală, care nu mai poate fi trecută cu vederea”, a mai adăugat ea.
(http://www.psd.ro/newsroom.php?newi_id=5702)
Rovana Plumb: Decizia Comisiei de Integritate Morală și Arbitraj este de excludere. Aceasta va fi validată de BPN și CExN
Postat la 2011-11-13
Președintele Organizației de Femei a Partidului Social Democrat, europarlamentarul Rovana Plumb, susține că decizia Comisiei de Integritate Morală și Arbitraj a PSD în cazul Mircea Geoană, este una de excludere, urmând a fi adoptată de BPN și CExN ale partidului.
„La acest moment, PSD și USL au nevoie de linii de acțiune ferme. Opoziția știe astăzi pe cine se bazează în lupta cu actuala putere. Acum mergem mai departe în lupta cu actuala guvernare”, a declarat Rovana Plumb.
(http://www.psd.ro/newsroom.php?newi_id=5701)
Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan: Susțin decizia partidului în cazul Mircea Geoană
Postat la 2011-11-13
Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, consideră că decizia Comisiei de Integritate și Arbitraj a PSD, de a propune excluderea din partid a lui Mircea Geoană, vine ca urmare a încălcării Statului PSD de către acesta.
„Consider că deciziile luate în forurile statutare ale Partidul Social Democrat trebuie respectate de toți membrii partidului, indiferent de care este numele acestora. În condițiile în care a existat o decizie a Biroului Permanent Național privind funcția deținută de PSD, de președinte al Senatului, ar fi fost bine ca aceasta să fie respectată. Aceasta ar fi fost singura atitudine corectă din partea domnului Mircea Geoană”, a susținut Radu Moldovan.
„În condițiile refuzului domnului Geoană de a respecta această decizie, Comisia de Integritate Morală și Arbitraj a PSD nu a putut face altceva decât să se raporteze la Statutul PSD. În rest, orice alte comentarii sunt inutile, iar votul categoric din cadrul Comisiei arată ceea ce partidul simte. PSD nu își permite în aceste moment, când este nevoie de un front unit în partid și în opoziție, să nu fie consecvent cu propriile decizii. Lipsa de consecvență ar da un semnal extrem de prost pentru electorat”, a mai afirmat președintele PSD, Bistrița Năsăud.
(http://www.psd.ro/newsroom.php?newi_id=5700)
(http://observator.a1.ro/politic/Pe-Geoana-in-paste-excluderea-din-PSD_48826.html)
Presedintele Comisiei de Arbitraj a PSD, Dan Sova, a declarat, duminica, la finalul sedintei, ca forul pe care-l conduce va propune Comitetului National Executiv al partidului excluderea lui Mircea Geoana, aceasta institutie fiind singura care are atributii in acest sens.
Potrivit lui Dan Sova, Comisia de Arbitraj a PSD nu poate decat sa analizeze faptele si sa stabileasca care este decizia luata de sanctionare a celui pus in discutie.
El a spus ca, in cazul lui Mircea Geoana, propunerea este de excludere din partid, hotarare ce urmeaza sa fie inaintata CEx-ului. Acesta, in calitate de organ executiv politic suprem al PSD, se va pronunta, a explicat el.
Dan Sova a mai tinut sa adauge ca au existat 43 de voturi "pentru" in Comisie si 5 impotriva.
Raspunzand la intrebarile ziaristilor, Dan Sova a tinut sa adauge ca Mircea Geoana a fost invitat sa fie de fata cand s-a votat, insa ca acesta "nu ne-a remis niciun comunicat".
"Mesajele nu se transmit prin tv, ci direct Comisiei", a mai spus Sova, facand aluzie la modalitatea in care Mircea Geoana a raspuns invitatiei. "Nu am primit nicio confirmare ca va veni", a intarit Sova. "In loc sa faca o conferinta pe la Senat si pe scarile partidului, ar fi facut bine sa vina la Comisie", a mai declarat duminica Sova.
(http://www.ziare.com/geoana/psd/dan-sova-propunerea-de-excludere-a-lui-geoana-inaintata-cex-1133437)
Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală veghează la aplicarea riguroasă a Statutului PSD şi sesizează forurile de partid în legătură cu hotărârile nestatutare, reprezentând organul de jurisdicţie internă, constituit la nivel naţional, cu activitate permanentă. Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală are competenţe de: Cercetare şi constatare a existenţei conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor, precum şi a cazurilor de încălcare a legilor, a Statutului şi a normelor morale de comportament de către membrii Consiliului Naţional, miniştri, secretari de stat, preşedinţi ai Consiliilor judeţene administrative, care nu sunt membri ai Consiliului Naţional; Cerceteare a conflictele intervenite între organele de conducere din judeţe diferite, precum şi dintre acestea şi cele de la nivel naţional, şi soluţionează contestaţiile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de Comitetul Executiv Naţional al PSD; Soluţioneazăre definitivă a contestaţiilor împotriva hotărârilor pronunţate de Comisiile Judeţene de Arbitraj şi Integritate Morală. Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală se alege de către Congresul PSD pentru un mandat de 4 ani şi este compusă din 48 de membri.
(http://www.psd.ro/alba/news.php?newi_id=5)
Secţiunea a 9-a
Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală
ARTICOLUL 162
(1) Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală
(CNAIM) este organul de jurisdicţie internă, constituit la
nivel naţional, cu activitate permanentă.
(2) Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală este
aleasă de către Congresul PSD pentru un mandat de 4
ani.
(3) Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală este
alcătuită din 9 membri aleşi direct de Congres, câte unul
pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propuşi de
organizaţiile PSD constituite pe raza teritorială a acestora
şi un membru propus de Preşedintele PSD.
(4) Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală este
coordonată de un preşedinte, un vicepreşedinte şi un
secretar, aleşi de membrii comisiei în prima şedinţă.
(5) Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală îşi
desfăşoară activitatea pe baza Regulamentului de
organizare şi funcţionare elaborat de plenul Comisiei şi
aprobat de Comitetul Executiv Naţional al PSD, în termen
de 3 luni de la intrarea in vigoare a prezentului Statut.
ARTICOLUL 163
Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală are
următoarele atribuţii:
a) veghează la aplicarea prevederilor Statutului PSD
şi sesizează forurile şi organele de conducere ale
partidului cu privire la hotărârile nestatutare ale
acestora;
b) cercetează şi constată, la sesizare sau din oficiu,
existenţa conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor,
precum şi a cazurilor de încălcare a legilor, a Statutului
şi a normelor morale de comportament de către
membrii Consiliului Naţional, miniştri, secretari de stat,
preşedinţi ai Consiliilor Judeţene Administrative, care
nu sunt membri ai Consiliului Naţional;
c) cercetează conflictele intervenite între organele de
conducere de la nivel teritorial, precum şi conflictele
dintre acestea şi cele de la nivel naţional şi soluţionează
contestaţiile formulate împotriva hotărârilor pronunţate
de Comitetul Executiv Naţional al PSD;
d) soluţionează contestaţiile împotriva hotărârilor
pronunţate de Comisiile Judeţene de Arbitraj şi
Integritate Morală sau a municipiului Bucureşti, prin
hotărâri definitive;
e) verifică aplicarea măsurilor sau sancţiunilor prevăzute
de Statutul PSD;
f) îndeplineşte alte atribuţii care reies din prezentul Statut.
ARTICOLUL 164
Hotărârile Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală
pot fi contestate la Congresul partidului.
ARTICOLUL 165
Concluziile verificărilor efectuate de Comisie sunt prezentate
în informări adresate Comitetului Executiv Naţional şi în
rapoarte înaintate Consiliului Naţional şi Congresului PSD.
ARTICOLUL 166
Persoanele alese în Comisia Naţională de Arbitraj şi
Integritate Morală nu pot face parte din Consiliul Naţional al
PSD sau din Comisia Naţională de Control Financiar Intern.
(http://www.psd.ro/STATUTPSD.pdf)
Nu ştiu dacă sunt eu singurul care văd o bălbâială cumplită şi o ciudată referire la Statutul PSD.
7 comments:
Evident, da! Orice flatulenta constituie biogaz. Biogazul produce energie. Energia inseamna miscare! Nes pa? Bas pa!
:)
Da, Basul şi cu Toba Mare...
Este adevărat, motricitatea poate însemna şi mobilitate... eu mă refeream însă la ceva mai specific.
MOTRICITÁTE s. f. Capacitate a activităţii nervoase superioare de a trece rapid de la un proces de excitaţie la altul, de la un anumit stereotip dinamic la altul;
Înţelegeţi unde bat eu cu acest cuvânt? Activitatea nervoasă superioară determină fenomene de gândire şi conştiinţă. În cazul motricităţii vorbim însă nu de gândire şi conştiinţă, ci de contracţii musculare în stare de excitaţie prin stereotip dinamic. respectiv "un pumn în gură", "un şut în dos" şi aşa mai departe...
Revenind la titlu încercam să spun că motricitatea reprezintă activitatea raţională a partidului redusă la încordări de muşchi în bătălia testosteronului, adică ţinta reală a loviturilor pe care şi le aplică unul celuilalt este un simplu fâs din punct de vedere politic.
Îmi place şi explicaţia cu bioenergia... să ceară şi un certificat verde, nu-i aşa?
:))))))))
Ma referisem la sensul mai larg, in care unii isi "umfla" muschii! (v. motilitate) Caci, de fapt, cam asta se intimpla acum in PSD, nu?
Si, ca sa pastram tonul serios :)))))), as zice ca tot ce e bio, e ... eco, nici nu mai e nevoie de certificat!!
Augustin va contrazic, nu tot cei bio este eco!
As spune ca bio bas nu prea-i echo!
Si apoi problemele digestive se nasc si de la ce mananci si de la cum te misti!
Şi şarpele cu clopoţei este şi bio... şi eco. Ăştia tot încearcă să ne omoare cu radiaţii, cu poluare, cu E-uri... Să încerce şi cu şerpi veninoşi... :D
Se spune că diferenţa dintre un mort fumător şi unul nefumător este că nefumătorul este un mort sănătos. :D
Sunt atât de preocupat de ceea ce se întâmplă în România că nici glumele nu-mi mai ies ca altădată...
Gluma ar fio devenit si macabra daca specificati sa totusi fumatorul mort este deja imbalsamat eco pe cind celalalt ii trebuie ceva alcool ca sa devina un mort "afumat"!
Păi dacă nefumătorul era totuşi beţiv... nu mai avea nici el nevoie de alcool :D
Post a Comment